Z moich obserwacji wynika, że I liga pod tym względem zdecydowanie góruje nad Ekstraligą. Dotychczas w tym sezonie byłem na wszystkich meczach naszej drużyny oprócz Gorzowa (ale tam nasi kibice zostali przyjęci "po staropolsku"InDorka pisze:Bardzo dobre wrazenie poza tym robilo mieszanie sie kibicow obu druzyn.Gdyby taka atmosfera panowala na kazdym meczu,moznaby otwierac klodki do klatek na meczach zuzlowych.
TŻ Lublin - Stal Gorzów
Re: Tż Lublin - Stal Gorzów
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Wow!
Jak po 13 biegu zobaczyle wynik na SF to az lezka mi sie w oku zakrecila... No rewelacja chlopaki, i wielki zal, ze znow opuscilo mnie takie balowanie
Wyniki mowia same za siebie, wiec komentarze sa zbedne. Oby tak dalej, a 5 miejsce w naszym zasiegu
Czy ma ktos moze jakies fotki z meczu? Chociaz troche chcialbym poczuc ta atmosfere... Pozdrowienia
Jak po 13 biegu zobaczyle wynik na SF to az lezka mi sie w oku zakrecila... No rewelacja chlopaki, i wielki zal, ze znow opuscilo mnie takie balowanie
Czy ma ktos moze jakies fotki z meczu? Chociaz troche chcialbym poczuc ta atmosfere... Pozdrowienia
MOTORLUBLIN
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Mimo że jestem świeżo po operacji kolana i ciągle chodzę o kulach to strasznie bym żałował gdybym tego meczu nie obejrzał. Po prostu mistrzostwo świata w wykonaniu chłopaków !
Ale ja bym mimo wszystko trochę ostudził ten hurraoptymizm. Jeszcze niedawno na forum były płacze i żale, że żużel w Lublinie się rozpadnie. A teraz co ? Po dwóch dobrych meczach w wykonaniu TŻtu sytuacja zmieniła się diametralnie. Pierwsza czwórka ? Zwycięstwo w Ostrowie ?
Heh. Bądźmy realistami. Mimo, że Ostrów nie jedzie jakoś wyjątkowo dobrze w tym sezonie to jednak są drużyną dużo lepszą niż Gniezno. A z nami będą jechać z nożem na gardle i w 100% zmotywowani, bo już na więcej wpadek sobie pozwolić nie mogą. Czy aby na pewno nie wymagacie zbyt dużo od naszych zawodników ? Niech utrzymają dla nas I ligę to będziemy im cholernie wdzięczni. W klubie bieda, kibiców na stadionie też nie ma jakoś oszałamiająco dużo, a więc przypuszczam że w klubowej kasie też się nie przelewa. Jednak jeśli starczy tej kasy na remonty silników dla chlopaków to wierzę, że tak ambitnie jeżdżący sprawią jeszcze nie jedną niespodziankę w tym sezonie. Teraz cała nadzieja w tym, że znajdą się jacyś darczyńcy i zainwestują w ten klub, bo chłopaki pokazują, że jeździć potrafią.
Aha.. jeszcze chciałem tylko dodać, że w życiu bym nie przypuszczał, że Dawid będzie jeździł tak jak teraz. Chyba idzie w ślady ojca. Dobry start, szybki sprzęt i jazda do przodu
Brawo Dawid 
Ale ja bym mimo wszystko trochę ostudził ten hurraoptymizm. Jeszcze niedawno na forum były płacze i żale, że żużel w Lublinie się rozpadnie. A teraz co ? Po dwóch dobrych meczach w wykonaniu TŻtu sytuacja zmieniła się diametralnie. Pierwsza czwórka ? Zwycięstwo w Ostrowie ?
Aha.. jeszcze chciałem tylko dodać, że w życiu bym nie przypuszczał, że Dawid będzie jeździł tak jak teraz. Chyba idzie w ślady ojca. Dobry start, szybki sprzęt i jazda do przodu
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Meczyk bardzo udany. Akcje w pierwszych biegach Piszczyka i Trumny, którzy poszli na łokcie w pierwszym łuku rewelacyjne. Klimek przewożący "jockera" - bezcenne. Z gości zawiódł na pewno Ferian.
Muzyka dopasowana bardzo dobrze, jak najbardziej wpasowana w klimat (a w momencie gdy przeszkadzała, była przyciszana). "Szkocja" (tak się zastanawiałem kiedy będzie u nas na meczu) również wyszła bardzo fajnie. Podsumowując zabawa na stadionie przednia. Szkoda, że frekwencja nie była większa. Brawa dla "Kangura" za zastrzyk finansowy. Może ta wygrana podziała na innych sponsorów i władze miasta.
Ps.Niebieskie kartoniki oczywiście najlepsze.
W tym roku niestety nie byłem w TQ na spotkaniu Stal & Motor.. .
A więc pozdrowienia dla "Stalowców". Ostrów przegrał dziś u siebie, więc e-liga wasza. 
Muzyka dopasowana bardzo dobrze, jak najbardziej wpasowana w klimat (a w momencie gdy przeszkadzała, była przyciszana). "Szkocja" (tak się zastanawiałem kiedy będzie u nas na meczu) również wyszła bardzo fajnie. Podsumowując zabawa na stadionie przednia. Szkoda, że frekwencja nie była większa. Brawa dla "Kangura" za zastrzyk finansowy. Może ta wygrana podziała na innych sponsorów i władze miasta.
Ps.Niebieskie kartoniki oczywiście najlepsze.
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
jeżeli ktoś ma to prosze napisać czasy wyścigów
Dj_Korgi pisze:jeżeli ktoś ma to prosze napisać czasy wyścigów
w relacji na syfach masz
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=201462

Kalhorn pisze: W tym roku niestety nie byłem w TQ na spotkaniu Stal & Motor.. .A więc pozdrowienia dla "Stalowców". Ostrów przegrał dziś u siebie, więc e-liga wasza.
Dziś imprezowaliśmy z Gorzowiakami głównie przed meczem bo byli w LBN juz od rana
Ale impreza była przednia jak zawsze.
Pozdrowienia dla wszystkich Stalowców, po raz kolejny potwierdziło sie że Gorzów ma rewelacyjnych kibiców.
Stal i Motor eeeoooooo
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Piekne byly te oklaski calego stadionu tak jak narzucał fan klub, coraz szybciej, i ten okrzyk kto nie klaszcze ten z Rzeszowa
Fajnie byloby to zobaczyc na zapisie video na youtube.com:)
-
jataman22
Dawid Stachyra czy Grzegorz Knapp ??
D. Stachyra czy G. Knapp ??????????????????
Niesamowity mecz, niesamowite emocje z pięknym happy endem.
Przed meczem mówiłem, komplet Stachyry, Trumna się przełamie i obstawiam 55:35. Wiele się nie pomyliłem.
Co do spikera, koleś jest za***bisty!!!!!!!!! Przy poprzednim to jest po prostu niebo. Umie rozruszać kibiców i te super teksty typu "TŻ-Szwecja 25:17" i cały stadion w smiech. Niesamowite to było i rozbawiło publikę, a jak sie pomylił to śmiał się sam z siebie, jak dla mnie koleś 1 klasa i powinien zostać za podwójstą stawkę! Jak bedzie chciał potrójną to sam się dorzucę! Akcja typu Ferjan zdobywał podwójne punkty, mozecie państwo wpisać do programów 2 razy zero albo dwa zera
no kosmos koleÅ›
Zapytam jeszcze raz Dawid Stachyra czy Grzegorz Knapp ????????

D. Stachyra czy G. Knapp ??????????????????
Niesamowity mecz, niesamowite emocje z pięknym happy endem.
Przed meczem mówiłem, komplet Stachyry, Trumna się przełamie i obstawiam 55:35. Wiele się nie pomyliłem.
Co do spikera, koleś jest za***bisty!!!!!!!!! Przy poprzednim to jest po prostu niebo. Umie rozruszać kibiców i te super teksty typu "TŻ-Szwecja 25:17" i cały stadion w smiech. Niesamowite to było i rozbawiło publikę, a jak sie pomylił to śmiał się sam z siebie, jak dla mnie koleś 1 klasa i powinien zostać za podwójstą stawkę! Jak bedzie chciał potrójną to sam się dorzucę! Akcja typu Ferjan zdobywał podwójne punkty, mozecie państwo wpisać do programów 2 razy zero albo dwa zera
Zapytam jeszcze raz Dawid Stachyra czy Grzegorz Knapp ????????
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
jataman22 pisze:Zapytam jeszcze raz Dawid Stachyra czy Grzegorz Knapp ????????![]()
![]()
![]()
![]()
Poniewaz ja nie wdawałem sie wczesniej w te spekulacje wiec pozwole sobie odpowiedziec na to pytanie:) Biorac pod uwagę skutecznosc to wiadomo ze odpowiedz pada ze zawodnik ktory wykrecił czysty komplet z mała pomocą złosliwosci rzeczy martwych, ale trudno zapomnieć jak piekne widowiska dla kibicow tworzył Grzegorz Knapp m.in. w meczach ze Stala Gorzów, niejednokrotnie prezentujac piekne akcje na ostatnim wirazu (tego sie nie zapomina).
Tak wiec osobiscie bardzo sie ciesze ze rozwinął nam sie tak pieknie Dawid Stachyra stajac sie naszym liderem. Podobnie jak ciesze sie z postawy jaka zaprezetnował Sebastian Trumniski. Jesli chodzi o Grzesia Knappa był on mocnym punktem naszej drugiej linii. Dawid Stachyra po nierownym poczatku sezonu wyrasta nam na lidera druzyny obok Darka Sledzia. Bardzo mi sie podobała wielka radosc z jazdy jaka dzis prezentował Dawid.
A to jest wiazanka z gorzowskiego forum :
A w Lublinie sie udalo !!
,
Lublinianin sie pomylil,bo brawa byly normalne i fajnie
Odnosze wrazenie, że ten mecz był sprzedany albo spało na nas totalne fatum wszystko na nie kozysc...
Stachyra komplet , to tylko z gorzowem mogło mu sięto udac
Jeleniewski , Trumiński , kto to ***** jest , z kim nasze asy przegrały??? , pojechali jak amatorzy
Wychodzi Nam bokiem skład oparty na samych obcokrajowcach . Zadnych treningów przed meczem , żadnego zgrania jako zespół . Po prostu przyjeżdżają , odjeżdżają , kasują i na tyle ich widzieli po prostu żenada .
Dlatego ja wole juz zapomniec o druzynie Stali zbudowanej o samych wychowankow, bo wiem ze takiej juz nie bedzie. I Wam kibice starszego rocznika tez radze sie z tym pogodzic. Nie bedzie juz takiej Stali opartej o wychowankow pokroju Rembasa, Jancarza, Migosia, Nowaka, czy nawet Swista i Palucha. Tamte czasy minely bezpowrotnie
A w Lublinie sie udalo !!
Dzisiaj nasi gwiazdorzy odnieśli niebywały sukces na arcy trudnym torze lidera tabeli (po jej odwróceniu), unikli pogromu
,
jednak wątpię aby JBJ został w Lublinie przywitany brawami
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Jak już się czepiamy to "szkocka"sting126 pisze:mikas pisze:najpierw dowiedz sie kto pierwszy wykonywał "szkodzką"....
Szkocka Mikas, na Boga, Szkocka ! Od Szkocji - czyli posrednio od tych, ktorzy pierwsi to wykonali.
No i drugi kwiatek Mikasa:
że sie chce żygać.
"Rzygać" chyba chciałeś napisać
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
jataman22 pisze:Co do spikera, koleÅ› jest za***bisty!!!!!!!!!
Taaaa
Andrzej Kwiek w Kurierze Lubelskim pisze:[...]O wyniku rozstrzygnął wyścig 11., w którym Słoweniec Matej Ferjan (spóźnił się na mecz 30 minut, jadąc od sobotniego wieczora non stop z Włoch) wystąpił jako tzw. złota rezerwa. Jego punkty miały się liczyć w tym wyścigu podwójnie. – Chyba że przyjedzie do mety jako ostatni – zauważył spiker zawodów podając obsadę tego biegu.[...]
- Kurier LubelskiWładze miasta zamiast udzielić TŻ Sipma szybkiej pomocy, pod koniec ubiegłego tygodnia nieoczekiwanie zablokowały przyznaną wcześniej pomoc finansową, co zakrawa na miano skandalu.
niestety, nie jest tak rożowo, czas zejść na ziemie. Chłopaki jadą jak natchnieni, na przekór przeciwnosciom losu. Wielki szacunek.
Nikt chyba nie pisał, że Darek dziś jechał po zatruciu pokarmowy, z wysoką gorączka i ledwo trzymał się na motocyklu.
-
jataman22
JA nie słyszałem na 1wszym łuku żadnych braw, a gwizdów z 15.
Stingu ja nie ujmuję Knappowi jego waleczności i dobrych sezonów w naszym zespole, chodzi mi tylko i wyłącznie o ten sezon i jak zostałem wyśmiany jak w ogóle porównałem Dawida do Grześka. Ba gdybym się ze wszystkimi założył co chcieli to pewnie w tym momencie był z połową forum wygrał zakład. Już w poprzednim sezonie można było zauważyć ogromny spadek formy Knappa, mimo podobnej średniej, ale prawda jest taka, że nabił sobię ją bardziej na frajerach z 2giej 4rki, natomiast z lepszymi drużynami dawął ciała, a wystarczyło mi obejrzeć 3 mecze z udziałem Dawida, żeby stwierdzić, że poczynił ogromne postępy. Tak po prostu musiało być, a gdyby nie pech Dawida na początku sezonu, ktory chodził za nim non stop to jego średnia byłaby bardziej okazała.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Widze ostro swietujesz nasza wygraną z liderem bo chyba na mojego posta odpisujesz zwracajac sie do Stinga:)jataman22 pisze:Stingu ja nie ujmuję Knappowi jego waleczności i dobrych sezonów w naszym zespole, chodzi mi tylko i wyłącznie o ten sezon i jak zostałem wyśmiany jak w ogóle porównałem Dawida do Grześka.
-
jataman22
Zgadza siÄ™
Pomyłka
Niedziele wieczór, wybaczcie.
P.S: Mikas większe byki wali

Niedziele wieczór, wybaczcie.
P.S: Mikas większe byki wali
Ge(L)o pisze:Akurat puszczali muzykę, kiedy chcieliśmy drzeć ryja... i to trzy kawałki na krzyż, dobrze, że chociaż całkiem fajne.
Ciężko jest "dopasować" muzykę, jeśli 3/4 stadionu nic nie śpiewa; jedna połowa sektoru skanduje "MOTOR...." zaś druga połowa tegoż samego sektoru śpiewa "Tż..." !
Kolejna sprawa, że z ZaiKSem (jeśli nie wiesz co to jest to w google sobie wpisz) wszystko było załatwiane w piątek "na szybko". Ludzie pracują i nie mają full czasu, by przygotować muzykę pod jednostki! - Jeśli jesteś taki DJ i masz "solidną" płytotekę - czekam na ORYGINALNE płyty! Może coś wybierzemy. Pewnym ludziom widzę, że ciężko dogodzić... Nie ma muzyki - źle; jest - dalej niedobrze.
Dodam tylko, że przygotowana była cała płyta różnych kawałków, by - za pierwszym razem - "wyczuć klimat".
-
zenek
cyt: Pytanie za 100 pkt.
Czemu w 11. biegu jako joker nie pojechal Zorro? Czy powodem moglo byc to, ze za partnera musialby miec Ruuda, ktory w poprzednim starcie mial upadek? Moze nie mial na czym jechac albo mocno sie poobijal? Pytanie glownie do gorzowian chociaz moze np. harry zna odpowiedz.
Stingu w jaki sposób mogłby Zorro pojechac rezerwę za samego siebie???nie bylo nigdy takiej sytuacji w swiatowym zuzlu
Czemu w 11. biegu jako joker nie pojechal Zorro? Czy powodem moglo byc to, ze za partnera musialby miec Ruuda, ktory w poprzednim starcie mial upadek? Moze nie mial na czym jechac albo mocno sie poobijal? Pytanie glownie do gorzowian chociaz moze np. harry zna odpowiedz.
Stingu w jaki sposób mogłby Zorro pojechac rezerwę za samego siebie???nie bylo nigdy takiej sytuacji w swiatowym zuzlu
A może by tak z regulaminem się zaznajomić
"Dopuszczalne jest użycie złotej rezerwy taktycznej za samego siebie"
No ale skoro Stasiu Chomski tego nie wie to co mówić przeciętny kibic
A sytuacje takie miały już miejsce w światowym żużlu, choćby w DPŚ...
"Dopuszczalne jest użycie złotej rezerwy taktycznej za samego siebie"
No ale skoro Stasiu Chomski tego nie wie to co mówić przeciętny kibic
A sytuacje takie miały już miejsce w światowym żużlu, choćby w DPŚ...
-
zenek
Dzieki meesha, juz kminie
Teraz moze mi ktos wytłumaczyc czym kierował sie Janusz po tasmie Jensena, gdy pod tasma stał Hlib?? nieznajomosc regulaminu, czy czas 2min??
Nawet Gawrzyk i Jacek Z wiedzieli o co chodzi i uspokajali Janusz
Teraz moze mi ktos wytłumaczyc czym kierował sie Janusz po tasmie Jensena, gdy pod tasma stał Hlib?? nieznajomosc regulaminu, czy czas 2min??
Nawet Gawrzyk i Jacek Z wiedzieli o co chodzi i uspokajali Janusz
- Łoptymista
- Trener
Co tu pisac.
Dla calej ekipy z Lublina mam tylko jedno:

Wielki szacun i tyle.
Szkoda, ale na moje oko luda mogloby byc wiecej. Takie mecze kiedy wszystko prawie wszystkim sie udaje trafiaja sie rownie czesto jak darmowy browar. Cudo i szczescie.
Jesli chodzi o Stal to nie moge rozgryzc ich trenera. Facet dziala szybko i blyskawicznie podejmuje decyzje, szkoda tylko, ze w wiekszosci sa one z pupy wziete. A poslanie Mateja jako jokera to majstersztyk bezmyslnosci.
PS Jataman a czemu nie piszesz nic o Staszku Burzy?
Dla calej ekipy z Lublina mam tylko jedno:

Wielki szacun i tyle.
Szkoda, ale na moje oko luda mogloby byc wiecej. Takie mecze kiedy wszystko prawie wszystkim sie udaje trafiaja sie rownie czesto jak darmowy browar. Cudo i szczescie.
Jesli chodzi o Stal to nie moge rozgryzc ich trenera. Facet dziala szybko i blyskawicznie podejmuje decyzje, szkoda tylko, ze w wiekszosci sa one z pupy wziete. A poslanie Mateja jako jokera to majstersztyk bezmyslnosci.
PS Jataman a czemu nie piszesz nic o Staszku Burzy?
Od ostatniego meczu czyli z Gnieznem w porównaniu do wczorajszego to bylo więcej jak z 2 tyś, teraz myśle ze będzie więcej gdyż ludzie patrzą z boku co się dzieje na torze.
Nie ma co się dziwić ze ludzi tak mało gdyż większość to kibice Hansa Nielsena lub starsi ludzie już przeżyli swoje gdzie znam takie przypadki gdzie z Wojska uciekali by na żużlu być a teraz to już sił nie mają gdyż zdrowie nie pozwala, ale jeszcze kiedys wybiora się.
Nie ma co się dziwić ze ludzi tak mało gdyż większość to kibice Hansa Nielsena lub starsi ludzie już przeżyli swoje gdzie znam takie przypadki gdzie z Wojska uciekali by na żużlu być a teraz to już sił nie mają gdyż zdrowie nie pozwala, ale jeszcze kiedys wybiora się.