ROW Rybnik - Motor Lublin 54:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#27 Postautor: Cooper » 17 maja 2007, o 10:58

Gawrzyk pisze:
Jako junior pojedzie natomiast Kenneth. zobaczymy jak sie bedzie spisywac. Jesli dobrze to nic nie stoi na przeszkodzie aby on zastepowal najslabszego polskiego seniora. W koncu do czasu kontuzji w Anglii jezdzil na poziomie Kauko czy Jungingena.

Gawrzyk, nie manipuluj 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

rob7
Senior

#28 Postautor: rob7 » 17 maja 2007, o 13:47

Gawrzyk pisze:Obaj maja zajete terminy.

Jako junior pojedzie natomiast Kenneth. zobaczymy jak sie bedzie spisywac. Jesli dobrze to nic nie stoi na przeszkodzie aby on zastepowal najslabszego polskiego seniora. W koncu do czasu kontuzji w Anglii jezdzil na poziomie Kauko czy Jungingena.

z terminarza ligii angielskiej wynika, że nie mają meczu w Anglii,
więc moze lepiej pisać prawdę...

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#29 Postautor: Saint » 17 maja 2007, o 13:57

rob7 pisze:

A ja nie widzę nigdzie informacjie że jadą w Anglii tylko że mają zajęte terminy. Może Ulrich ma komunię chrześniaka.... :wink: P.S. Jest jeszcze Szwecja, Dania, Liga niemiecka, czeska, turnieje towarzyskie... życie prywatne...

harry
Trener

#30 Postautor: harry » 17 maja 2007, o 14:20

rob7 pisze:

A może lepiej w końcu przestać doszukiwać się wszędzie spiskowej teorii dziejów? Pisze Gawrzyk prawdę!
A dlaczego miałby nie pisać? Jeden powód podaj.
Każdy wie jaka jest nasza sytuacja i jej nie ukrywamy. Jakbyśmy ich nie zapraszali to napisalibyśmy, że nas na to nie stać i tyle.
A tak zaproszenie najpierw ze 3 tygodnie temu dostał Nieminen a jak odpisał, ze nie może to zaraz potem Ulrich. Ten okazało się, że też coś tam ma i nie może.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

rob7
Senior

#31 Postautor: rob7 » 17 maja 2007, o 14:21

ta, jest wiele powodów ale jak się podpisuje kontrakt to jakieś zapisy na ten temat w nim są ujęte ale wygląda mi to, ze nikt ich nie zaprasza
bo Jasiek jak mantre powtarza ze są słabsi od "krajówki"

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#33 Postautor: SKALOR » 17 maja 2007, o 22:23

Gawrzyk pisze:
rob7 pisze:

skoro juz oskarzasz mnie o klamstwa to jeszcze dodam tylko coś do tego co napisał harry.

Kauko Nieminien startuje w Workington, ktore jedzie 20 maja mecz w Newport. I tak odpowiedzial na zaproszenie wyslane kilka tygodni temu Kauko. Potem takie samo dostal Ulrich. Nie pamietam w tej chwili gdzie jedzie.

Wiec moze lepiej sprawdzic 5 razy fakty zanim oskarzysz kogos o klamstwa...Moze jeszcze trzeba maile/smsy od zawodnikow publikowac na dowod?

Czy tutaj jest mowa o meczu w Rybniku czy w Gnieznie?

To sam juz sie gubie,trener mowi ze jedziemy krajowka bo obco sa slabsi a straniero i tak dostaja zaproszenia,z ktorych nie moga skorzystac. Dziwne.
Obrazek

harry
Trener

#34 Postautor: harry » 17 maja 2007, o 23:55

rob7 pisze:ta, jest wiele powodów

No to podaj w końcu ten powód!!! Jeden
ale jak się podpisuje kontrakt to jakieś zapisy na ten temat w nim są ujęte

tylko K. Hansen i M. Kus mają gwarancje określonej liczby startów. Reszta nie.
ale wyglÄ…da mi to, ze nikt ich nie zaprasza

"Wyglada"??? Bardzo pewne źródło informacji. Dla podniesienia wiarygodności proponuję udać się do wróżki.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

paczek

#35 Postautor: paczek » 18 maja 2007, o 04:51

no to jak to jest? Janek mowi, ze nie jada, a Wy ich na sile zapraszacie? Ja wiem, ze dla Janka obco powinien robic 15 pkt. w 5, ale teraz na takich nie stac, a skoro stac na takich, na jakich nas stac, to warto ich chociaz sprawdzic. Bo co by Janek nie gadal wiecej wart jest obco, ktory zrobi 5+1 i przyczyni sie do zwyciestwa niz jego syn, ktory wygra 4 z 5 startow, ale 3 zakonczy jeszcze na pierwszym okrazeniu, czyz nie? Czy moze zuzel ewoluowal na tyle, ze to sie zmienilo?

Poza tym ciagle jest gadka, ze nas nie stac...ile taki Ulrich sobie za start zyczy ze to taki wydatek? Moze warto dokonac symulacji ew. dobrego wystepu jakiegos obco i przelozenie tego na sprzedaz biletow nastepnego spotkania domowego? moze sie wtedy okaze, ze warto zainwestowac wczesniej troche wiecej? Nikt mi nie wmowi, ze po porazce 37:55, ale zw. w meczu na 2 okrazenia przyjdzie tyle samo, co po porazce 42:48, w meczu, w ktorym jakis obco po stronie lubelskiej zagwarantuje emocje. Niestety tego nie wiemy, a i sie pewnie nie dowiemy, bo Truminski czy Stachyra jr. przywozacy oczekiwane "0" na wyjezdzie i tak jest zdaniem Janka lepszy od wszystkich obco.

Ja wiem, ze w spadku po Kasinskim odziedziczyliscie kasowa dziure, ale chyba nam wszystkim tu zebranym zalezy, aby zrobic WSZYSTKO, by sie utrzymac, czyz nie? gratulacje trenerow ekip przeciwnych po przegranych u siebie czy zw. w meczu na 2 kolka na wyjezdzie utrzymania nie zagwarantujÄ…...niestety.

janek
Kadrowicz

#36 Postautor: janek » 18 maja 2007, o 07:29

Wyprszam sobie co do Janka!! :lol: Bo będzie na mnie.
Pisz wyraźnie : J.Stachyra :wink:

harry
Trener

#37 Postautor: harry » 18 maja 2007, o 08:34

Pieniądze za punkty są trochę mniejsze u obcych. Ale cała sprawa rozbija się o tzw "dojazd" ale w to wliczane są koszty obsługi zawodnika jakie musi on ponieść czyli jeszcze pomocnik ( tzw mechanik), opony, olej itp. U nas kształtuje sie to na poziomi 500 - 1000 euro. I powiedzmy, ze taki Ulrich jest w gdzieś pośrodku. To już jest jakieś 3000 zł. I te pieniądze trzeba mieć na zawodach. Dodaj do tego młodzieżowca obcego i już jest 6000 zł. A jeszcze ich punkty, bo przeważnie jakieś zrobią. A skąd pewność, że pociągną więcej? Może wypali może nie, a pieniądze trzeba wypłacić. Dla nas te pieniądze są bardzo duże. Zakładając, że obcy może pojechać na poziomie Seby czy Dawida to wyrzucenie ich w błoto. I tu się właśnie zaczyna problem. Brać czy nie brać. Stracimy pieniądze czy zyskamy? A tak naprawdę to w tym roku żyjemy przede wszystkim z kibiców i dlatego jak mamy ryzykować to lepiej zakładać, że w końcu Seba i Dawid pojadą, niż z góry wywalić forsę na niepewny interes. Mimo to na ten mecz chcieliśmy ich wypróbować. Nie wyszło, trudno. zobaczymy co będzie dalej. Na razie nasi byli członkowie zarządu ( i nie tylko) jak zwykle ryją pod klubem ile się da. I ci co najwięcej huczeli, że są najbardziej związani z klubem teraz łażą do sponsorów i namawiają do niewchodzenia w żużel. Taka lubelska rzeczywistość. :evil:

janek
Kadrowicz

#38 Postautor: janek » 18 maja 2007, o 09:15

Myślę że najbliższy mecz na wyjeździe będzie w końcu odpowiedzią
"kto jedzie", a kto nie. Lubelaki mieli ostatnio sporo wolnego czasu na przemyślenia, trening,przygotowanie sprzętu, psychologa i bóg wie co jeszcze.
Ale wg mnie, nasi zawodnicy są spokojni o swoje miejsce w składzie,
tak czy inaczej będą jechać, jeśli nie ma kasy na zagranicznych zmienników.
Ja bym jednak dla postrachu zawołał Aleksieja i Lenara na trening.
Niech powalczą z naszymi o miejsce w składzie :)
Także powtarzam raz jeszcze : Cieszmy się z tego co mamy,że wogóle oglądamy zawodowy żużel w tym roku w lublinie.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#39 Postautor: SKALOR » 18 maja 2007, o 09:48

harry pisze: Na razie nasi byli członkowie zarządu ( i nie tylko) jak zwykle ryją pod klubem ile się da. I ci co najwięcej huczeli, że są najbardziej związani z klubem teraz łażą do sponsorów i namawiają do niewchodzenia w żużel. Taka lubelska rzeczywistość. :evil:

Do tego stopnia,ze były czlonek zarzadu nijaki pan W. zabrał nawet traktor z klubu :!: :shock: :x

Ja sie ciesze,ze moge w niedziele na zawody zuzlowe przyjsc na Zygmuntowskie i podziwiam obecnych czlonkow zarzadu TZ za poświęcenie i oddanie,bo cały czas maja po gorke, a gorka jakby coraz to bardziej stroma była :(

A i dzieki za odpowiedz Harry.
Obrazek

janek
Kadrowicz

#40 Postautor: janek » 18 maja 2007, o 10:16

A to może jemu trzeba zrobić antyreklamę? :lol:

rumburaque
Szkółkowicz

#42 Postautor: rumburaque » 18 maja 2007, o 10:45

Na razie nasi byli członkowie zarządu ( i nie tylko) jak zwykle ryją pod klubem ile się da. I ci co najwięcej huczeli, że są najbardziej związani z klubem teraz łażą do sponsorów i namawiają do niewchodzenia w żużel. Taka lubelska rzeczywistość. :evil:[/quote]

"Podłość ludzka nie zna granic"!![/quote]

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#43 Postautor: SKALOR » 18 maja 2007, o 10:51

Pokemon pisze:Kibice nie są od ustawiania składu!
Już naszemu trenerowi jeden ze sponsorów chciał skład ustawiać :?
Owszem, możemy sobie podywagować, kto mógłby itd. ale bez jaj! Aleksieja i Lenara na trening? :shock: Po co? Trening jedzie się na zapasowych częściach, lepsze silniki i opony zostawiając na najważniejsze biegi. I co z tego np. że taki Rusek wygrałby start a może nawet bieg treningowy, jak w meczu byłoby (0,1,0,-0) :idea:
Czy Aleks albo Lenar nawiązałby walkę w niedawnym spotkaniu z Ostrowem :?: Wątpię :?
Była przymiarka do obco i OK. Nie wyszło- trudno. Po meczu w Rybniku będzie wiadomo kto powinien sobie odpocząć, a za kogo ewentualnie obco mógłby pojechac w rewanżu :wink:

Masz tu troche racji,ale pamietajmy,ze nawet na najlepszych silnikach trzeba troche potrenowac aby sie do nich spasowac! I nie robi sie tego w nawazniejszych biegach jak napisales.
A co do testowania obco to moim zdaniem lepiej zacząć od meczu wyjazdowego,bo u nas w domu to wydaje mi sie,ze Dawid i Seba beda skuteczniejsi.
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#44 Postautor: istred » 18 maja 2007, o 12:22

I co z tego np. że taki Rusek wygrałby start a może nawet bieg treningowy, jak w meczu byłoby (0,1,0,-0)
A mi się wydaje, że będzie miał jeszcze taśme...
Ale nieważne, jedziemy krajowym składem i takim trzeba walczyć.
Zdecydowanie powinniśmy jechać do Rybnika po wygraną. Kilka razy już na tamtym torze sprawiliśmy niespodziankę napędzając sporego stracha gospodarzom. Teraz w końcu nadszedł czas żeby wygrać, szczególie że w Rybniku groźny jest tylko Harris, a reszta zwodzi.

rob7
Senior

#45 Postautor: rob7 » 18 maja 2007, o 13:13

Pokemon pisze:Kibice nie są od ustawiania składu!
:wink:

oczywiście, że nie są ale w aktualnej sytuacji klubu są najpewniejszym ze sponsorów tylko potrzebne są zwycięstwa a nie propaganda sukcesu
o ładnych porażkach...
natomiast wypowiedzi trenera, że zawodnik o średniej 1,25 po pięciu meczach jest lepszy od zawodnika który w Premier League przywozi
średnio 12 punktów w meczu (ostatnio komplecik - 15) gdzie tory angielskie są dużo trudniejsze technicznie od polskich to wrecz jest to niepoważne traktowanie średnio zorientowanych w sprawach żużla kibiców ...
oczywiście należy postawić pytanie czy zawodnicy zagraniczni są przygotowani sprzętowo do jazdy w Polsce, bo u nas talent i umiejętności to mało trzeba mieć jeszcze szybkie "fury"...

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#46 Postautor: FREDek » 18 maja 2007, o 13:17

Podejrzewam , że pieniędzy do końca sezonu NIE PRZYBĘDZIE. Mało tego, żadnego obco NIE WYPRÓBUJEMY, bo NIE MAMY pieniędzy.A więc brakuje jednego seniora lub chociaż jednego dobrego juniora , który pomógłby [ ktorzy pomogliby ] przechylić szalę zwycięstwa na naszą stronę.Cóż więc zostaje? Czekać na cud? Oglądać mecze na styku ? Stale żałować , iż zabrakło 5- 8 punktów ? Gdybać , może Seba , może Dawid się przełamie , dogada ze sprzętem...A czas i punkty uciekają.Czy będzie szansa którąś drużynę dogonić ? A moze to strategia klubu , poczekajmy na play - offy ? A MOŻE WRESZCIE ZARYZYKOWAĆ,pchnąć do boju armię zaciężną.Wygrana przysporzy kibiców [ bilety , kaska dla klubu , reklama dla sponsorów ] albo ...WŁODARZE Z GÓRY ZAKŁADAJĄ PRZEGRANĄ , co dla mnie jest równoznaczne z tym , że KONTRAKTY ZAGRANICZNE są dla PICU lub CHYBIONE.Wniosek jest prosty , ryzykujemy albo ciągle przegrywamy.Kibiców ubywa , a na wyjazdy NIE MOŻNA zebrać autokaru [ busa ] kibiców.Niedługo kasa klubowa będzie świeciła pustkami.A WIELKA SZKODA PANA SIWKA ZAANGAŻOWANIA, NERWÓW i STRESÓW. Zapal PAN cygaro i do BOJU.Kto nie ryzykuje , w kozie nie siedzi..Będą wygrane , będą na rękach Pana nosić, będą sponsorzy , będa pieniążki..A propos .Stale było mówione, uwolnić ligę , dopuścić obco , będzie taniej.I co? Nie stać nas na obcokrajowców, bo dojazd , punkty, itd.TAK WIĘC PANOWIE GENERALNY WNIOSEK - JESTEŚMY BIEDNI JAK MYSZY.Starzyki mawiali..Czegoś biedny?boś głupi .Czegoś głupi ?boś biedny.Pa.DO ZOBACZENIA w RYBNIKU.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#48 Postautor: FREDek » 18 maja 2007, o 13:55

I znowu ten pesymistyczny ton. A jak będą przegrane? To zaplacisz? Cały czas placę jak każdy kibic - Kupując bilety. A zamieńmy pytanie , Panie Gawrzyk! A jak przyjdą WYGRANE , podzielisz się ZYSKAMI ????Poza tym moja wypowiedż miała skłonić WLODARZY do działania , a nie biadolenia, jacy jesteśmy biedni,czego NIE możmy zrobić,bo za 3 miesiące NIE BĘDZIE W OGÓLE , o czym rozmawiać.Do Rybnika nie pojadą obco.Jasne!Zrozumiałem!Ale ,dlaczego nie korzystamy z ich usług ? Może jednak WARTO W PRZYSZŁOŚC SPRÓBOWAĆ ? Tym bardziej , że Dawidek cieniuje a Sebek uskarża się nie tylko na sprzęt , ale i na ZDROWIE. Zlej gospodarki klubu NIE ZAUWAŻYŁEM , wręcz przeciwnie WIELKĄ OSTROŻNOŚĆ,co może doprowadzić [ wyprowadzić ] klub na prosta [ wreszcie bez zadłużenia ] , ale w 2 lidze.A byłaby to OGROMNA szkoda dla WSZYSTKICH.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#50 Postautor: FREDek » 18 maja 2007, o 14:46

Napiszę OSTATNI raz.Rozegraliśmy KILKA meczów,prawie WSZYSTKIE przegraliśmy, przeważnie na styku.Zabrakło kilku punktów , by wygrać.A więc brakowało JEDNEGO dobrze punktującego OBCOKRAJOWCA [ według mnie ], który pociągnąłby wynik.STĄD moje pytanie , czy włodarze klubu tego nie zauważyli , nie wyciągnęli wniosków ? NAPRAWDĘ , nie było żadnej możliwości ich ściągnięcia ? I NADAL nie ma ? O RYBNIKU napisałem - rozumiem.NIE PRZYJADĄ . Tak więc pytałem o PRZYSZŁE mecze.Statut znam i w nie mam zamiaru CZERPAĆ zysków, bo mi się NIE należą.Zeby wyjąć , trzeba włożyć !Natomiast przeraża mnie Wasz strach przed ryzykiem , przed jazdą obco.PATRZ INNE KLUBY!!!A to , że np.Piszcz bierze 150 zł. za punkt , a nie 1500 zł.to nikogo na trybunach nie interesuje.Kibice przychodzą na mecz , by oglądać ZWYCIĘsKĄ walkę SWOICH [ patrz posty wyżej ], a nie liczyć pieniądze.A propos! Skoro nasi polscy żużlowcy są tacy tani , to było zakontraktować jeszcze ze dwóch [ tak w razie czegoś ] i nie pisz , że od przybytku boli głowa , bo to już Rzeszów przerabiał....