TŻ Lublin - Stal Gorzów
Re: Tż Lublin - Stal Gorzów
Po zwycięstwie z Gnieznem wszyscy na tym forum jak jeden mąż cieszą się z niemal pewnego utrzymania, ale nie zapominajmy, że obecnie udało nam się jedynie zdystansować zespół Startu, a przedostatnie miejsce w lidze oznacza baraż. Warto powalczyć o wyższą pozycję, która co prawda powoduje, że play-offy skończą się dla nas prawdopodobnie już po pierwszej rundzie, ale przynajmniej zminimalizujemy zagrożenie degradacją. W związku z tym mecz z Gorzowem ma ogromne znaczenie w kontekście utrzymania pierwszej ligi i mam nadzieję, że nasi zawodnicy są tego świadomi.
Oto jak przedstawia siÄ™ terminarz na ostatnie cztery kolejki fazy zasadniczej:
10. kolejka - 24. czerwca
Poznań - Grudziądz 1
Rybnik - Gniezno 1
Lublin - Gorzów 1
11. kolejka - 8. lipca
Ostrów - Lublin 1
Gdańsk - Poznań 1
GrudziÄ…dz - Gniezno 1
12. kolejka - 22. lipca
Poznań - Ostrów 2
Gniezno - Gorzów 2
Lublin - Gdańsk 1
13. kolejka - 29. lipca
Poznań - Lublin 1
Gdańsk - Gniezno 1
Grudziądz - Gorzów 1
14. kolejka - 5. sierpnia
Gniezno - Ostrów 2
Rybnik - Poznań 1
Lublin - GrudziÄ…dz 1
Punkty:
Lublin: 6 (13)
Poznań: 4 (13)
GrudziÄ…dz: 4 (13)
Gniezno: 0 (5)
Oczywiście takie przewidywania zazwyczaj można sobie wsadzić w tyłek, ale kto wie? Może się okazać, że 3 zespoły będą mieć po 13 punktów i o rozstawieniu przed play-offami zadecydują bilanse bezpośrednich spotkań i małe punkty. Wcześniej jednak trzeba wygrać wszystko u siebie i wierzę, że jest to w zasięgu naszych chłopaków.
Oto jak przedstawia siÄ™ terminarz na ostatnie cztery kolejki fazy zasadniczej:
10. kolejka - 24. czerwca
Poznań - Grudziądz 1
Rybnik - Gniezno 1
Lublin - Gorzów 1
11. kolejka - 8. lipca
Ostrów - Lublin 1
Gdańsk - Poznań 1
GrudziÄ…dz - Gniezno 1
12. kolejka - 22. lipca
Poznań - Ostrów 2
Gniezno - Gorzów 2
Lublin - Gdańsk 1
13. kolejka - 29. lipca
Poznań - Lublin 1
Gdańsk - Gniezno 1
Grudziądz - Gorzów 1
14. kolejka - 5. sierpnia
Gniezno - Ostrów 2
Rybnik - Poznań 1
Lublin - GrudziÄ…dz 1
Punkty:
Lublin: 6 (13)
Poznań: 4 (13)
GrudziÄ…dz: 4 (13)
Gniezno: 0 (5)
Oczywiście takie przewidywania zazwyczaj można sobie wsadzić w tyłek, ale kto wie? Może się okazać, że 3 zespoły będą mieć po 13 punktów i o rozstawieniu przed play-offami zadecydują bilanse bezpośrednich spotkań i małe punkty. Wcześniej jednak trzeba wygrać wszystko u siebie i wierzę, że jest to w zasięgu naszych chłopaków.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
- _piotrusss
- Kadrowicz
Czarek pisze:Wg Radia Lublin w niedzielę będzie padać
A prognozy z dzisiaj...
ICM: Nie przewiduje opadów
Onet: Nie przewiduje opadów
Interia: Opady możliwe tylko przed południem
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Posty janka przed meczem w Gnieźnie:
Więc albo jedziemy tam w/w składem i przegrywamy w pięknym stylu, albo szukamy na gwałt obco i próbujemy coś ujechać.
Mecz z naszej strony raczej napewno skazany na porażkę, lecz wszystko może się zdarzyć.
Jeżeli skład Gniezna będzie j/w to nikła jest wygrana.
Także szykujmy się już lepiej na stypę po TŻ!!! ;-(
Gomólski dzisiaj zdobył 9 pkt, także z Podzuksem przyczynią się z pewnością do zwycięstwa.
Przykre ale prawdziwe -- mecz przegramy
A co kolega, ma nadzieję że ten mecz będzie wygrany przez TŻ??
Po dzisiejszym treningu skład prawdopodobnie z Trumińskim i bez Klimka,Który ma zwolnienie do 20 czerwca.Także chyba już wszyscy kładą lagę na mecz.
Taki po prostu urodzony optymista

Więc albo jedziemy tam w/w składem i przegrywamy w pięknym stylu, albo szukamy na gwałt obco i próbujemy coś ujechać.
Mecz z naszej strony raczej napewno skazany na porażkę, lecz wszystko może się zdarzyć.
Jeżeli skład Gniezna będzie j/w to nikła jest wygrana.
Także szykujmy się już lepiej na stypę po TŻ!!! ;-(
Gomólski dzisiaj zdobył 9 pkt, także z Podzuksem przyczynią się z pewnością do zwycięstwa.
Przykre ale prawdziwe -- mecz przegramy
A co kolega, ma nadzieję że ten mecz będzie wygrany przez TŻ??
Po dzisiejszym treningu skład prawdopodobnie z Trumińskim i bez Klimka,Który ma zwolnienie do 20 czerwca.Także chyba już wszyscy kładą lagę na mecz.
Taki po prostu urodzony optymista
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- Lukas507
- Kontakt:
Nie ujmując drużynie z Lublina ich osiągnięć i postawy w ważnych meczach ale panowie i panie sport żużlowy ma to do siebie ze jest nie przewidywalny co z tego ze Lubelscy zawodnicy mogą prowadzić w biegu 5;1 z koro w każdej chwili może się defekt komuś zdarzyć.
Wartościowy zawodnik jakiego macie to Darek Śledź i Daniel Jeleniewski a ten drugi jest za Pawłem Hlibem w statystykach czyli za juniorem
W pierwszej 20 zawodników znajduje się 4 Gorzowian i 2 Lublinian w kolejnej 20 jest po 2 naszych i waszych zawodników wiec o czym my tu dyskutujemy Gorzów ma drużynę na awans do E-ligi. Cel jest jeden dziki zachód musi to wygrać i tylko 3 punkty będą nas zadawalać.
Macie atut własnego toru początek może być ciężki dla gorzowian ale nie zapominajcie ze mamy najlepszego trenera w Polsce tak o nim mówią ( ja tak nie sadze ) i ze podobno wie co robi wiec nawet jeśli Ferjan nie zdąży w co wątpię ( ma dobrego kierowcę i GPS w samochodzie ) wiec i tak trenr ustawił tak skład aby można za niego od razu wstawiać juniora czy to Hliba czy Juniorssona.
Podsumowując będą to ciężkie zawody dla obu drużyn ( u was presja bo musicie wygrać żeby uciec od Gnieźnian, a u nas żeby odskoczyć Iskrze )
Pozdrawiam i do zobaczenia w niedziele
Wartościowy zawodnik jakiego macie to Darek Śledź i Daniel Jeleniewski a ten drugi jest za Pawłem Hlibem w statystykach czyli za juniorem
W pierwszej 20 zawodników znajduje się 4 Gorzowian i 2 Lublinian w kolejnej 20 jest po 2 naszych i waszych zawodników wiec o czym my tu dyskutujemy Gorzów ma drużynę na awans do E-ligi. Cel jest jeden dziki zachód musi to wygrać i tylko 3 punkty będą nas zadawalać.
Macie atut własnego toru początek może być ciężki dla gorzowian ale nie zapominajcie ze mamy najlepszego trenera w Polsce tak o nim mówią ( ja tak nie sadze ) i ze podobno wie co robi wiec nawet jeśli Ferjan nie zdąży w co wątpię ( ma dobrego kierowcę i GPS w samochodzie ) wiec i tak trenr ustawił tak skład aby można za niego od razu wstawiać juniora czy to Hliba czy Juniorssona.
Podsumowując będą to ciężkie zawody dla obu drużyn ( u was presja bo musicie wygrać żeby uciec od Gnieźnian, a u nas żeby odskoczyć Iskrze )
Pozdrawiam i do zobaczenia w niedziele
DMP–7z,11s,3b
MDMP–2z,3s,3b
IMP–6z,7s,10b
MIMP–6z,3s,1b
MPPK–8z,4s, 6b
MMPPK –3z,4s,2b
MDMP–2z,3s,3b
IMP–6z,7s,10b
MIMP–6z,3s,1b
MPPK–8z,4s, 6b
MMPPK –3z,4s,2b
Widzę bartosch, że nie jestem jedynym, który wierzy w zwycięstwo w Ostrowie. 
Lukas507 pisze:... nawet jeśli Ferjan nie zdąży w co wątpię ( ma dobrego kierowcę i GPS w samochodzie ) ...
Ufff nasze szanse wzrastają, GPS często ma to do siebie że prowadzi okrężnymi drogami
- _piotrusss
- Kadrowicz
Grudziądz też teoretycznie ma dużo gorszy skład od Ostrowa (także w statystykach) a u siebie ich rozniósł.
Myślę, że wygramy ten mecz.
Myślę, że wygramy ten mecz.
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
macik pisze:Oczywiscie ze wygramy. Stal to cioty z Jensenem na czele
Jensen nie jest ciotą, w Sierpniu ma być żonkosiem
- Lukas507
- Kontakt:
macik pisze:Oczywiscie ze wygramy. Stal to cioty z Jensenem na czele
Czy ten osobnik wogole wie co pisze a moze jakis koles z gniezna lub zielonej sie zalogowal i nie che sie ujawniac ?????
DMP–7z,11s,3b
MDMP–2z,3s,3b
IMP–6z,7s,10b
MIMP–6z,3s,1b
MPPK–8z,4s, 6b
MMPPK –3z,4s,2b
MDMP–2z,3s,3b
IMP–6z,7s,10b
MIMP–6z,3s,1b
MPPK–8z,4s, 6b
MMPPK –3z,4s,2b
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
Hans pisze:macik pisze:Oczywiscie ze wygramy. Stal to cioty z Jensenem na czele
Jensen nie jest ciotą, w Sierpniu ma być żonkosiem
zacytuje naszego komentatora : " ... Jesper BI Jensen ... " więc niewiadomo
Lukas507 pisze:macik pisze:Oczywiscie ze wygramy. Stal to cioty z Jensenem na czele
Czy ten osobnik wogole wie co pisze a moze jakis koles z gniezna lub zielonej sie zalogowal i nie che sie ujawniac ?????
Lukas izzi, to na pewno jakiÅ› Falubaz
bartosch pisze:i tak bedziemy w pierwszej czworce...
W sumie bartosh nie przesadza, bo jest to całkiem możliwe kosztem Gdańska
Wystarczy tylko wygrać wszystko u siebie oraz w Poznaniu, czyli mamy 16 pkt na koncie.
Patrząc na Gdańsk to mają bardzo niekorzystny terminarz...
Ale nie ma co kalkulować, trzeba jechać i robić swoje

- Lukas507
- Kontakt:
Wszystkiego chłopaki z całym szacunkiem nie wygracie chodzi mi o jutrzejszy mecz, a czy Golęcin zdobędziecie hmm prócz Stali nikomu się to nie udało.
Może dla tego ze jeszcze 26 lat temu Stal jeździła tam jako gospodarz i znamy tamtejszy tor, ale fajnie było by jeszcze 2 razy się spotkać w tym sezonie
Żużlowcy Stali już wyjechali z Gorzowa.
A Ferjan jest już w Terenzano czekam na inf. od jego mechanika jak mu tam poszło i czy dojedzie do Lublina.
Jak dobrze pójdzie to się spotkamy jeszcze tej rundy w Poznaniu na waszym meczy z PSŻetem tak jak to miało miejsce z 2 lub 3 sezony temu z mysiej norce
Manitou spoko ale nie rozumie takich dzieci neostrady które piszą bez sensu ...
Pozdrawiam
Może dla tego ze jeszcze 26 lat temu Stal jeździła tam jako gospodarz i znamy tamtejszy tor, ale fajnie było by jeszcze 2 razy się spotkać w tym sezonie
Żużlowcy Stali już wyjechali z Gorzowa.
A Ferjan jest już w Terenzano czekam na inf. od jego mechanika jak mu tam poszło i czy dojedzie do Lublina.
Jak dobrze pójdzie to się spotkamy jeszcze tej rundy w Poznaniu na waszym meczy z PSŻetem tak jak to miało miejsce z 2 lub 3 sezony temu z mysiej norce
Manitou spoko ale nie rozumie takich dzieci neostrady które piszą bez sensu ...
Pozdrawiam
DMP–7z,11s,3b
MDMP–2z,3s,3b
IMP–6z,7s,10b
MIMP–6z,3s,1b
MPPK–8z,4s, 6b
MMPPK –3z,4s,2b
MDMP–2z,3s,3b
IMP–6z,7s,10b
MIMP–6z,3s,1b
MPPK–8z,4s, 6b
MMPPK –3z,4s,2b
Marcinex pisze:bo jest to całkiem możliwe kosztem Gdańska...
Wystarczy tylko wygrać wszystko u siebie oraz w Poznaniu, czyli mamy 16 pkt na koncie.
Nie przesadzajmy...
I jak to się mówi... Lepiej miło się zaskoczyć, niż potem czytać 5 stron na forum, o tym, że jak to możliwe, że przegraliśmy z pierwszą drużyną w tabeli.
Mam nadzieję, że ten mecz będzie tak ciekawy jak z Ostrowem i to byłoby już coś.
a czy Golęcin zdobędziecie hmm prócz Stali nikomu się to nie udało.
Golęcin jak Golęcin... Znam takich co twierdzą, że w do Ostrowa pojedziemy po zwycięstwo
I dobrze gadajÄ…
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- _piotrusss
- Kadrowicz
Lukas507 pisze:Wszystkiego chłopaki z całym szacunkiem nie wygracie chodzi mi o jutrzejszy mecz
Kurde koleś... starasz się być miły, kulturalny i uprzejmy na siłę. Piszesz, ze to żużel - sport nieprzewidywalny a po chwili stanowczo stwierdzasz, że to wy wygracie. Albo się napinasz, albo podchodzisz do meczu spokojnie...
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
a niech mówi(ą) co chce/ą
Jeszcze lepiej będzie smakowało jutrzejsze zwycięstwo. Przynajmniej dla mnie!
Jeszcze lepiej będzie smakowało jutrzejsze zwycięstwo. Przynajmniej dla mnie!

- Łoptymista
- Trener
meesha pisze:a czy Golęcin zdobędziecie hmm prócz Stali nikomu się to nie udało.
Golęcin jak Golęcin... Znam takich co twierdzą, że w do Ostrowa pojedziemy po zwycięstwo![]()
I dobrze gadajÄ…
zamienmy sie nickami.
Jak bedzie to ja sie chcialem juz zapisac na wyjazd ...do Poznania.
A co do meczu. To jestem dziwnie wyluzowany i spokojny o wynik
PS Mam nr tel komorkowych do zalog videoradarow w poludniowej Polsce. Bedzie ciekawie
_piotrusss pisze:Lukas507 pisze:Wszystkiego chłopaki z całym szacunkiem nie wygracie chodzi mi o jutrzejszy mecz
Kurde koleś... starasz się być miły, kulturalny i uprzejmy na siłę. Piszesz, ze to żużel - sport nieprzewidywalny a po chwili stanowczo stwierdzasz, że to wy wygracie. Albo się napinasz, albo podchodzisz do meczu spokojnie...
Ejjj obczajasz to jest tak zwany KIBIC, który wierzy w swoja drużynę, w to ze wygra i jej będzie z całego serca kibicował ---- szkoda ze takich KIBICOW jest coraz mniej w Lublinie, a coraz wiecej komentarzy w stylu: 'i tak nie wygramy' ; 'kolejna piekna porazka'
Serdeczne pozdrowienia dla KIBICA z Gorzowa!!
Lukas507 pisze:Wartościowy zawodnik jakiego macie to Darek Śledź i Daniel Jeleniewski a ten drugi jest za Pawłem Hlibem w statystykach czyli za juniorem
Po pierwsze statystystyki to nie wszystko, a po drugie mamy Dawida, który jest teraz w super formie i chyba w jakimś wywiadzie na espeedway było o nim pisane jako o liderze druzyny.
Kod: Zaznacz cały
Wiele wskazuje na to, że lider zespołu z Lublina niebawem zacznie poważnie myśleć o startach za granicą. "- Jak tylko zakończę sesję, od razu zacznę się rozglądać za startami poza granicą kraju. Dużo lepiej jest przecież pojechać w zawodach niż w treningu. - mówi Dawid Stachyra.O wszystkim przekonamy się jutro:)
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!
Ja na miejscu Gorzowian nie był bym taki pewien zwycięstwa przecież wszyscy wiedzą jaką doskonałą formę zaprezentowali nasi zawodnicy na ostatnich zawodach w Krośnie..
-
Speedway Fan
- Senior
Mam nadzieje, że znów powtórzy się historia z poprzedniego sezonu gdzie przyjechali do nas wygrać, a stracili nawet bonus
Lepiej dla nas jak nie jesteśmy faworytami tym ładniejsza będzie wygrana
Lepiej dla nas jak nie jesteśmy faworytami tym ładniejsza będzie wygrana
Witam sympatyków żużla z Lublina. Wybieramy się do Was na mecz, będzie ciekawie. dobry mecz się zapowiada. Mam nadzieje że zadnej rozróby nie będzie w naszym kierunku
Wyjeżdżamy dzisiaj w nocy, Kibic Stali