3.06.2007 TŻ Sipma Lublin - Start Gniezno

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#101 Postautor: meesha » 29 maja 2007, o 09:42

Bez sensu właśnie. Ci "prawdziwi kibice" co to "zawsze, wszędzie i za każdą cenę" stanowią może z 10% publiczności na meczach. Pozostałe 90% ma generalnie w dupie całą otoczkę. Tak jak ja idąc na spektakl do teatru mam w dupie to kto jest dyrektorem teatru, czy aktorzy na bieżaćo mją wypłacane gaże itp...
Jak chcesz pomóc klubowi to kup drugi bilet, albo - jeśli masz karnet - kup jeden bilet zamiast korzystać z karnetu. Jak chcesz wspomóc klub większą kwotą kup odpowiednio więcej tych biletów...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#102 Postautor: Gelo » 29 maja 2007, o 09:44

Łoptymista pisze:
Gelo pisze:W takim składzie jak z Rybnikiem nie poradzimy sobie z Gnieznem. Ten skład jezdzi już ponad połowę sezonu, a mamy dwa punkty na koncie. My musimy ściągnać obcokrajowców - a z czego zapłacić - gówno mnie to obchodzi.

Powinno Cie zainteresowac.
Idac takim tokiem myslenia kibice powinni pisac: mamy wygrywac mecze - gowno nas interesuje kim.
Zarzad juz sie zaczal? Jakas relacja on-line :?: 8)

Nie interesuje mnie to pro forma i od początku jestem konsekwentny. Jestem wściekły, że w Lublinie każdy kibic to księgowy i ze kibice dają sie wciagać w gierki finansowe. Kibice nie są od tego żeby liczyć pieniadze klubu i ściągać sponsorów. To działka działaczy i nikogo więcej.

meesha
Trener
Kontakt:

#104 Postautor: meesha » 29 maja 2007, o 10:04

Widzę, że nie zrozumiałeś intencji mojej wypowiedzi.

Drugi bilet możesz kupić
Droższy bilet musisz...

Daj ludziom wybór :!:

nie zamierzam kupować drugich biletów, kiedy nikt się nigdy nie dowie, że takowe nabyłem

No widzisz, Tobie nie zależy na pomocy dla klubu tylko na jakimś rozgłosie chyba :?:

A w ogóle to jak to sobie wyobrażasz :?:
"Z powodu słabej postawy lubelskich żużlowców podnosimy ceny biletów" :?: :lol: Przecież ludzie marudzą, że programy za drogie (najtańsze w Polsce) :roll: A Ty chcesz ich postawić przed faktem droższych biletów bez logicznego uzasadnienia :?: :?: :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#106 Postautor: istred » 29 maja 2007, o 10:37

Wychodząć z twojego założenia, że przyjdą ci co i najwierniejsi, którzy i tak maja przyjsc, to moze ustalmy bilety po 100zł? Wtedy te 1000 osób do wpływ 100.000 a to już jest jakaś kasa!
Hm?
A, i jeszcze oczywiście zrobić imienną listę kibiców, żeby cały świat się dowiedział kto jest taki super i pomaga żużlowi, żeby nikt nie pozostał anonimowy, bo przecież to jest najważniejsze.

rob7
Senior

#107 Postautor: rob7 » 29 maja 2007, o 10:53

... no może nie aż tak ale pamiętam, że Supryn jak miał problem z kasą na ściągnięcie na mecz bodajże Adamsa to ogłosił zbiórkę na zasadzie ile kto może, też jakiś pomysł ...
Harry i zarząd musza podjąc męska decyzję czy wycofują drużynę czy walczą o to założone utrzymanie I-ligi, analiza terminarza pokazuje, że Gniezno tak naprawdę ma szanse na punkty z nami a my z nimi, no my jeszcze z Grudziądzem
więc ten mecz jest bardzo istotny dla miejsc 6-7,
5 pkt z Gnieznem i 2 pkt z GrudziÄ…dzem
dają nam na 90% szóste miejsce więc może trzeba o te punkty zawalczyć a reszte meczy nawet "juniorami" odjechać...
najbliższy mecz w Lublinie na przyczepnym torze powinniśmy wygrać
ale potrzeba zaprosić Johnstona (wydaje się że wraca do formy z mistrzostw Australii) już na sobotę, zrobić trening z informacją ze najsłabszy z trójki Piszcz, Jeleniewski, Trumiński nie jedzie a wówczas wszyscy się zaczną przygotowywać do meczu jak należy...
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, o 11:06 przez rob7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fazi

#109 Postautor: Fazi » 29 maja 2007, o 11:40

Odzywam się bardzo rzadko, ale teraz nie wytrzymałem.
Rozumiem, że poziom rozgoryczenia jest wysoki, ale, na Miłość Boską, dlaczego wszyscy starają się zrzucić na kogoś innego odpowiedzialność za błędy poprzedniego zarządu!!!!! Ludzie, bądźcie rozsądni i obiektywni! Sytuacja klubu była jasna i wszystkim znana, tak jak tegoroczne priorytety! Była nadzieja, że zawodnicy z lubelskim rodowodem przyciągną wielu kibiców - ale jak jest z kibicami, każdy wie. Zaczęła się cienizna w lidze, to przychodzą tylko najwierniejsi. Jeszcze jedna porażka i frekwencja będzie na poziomie LKŻ-u!
Ta sytuacja zbiegła się z sukcesami piłkarzy - awansują do II ligi, to i ludzie przychodzą. Jesienią przychodziło 1500 osób, ale wraz z sukcesami kibiców jest więcej. Nikomu z Was (nas) nie przeszkadzała ilość kibiców na piłce w zeszłym roku, pytam dlaczego? Czy gdzieś napisane jest, że kibic może być tylko na meczu jednej dyscypliny?!!! Ja i wielu moich znajomych od lat (wielu) kibicuję i piłce i żużlowi. Chodziłem na mecze LKŻ w II lidze i Motoru w IV. Ale nie o to chodzi.
Sponsorzy mają oczy i widzą, że w klubie dzieje się źle. I nikt nie wywali pieniędzy w błoto. Wysiłki Harrego i garstki zapaleńców tego nie zmienią. Weźcie pod uwagę podejście zawodników do meczów. Jak to możliwe, że w meczu tracimy 6 pkt za darmo!!!! Klimek był poobijany, wiadomo, ale dwa defekty w biegu na 5-1, to nie pech, tylko złe, tragiczne przygotowanie sprzętu. Przypomnijcie sobie, co Harry mówił w wywiadzie w "Wyborczej" - naszym zawodnikom daleko do zawodostwa (pewnie z wyjątkiem Darka). A traktujemy ich jak gwiazdy.
Dzisiejsza sytuacja klubu jest spowodowana niegospodarnością poprzednich zarządów. W normalnej firmie za niegospodarność i działanie na niekorzyść firmy idzie się do pierdla.
Ja też jestem sfrustrowany i bardzo chcę, żeby żużel w Lublinie był na wysokim poziomie. Ale nie należy szukać przyczyn własnych porażek w sukcesach innych. To przecież takie polskie - ja nie chcę dobrego samochodu, byle sąsiadowi zepsuł się jego!!!!
Trzymam kciuki za Zarząd i mam nadzieję, że, mimo wszystko, coś w tej ekonomicznej czarnej dziurze uda się zrobi.

Pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielÄ™ na meczu.

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#110 Postautor: keram » 29 maja 2007, o 11:46

Widzicie jaie ceny biletów są w niektórych klubach 1 ligi i tam nikt nie płacze nad ceną. Ja podałem taki projekt nie mówię że jest on super ale może coś pomóc klubowi. Nikt narazie nic innego na forum nie napisał. Prawdziwi kibice porzyjdą i 25 a tacy niedzielni kiedy nie będą mieli co z czasem zrobić to się m przypomni że taki sport jest w Lublinie. Nie patrzcie na te marudy co im żle bo świeci słońce albo za gorąco albo za zimno.Skonsolidujmy się i pokarzmy że chcemu żużla w Lublinie. Ta porypana nasza telewizja też mogłaby jakiś program wyemitować. Może tych ludzi z ratusza coś wreszcie ruszy. Bo jak nie to w następnych wyborach nie ma po co iśc do urn. Chcą pomóc połce nożnej niech pomogą przetrwać żużlowi. A kibiców niech będziei 1000 ale prawdziwych co mają na srecu ten sport. I wiecej już nic nie mam w tym temace do powiedzenia. Zaorajcie ten tor i zróbcie tam wyscigi psów.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#111 Postautor: Torsen » 29 maja 2007, o 11:51

Fazi pisze:nie należy szukać przyczyn własnych porażek w sukcesach innych.

Niestety, w Polsce piłka nożna to taki Leclerc na LSM-ie. Wybija wszystko dookoła. Żaden sport nie ostanie się w Lublinie po awansie Motoru, wspomnisz moje słowa. Niestety do podziału jest tylko pewna pula pieniędzy, którą zachłanny, drugoligowy klub piłkarski połknie bez reszty.
Dodatkowo warunki mu bardzo sprzyjają - może pozbyć się największego konkurenta do koryta, na jego włąsne życzenie, raz na zawsze, bo nikt chyba nie wierzy, że po zalaniu toru betonem usłyszymy jeszcze kiedyś w Lublinie motor żużlowy. Nie ma pół bańki na spółkę, nie będzie milionów na nowy stadion. Wycofanie drużyny z rozgrywek to koniec dyscypliny raz na zawsze.

EDIT
Zwróć ponadto uwagę, że od kilku miesięcy co chwila dochodzą do nas strzępy informacji o tym, że ktoś ryje pod żużlem i jakoś nie wierzę, że robi to SPR.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, o 11:58 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.

maja24

#114 Postautor: maja24 » 29 maja 2007, o 15:53

o której bedzie w końcu wiadomo co dalej z klubem??

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#115 Postautor: Dj_Korgi » 29 maja 2007, o 15:54

już wiadomo - jedziemy

maja24

#116 Postautor: maja24 » 29 maja 2007, o 16:00

no to zobaczymy co pokażą w niedziele:)

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#117 Postautor: _piotrusss » 29 maja 2007, o 16:34

Czy zapadły na dzisiejszym zebraniu jakieś decyzje w sprawie ewentualnego sprowadzenia obcokrajowców? Czy nas na to nie stać?
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#118 Postautor: Cooper » 29 maja 2007, o 18:06

heh, skoro sie mowi, ze w Lublinie jest 1500 osob ktore ZAWSZE chodza na zuzel, to proponuje podniesc ceny biletow do 100 zl i wtedy przychod z meczu to 1500x100=150000 :idea: :!: 7 meczow w rundzie zasadniczej daje nam kase rzedu 1 mln zlotych.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#119 Postautor: Cz@rek » 29 maja 2007, o 19:45

Mam tańsze rozwiązanie i do zastosowania od zaraz.
Kto chce pomóc i kupić drozszy bilet,niech kupi takowy na trybunę
pod dachem 8) :idea: Oczywiście nie nalegam że musi tam siedzieć :wink:

Awatar użytkownika
major

#120 Postautor: major » 29 maja 2007, o 19:58

Cooper pisze:heh, skoro sie mowi, ze w Lublinie jest 1500 osob ktore ZAWSZE chodza na zuzel, to proponuje podniesc ceny biletow do 100 zl i wtedy przychod z meczu to 1500x100=150000 :idea: :!: 7 meczow w rundzie zasadniczej daje nam kase rzedu 1 mln zlotych.

Nie wytrzymałem i muszę zabrać głos. Czytam to forum i krew mnie zalewa na to, co dzieje się w lubelskim żużlu:
1) po pierwsze - Harry:
- albo czlowieku masz jaja i siłę i weź to całe towarzystwo silną ręką, albo rzuć to w pi...u, kup sobie miesięczny na trajluś i pojeździj po mieście,
- zachowujesz sie jak rozkapryszona księżniczka, pewnie chciałbyś, aby Cię wszyscy blagali abyś został, bo masz ponoć zasługi,
- skoncz biadolenie na tym forum, bo to nie przytoi prezesowi klubu, tutaj sfrustrowane małolaty wylewaja na Ciebie pomuje, bo wydaje im się że wiedzą co to prowadzenie klubu, miej HONOR,
2) drużyna:
- myślę, że przyszedł czas na odpoczynek od żużla w Lublinie, szkoda mi tego, bo jestem z żużlem zżyty od 35 lat,
- to, co sie dzieje w klubie i jego otoczce nie jest dobrym prognostykiem,
3) kasa klubu:
- jak czytam, że mecz z Gnieznem może uratować kasę klubu, to w tej kasie teraz jest 0 albo nawet mniej,
- trzeba zdac sobie sprawę z tego, że do wygrania jest tylko jeden mecz, ten z Gnieznem, a reszta to baty, po co się więc zadłużać płacąc "zawodnikom" za te 30 pkt,
4) ogólnie:
Sport ma być rozrywka dla kibiców, ale jeśli kobicom zaczyna skakać ciśnienie i stają się nerwowi to znak, że wsporcie jest zle. A jesli jest zle to trzeba zmienic dyscyplinę lub całkowicie się z tym sportem rozstac.
Nie takie potęgi (Piła) musiały sie z tym pogodzić.
Harry! Gas światło, pogoń to towarzystwo na zieloną trawę. Mam nadzieje, że za kilka lat znajdą się ludzie, którzy zreaktywują żużel w Lublinie.
I jeszcze jedno: nie piszę tego, aby wywołać burze na forum. Niech każdy przeczyta, przemysli i w myslach niech wyda opinie. Mnie nie zależy na biciu postów. Mnie zalezy na zdrowym żuzlu w Lublinie i moim zdrowiu, czego i Wam życzę.
Zawsze Motor Lublin

janek
Kadrowicz

#121 Postautor: janek » 29 maja 2007, o 20:01

:roll: myślisz i wypowiadasz się tak jak ten z twojego avataru
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, o 20:13 przez janek, łącznie zmieniany 2 razy.

janek
Kadrowicz

#122 Postautor: janek » 29 maja 2007, o 20:04

Dobry pomysł aby sprawdzić najwierniejszych kibiców czy forumowiczów!!
Zobaczymy komu zależy tak naprawdę na żużlu
Okaże się czy cała żyleta się przeniesie na ten być może "ostatni" mecz tfu tfu na trybunę!!.
Trzeba będzie wcześniej przyjść po bilet 8)

P.S.
Jeśli chodzi o trybunę, nie powinno mieć miejsca wchodzenie osób bez biletu ważnego na trybunę w razie opadów deszczu.
Jeśli ktoś płaci za trybunę i dach płaci za komfort w pewnym sensie i
to mu się należy jak psu buda. Organizatorzy postawcie tam ochroniarzy
z tonfami z obu stron na przyszły raz, bo zwykli porządkowi nie mają siły na napierającą "dzicz" w razie opadów deszczu

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#123 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 29 maja 2007, o 23:04

major pisze:- trzeba zdac sobie sprawę z tego, że do wygrania jest tylko jeden mecz, ten z Gnieznem, a reszta to baty, po co się więc zadłużać płacąc "zawodnikom" za te 30 pkt,

wakacje się zbliżają, niech sobie chłopaki zarobią na wycieczkę do Tajlandii. :roll:

harry
Trener

#124 Postautor: harry » 29 maja 2007, o 23:09

major pisze:
Nie wytrzymałem i muszę zabrać głos. Czytam to forum i krew mnie zalewa na to, co dzieje się w lubelskim żużlu:
1) po pierwsze - Harry:
- albo czlowieku masz jaja i siłę i weź to całe towarzystwo silną ręką, albo rzuć to w pi...u, kup sobie miesięczny na trajluś i pojeździj po mieście,
- zachowujesz sie jak rozkapryszona księżniczka, pewnie chciałbyś, aby Cię wszyscy blagali abyś został, bo masz ponoć zasługi,
- skoncz biadolenie na tym forum, bo to nie przytoi prezesowi klubu, tutaj sfrustrowane małolaty wylewaja na Ciebie pomuje, bo wydaje im się że wiedzą co to prowadzenie klubu, miej HONOR,
2

Mówisz - masz. Już mnie nie ma.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Sponsor

#125 Postautor: Sponsor » 30 maja 2007, o 00:09

Napiszę tak - Pańskie nieodpowiedzialne zachowanie na forum niejednokrotnie było przyczynkiem niechęci środowiska biznesowego do współpracy z klubem. Nie rozumiał Pan idei forum i miejsca dyrektora klubu czy też później prezesa klubu w jego 'życiu'. Nie powinien Pan osobiście N I G D Y komentować wydarzeń klubowych. Od tego winnien być rzecznik prasowy, który formułuje komunikaty i przekazuje je mediom. Pańska rola winna się ograniczać jedynie do czytania forum. Nigdy do komentowania. A zwłaszcza w sposób arogancki, co niejednokrotnie się Panu zdarzało, a co rzucało światło na ewentualną przyszłą (także dla niektórych bieżącą) współpracę z Pańską osobą i klubem, którego Pan był reprezentantem.

Z poważaniem
***Sponsor***