Przygotowanie toru w Lublinie
-
Smirnek_
- Senior
Re: Przygotowanie toru w Lublinie
To po co takie rzeczy ujawniać na ogólnodostępnym (dla zawodników innych drużyn też) forum?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Smirnek_ pisze:To po co takie rzeczy ujawniać na ogólnodostępnym (dla zawodników innych drużyn też) forum?
Czuje ze juz od dzis w garazach w Gdansku beda czynione wysilki aby wyregulowac silniki gdanskich zawodników pod lubelski tor ktory bedzie niby beton a przyczepny, niby gąbka a równy
-
Smirnek_
- Senior
No wiesz... Nic nie wiadomo. Takie rzeczy powinny być trzymane w tajemnicy, przynajmniej tak mi się wydaje.
Na początku myślałem że treneiro chce zrobić taki tor jak w Ostrowie żeby sobie chłopaki pojeździli 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Smirnek_ pisze:No wiesz... Nic nie wiadomo. Takie rzeczy powinny być trzymane w tajemnicy, przynajmniej tak mi się wydaje.
A moze wlasnie tak jest a te zdjecia to fotomontaż, a tak naprawdę na naszym torze nic sie nie dzieje
Zrobienie takiej fotki nie było panowie trudne 
tacy goscie jak B. Pedersen czy Chrzanowski nie beda mieli wiekszych problemow z dopasowaniem sie, a co za tym idzie przekaza swoje spostrzezenia innym. chodzi o to zebysmy to my byli szybsi, a nie patrzyli sie na druzyne gosci...
carpe diem!
na kiedy planowane jest "skończenie" toru?? zawodnicy powinni miec czas spasowac sie z nawierzchnia... 
"Życie to jazda"
- _piotrusss
- Kadrowicz
A czy po skończeniu prac tor zblednie, czy zachowa obecny/nowy kolor?harry pisze:Czytać nie umiecie?
Przecież napisałem, ze to dopiero połowa roboty. Do tego co widać dosypie się jeszcze 10 ton glinki a później wyrówna i ubije.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
To i ja jeszcze dodam swoje pytanie.Kto finansuje obecne prace przy torze??
bartosch pisze:tacy goscie jak B. Pedersen czy Chrzanowski nie beda mieli wiekszych problemow z dopasowaniem sie, a co za tym idzie przekaza swoje spostrzezenia innym. chodzi o to zebysmy to my byli szybsi, a nie patrzyli sie na druzyne gosci...
Jakby tak się stało to drużyna z Gdańska by wygrała wszystkie mecze a tabela co innego pokazuje.
o ile dobrze pamiętam to w tą środę w Lublinie jest eliminacja MMPPK. czy glinka będzie dosypywana przed czy po zawodach??
"Życie to jazda"
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nazir pisze:Nie wypada mi komentować na forum więc:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... S/70724005
Ten artykul bardziej pasuje do tego tematu i ewentualnie rozwiniecia dyskusji o przygotowaniu toru na niedzielny mecz.
k***a jakos po wygranych meczach nikt z zawodnikow ani dziennikarzy i innych znawcow nie narzeka na tor. A jak przegralismy drugi mecz u siebie, to znowu slychac to samo. Ludzie, to nie tor wygrywa mecz tylko zawodnicy. Jaki by nie byl ten tor w Lublinie to i tak powinien byc latwiejszy bardziej dla naszych niz dla przyjezdnych. A od poczatku sezonu czyta sie na forum tylko stek bzdur na temat przygotowania toru itd.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A jak przegralismy drugi mecz u siebie
chyba jednak trzeci
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze tym razem ten artykul to nie obwianie toru za porazke, tylko za to ze nie pozwalał na duża liczbe mijanek na trasie, ktore są solą speedwaya. Z artykulu wynika ze gdyby byl inny tor to moze i bylaby porazka tak jak piszesz Cooper ale bylyby emocje podobne do tych jakie byly przy porazce z Ostrowem.
(Do Cooper'a) Taaaaak i tylko przypadkiem, zwykłym zrządzeniem losu i niekorzystnym ustawieniem planet obydwie porażki nastąpiły po zabiegach związanych z kosmetyką toru.
A tak gwoli ścisłości w tekście z DW nie chodzi o to, że winnym porażki był tor tylko o to, że na tak przygotowanej nawierzchni kibice nie uświadczyli krztyny dobrego speedway'a.
A tak gwoli ścisłości w tekście z DW nie chodzi o to, że winnym porażki był tor tylko o to, że na tak przygotowanej nawierzchni kibice nie uświadczyli krztyny dobrego speedway'a.
-
Smirnek_
- Senior
Nasi chyba trenowali już na tej nawierzchni i sobie nie radzili. Dziwne jest tylko, że taki Pietrzyk radził sobie bardzo dobrze na "nieznanym" torze. Kiedy on tu ostatnio jeździł? W 2005r.
Trzeba zauważyc, że tor był przygotowany przyczepnie. Tylko p.Polnemu coś przeszkadzało bo bał się porażki i kazali ubijac nawierzchnie. I zrobił się beton jak w Gdańsku<bleee>. Jeszcze sędzia nie pozwolił polewac toru... Chyba to gospodarze mają prawo do decydowania na jakim torze odbywa się mecz 
"Życie to jazda"
Prawda jest taka, że Poznań, który ma skład gorszy od naszego (co do tego chyba jesteśmy zgodni) wygrał z Ostrowem, Gdańskiem i Rybnikiem i ma szansę na pierwszą czwórkę (znikomą ale ma). Dlaczego? Bo mają specyficzny dziurawy tor, do którego są spasowani. Pytel i Piaszczyński rzadko kiedy tracą punkty w biegach juniorskich chociaż jeżdzą z zawodniakami teoretycznie lepszymi od siebie. A jak już Huszcza robi 11 oczek z kandydatem do ekstraligi to nie mam pytań. Nazir ma rację - dwa mecze przegrane (z Rybnikiem i Gdańskiem) były po zmianie nawierzchni. Przegraliśmy na dziurach tylko z Ostrowem kiedy mówiac delikatnie nasi jeszcze nie byli w formie u progu sezonu. Zmiany nawierzchni robi się jesienią. A jak już się tego podejmujemy w trakcie sezonu to treningi powinny być codziennie i pełnym składem. A u nas jest jeden trening przed meczem, w którym są dwa wyjazdy na tor w ciągu 2 godzin, wiecej zmagania z taśmą niż jazdy, Darek nieobecny. I co z tego, że wszystko widać jak na dłoni skoro nie ma kiedy dokonać poprawek w gratach czy nawet ściągnąc obcokrajowca za najsłabsze ogniwo?
... bo mają gdański tor
Nigdy w życiu nie widziałem by w Lublinie jeździło się tak jak w niedzielę. Krawężnik, gaz do oporu i poszło. Wszelkie akcje po szerokiej skazane na niepowodzenie. Nie mam pojęcia czy takie efekty dało samo dosypanie nawierzchni czy też przedmeczowe starania Gdańszczan, ale faktem jest, że nasi na tym torze byli bezradni.
Speedway pisze:... bo mają gdański torNigdy w życiu nie widziałem by w Lublinie jeździło się tak jak w niedzielę. Krawężnik, gaz do oporu i poszło. Wszelkie akcje po szerokiej skazane na niepowodzenie. Nie mam pojęcia czy takie efekty dało samo dosypanie nawierzchni czy też przedmeczowe starania Gdańszczan, ale faktem jest, że nasi na tym torze byli bezradni.
gdyby tor byl gdanski to w niedziele nie wyszlibysmy z 30...
carpe diem!
Tor na pewno nie byÅ‚ gdaÅ„ski ( wypowiedź Åosia). ByÅ‚ bardzo przyczepny ale że Å›wieżo zrobiony to zaraz po 2-3 biegu wszystko co trochÄ™ luźne wylÄ…dowaÅ‚o pod pÅ‚otem. I zrobiÅ‚a siÄ™ Å›cieżka dwumetrowa. I każdy kto pojechaÅ‚ trochÄ™ szerzej, szczególnie na pierwszym Å‚uku to koÅ„czyÅ‚ kiepsko bo wpadaÅ‚ w 10-20 centymetrowÄ… kompletnie luźna nawierzchnie.
Wiadomo było, ze na tym pojadą Chrzan i Bjarre. Ale reszta miała mieć problemy i miała za wyjątkiem Pietrzyka. Ale ten według relacji ludzi z wieżyczki wszystkie starty szedł z bardzo mocnego lotnego. Czekam na film. I jeżeli to prawda to napisze skargę na sędziego
Wiadomo było, ze na tym pojadą Chrzan i Bjarre. Ale reszta miała mieć problemy i miała za wyjątkiem Pietrzyka. Ale ten według relacji ludzi z wieżyczki wszystkie starty szedł z bardzo mocnego lotnego. Czekam na film. I jeżeli to prawda to napisze skargę na sędziego
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski