Apel pod Ratuszem!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#51 Postautor: meesha » 30 maja 2007, o 22:40

FREDek pisze:Wymyslacie jakies akcje[nieprzemyślane,czytaj-nielegalne],potem odwołujecie
Nie odwołujemy tylko przenosimy na taki termin, w którym będzie się mogło wszystko odbyć legalnie. Akcja została wymyślona we wtorek koło południa, przedyskutowana we wtorek wieczorem, a w tzw. "międzyczasie" okazało się, że wniosek o zorganizowanie takiej manifestacji musi zostać złożony co najmniej 3 dni przed. W związku z tym wiadome stało się, że nie da rady zorganizować tego na piątek.

Wszyscy chcemy dobrze, a Ty nie jesteś jedynym wiernym kibicem :roll: Masz jakieś inne pomysły to dawaj :!: Wiesz gdzie nas szukać :P Chyba, że wolisz działać na własną rękę, w takim wypadku powodzenia :!:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#52 Postautor: FREDek » 30 maja 2007, o 22:43

Zuzia pisze:koszulki + szaliki
proponowałaś dziewczynko ?też mam to wyśmiać?

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#53 Postautor: FREDek » 30 maja 2007, o 23:09

meesha pisze:
FREDek pisze:Wymyslacie jakies akcje[nieprzemyślane,czytaj-nielegalne],potem odwołujecie
Nie odwołujemy tylko przenosimy na taki termin, w którym będzie się mogło wszystko odbyć legalnie. Akcja została wymyślona we wtorek koło południa, przedyskutowana we wtorek wieczorem, a w tzw. "międzyczasie" okazało się, że wniosek o zorganizowanie takiej manifestacji musi zostać złożony co najmniej 3 dni przed. W związku z tym wiadome stało się, że nie da rady zorganizować tego na piątek.

Wszyscy chcemy dobrze, a Ty nie jesteś jedynym wiernym kibicem :roll: Masz jakieś inne pomysły to dawaj :!: Wiesz gdzie nas szukać :P Chyba, że wolisz działać na własną rękę, w takim wypadku powodzenia :!:
Pierwszy akapit jasny i zrozumiały.Skoro nie piątek,to może sobota lub niedziela przed meczem.Chcecie,chcemy oddziaływac na mieszkańcow Lublina,czy prezydenta?Moze pracuje w sobotę?A gdyby udało się go zaprosić na niedzielny mecz, to wtedy taką manifestację można by urzadzić na stadionie [lub jego okolicach] z dużo większą ilością kibiców idących na stadion. Drugi akapit został odczytany zbyt doslownie.Obok mnie[DJ-a PEPE],przepraszam,że skorzystałem z Fredkowego nika-jest wielu wiernych kibiców,ale chyba takich z 35-letnim stażem-niewielu.Przepraszam,jeżeli kogoś urazilem.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#54 Postautor: FREDek » 31 maja 2007, o 13:47

Panowie! Koledzy! Fanatycy żużla! Forumowicze! Domyślam się , że gdy ja napiszę nie będzie to tak odebrane , jak gdyby to napisał ktos z Fan Klubu,np. Radzio, Meesha. Ale skoro chcieli to proszę bardzo. Mam pytanie i propozycję. Pytanie - Po co ta manifestacja w przyszłym tygodniu skoro petycja w sprawie klubu zostanie wręczona w piątek? Propozycja - W niedzielę o godz. 14.30 zbiórka wszystkich kibiców,fanow itp.koło Ratusza i wspólny[cichy ] przemarsz uczestnikow na stadion [ nawet po chodniku ] z Prezydentem [ lub bez ] na wzór marszów studenckich po zabiciu ich klolegi,np. na os. Piastowskim.Wszak - czytajac wypowiedzi na forum - czuję się jakby była żałoba w lubelskim światku żużlowym.Oczywiście,to propozycja i na pewno do odrzucenia.DJ PEPE.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#55 Postautor: Speedway » 31 maja 2007, o 14:22

Zgromadzenie przed Ratuszem bezpośrednio przed meczem na pewno zebrałoby więcej ludzi niż w inny dzien. Poza tym zgadza się, nie za bardzo wiem czego mielibysmy sie domagac tydzien później na manifestacji. A tak mozna by póść do prezedenta z zaproszeniem na mecz :) Tylko pytanie mam: czy w niedziele w Ratuszu ktoś jest, czy wolne mają całkiem?
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#56 Postautor: istred » 31 maja 2007, o 14:24

Petycja wręczona w piątek - ponieważ jednocześnie ma to być zaproszenie na niedzielny mecz.
Niedziela jest nie do przyjęcia z dwóch powodów:
1. Prezydent w niedziele prawdopodobnie nie urzęduje więc manifestacja mija się z celem.
2. Jak już ktoś wcześniej napiał, nie da się wyrobić w terminach żeby wszystko zorganizować w tak krótkim czasie.

Do tego, zastanów się nad tym co napisałeś - przemarsz z Prezydentem? Wynika z tego że Prezydent będzie protestował żeby Prezydent dał kase na żużel :lol:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: mikas » 31 maja 2007, o 15:20

Piszcie tu, jakie sprawy oprócz pomocy klubowi i stadionu chcecie abysmy jutro poruszyli w Ratuszu.
Jak ktoś ma jakieś ciekawe argumenty to też będą mile widziane ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#58 Postautor: Koper » 31 maja 2007, o 16:01

mikas pisze:Piszcie tu, jakie sprawy oprócz pomocy klubowi i stadionu chcecie abysmy jutro poruszyli w Ratuszu.
Jak ktoś ma jakieś ciekawe argumenty to też będą mile widziane ;)
Mozna wspomniec o tym ze w Lublinie odbywa sie memorial im. Witolda Zwierzchowskiego i Roberta Dadosa i ze moglby prezydent objac swym patronatem ten turniej. p.s. przy okazji nadmienic prezydentowi ze ten pierwszy jako trener poprowadzil naszych do srebra DMP w 1991 a ten drugi wywalczyl IMSJ w 1998, jak rowniez wspomniec ze obecnie kapietanem TZ Lublin jest Darek Śledź ktory z lubelska druzyną siegnał po vicemistrzostwo Polski w 1991, a lubelska druzyna 2007 jest oparta na wychowankach lubelskiego klubu.

Koper
Trener
Kontakt:

#59 Postautor: Koper » 31 maja 2007, o 17:47

mikas pisze:Jak ktoś ma jakieś ciekawe argumenty to też będą mile widziane ;)
Argument: za rok obchodzimy 60 lecie sportu żużlowego w Lublinie. Ten klub ma duza tradycje i nie mozna dopuscić do tego aby kibice w roku jubileuszu nie zobaczyli swojej druzyny na ligowych torach.

Awatar użytkownika
Zuzia

#60 Postautor: Zuzia » 31 maja 2007, o 20:58

FREDek pisze:
Zuzia pisze:koszulki + szaliki
proponowałaś dziewczynko ?też mam to wyśmiać?

Naprawdę nie widzisz powodów dlaczego wtedy proponowałam, a potem była zmiana zdania, czy tylko udajesz? chłopczyku ;]
Osobiście to nie chodzi o to ze nie znoszę Boga, to mnie jego fanklub wkurwia.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#61 Postautor: FREDek » 1 czerwca 2007, o 14:03

istred pisze:Petycja wręczona w piątek - ponieważ jednocześnie ma to być zaproszenie na niedzielny mecz.
Niedziela jest nie do przyjęcia z dwóch powodów:
1. Prezydent w niedziele prawdopodobnie nie urzęduje więc manifestacja mija się z celem.
2. Jak już ktoś wcześniej napiał, nie da się wyrobić w terminach żeby wszystko zorganizować w tak krótkim czasie.

Do tego, zastanów się nad tym co napisałeś - przemarsz z Prezydentem? Wynika z tego że Prezydent będzie protestował żeby Prezydent dał kase na żużel :lol:

Miałem się już nie odzywać,ale widzę,że niektórzy pisza,aby pisac,a często..obrazać. Wyjaśniam i informuję. Po pierwsze -jestem znany jako DJ PEPE,a nie Fredek.Jestem jego ojcem.Po drugie- należałoby odpowiedzieć na pytanie,co właściwie chcą zorganizować [ i w jaki sposób ] członkowie Fan Klubu?Apel, manifestację,wiec,demonstrację?Po trzecie - co chcą osiągnąć?Obalić prezydenta m. Lublin,czy prosic Go o pomoc?Szukają w nim sojusznika,sprzymierzeńca, czy wroga,przeciwnika,sprawcy nieszczęść TŻ Lublin?

Radzio pisze:Lubelski Fanklub Żużlowy organizuje apel przed ratuszem, aby pokazać problemy żużla w naszym mieście. Spotkanie odbędzie się w ten piątek 1 czerwca po godzinie 15 (dokładną godzinę podamy później, specjalnie taka porę wybraliśmy aby każdy mógł przyjść po szkole, pracy)
Zachęcamy do przyjścia i przyłączenia się do nas wszystkich, którym leży na sercu los żużla nad Bystrzycą. Z góry mówimy, że apel ma być spokojny, bez wyrażania swoich negatywnych emocji. Wszystko ma być przekazywane w sposób kulturalny. Będzie wręczenie pisma naszemu Prezydentowi przez delegacje, która będzie również rozmawiała z Nim jak i zaprosi go osobiście na niedzielny mecz.

Wszystkie pomysły, propozycje i opinie piszcie w tym temacie. Zaproponujcie co można zrobić podczas tego apelu.

Na bieżąco będziemy (Fanklub) informować was w tym temacie o naszych ustaleniach.

A więc - apel czyli zbiórka,zaznacznie obecności.Zwracam uwagę na prośbę-spokojnie,kulturalnie,bez negatywnych emocji oraz cel-wręczenie pisma prezydentowi i ZAPROSZENIE go na niedzielny mecz.Czyli ma PRZYJŚĆ na zawody,kolego istred?czy nie?A jak dotrze,samochodem ,autobusem,czy może piszo - z członkami Fan Klubu-to chyba Jego sprawa.Może to jajcarz i wybierze ostatnią opcję?
Następna sprawa- chyba jednak szukamy sprzymierzeńca.A więc Prezydent idac na zawody nie będzie WROGIEM,nie będzie protestował przeciwko Prezydentowi, tylko zamanifestuje Swoje poparcie dla sprawy, którą musi naocznie zbadać,obejrzec.Tak mądry polityk by z tej sytuacji wybrnął.A i tak NIE POMOŻE , bo budżet zatwierdzony przez poprzednią władzę, musiałbym komuś zabrac,żeby komuś dać,nie ma rezerw,radni muszą zatwierdzić,poprzec i takie tam inne ble,ble

Zuzia pisze:Naprawdę nie widzisz powodów dlaczego wtedy proponowałam, a potem była zmiana zdania, czy tylko udajesz? chłopczyku ;]

Miałem,dziewczynko podobny problem,Zanim wysłalem posta już organizatorzy przeniesli manifestację na inny termin. Stąd głupio zabrzmiała propozycja cichego marszu wokół Ratusza.Poza tym znane są lczne spontaniczne akcje oglaszane przez internautow.Twają krótko,bierze w nich udział spora grupa osób, ale WYDZWIĘK jest ogromny.Nazywa się to FLASH MOB.Bylibyśmy pierwsi w Lublinie?
To- chłopczyku - traktuję jako komplement z okazji Dnia Dziecka.Nawet żona tak do mnie -prawie 50-letniego facta nie mówi,dziewczynko!
A tak w ogóle nasze gadki i tak niedlugo będa nieaktualne...DJ PEPE.

Koper
Trener
Kontakt:

#63 Postautor: Koper » 1 czerwca 2007, o 16:20

sting126 pisze:Przy spelnieniu pewnych warunkow - klub otrzyma pomoc.
Czy realne do spelnienia sa te warunki, czy pomoc moze zostac udzielona juz przed waznym meczem wyjazdowym w Gnieznie? Czy prezydent przyjÄ…Å‚ zaproszenie na niedzielny mecz, w sensie zadekalarowal obecnosc na tym meczu, praktycznie pewne jest ze dzien w czasniej bedzie na meczu eliminacyjnym Mistrzostw Swiata pilkarek recznych, z racji tego ze patronuje temu wydarzeniu.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: Sledzio » 2 czerwca 2007, o 08:38

Tak już widze ta pomoc dopóki nie zobacze nie uwierzę, tak samo piłkarze nasi mieli mieć pomoc i jakoś nie widzę do tej chwili.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#66 Postautor: kdsz » 2 czerwca 2007, o 10:33

Czy Prezydent określił konkretnie zakres pomocy? Pytam z uwagi na doświadczenia - Wasilewski jako prorektor był mistrzem składania deklaracji w stylu "zobaczymy co da się zrobić", dzięki czemu ostatecznie zawsze mógł powiedzieć "przecież nic nie obiecywałem".
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"