10.06.2007 Start Gniezno - TŻ Lublin
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: 10.06.2007 Start Gniezno-TÅ» Lublin
W niedziele ma w Gnieźnie padać co bedzie nie bez znaczenia dla przyczepności toru.
...albo dla faktu odwolania meczu. Zapowiadalo nam Gniezno rewanz, ma padac, Stead kontuzjowany. Tym razem to my mozemy miec wycieczke.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Po wycieczce do Grudziadza pozniej wygralismy z Poznianiem u siebie, moze tym razem w podobnych okolicznosciach wygramy z Gorzowem.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Cooper pisze:Franek w Gnieznie, w naszych barwach, rok 2004:
M. Franków 6+1 (0, 2*, d1, 3, 1)
Jechal w parze ze Sledziem, ktory trzasnal 10+1.
Jak sie to powtorzy w niedziele, to mysle, ze bedziemy zadowoleni. A jesli zamiast defektu na prowadzeniu bedzie "3", to mysle, ze wystpe bedzie bardzo dobry.
Ja z 6 pkt niestety nie bede zadpowolony wybacz, ale to wtedy nie bedzie żadne wzmocnienie. Zadowolony będe tak jak piszesz, z 8-9 pkt.
Hehe ale krytyka, ale zobaczymy może coś z tego wyjdzie ale na 90% jestem pewien ze zdobędzie z 5 punktów 
Jedyne czego nie rozumiem to ta lawina szyderstw i krytyki. Smutne, że Franek okazuje się ostatnią deską ratunku, ale chwała ludziom, którzy próbują zrobić wszystko co mogą zamiast złożyć broń i powiedzieć "nie dało się". Jeszcze może będzie dobrze...
Za co chwała? Normalny jestes? To kpina z nas kibiców a nie chwała. Przez prywatne sympatie robi sie z klubu przytułek dla nieudaczników, ktorzy dodatkowo zdążyli już w Polsce poopluwać Lublin.
Coś można więcej na ten temat?
Bo ja o żadnych prywatnych sympatiach nie mam zielonego pojęcia.
Bo ja o żadnych prywatnych sympatiach nie mam zielonego pojęcia.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Gelo pisze:Za co chwała? Normalny jestes? To kpina z nas kibiców a nie chwała. Przez prywatne sympatie robi sie z klubu przytułek dla nieudaczników, ktorzy dodatkowo zdążyli już w Polsce poopluwać Lublin.
I w czym Ci to przeszkadza? Z tego co zauważyłem to zwracasz uwagę jedynie na wynik, a ten gorszy od Trumińskiego nie będzie.
Chwała ludziom, którzy troszczą się o to żebyś mógł oglądać w Lublinie żużel, nawet na poziomie Frankowa. Jeśli Ci taki poziom nie odpowiada, to przerzuć się na cheesboxing.
I nie wypowiadaj się w imieniu kibiców, tylko swoim.
Po meczu tez sie zacznie znowu... Chyba tylko jakby Franek zrobil komplet to bylby spokoj, albo nawet pojawia sie nowi wierni fani
Ja oczekuje wyniku od 7 punktow wzwyz. Jak dla mnie to wynik powinni w Gnieznie pociagnac przede wszystkim Sledz, Stachyra, Piszcz. Od Jelenia i Franka oczekuje troche mniej. Ale latwo zauwazyc, ze w dotychczasowych meczach wyjazdowych brakowalo nam wlasnie tak mniej wiecej 7 punktow do zwyciestwa albo do granicy walki o nie. Wiec kto wie...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
sting126 pisze:Ale co bylo mozna zrobic? Ja nie przepadam za Frankiem, ale do cholery - na chwile obecna jest jedyna nasza deska ratunku. Pewnie,ze mozna bylo sciagnac Czerwinskiego - tylko za co? Wiem Gelu,ze napiszesz ze Ciebie nie interesuje,ze nie ma za co, ze oczekujesz wyniku. I slusznie. Ale poki co ten wynik moze nam przywiezc tylko Franek bo po Sebku ciezko sie bylo tego spodziewac. W tym sezonie jedzie tragicznie - ciezko bylo sie spodziewac, ze przelamie sie akurat w Gnieznie. Skoro obcokrajowcy odmowili startu - trzeba bylo sprobowac innej drogi i w tym sensie dobrze sie stalo, ze Franka wypozyczono. Bo to oznaka tego, ze cos probowano zrobic zeby bylo lepiej. Czy bedzie? Nie wiem. Okaze sie jutro. Ale nie ferujcie od razu wyrokow, ze katastrofa itd. Ocencie po meczu.
Ale jaka jest _racjonalna_ przeslanka do tego aby uwazac, ze Franek jest lepszy od Sebka? Ogolnie sa na podobnym poziomie a Franek sie chyba jeszcze w tym sezonie nie wysilil i nigdzie nie jezdzil. Mi sie wydaje, ze jeden drugiego wart jesli chodzi o mozliwosc w tym meczu. Wypozyczono Franka bo: jest - co jest jego niezaprzeczalna zaleta jest i nie ucieka; jest za darmo - nie dosc, ze nie ucieka to jest na warszawskim kontrakcie; jak zawali mecz - to zawsze mozna powiedziec, ze sie probowalo, a przeciez nikt sie nie mogl spodziewac, ze Franek zawali mecz
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
sting126 pisze:Wiem Gelu,ze napiszesz ze Ciebie nie interesuje,ze nie ma za co, ze oczekujesz wyniku.
No bo Gelo zawsze będzie tupał nogami i krzyczał, mamo jak chcę żużla w Lublinie na poziomie Karlssonów, Ferjanów i Harrisów.
Jeżeli Franków zrobi 6 punktów na przeciwnikach, przy w miarę normalnej jeździe Jelenia i Piszcza, to kto wie...
roga82 - tak - będe tupał nogami i krzyczał jak ktoś mi kpi w żywe oczy - zamiast ściagnać obcokrajwoca - byle jakiego podsuwa się nam jakiegoś nieudacznika. Przykro mi że jestem zwolennikiem sportu przez duze "S" a nie dziadostwa rodem z Lubartowa.
Gelo pisze:roga82 - tak - będe tupał nogami i krzyczał jak ktoś mi kpi w żywe oczy - zamiast ściagnać obcokrajwoca - byle jakiego podsuwa się nam jakiegoś nieudacznika. Przykro mi że jestem zwolennikiem sportu przez duze "S" a nie dziadostwa rodem z Lubartowa.
A w pape bys nie chcial?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
istred pisze:I w czym Ci to przeszkadza? Z tego co zauważyłem to zwracasz uwagę jedynie na wynik, a ten gorszy od Trumińskiego nie będzie.
Problem w tym, zeby byl wzmocnieniem, a tutaj mozna miec juz watpliwosci. Kazdy pamieta jak Franek na naszym torze radzil sobie w poprzednich latach. Niestety to czy Trumisnki bedzie robil 3 pt, czy np zamiast niego Franek przywiezie 5, to niewiele nam da.
Gelo pisze:zamiast ściagnać obcokrajwoca - byle jakiego podsuwa się nam jakiegoś nieudacznika. Przykro mi że jestem zwolennikiem sportu przez duze "S" a nie dziadostwa rodem z Lubartowa.
Niereformowalny jesteś? Obcokrajowcy ODMÓWILI - Franków jest obecnie jedyną alternatywą dla Trumińskiego. Gorzej od niego na pewno nie pojedzie, bo gorzej się poprostu nie da.
Kogo byś widział jako to wzmocnienie? Wiesz dobrze, że nie stać nas na duże wydatki. Poza tym jesteśmy w takiej sytuacji, że zawodnik przyjdzie jedynie gdy nie będzie miał żadnej alternatywy.Problem w tym, zeby byl wzmocnieniem, a tutaj mozna miec juz watpliwosci. Kazdy pamieta jak Franek na naszym torze radzil sobie w poprzednich latach. Niestety to czy Trumisnki bedzie robil 3 pt, czy np zamiast niego Franek przywiezie 5, to niewiele nam da.
Gelo pisze:roga82 - tak - będe tupał nogami i krzyczał jak ktoś mi kpi w żywe oczy - zamiast ściagnać obcokrajwoca - byle jakiego podsuwa się nam jakiegoś nieudacznika. Przykro mi że jestem zwolennikiem sportu przez duze "S" a nie dziadostwa rodem z Lubartowa.
A co tu ma Lubartów do rzeczy to po piersze
A po drugie, nawet jak sobie potupiesz to i tak z dnia na dzień nic nie zmienisz, tym bardziej zza klawiatury i monitora... Pewnie szkoda Twoich nerwów.
Każdy chyba pamięta, że Franków miał w 2005 kilka dobrych meczy. I w odróżnieniu od Trumińskiego potrafi wymijać. A ten drugi jak nie wystartuje, to już można mu wpisać 0. A teraz jakoś i startować nie potrafi. Nie wiem jaki teraz Franków ma sprzęt, no ale może w poprzednim sezonie faktycznie dogadał się w końcu z tymi silnikami
Nie liczę na jakąś dziesiątkę, ale jakby zdobył te 6 -7 punktów to byłoby nieźle.
Niereformowalny jesteÅ›?
Jestem - podobnie ja Ty i Tobie podobni którzy bawią się w ksiegowych tekstami "nie stać nas" zamiast kibicować. Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach - dżentelmeni je po prostu mają. I to jest własnie wina klubu że mamy "kibiców ksiegowych" - zamiast sie skupiac czy pojedziemy trójką czy czwórką obcokrajwców zastanawiamy sie czy nas stać na czy nie - obojętnie czy jestesmy na drugim czy na ósmym miejscu w tabeli.
To jest żenujące, ale takie lubelskie - jest źle, biednie, słabe miasto, nie stać nas - wyjeżdżam do Anglii.
Obcokrajowcy ODMÓWILI
kolejny błąd klubu - trzeba było podpisywać umowy z tymi co zawsze mogą.
To żadna alternatywa - obaj są siebie warci. Nie wkurzałbym sie gdyby to nie chodziło o Gniezno . Sam jestem ciekawy jak pojedzie Franek -ale na litość boską nie w meczu gdzie trzeba wygrać.Franków jest obecnie jedyną alternatywą dla Trumińskiego.
istred pisze:Kogo byś widział jako to wzmocnienie? Wiesz dobrze, że nie stać nas na duże wydatki. Poza tym jesteśmy w takiej sytuacji, że zawodnik przyjdzie jedynie gdy nie będzie miał żadnej alternatywy.
Wiem, ze nie stac nas na duze wydatki, ale po to kontraktowalismy tylu zawodnikow zagranicznych przed sezonem, zeby bylo kim jechac, zeby mozna bylo robic jakies zmiany, zeby bylo pole manewru. A co bysmy zrobili, gdyby taki Franek podpisal sobie gdzies w Opolu, Baran, troche wczesniej niz wczoraj, w Gdansku ? Stojanowski i Fijalkowski sa juz w Lodzi. Kogo bysmy wzieli ? Jurczynskiego ? a moze Swista ?
Tak nie moze byc, ze mamy zawodnikow, a oni odmawiaja przyjazdu i zostawiaja klub na lodzie. Po co nam tacy zuzlowcy ? Do kolekcji ? Jak pokemony
Wiecej sie bede spodziewal po Franku na wyjezdzie niz u nas, zobaczymy, oby jutro nie mozna bylo powiedziec "zamienij stryjek siekierke na kijek".
- _piotrusss
- Kadrowicz
Gelo pisze:Sam jestem ciekawy jak pojedzie Franek -ale na litość boską nie w meczu gdzie trzeba wygrać.
Okej... ale kogo proponujesz? Seby, jak pisałeś nie bierzesz pod uwagę na ten mecz, więc kto? Niestety Karlssona nam nie wypożyczą...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Swist nadzieja Tz 
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
kilar
To wszystko prawda,tylko nie w sytuacji przed ostatnim (być może) meczem sezonu,kiedy już nic z doborem zawodników nie da sie naprawić,przynajmniej przed Gnieznem.Trzeba jechać jedynym możliwym składem i wyciągnąć wnioski na ( daj Boże ) nastepne lata.
Tak nie moze byc, ze mamy zawodnikow, a oni odmawiaja przyjazdu i zostawiaja klub na lodzie
To wszystko prawda,tylko nie w sytuacji przed ostatnim (być może) meczem sezonu,kiedy już nic z doborem zawodników nie da sie naprawić,przynajmniej przed Gnieznem.Trzeba jechać jedynym możliwym składem i wyciągnąć wnioski na ( daj Boże ) nastepne lata.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
Gelu, tutaj trochę przesadziłeś... sprawdź sobie wyniki w Taekwondo chłopaków z Lubartowa.... Nie tylko krajowa ale i światowa czolówka... życzyłbym sobie takiego poziomu w speedwayu w Lublinie jak ma TKD w Lubartowie...