TŻ Lublin - RKM Rybnik

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#376 Postautor: Gelo » 28 maja 2007, o 11:19

harry pisze:
janek pisze:Męska decyzja.
Lecz [b]zapewne[/b] nikt poza tobą Harry, nie odważy się dalej pchać tej taczki!.
Także mecz z Rybnikiem zostanie na dłuuuuuuuuuuuugo w naszej pamięci.
Na mecze jeździć będziemy do Tarnowa lub Mojrzeszowa.

No bez przesady. Do mnie ciagle dochodziły głosy, ze to źle, tamto źle robie, ze inni na pewno by to zrobili lepiej. I na pewno tacy się znajdą. Nie ma ludzi nie zastąpionych.[/u]

Pewnie nie ma - ale powinieneś zostać chociażby tylko dlatego, że teraz piłkarskie hieny tylko czekają na upadek żużla w Lublinie.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#377 Postautor: _piotrusss » 28 maja 2007, o 11:23

harry pisze:No bez przesady. Do mnie ciagle dochodziły głosy, ze to źle, tamto źle robie, ze inni na pewno by to zrobili lepiej. I na pewno tacy się znajdą. Nie ma ludzi nie zastąpionych.[/u]
A czy kiedykolwiek do kogokolwiek nie dochodziły słowa krytyki? Zawsze znajdzie się taki, któremu coś nie pasuje i chce sobie na ten temat pokrzyczeć. Fakty są takie, że nadludzkimi siłami ten żużel w ogóle został w Lublinie uratowany przed rozpoczęciem sezonu głównie przez Pana i Pana Wojciechowskiego... Nie dziwi więc, że po tym wszystkim kibice nie chcą i nie mogą się pogodzić z wizją zakończenia tej "zabawy"... Już w ostatnim czasie dwóch probowało "zrobić to lepiej" i pamiętamy jak się kończyło.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#378 Postautor: istred » 28 maja 2007, o 11:30

Może należałoby przed zamykaniem tego całego interesu, renegcjować kontrakty z zawodnikami - zrobić tak żeby nie narobić kolejnych długów.
W tym sezonie widać ambicję, mimo że z meczu na mecz jest gorzej, to jeśli zawodnicy naprawdę podejdą do tego poważnie do jest szansa na utrzymanie ligi i trzeba ją wykorzystać!
może coś takiego?
1. Wpływy z biletów dzielić proporcjonalnie do zdobytych punktów przez zawodników?
2. Płacić im teraz część zarobionych pieniędzy - a resztę jeśli się utrzymamy?

Naprawdę po tych wszystkich trudach związanych z licencją, warto poddawać się po jednym zawalonym meczu?
Trzeba chociaż spróbować - szczególnie, gdy zawodnicy tego w dupie nie mają!

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#379 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 11:30

harry pisze:
janek pisze:Męska decyzja.
Lecz [b]zapewne[/b] nikt poza tobą Harry, nie odważy się dalej pchać tej taczki!.
Także mecz z Rybnikiem zostanie na dłuuuuuuuuuuuugo w naszej pamięci.
Na mecze jeździć będziemy do Tarnowa lub Mojrzeszowa.

No bez przesady. Do mnie ciagle dochodziły głosy, ze to źle, tamto źle robie, ze inni na pewno by to zrobili lepiej. I na pewno tacy się znajdą. Nie ma ludzi nie zastąpionych.[/u]

Harry sam dobrze wiesz,ze sie nie znajdÄ….

Harry,przypomnij sobie teraz te lepsze chwile- jak wszyscy Ci gratulowali( a Ty pytałes a to niby czego-jakby nie wiadomo bylo :wink: ) super wyniku w 2003 i 2004, jak dzwonili z innych ośrodkow po I meczu barazowym! Jeszcze tak moze byc w przyszlosci.

A cygaro juz nie bedzie tak smakowalo jak po wygranym meczu! :(
Obrazek

harry
Trener

#380 Postautor: harry » 28 maja 2007, o 11:32

Snys pisze:
_piotrusss pisze:przyciągający dużo więcej ludzi na trybuny (przy dobrych wynikach) żużel?

Poczekajmy na mecze Motoru w 2 lidze (równorzednej do obecnej zuzlowej :!: ) z Polonią Wawa, Slaskiem Wrocław,Lechią.....wtedy bedzie mozna porównywać frekwencje.

Też tak uważam. Tylko, ze w piłce jest jeszcze więcej problemów. I aż strach myśleć co będzie jak przegrają ze dwa pierwsze mecze.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#381 Postautor: Łoptymista » 28 maja 2007, o 11:35

Radzio pisze:
harry pisze:Ochłonąłem i zdania tym bardziej nie zmieniam. Ja zakończyłem działalność. Jutro zarząd i on podejmie decyzję co dalej. Ale już beze mnie.

Harry wiesz, że bez takich zapaleńców jak Ty żużel przestanie istnieć na kilka parę ładnych lat...

To jest specyficzny sport, gdzie bez zapaleńców, pasjonatów on nie będzie istniał, to nie piłka nożna, czy koszykówka gdzie menadżerowie sie pchają bo można niezła kasę zarobić.

Ale ile kuzwa mozna tracic nerwy i kase? Wszystko ma swoje granice. Jesli harry dotrzyma slowa, to wcale mu sie nie bede dziwil.

Gdybym to ja byl prezesem TZ to pewno juz bym siedzial w celi po tym jak wczoraj skatowalbym niektorych gwiazdorow (szczegolnie tego, ktory tak twardo w zimie walczyl o kase, szkoda ze na torze g. zostalo z tej twardosci).
Zuzel w Lublinie to padaka. Jesli ma pierdyknac to niech sie to stanie jak najszybciej. Jesli ktos chce o niego walczyc, to tez niech robi to jak najszybciej. Do tego drugiego niestety, potrzebna jest praca wiekszej ekipy. Moze jakies szkolenie u dzialaczy z LKP?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#382 Postautor: Gelo » 28 maja 2007, o 11:36

Proponuję Ci Harry męską rozmowę z zawodnikami - albo 5 punktów na Gnieźnie albo zwijamy interes, a panowie niech idą do kopania rowów.

janek
Kadrowicz

#383 Postautor: janek » 28 maja 2007, o 11:38

Po niespełnieniu oczekiwań 5pkt w dwumeczu , zero zobowiązań finansowych wobec zawodników i Wszystko jasne!

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#384 Postautor: maestro76 » 28 maja 2007, o 11:39

jest zle ale szanse jakies sa na utrzymanie...2 razy gniezno,grudziadz ,poznan-10 pkt jest do wyjecia! trzeba teraz $ na sciagniecie johnstonow i walczymy!

harry doceniam twoje zaslugi w walce o zuzel w lublinie ale zmykanie z tego okretu nie jest chyba najlepszym krokiem-
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#385 Postautor: Łoptymista » 28 maja 2007, o 11:39

Ile już było tych męskich rozmów. Poza tym, czy oni nie wiedzą w jakiej sytuacji jest klub? Musza o tym dowiadywać się na sptkaniu? Co może projekcje slajdow z ich wynikami i miejscem w tabeli trzeba zrobic.
Gelu chyba masz zbuyt dobre zdanie o niektorych panach.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#386 Postautor: Gelo » 28 maja 2007, o 11:42

Łoptymista pisze:Ile już było tych męskich rozmów. Poza tym, czy oni nie wiedzą w jakiej sytuacji jest klub? Musza o tym dowiadywać się na sptkaniu? Co może projekcje slajdow z ich wynikami i miejscem w tabeli trzeba zrobic.
Gelu chyba masz zbuyt dobre zdanie o niektorych panach.

To co mam zrobić? Powywieszać ich za żebra na deptaku? A co ja mogę oprócz wylania swoich frustracji na forum? ja bym im nie zapłacił za wczoreajszy mecz i renegocjował warunki na dwumecz z Gnieznem - wygrają, powrócimy do tematu. Przegrają - juz napisalem.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#387 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 11:48

Łoptymista pisze:
Radzio pisze:
harry pisze:Ochłonąłem i zdania tym bardziej nie zmieniam. Ja zakończyłem działalność. Jutro zarząd i on podejmie decyzję co dalej. Ale już beze mnie.

Harry wiesz, że bez takich zapaleńców jak Ty żużel przestanie istnieć na kilka parę ładnych lat...

To jest specyficzny sport, gdzie bez zapaleńców, pasjonatów on nie będzie istniał, to nie piłka nożna, czy koszykówka gdzie menadżerowie sie pchają bo można niezła kasę zarobić.

Gdybym to ja byl prezesem TZ to pewno juz bym siedzial w celi po tym jak wczoraj skatowalbym niektorych gwiazdorow (szczegolnie tego, ktory tak twardo w zimie walczyl o kase, szkoda ze na torze g. zostalo z tej twardosci).

Chodzi Ci o Piszcza? bo Jelen podpisał szybko.

Przyjaciół poznajemy w biedzie. Zobaczymy teraz kto jest prawdziwym kibicem, sponsorem, komu zalezy...
Obrazek

harry
Trener

#388 Postautor: harry » 28 maja 2007, o 11:51

Gelo pisze: ja bym im nie zapłacił za wczoreajszy mecz i renegocjował warunki na dwumecz z Gnieznem - wygrają, powrócimy do tematu. Przegrają - juz napisalem.

Dokładnie taki miałem plan jak pojechałem ze stadionu i przemyślałem to. Ale mi się już nie chce. Bardziej przyznaję rację Łoptymiście. "Projekcja slajdów" - tym mozemy jeszcze się uratować.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 11:53 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#389 Postautor: Łoptymista » 28 maja 2007, o 11:52

Gelu, jednego już mozna wyslac na szafot.
Dwoch pozostalych zawlec tam zeby sobie na to popatrzyli.
Ja po prostu nie wiem czy jest jakis sens napinania sie na Gniezno skoro nie wiadomu czy bedzie kim jechac. Bo ogladania wieszakow na plastrony mam dosyc. W tym sezonie w kazdym meczu dysponujemy srednio potencjalem ok. 2,5 zawodnika na mecz. Reszta jedzie do tylu albo na boki.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#390 Postautor: Jinxsior » 28 maja 2007, o 11:53

Poziom organizacyjny, finansowy jak i poziom ktory prezentuja nasi zawodnicy jest porownywalny do II ligi. Ludzie!!! Nie da sie z niczego zrobic cos. Harry jest ojcem naszego awansu do I ligi i bardzo ciezko mu sie oswoic z mysla ze mamy to co mamy. Nasze miejsce na obecna chwile to II liga. Znajda sie ludzie, sponsorzy tak jak w Gdansku i zaczniemy jechac dalej o awans.

Przed sezonem ilu z was tak naprawde liczylo na to ze jakims cudem Truminski, Piszcz, Jeleniewski beda brylowac w I lidzie. Przeciez oni nawet w II lidze nigdy nie blyszczeli.

Jestem tego samego zdania co Gelo, albo 5pkt z Gnieznem albo zwijamy manatki. Tak sobie przemyslalem, moze nie trzeba sprowadzac az trzech obco, moze nawet dwoch nie trzeba, w tym tygodniu treningi powinny zweryfikowac postawe naszych zawodnikow. Najslabsze ogniwo odpada a w jego miejsce obco, to samo na wyjazd z tym ze tam przydalo by sie juz dwoch.

Awatar użytkownika
hanson

#391 Postautor: hanson » 28 maja 2007, o 11:56

Gelo pisze:Proponuję Ci Harry męską rozmowę z zawodnikami - albo 5 punktów na Gnieźnie albo zwijamy interes, a panowie niech idą do kopania rowów.

Dokładnie. I właśnie dwumecz z Gnieznem niech będzie ostatnią szansą dla lubelskiego żużla! Jeśli uda się osiągnąć zamierzony cel, to na pewno dalej też damy radę! A jeśli chodzi o skład - nie może być tak, że o wszystkim co związane ze składem decyduje Janusz! Już dawno powinny być wyciągnięte wnioski wobec słabej jazdy Trumińskiego (teraz doszedł Piszcz i Jeleniewski), a tym czasem czują się oni bezkarnie i bezpiecznie, bo przecież obco, którymi dysponujemy nie gwarantują żadnego wyniku... To zwykłe pieprzenie głupot! Skąd niby Janusz ma wiedzieć, jak na polskich torach mógłby pojechać Nieminen czy Ostergaard?! Czy nie podobna sytuacja była 2 lata temu, gdy w trakcie sezonu do ekipy dołączył Joonas? Mówiliśmy wówczas "cóż to za wynalazek?!", a rzeczywistość okazała się jakże inna! Jonnas okazał się prawdziwym fajterem i szybko zdobył sympatię kibiców (nie tylko lubelskich). Dlatego uważam, że za wszelką cenę należy spróbować tych dwóch chłopaków, dać im szansę pokazania się! Może w jakiś sposób zmobilizuje to do lepszej jazdy naszych gwiazdorów!

YNOS

#392 Postautor: YNOS » 28 maja 2007, o 11:56

Panie Siwek złość mnie bierze jak ktoś pisze takie głupoty że to wina dosypanej glinki!Tor jest równy dla wszystkich i wszyscy mają na nim równe szanse.Przecież nikt "z urzędu" nie przyznaje nikomu punktów.Mówienie że "Rybnik czuł sie jak u siebie na torze" tez mija sie z celem.Jeżeli tak było to przecież można powiedzieć że lubelscy żużlowcy mieli doskonały trening tydzień temu w Rybniku i w tych paru biegach na tamtejszym torze zapoznali sie z nawierzchnią i powinni wyciągnąć wnioski przed niedzielną konfrontacją.A co do Tomka Piszcza.Niestety ale nawet jak były dziury na torze w Lublinie to Tomek też nie zachwycał swoją postawą i śmiało można powiedzieć że był najsłabszym ogniwem drużyny zaraz po Sebastianie Trumińskim.Tłumaczenie się torem nie przystoi panu.Widzę że pomija pan aspekt bezpieczeństwa na torze.Tor powinien być bezpieczny dla zawodników a nie dziurawy tylko po to żeby gospodarze czuli sie na nim pewniej.A pan lubi jeździć po dziurawych ulicach swoim mercedesem?Chyba nie.To jeżeli chodzi o tor.Tłumaczy pan wszystkim i wszędzie że "gdyby Śledź miał dobrze punktującego zawodnika zagranicznego to wyniki były by inne".Więc pytam sie do kogo te pretensję?To pan podjął się ratowania lubelskiego żużla a zima była długa.Można było zamiast "10" przeciętnych zagranicznych zakontraktować jednego dobrze punktującego straniero.Mam szacunek do pana za to co pan zrobił dla lubelskiego żużla ale to co zobaczyłem wczoraj powiedziałem sobie że nie pójdę więcej w tym sezonie na zawody.Jestem kibicem lubelskich koziołków od 1985 roku i zawsze byłem na meczach które odbywały sie w Lublinie.Dlatego jest mi bardzo przykro że nastały ciężkie czasy dla Lublina jeżeli chodzi o czarny sport.Nie jestem omnibusem i nie jestem "wrogiem" TŻ Lublin.Wręcz przeciwnie bo zawsze interesuje mnie to co sie dzieje wokół lubelskiego żużla.Czarno to wszystko widzę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#393 Postautor: Gelo » 28 maja 2007, o 12:05

Skoro jesteś kibicem od 22 lat to powinieneś wiedzieć, ze tor jest równy dla wszystkich pod warunkiem ze ma się równą rywalowi drużynę. A my mamy trzech zawodników drugoligowych!!! Nie jestem za kombinatorstwem ale nam potrzebne są punkty!!! Dlatego dziurawy tor równoważył poniekąd rożnice w sprzęcie i umiejętnościach. Zrobienie toru dla gości to nawet nie jest Fair-play - to głupota. Skoro coś sprawdziło się na mocniejszej ekipie niż Rybnik, po co to było zmieniać? Stało się coś czego sie obawiałem - zacisnęliśmy sobie pętlę na szyję. Co gorsza - świadomie.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 12:07 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

woocash
Szkółkowicz

#394 Postautor: woocash » 28 maja 2007, o 12:06

Panie Siwek złość mnie bierze jak ktoś pisze takie głupoty że to wina dosypanej glinki!Tor jest równy dla wszystkich i wszyscy mają na nim równe szanse

ale tor mial byc naszym atutem , tak jak to mialo nie raz nie dwa miejsce. slabszy sprzet i mniejsze umiejetnosci nadrabialismy znajomoscia toru i faktem ze goscie nie mogli sie w nim polapac. to nie sa zawody indywidualne tylko liga i tak jak w gdansku, grudziadzu itp gospodarze robia tor pod siebie i znaja ktorymi sciezkami trzeba jezdzic tak powinno byc wczoraj u nas.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#395 Postautor: Łoptymista » 28 maja 2007, o 12:08

Ok. czyli forumowicze zdecydowali:

W meczach z Gnieznem ma byc 5 pkt meczowych, a jak nie to wypie... :!:

Piekne porazki i heroiczne remisy mamy tam gdzie slonce nie dochodzi.

ZarzÄ…d wie juz o tym? No i kto i jak to wyjsnicie niektorym zawodnikom :?: :idea:

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#396 Postautor: K.A.M.I.L. » 28 maja 2007, o 12:16

Harry napisałeś, że po wczorajszym meczu miałeś taką samą myśl jak większość forumowiczów dzisiaj, czyli z Gnieznem 5 pkt jak nie to koniec. Zostań jeszcze te 2 mecze, może więcej :wink: Jednak mam szacunek do tego co robisz i każdą decyzje uszanuje. Dużo kosztowało Ciebie to zdrowia i pieniędzy, ale zostań jeszcze te 2 mecze.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

harry
Trener

#397 Postautor: harry » 28 maja 2007, o 12:17

YNOS pisze:Panie Siwek złość mnie bierze jak ktoś pisze takie głupoty że to wina dosypanej glinki!Tor jest równy dla wszystkich i wszyscy mają na nim równe szanse.Przecież nikt "z urzędu" nie przyznaje nikomu punktów.Mówienie że "Rybnik czuł sie jak u siebie na torze" tez mija sie z celem.Jeżeli tak było to przecież można powiedzieć że lubelscy żużlowcy mieli doskonały trening tydzień temu w Rybniku i w tych paru biegach na tamtejszym torze zapoznali sie z nawierzchnią i powinni wyciągnąć wnioski przed niedzielną konfrontacją.

No właśnie już w Rybniku było widać, ze im nie pasuje taki tor. To po kiego chcieli taki w Lublinie?
A co do Tomka Piszcza.Niestety ale nawet jak były dziury na torze w Lublinie to Tomek też nie zachwycał swoją postawą i śmiało można powiedzieć że był najsłabszym ogniwem drużyny zaraz po Sebastianie Trumińskim.
A był Pan na meczu z Ostrowem?
Tłumaczenie się torem nie przystoi panu.

A czy ja się tłumaczę torem?. Stwierdzam, ze nie udało mi się coś i się żegnam.
Widzę że pomija pan aspekt bezpieczeństwa na torze.Tor powinien być bezpieczny dla zawodników a nie dziurawy tylko po to żeby gospodarze czuli sie na nim pewniej.A pan lubi jeździć po dziurawych ulicach swoim mercedesem?Chyba nie.

Ale jak ja jeżdżę po dziurach to tracę ( na naprawy). A oni ( zawodnicy) stracili jak dziury zlikwidowali. To już jest ich problem. Nie chcieli dziur - nie mają pieniążków.Wolny wybór.
Tłumaczy pan wszystkim i wszędzie że "gdyby Śledź miał dobrze punktującego zawodnika zagranicznego to wyniki były by inne".Więc pytam sie do kogo te pretensję?To pan podjął się ratowania lubelskiego żużla a zima była długa.Można było zamiast "10" przeciętnych zagranicznych zakontraktować jednego dobrze punktującego straniero.

1. W zimie wielu ludzi obiecało i przyrzekło pomoc a jak przyszło co do czego to dali drapaka. Na czymś się trzeba opierać. Jak się teraz okazało, ze nie ma wsparcia to tym bardziej trzeba kończyć.
2. Jak wyjaśniły się nasze sprawy to dobrze punktujących straniero nie było już na rynku.

Czarno to wszystko widzÄ™.

Zgadzamy siÄ™ w 100%. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#398 Postautor: Gelo » 28 maja 2007, o 12:26

No właśnie już w Rybniku było widać, ze im nie pasuje taki tor. To po kiego chcieli taki w Lublinie?

Ale ten kto podjął decyzję o dosypaniu glinki powinien mieć swój rozum!!! Nie wierzę, ze to zawodnicy o tym zadecydowali. Ja rozumiem że władze klubu nie powinny działać wbrew woli zawodników ale oni może po prostu nie prowadzą rozumu i ktoś musi to robić za nich!!!

Sneer

#399 Postautor: Sneer » 28 maja 2007, o 12:55

Borażka z RKM-em strasznie boli, ale dziwi mnie tak ogromne zaskoczenie niektórych kibiców, zwłaszcza tych od obrony koncepcji "jeździmy krajowym składem opartym na wychowankach", która właśnie doszczętnie zbankrutowała i padła.

Kto Wam naopowiadał głupot, że Sipma w krajowym skłądzie wszystkich, albo prawie wszystkich pokona na własnym torze? I kto Wam kazał w te brednie wierzyć?

Osoba i osoby, które głosiły taki pogląd (wszyscy wiedzą, o kim mówię), powinny natychmiast zostać zdymisjonowane lub podać się do dymisji, bo pokazały, że są niekompetentne w swych ocenach i osądach. Po prostu. Za błedy, a tym bardziej szkodliwe pomysły i idee, trzeba płacić - ich autorzy muszą ponosić konsekwencje.

Jeszcze jedno: Jak ktoś przedłada interes własnego syna nad interes drużyny i nie walczy o ściąganie obcokrajowców na mecze, ten nie powinien być trenerem.

Na kolejne meczech chcąć się utrzymać Sipma musi zmienić politykę kadrową. Skłąd trzeba oprzeć na zakontraktowany obcokrajowcach, a nie krajowych słabeuszach, bo na bank będzie II liga. Jeszcze możemy się wybronić, ale trzeba zmiany myślenia "na górze". Klub spadając z pierwszej ligii straci dużo więcej, niż wyda na ściagniecie zakontraktowanych obcokrajowców na kolejne mecze.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 12:58 przez Sneer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#400 Postautor: DonKamizi » 28 maja 2007, o 12:55

Czy po wczorajszym meczu odbyło sie jakieś spotkanie zawodników :?: Piszcz po meczu latał po parkingu i cos o tym gadał.

I czy może mi ktos powiedzieć dlaczego qrwa taki zawodnik jak Piszcz nie przyjeźdża na trening "bo mu sie nie chce".
Dowalić raz czy dwa kare finansową i skończą się takie sytuacje.

Ja potrafię zrozumieć, że zawodnicy zagraniczni kosztują ale Jasio nie może powtarzać cały czas z uporem maniaka, że nas nie stać.
Czy na niektóre nasze gwiazdy nie ma bata bo nas na niego nie stać :?: :?:
Po wczorajszym BLAMAŻU trzeba zaryzykować i posadzić kogoś na ławie.Niech sie przygladają.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413