Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

Re: Działalność klubu - MAMY LICENCJE!!

#1501 Postautor: Carter#15 » 27 czerwca 2007, o 14:38

Czarek pisze:Słabsze wyniki czasem nie oznaczają mniejszych emocji, ale tu poziom jest wyraźnie słabszy i brak jest wielu ważnych elementów, które wystepują w piłce ręcznej mężczyzn. Jako kibic piłki ręcznej nie mogę patrzeć jakie "szmaty" puszczają seryjnie bramkarki, jak fatalnie gra obrona, jak mało w tej grze dynamiki i agresji.

Faceci graja szybko, silowo i agresywanie jak na facetow. Kobiety graja szybko, silowo i agresywanie jak na kobiety. Kobiety, z calym szacunkiem dla nich, osiagaja gorsze wyniki w sporcie niz mezczyzni (znowu, nie we wszystkich). Nie oznacza to jednak ze sport przez nie uprawiany ma byc sportem niszowym. To samo dotyczy osob niepelnosprawnych. Niektore dysycypliny uprawiane przez kobiety ciesza sie wieksza popularnoscia niz te same uprawiane przez mezczyzn. Przyklad? Lublin, gdzie meska druzyna w piłce recznej?

Czarek pisze:To tak jakbym poszedł na żużel gdzie zawodnicy jadą 20 km na godz. i najwyżej dwóch dociera zawsze do mety.

Nie widzi mi sie to porownanie.

ermen
Zawodowiec

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#1502 Postautor: ermen » 27 czerwca 2007, o 14:55

Czarek,
ja też jestem za stary na to, aby prowadzić z Tobą dalszą bezproduktywną dyskusję.
Bye...
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1503 Postautor: bkapusta » 27 czerwca 2007, o 14:58

CZY JAKIS MOD MOZE TU ZROBIC PORZADEK? TAKI FAJNY TEMAT A GO ZASMIECAJA SPOREM O WYZSZOSC PILKI MESKIEJ NAD KOBIECA.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1504 Postautor: dannie » 27 czerwca 2007, o 15:34

Pomysł rozdziału środków po równo jest bezsensowny i już na starcie skazany na porażkę. Obecnie mamy 500tys. miasta ale co bedzie jezeli do spolki bedzie chcial wejsc jakis sponsor (no bo takie jest zalozenie)? Np. Perla chce dac 4mln zl na pilke nozna ale wplaca tą kase do spolki wiec na pilke trafia jedynie 1mln. Zaden sponsor nie pojdzie na cos takiego, zeby ktos decydowal za niego na co pojda jego pieniadze.

Spolka to spolka i decyzje podejmuje ten kto ma wiekszosc. Latwo sie domyslec, ze najwieksze pieniadze pojda w pilke wiec pakiet wiekszosciowy bedzie w rekach Motoru - on bedzie podejmowal decyzje. Paranoja? No paranoja ale ja rozwiazania innego nie widze. Spolka akcyjna to biznes i nie ma mozliwosci stworzenia z niej "kącika pomocy dla potrzebujących". Łączymy dwie sprzeczny rzeczy - komunizm z kapitalizmem w najczystszej postaci.

Jak dla mnie jedynym wyjsciem sa 2 (a moze wiecej jezeli koszykarze tez beda mieli szanse i mozliwosci, lub szczypiornistki) spolki. Tyle.
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2007, o 15:36 przez dannie, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1505 Postautor: bkapusta » 27 czerwca 2007, o 15:36

re dannie

Nie moze byc mowy o ingerowaniu w to na co kase chce dac prywatny sponsor. Mowa jest o srodkach publicznych :)

I co do obecnie posiadancyh 500 000 to jelsi je miasto da to nikt tych pieniedzy nie wyda na kluby bo to kapital zalozycielski a wiec kasa nie do przejedzenia.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1506 Postautor: mikas » 27 czerwca 2007, o 17:02

Faktycznie wszystkim po równo to też nie najlepszy pomysł, chyba najlepszym póki co jest dzielenie proporcjonalnie do "zasług" na różnych szczeblach, jak dobrze to przedstawił bkapusta. Problem w tym kto będzie o tych zasługach decydował i jak. Tu pojawia się kolejne pole do popisu dla tych którzy mają lepsze "plecy". Co do frekwencji ciekawe rozwiązanie przedstawił bkapusta. Gorzej ze szkoleniem (piłka szkoli więcej ale zdecydowanie jest to tańsze, żużel mniej ale koszty ogromne) i pozostałymi sprawami jak poziom sportowy itd. I oczywiście cały czas jest mowa o środkach publicznych. Nikt nie może ingerować w to na co chcą swoje pieniądze przeznaczyć sponsorzy.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#1507 Postautor: Czarek » 27 czerwca 2007, o 17:13

mikas pisze:Nikt nie może ingerować w to na co chcą swoje pieniądze przeznaczyć sponsorzy.

Czy po ostatnim sukcesie miała miejsce jakaś pozytywna reakcja sponorów?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1508 Postautor: Cz@rek » 27 czerwca 2007, o 17:33

Tego dowiemy się jutro po 18-tej ale nadzieji bym sobie nie robił :?