Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
I liga po 6 kolejkach - statystyki
I co sie okazuje na razie? Że Darek Śledź jedzie równie dobrze jak wychwalany pod niebiosa Peter Karlsson. Brawo Rybka!
A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz
, ale fakt faktem - facet ma już 38 lat i lada sezon nastąpi zapewne krach jego formy. Dlatego gdyby w Lublinie pojawiły się jakieś pieniądze z nieba, to raczej nie ma co od razu łapać Petera tylko szukać młodszych (jak choćby B.Pedersen czy J. Brunn J.,
). Nawet Hans Nielsen z wiekiem dość wyraźnie obniżył loty, więc naturalną koleją rzeczy jest, że i tak będzie z Karlssonem
I co sie okazuje na razie? Że Darek Śledź jedzie równie dobrze jak wychwalany pod niebiosa Peter Karlsson. Brawo Rybka!
A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
Jesper BI JensenSpeedway pisze:I liga po 6 kolejkach - statystyki
A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz, ale fakt faktem - facet ma już 38 lat i lada sezon nastąpi zapewne krach jego formy. Dlatego gdyby w Lublinie pojawiły się jakieś pieniądze z nieba, to raczej nie ma co od razu łapać Petera tylko szukać młodszych (jak choćby B.Pedersen czy J. Brunn J.,
). Nawet Hans Nielsen z wiekiem dość wyraźnie obniżył loty, więc naturalną koleją rzeczy jest, że i tak będzie z Karlssonem
Speedway pisze:I liga po 6 kolejkach - statystyki
A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz, ale fakt faktem - facet ma już 38 lat i lada sezon nastąpi zapewne krach jego formy.
I tak od 10 lat...
Gelo pisze:Speedway pisze:I liga po 6 kolejkach - statystyki
A jeśli chodzi do Karlssona to faktycznie to dobry ligowy napieracz, ale fakt faktem - facet ma już 38 lat i lada sezon nastąpi zapewne krach jego formy.
I tak od 10 lat...
Gelu, znając nasze szczęście do kontraktowych interesów, ten krach nastpiłby własnie u nas. Zobacz jak było np. z Rickardssonem. W zeszłym roku Indywidualny Mistrz Świata odpuszczał mecze bo raz widział podwójnie innym razem potrójnie, a jeszcze innym razem było zbyt mokro (to chyba w Rzeszowie było). Nie mówię, że z Karlssonem byłoby aż tak, ale nie da się zaprzeczyć, że jego gwiazda z każdym sezonem bedzie wygasać a symptomy tego można dostrzec już w tym roku
Ja mam kilka uwag odnośnie wywiadu ze Stachyrą.
1. Gdzie oni trenują te starty? Sprawdza się to co pisałem po pierwszych treningach - a szczególnie "sparingu" - na żużlu ściga się przez 4 okrążenia i tyle trzeba też wytrzymywać na treningu, a tym bardziej na zawodach, na których jest publiczność. To na pewno też jest jedna z przyczyn tracenia punktów.
2. Czy rozbudowując stadion automatycznie zwiększymy frekwencję na meczach? Nie sądze.
3. Dziwi mnie trochę podejście Stachyry do naszych obcokrajowców. Skąd on jest taki pewny - jeszcze przed sezonem był - że Ostergard, Nieminen czy nawet Johnston będą gorsi od Sebastiana czy Dawida?
Zawodnicy ci, nie są jakimiś outsiderami w swoich zespołach, także uważam że takie oceny można formułować dopiero po bezpośredniej konfrontacji, której ja na razie nie było.
Inna sprawa, że są inne powody, dla ktorych nie zaprasza się u nas obcokrajowców, ale nie powinno się zakładać z góry, że są gorsi.
4. Forum jest do tego, żeby każdy mógł krytykować, o ile robi to z głową. Można sie z tym zgadzać lub nie, ale nie można odbierać nikomu tego prawa, twierdząc że szkodzi klubowi.
Zaznaczam, że jestem zwolennikiem Stachyry w Lublinie, ale mam wrażenie że szybciej on mówi niż myśli.

1. Gdzie oni trenują te starty? Sprawdza się to co pisałem po pierwszych treningach - a szczególnie "sparingu" - na żużlu ściga się przez 4 okrążenia i tyle trzeba też wytrzymywać na treningu, a tym bardziej na zawodach, na których jest publiczność. To na pewno też jest jedna z przyczyn tracenia punktów.
2. Czy rozbudowując stadion automatycznie zwiększymy frekwencję na meczach? Nie sądze.
3. Dziwi mnie trochę podejście Stachyry do naszych obcokrajowców. Skąd on jest taki pewny - jeszcze przed sezonem był - że Ostergard, Nieminen czy nawet Johnston będą gorsi od Sebastiana czy Dawida?
Zawodnicy ci, nie są jakimiś outsiderami w swoich zespołach, także uważam że takie oceny można formułować dopiero po bezpośredniej konfrontacji, której ja na razie nie było.
Inna sprawa, że są inne powody, dla ktorych nie zaprasza się u nas obcokrajowców, ale nie powinno się zakładać z góry, że są gorsi.
4. Forum jest do tego, żeby każdy mógł krytykować, o ile robi to z głową. Można sie z tym zgadzać lub nie, ale nie można odbierać nikomu tego prawa, twierdząc że szkodzi klubowi.
Zaznaczam, że jestem zwolennikiem Stachyry w Lublinie, ale mam wrażenie że szybciej on mówi niż myśli.
Póki co i Zorro i Ferjan mają lepsze średnie od Petera... także lepiej byłoby: Co tam Zorro lub Ferjan, żebyśmy chociaż w tym roku mieli takiego PeteraCooper pisze:Co tam Peter. Zebysmy chociaz w tym roku mieli takiego Zorro, albo Ferjana...
Istred-chodzilo mi o to, ze czasem warto "przytrzymac" jakiegos zawodnika u siebie nawet jesli nie wydaje sie byc superwymiataczem, bo pozniej moga byc z niego ludzie. Przykladow mnostwo, gdzie niezbyt znane (albo moze raczej zawodnicy nie postrzegani jako supergwiazdy) okazuje sie solidnymi zawodnikami przez wiele sezonow z kolei. I tu przyklady Zorro, Kylmakorpiego, Ferjana... Nie sa to gwiazdy pokroju Petera ( a przynajmniej nie byly jeszzce sezon czy dwa temu) a ich efektywnosc jest porownywalna.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Kod: Zaznacz cały
Weźmy takiego Rafała Klimka. To duży talent i cały czas robi postępy, a jakiś grafoman wciąż wypisuje pod jego adresem w Internecie same złośliwości.Nie widzę na forum ani jednej osoby, która pisze pod adresem Rafała same złośliwości. Stachyra nie doczytał, albo mówi o innej stronie, albo nie rozumie, albo ktoś mu źle powiedział.
Natomiast debili doszukujących się złośliwości w moich postach dotyczących Rafała lub szydzących ze mnie pozdrawiam środkowym palcem.
Gelu, znając nasze szczęście do kontraktowych interesów, ten krach nastpiłby własnie u nas.
Akurat w tej kwestii przeważnie (poza Pulpetem) nasi działacze mieli nosa.
Nie mówię, że z Karlssonem byłoby aż tak, ale nie da się zaprzeczyć, że jego gwiazda z każdym sezonem bedzie wygasać a symptomy tego można dostrzec już w tym roku
A moze tak poczekasz łaskawie na koniec sezonu? Karlsson odjechał dopiero cztery mecze - spokojnie z wnioskami.