istred pisze:Petycja wręczona w piątek - ponieważ jednocześnie ma to być zaproszenie na niedzielny mecz.
Niedziela jest nie do przyjęcia z dwóch powodów:
1. Prezydent w niedziele prawdopodobnie nie urzęduje więc manifestacja mija się z celem.
2. Jak już ktoś wcześniej napiał, nie da się wyrobić w terminach żeby wszystko zorganizować w tak krótkim czasie.
Do tego, zastanów się nad tym co napisałeś - przemarsz z Prezydentem? Wynika z tego że Prezydent będzie protestował żeby Prezydent dał kase na żużel

Miałem się już nie odzywać,ale widzę,że niektórzy pisza,aby pisac,a często..obrazać. Wyjaśniam i informuję. Po pierwsze -jestem znany jako DJ PEPE,a nie Fredek.Jestem jego ojcem.Po drugie- należałoby odpowiedzieć na pytanie,co właściwie chcą zorganizować [ i w jaki sposób ] członkowie Fan Klubu?Apel, manifestację,wiec,demonstrację?Po trzecie - co chcą osiągnąć?Obalić prezydenta m. Lublin,czy prosic Go o pomoc?Szukają w nim sojusznika,sprzymierzeńca, czy wroga,przeciwnika,sprawcy nieszczęść TŻ Lublin?
Radzio pisze:Lubelski Fanklub Żużlowy organizuje apel przed ratuszem, aby pokazać problemy żużla w naszym mieście. Spotkanie odbędzie się w ten piątek 1 czerwca po godzinie 15 (dokładną godzinę podamy później, specjalnie taka porę wybraliśmy aby każdy mógł przyjść po szkole, pracy)
Zachęcamy do przyjścia i przyłączenia się do nas wszystkich, którym leży na sercu los żużla nad Bystrzycą. Z góry mówimy, że apel ma być spokojny, bez wyrażania swoich negatywnych emocji. Wszystko ma być przekazywane w sposób kulturalny. Będzie wręczenie pisma naszemu Prezydentowi przez delegacje, która będzie również rozmawiała z Nim jak i zaprosi go osobiście na niedzielny mecz.
Wszystkie pomysły, propozycje i opinie piszcie w tym temacie. Zaproponujcie co można zrobić podczas tego apelu.
Na bieżąco będziemy (Fanklub) informować was w tym temacie o naszych ustaleniach.
A więc - apel czyli zbiórka,zaznacznie obecności.Zwracam uwagę na prośbę-spokojnie,kulturalnie,bez negatywnych emocji oraz cel-wręczenie pisma prezydentowi i ZAPROSZENIE go na niedzielny mecz.Czyli ma PRZYJŚĆ na zawody,kolego istred?czy nie?A jak dotrze,samochodem ,autobusem,czy może piszo - z członkami Fan Klubu-to chyba Jego sprawa.Może to jajcarz i wybierze ostatnią opcję?
Następna sprawa- chyba jednak szukamy sprzymierzeńca.A więc Prezydent idac na zawody nie będzie WROGIEM,nie będzie protestował przeciwko Prezydentowi, tylko zamanifestuje Swoje poparcie dla sprawy, którą musi naocznie zbadać,obejrzec.Tak mądry polityk by z tej sytuacji wybrnął.A i tak NIE POMOŻE , bo budżet zatwierdzony przez poprzednią władzę, musiałbym komuś zabrac,żeby komuś dać,nie ma rezerw,radni muszą zatwierdzić,poprzec i takie tam inne ble,ble
Zuzia pisze:Naprawdę nie widzisz powodów dlaczego wtedy proponowałam, a potem była zmiana zdania, czy tylko udajesz? chłopczyku ;]
Miałem,dziewczynko podobny problem,Zanim wysłalem posta już organizatorzy przeniesli manifestację na inny termin. Stąd głupio zabrzmiała propozycja cichego marszu wokół Ratusza.Poza tym znane są lczne spontaniczne akcje oglaszane przez internautow.Twają krótko,bierze w nich udział spora grupa osób, ale WYDZWIĘK jest ogromny.Nazywa się to FLASH MOB.Bylibyśmy pierwsi w Lublinie?
To- chłopczyku - traktuję jako komplement z okazji Dnia Dziecka.Nawet żona tak do mnie -prawie 50-letniego facta nie mówi,dziewczynko!
A tak w ogóle nasze gadki i tak niedlugo będa nieaktualne...DJ PEPE.