TŻ Lublin - RKM Rybnik

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

#326 Postautor: harry » 28 maja 2007, o 00:11

Koper pisze:A jaka jest symulacja kolejnego meczu po wygranej z Gnieznem? Moze frekwencja drgnie?
PO wygranej z Gnieznem jest wyjazd . Niedobrze.
Jesli da sie cos zrobic z tym torem przez najblizszy tydzien to moze warto sie skupic na tym co zostalo zepsute przez ta dosypanÄ… glinkÄ™ i pojechac krajowym?

Ten wariant nie sprawdza sie. ludzi nie interesuje utrzymanie siÄ™.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#327 Postautor: dilucio » 28 maja 2007, o 00:18

Koper
Trener
Kontakt:

#328 Postautor: Koper » 28 maja 2007, o 00:23

harry pisze:Ten wariant nie sprawdza sie. ludzi nie interesuje utrzymanie siÄ™.

Czyli pozostaje łudzić sie że znajdzie sie sponsor i ludzi sciagnie sie magnesami w postaci obcokrajowcow, szczegolnie chyba Steve Johnston albo Kauko Nieminen (jesli rowniez Fin moze byc brany pod uwage). Panowie, tak sobie mysle ze jednak sporo pecha mamy, bo juz przeciez bylismy dogadani z takim super magnesem o ile sie nie myle to byl Peter Karlsson ale pojawily sie problemy finansowe. Do dzisiejszego meczu moglibysmy przystepowac po wygranej z Gnieznem i moze po tej wygranej nikt nie mowilby o dosypywnaiu glinki i dzisiejszy mecz tez bylby do przodu no ale spadł deszcz i mecz trzeba bylo odwolac.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2007, o 00:25 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#329 Postautor: InDorka » 28 maja 2007, o 00:25

harry pisze:Panie i Panowie ! Koniec pieprzenia! jak nie znajdziemy w tym tygodniu duuuuużego sponsora to koniec.

Pomimo takiego apelu ja jeszcze muszÄ™ popieprzyc na 5 linijek.
Panie Jarku - mam nadzieję,że jutro,pojutrze spojrzy pan na tę sytuację nieco inaczej.Ja rozumiem złość ,żal,że nie wyszło.Tyle pracy,czasu,nerwów pan w to włożył,ale czy potrafi pan życ beż żuzla?
Kubica zastąpi panu żużel?
Już kiedyś napisałam,że wolę II ligę niz żadną.

Przegrany mecz,nawet kolejny to jeszcze nie tragedia.
Tragedia to dzisiejsze Krosno.

Koper
Trener
Kontakt:

#330 Postautor: Koper » 28 maja 2007, o 00:26

InDorka pisze:Tragedia to dzisiejsze Krosno.
Nie mieszalbym do tej dyskusji smierci z Krosna.

meesha
Trener
Kontakt:

#331 Postautor: meesha » 28 maja 2007, o 00:31

InDorka pisze:Już kiedyś napisałam,że wolę II ligę niz żadną.

Święte słowa...
Jeśli kogokolwiek to obchodzi to napiszę, że ja też :roll:

EDIT: jeszcze parę słów do tych co chcą jeździć na żużel do Rzeszowa:

Wypierdalać już teraz, nic tu po was :!: :!: :!:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#332 Postautor: Cooper » 28 maja 2007, o 00:41

Jarek, jak sam powiedziales, koniec pieprzenia, wiec przeczytaj swoj podpis "Spokojnie, tylko spokojnie..." i idz sie chlopie wyspij, odpocznij, a jutro powiedz tym naszym łamagom, ze jak nie wycisna z 3 najblizszych meczow conajmniej 5 punktow meczowych, to zadnej kasy nigdy nie zobacza!
Lublin jest z Toba, jak bedzie trzeba to wlasnymi pazurami bedziemy ta glinke z toru wydrapywac, ale lige utrzymamy!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#333 Postautor: grzesieck » 28 maja 2007, o 00:43

"to ze jestem maly, nie znaczy, ze malo moge" czy jakos tak =]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Koper
Trener
Kontakt:

#334 Postautor: Koper » 28 maja 2007, o 00:49

grzesieck pisze:

"to ze jestem maly, nie znaczy, ze malo moge" czy jakos tak =]

Nie wiem kto tam odpowiada za posty w Przegladzie Zuzlowym ale mogliby sie powstrzymac z wytluszczaniem az tak bardzo tej sytuacji, bo wyszly im niemalze news po newsie: Tragiedia w Krosnie, Skandal w Lublinie, jak dla mnie wyglada to niesmacznie.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#336 Postautor: Torsen » 28 maja 2007, o 01:07

Paweł, już kiedyś o to pytałem chyba, ale nie przypominam sobie odpowiedzi.
Ciągle powraca temat spłacania długów stowarzyszenia - OSOBY PRAWNEJ - z majątku członków jej organu zarządzającego. Czy możesz wskazać jakąkolwiek podstawę prawną dla takiej odpowiedzialności? W ustawie o stowarzyszeniach jej nie ma. Prawo upadłościowe natomiast odnosi się w zasadzie do przedsiębiorców.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#338 Postautor: Torsen » 28 maja 2007, o 01:40

Chętnie jej to powiem.
Pchanie się do zarządu jako figurant to czysta głupota. Jeśli nie ma się rzeczywistego wpływu na bieg wydarzeń, a przynajmniej rzetelnej informacji o tym, co się dzieje, mogą być z tego kłopoty.
Z artykułu, który podesłałeś wynika, że Luberecka została obciążona długami podatkowymi. A w ordynacji podatkowej zasada jest prosta: odpowiadasz, chyba że udowodnisz, że w odpowiednim czasie zgłosiłeś wniosek o ogłoszenie upadłości lub wszcząłeś postępowanie układowe albo nie zrobiłeś tego bez swej winy. Kwestię winy członka zarządu ocenia się restrykcyjnie, więc nie można powiedzieć "ja nie wiedziałam", co z pewnością było jedynym argumentem Wioli.
Reasumując: prowadząc stowarzyszenie rzetelnie i zgodnie z prawem nikt nie będzie odpowiadał za jego długi, również w stosunku do fiskusa. Trzeba tylko w odpowiednim momencie zgłosić wniosek o ogłoszenie upadłości, gdy zajdą ku temu przesłanki. To samo dotyczy zobowiązań cywilnych. Więc nie trzęśta porami :)

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#339 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 01:48

harry pisze:
Gelo pisze:A bez niedomówień? Wycofujemy sie?

Ja jestem bardzo mocno za, ale to nie ja tylko rządzę. Miałem jutro złożyć rezygnację ale zostałem poproszony przez naszego najwiekszego obecnie sponsora ( i od dawna najlepszego) o wstrzymanie się do wtorku.

Czyzby chodzilo o tel. od p. G. Łojko?

Wiem Harry,ze Ty jestes honorowym człowiekiem i wiem tez,ze za bardzo kochasz zuzel a w szczegolnosci ten lubelski aby sie tak bez przyczyny wycofac. Czyli nie widzisz na to zadnych szans?

Licze i wierze w cud w postaci solidnego sponsora.

Harry jeszcze sie nie poddawaj, jeszcze nie teraz. Prosimy...
Obrazek

igla_Rybnik
Kontakt:

#340 Postautor: igla_Rybnik » 28 maja 2007, o 05:49

Macie fajnego trenera

Opluwanie zawondikow bo jego synael sie wywrocil. ojoj

Awatar użytkownika
tupekson

#341 Postautor: tupekson » 28 maja 2007, o 07:12

Po pierwsze mecz z gnieznem musi być o godz.18 , a nie jak z RKM o 16, jest lato ,ludzie na działki walą a nie na stadion .

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#342 Postautor: ravajas » 28 maja 2007, o 07:34

igla_Rybnik pisze:Macie fajnego trenera

dziękujemy :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#343 Postautor: Radzio » 28 maja 2007, o 08:32

$korzen$ pisze:co po dzisiejszym spotkaniu maja do powiedzenia zawodnicy ? Podstawowe pytanie, czy oni sami wieza jeszcze w to, o co jezdza ?

Powiem tak, po meczu rozmawiałem przez dłuższa chwile z Darkiem, pierwszy raz widziałem go tak załamanego. Był wściekły. Powiedział, że nie po to wrócił aby w połowie sezonu poddać się i zmobilizuje chłopaków do dalszej walki i wspólnymi siłami zrobią to co sobie założyli przed sezonem, czyli utrzymają drużynę.

Nie zmienia to faktu, że sponsorzy są bardzo potrzebni, aby chłopaki z czystym sumieniem po zakończeniu sezonu mogli powiedzieć, że zrobili wszystko to, co mogli zrobić.

Teraz najważniejszy tydzień w historii NASZEGO klubu.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#344 Postautor: Sledzio » 28 maja 2007, o 08:40

Ehhh:( Szkoda gadać, bida na tej Lubelszczyżnie że aż strach sie patrzeć, dobra pociecha w tym ze piłkarze Motoru może zaczną się pchać w góre tabeli gdzie czekaliśmy 11 lat na awans do 2 ligi :)
Ale cóż Speedway jest bardzo drogi jak na Lublin, skończyły sie czasy gdzie żużlowcy jeżdzili dla przyjemności a nie dla kasy.
Jedynie co nam pozostajÄ… i do znudzenia oglÄ…dania to meczyki z Hansem Nielsenem ehhh:(

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#345 Postautor: kdsz » 28 maja 2007, o 08:41

Polewaczka w krzaczorach, ciÄ…gnik na boisku a kibice w tumanach kurzu. Taki obraz lubelskiego speedway’a mieliÅ›my przyjemność obejrzeć w dniu wczorajszym. Tor - kicha, organizacja - kicha, widowisko też, szczerze powiedziawszy, szczególnie porywajÄ…ce nie byÅ‚o wiÄ™c o czym tu pisać? Jeżeli pierwszy ewidentnie nieudany mecz w sezonie pociÄ…ga za sobÄ… konsekwencjÄ™ w postaci groźby wycofania zespoÅ‚u z ligi, to rzeczywiÅ›cie szkoda nerwów i pieniÄ™dzy. Przykre, bo dziÄ™ki beznadziejnej postawie Gniezna, szanse na utrzymanie wciąż sÄ… realne.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Czarek
Trener

#347 Postautor: Czarek » 28 maja 2007, o 08:53

Jeśli klub ma dalej robić długi to niestety trzeba zamknąć interes (polecałem to już przed sezonem) i trudno... popłaczemy trochę, będzie co opowiadać wnukom...
Osobiście byłbym zadowolony nawet z II ligi, ale w normalnej sytuacji organizacyjnej w klubie.
Teraz można zrobić coś dorego dla miasta. Ogłosić, że żużla nie będzie i w Lublinie powstanie wreszcie typowo piłkarski stadion na miarę przyszłych sukcesów piłkarzy Motoru (bo tam podobno kasa już jest).
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#348 Postautor: SKALOR » 28 maja 2007, o 09:34

Czarek pisze:Jeśli klub ma dalej robić długi to niestety trzeba zamknąć interes (polecałem to już przed sezonem) i trudno... popłaczemy trochę, będzie co opowiadać wnukom...
Osobiście byłbym zadowolony nawet z II ligi, ale w normalnej sytuacji organizacyjnej w klubie.
Teraz można zrobić coś dorego dla miasta. Ogłosić, że żużla nie będzie i w Lublinie powstanie wreszcie typowo piłkarski stadion na miarę przyszłych sukcesów piłkarzy Motoru (bo tam podobno kasa już jest).

Szlag mnie bierze,gdy czytam wypowiedzi prezydenta Wasilewskiego,głosowalem na niego tylko dlatego,ze prosil o to p. Wojciechowski.

Motor jeszcze nie gra w II lidze a juz ma sponsorow, Tz Sipma potrzebuje pomocy i nawet palcem nie kiwnie.

Teraz nadzieja w Panu L. Kępie,aby w koncu cos pomoc.
Sukces ma wielu ojcow, porazka zadnego. :!: Teraz majÄ… satysfakcje Ci,ktorzy chcieli od poczatku sezonu zniszczyc zuzel.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#349 Postautor: Cooper » 28 maja 2007, o 09:55

Gawrzyk pisze:
emocjonalne argumenty też w tej sytuacji są bez sensu. Spojrzmy realnie na to.

No wlasnie, odrzucmy emocjonalne argumenty i spojrzmy na to realnie. Czy nasza sytuacja bylaby duzo inna, gdybysmy ten mecz z Rybnikiem wygrali? Chodzi mi o aspekt glownie finansowy. Czy myslicie, ze po zwyciestwie z Rybnikiem na Gniezno przyszloby 5 tys. ludzi? A jakby autorem zwyciestwa z Rybolem byl np. Nieminen i trzeba by cala kase z biletow wyplacic jemu (tak jak to opisal harry wyzej)? Ja mysle, ze wycofywanie klubu po pierwszej nieplanowanej porazce jest gruba przesada i krokiem zbyt radykalnym. I dowodem wlasnie na kierowanie sie emocjami, bo mam wrazenie, ze wszyscy nagle przestali wierzyc w jakiekolwiek zwyciestwa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

janek
Kadrowicz

#350 Postautor: janek » 28 maja 2007, o 10:03

Ale tu nie ma co zwalać na tę cholerną glinkę.
Goście jakoś się spasowali i jechali.
Po prostu poza Darkiem i Dawidem i Matejem nikt z Naszych zawodników nie potrafił się spasować i tak wyszło, jak wyszło.
Trumna,Piszcz,Jeleń = amatorka, a nie zawodnicy!.
Przecież spasowanie się z torem, to poza dobrym silnikiem to klucz
do sukcesu. Inaczej po jakiego wała dozwolona byłaby zmiana przełożeń??
Kto nie potrafi się przystosować do zmieniających się warunków torowych jest amatorem, nie oszukujmy się.
Utrzymać na motocyklu i jeździć w lewo to każdy się potrafi, tylko z różnym skutkiem :)