Quiz o Motorze/LKŻ-cie/TŻ-cie Lublin
Dobra, moje pytanie. Proste. Historia najnowsza
W 2003 roku w rundzie finałowej jechaliśmy u siebie mecz z Unią Tarnów (41-49 chyba wtedy było). W spotkaniu nie wystąpił Hans Andersen, który swą nieobecność tłumaczył .... no właśnie, czym?
W 2003 roku w rundzie finałowej jechaliśmy u siebie mecz z Unią Tarnów (41-49 chyba wtedy było). W spotkaniu nie wystąpił Hans Andersen, który swą nieobecność tłumaczył .... no właśnie, czym?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
zenek
Wyścig na rowerach dookoła toru (Śledź vs. Krzyżaniak) 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
igla_Rybnik
- Kontakt:
- WÄ…ski_Stecyk
- Kontakt:
Tym czwartym, który ścigał się na rowerach w Turnieju Jubileuszowym był Marek Kępa. Pamiętam, że wygrał Jacek Krzyżaniak, podobnie jak cały turniej. Decyzję o skróceniu zawodów podjął sędzia Marek Czarnecki z powodu pogarszającego się stanu toru. Dla żużlowców Motoru był to pierwszy w sezonie mecz. Według relacji z Kuriera wyscigi rowerowe miały miejsce po motocyklowych, a rekordowe tempo całych zawodów spowodowane było niepewną pogodą. Lunęło na dobre jednak dopiero po dekoracji.
Jak wrócę do domu to sprawdzę w Tygodniku Żużlowym co tam w relacji pisali ale jestem na 98,7% pewny, że dogrywka na rowerach odbyła się po 16 wyścigach turnieju (już ciemnawo było)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Moja relacja jest na podstawie artykułu z Kuriera Lubelskiego, bo mam niektóre wycinki z tamtych lat. Jak chcecie to sprawdżcie. W programie jest tylko 14 wyscigów. To było tylko sprostowanie, ponieważ wcześniej padły prawidłowe odpowiedzi. O wygranej według relacji faktycznie zadecydowło losowanie. mam w programie co prawda wpisany jakiś wyścig dodatkowy, a na 1 miejscu Krzyżaniak, 2 Śledż , 3 Jankowski, 4 Krzystyniak, ale naprawdę nie pamiętam i opieram się na artykule z gazety.