Daniel Jeleniewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hans
Trener

#326 Postautor: Hans » 22 kwietnia 2007, o 18:50

O to Radek się nie martw, aż tak źle nie było, Harry już wcześniej pisał w Gdańsku trzeba być dobrze spasowanym, a nie mieć bardzo mocny sprzęt. Taki Daniel podobno miał- nie wyciągajmy pochopnych wniosków, jedna jaskółka wiosny nie czyni. Poczekajmy na Grudziądz może tam trafi akurat.

A co ma do tego kevlar ? Jeżeli go stać na nowy to chyba dobrze, na silniki nie oszczędza pieniędzy, żeby o tak chop siup oszczędzał a kupował nowy kevlar to rozumiem. A z pewnych względów musiał szyć nowy....

PS. widziałeś ten nowy kevlar ? :)

Smirnek_
Senior

#327 Postautor: Smirnek_ » 22 kwietnia 2007, o 20:15

Ma ktoś może link do zdjęcia Jeleniewskiego w tym nowym kevlarze :twisted: :?:

Michael

#328 Postautor: Michael » 22 kwietnia 2007, o 23:45

Co było przyczyną słabszej dyspozycji?
Uważam, że moja dyspozycja nie była słaba, jestem z niej zadowolony. Nie jestem zadowolony z ilości biegów, w jakich miałem okazje startować. Była to decyzja Dyrektora, Kierownika, Trenera i jak najbardziej ją szanuje i zgadzam się z nią. Teraz Oni powinni się zastanowić czy dobrze zrobili wycofując mnie z dwóch biegów. Sądzę, iż byłoby dużo lepiej gdybym miał szansę jechania we wszystkich swoich biegach.
Czy były jakieś problemy z torem?
Tor był dla mnie za twardy i dlatego miałem problemy ze startem w dwóch pierwszych biegach. W swoim pierwszym biegu nie spasowałem z torem. W moim drugim biegu na pierwszym łuku było zamieszanie, które skończyło się dla mnie nie korzystnie. Natomiast z biegu czternastego jestem zadowolony, że przyjechałem za Bjerre Pedersenem, stoczyłem fajną i ciekawą walkę z Krzyśkiem Jabłońskim. I wszystko jest porządku.

Jak dla nie dziwna wypowiedz Daniela... ma i nie ma pretensji do dzialaczy...
"Pretensje" ma ze niepojechal wiecej razy... to jak mozna puszczac kogos kto nie umie sie spasowac do toru... jak ma jeszcze dluga probe toru... ehhh
Przydalby sie Danielowi jakis pomagier w tych sprawach.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#329 Postautor: istred » 23 kwietnia 2007, o 00:02

Moim zdaniem, Daniel ma racjÄ™.
Przykleiła się do niego etykietka, że nie potrafi jeździć na wyjazdach i wszyscy przez ten pryzmat na niego patrzą. Pewnie sobie na to zapracował, ale też trzeba dać mu szansę wizerunek ten zmienić.

Tak naprawdę porażki, których doznał nie są powodem do wstydu. W 3 biegu, przyjechał przed Piszczem - przegrał z Jabłońskim i Smithem. Później z Chrzanowskim i dwukrotnie został dwukrotnie zmieniony.

Po takiej przerwie (mógł mieć problem z dobraniem przełożeń bo warunki na torze mogły się zmienić) wygrał z Jabłońskim, co jest dla niego dużym plusem. Moim zdaniem nie zaprezentował się źle, choć do optymizmu też nie ma powodów. Poprostu ani źle ani dobrze - choć okazji to zaprezentowania się wielu nie miał.
Tor był dla mnie za twardy i dlatego miałem problemy ze startem w dwóch pierwszych biegach. W swoim pierwszym biegu nie spasowałem z torem. W moim drugim biegu na pierwszym łuku było zamieszanie, które skończyło się dla mnie nie korzystnie. Natomiast z biegu czternastego jestem zadowolony, że przyjechałem za Bjerre Pedersenem(...)Ta część wypwiedzi jest niepokojąca. Po pierwsze, tłumaczenie się tym, że to dla niego był za twardy? że zamieszanie było? Bez jaj, brakuje jeszcze, "gospodarze byli niegościnni i jechali za szybko" :wink: A po drugie, jak można się cieszyć, że się za kimś przyjechało, choćby za mistrzem świata... Wierze tylko, że Daniel miał co innego na myśli, albo dziennikarz źle przytoczył wypowiedź.

Jakkolwiek, czekam teraz na relację kogoś kto był na miejscu i widział dokładnie jak się wszyscy prezentowali.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#330 Postautor: grzesieck » 23 kwietnia 2007, o 00:13

ale ten jego kevlar nowy to okropny jest :>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#331 Postautor: InDorka » 23 kwietnia 2007, o 00:42

Smirnek_ pisze:Ma ktoś może link do zdjęcia Jeleniewskiego w tym nowym kevlarze :twisted: :?:

http://www.lotosgdansk.pl/foto/zoom/100/6

Shack
Administrator

#332 Postautor: Shack » 23 kwietnia 2007, o 01:45

a czy to jest jakis sezon ochronny na jelenie ? czemu po dwoch tragicznych biegach ma dostawac kolejne szanse ? dla zasady ? po to zebysmy zebrali bary do 25 ? podobna sytuacja byla z dawidem. Tylko on chyba ma wiecej pokory.

Koper
Trener
Kontakt:

#334 Postautor: Koper » 23 kwietnia 2007, o 01:57

Gawrzyk pisze:Sory, ale podczas meczu nie ma czasu na sprawdzanie się i dopasowywanie. masz dwie szanse i albo je wykorzystasz, albo jadą za ciebie ci którzy lepiej sobie radzą.

Pamietam jak Dawid Stachyra po tym jak w pieknym stylu wygrywał swoj bieg na naszym torze, byl przez trenera Janusza Stachyre zastepowany w nastepnym biegu...Danielem Jeleniewskim...no ale coz jak to mowią:
Gawrzyk pisze:Life is brutal.

harry
Trener

#335 Postautor: harry » 23 kwietnia 2007, o 03:14

Spokojnie! Daniel powiedział, ze zgadza się z decyzjami osób funkcyjnych i tyle. Po przemyśleniach uznaliśmy, ze postąpiliśmy słusznie. Naszym zadaniem jest pilnowanie jak najlepszego wyniku całego zespołu i to nam w miarę wyszło. Trudno być ( !!! ) czarodziejami i przewidywać czy ten czy tamten zdąży się dobrze przełożyć czy nie. Jadą ci, którzy już to zrobili.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#336 Postautor: istred » 23 kwietnia 2007, o 20:39

ma racje że nie daliśmy mu szansy jechać?
Sory, ale podczas meczu nie ma czasu na sprawdzanie się i dopasowywanie. masz dwie szanse i albo je wykorzystasz, albo jadą za ciebie ci którzy lepiej sobie radzą. Najsłabsi w pierwszej fazie zawodów byli Dawid i Daniel. dlatego były za nich zmiany. Na co było czekać. Na to że się dopasuje? A jaky znow sie nie dopasował?
Dokładnie, to po dwóch startach Jeleniewski i Piszcz mieli po 2 punkty i żadnego pokonanego zawodnika z Gdańska na koncie. Piszcz, także w kolejnym swoim starcie nie pokonał nikogo z Gdańska i zmiany za niego nie było, dostał czwartą szansę.
Mnie tam nie było, nie wiem jak wyglądało wszystko na żywo, ale patrząc na fakty, to "pretensje" Daniela są choć po części uzasadnione.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#337 Postautor: ravajas » 23 kwietnia 2007, o 21:16

mnie się wydaje, że w wyborze między tymi dwoma decydowało gdańskie doświadczenie Piszcza, no i fakt, że Piszcz nie jest postrzegany jako zawodnik własnego toru. Tak na mój rozum.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

szakes
Szkółkowicz

#339 Postautor: szakes » 24 kwietnia 2007, o 15:21

istred pisze:Mnie tam nie było, nie wiem jak wyglądało wszystko na żywo, ale patrząc na fakty, to "pretensje" Daniela są choć po części uzasadnione.

Jakie pretensje :?: chyba wyraznie powiedzial, ze ta decyzja mu sie nie podoba, ale zgadza sie z nia. Kazdemu moze sie cos podobac lub nie. Jezeli kierownictwo klubu zadecydowalo, ze trzeba bylo Daniela zmienic, musieli miec ku temu powody. Czy dobrze zrobili :?: Moim zdaniem i tak i nie. Mogli Go puscic byc moze spasowal by sie z torem i zaczal jezdzic jak w Tarnowie, ale gdyby sie nie spasowal wine za slaby wynik, poniesli by po czesci Trener, Kierownik itd, poniewaz jechal slabo i go nie zdjeli. Mam nadzieje, ze Daniel pokaze sie w Grudziadzu z jak najlepszej strony i powtorzy wynik z Tarnowa.

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
istred
Trener

#340 Postautor: istred » 24 kwietnia 2007, o 18:42

Dlatego właśnie napisałem "pretensji" - w cudzysłowiu.
Oczywiście, to jest decyzja trenera, czy kierownictwa, ale jesteśmy kibicami i mamy prawo do swojej oceny, nie koniecznie słusznej.

Również pozdrawiam :)

szakes
Szkółkowicz

#341 Postautor: szakes » 30 kwietnia 2007, o 13:40

4 maja meczem Esbjerg - Slangeroup Daniel zadebiutuje w Danii :D

Speedway Fan
Senior

#342 Postautor: Speedway Fan » 1 maja 2007, o 18:47

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#343 Postautor: Kiry » 2 maja 2007, o 07:52

... Władek Gollob kiedyś wspominał o "ścierwie na kiju"
czasy sie zmieniajÄ… a sposoby motywacjÄ… zostajÄ… bez zmian...
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#344 Postautor: InDorka » 3 maja 2007, o 22:54

Czy nadal uważacie panowie Jeleniewskiego za zawodnika tylko własnego toru ?
:) :D :)

....... :D .......

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#345 Postautor: Hans » 4 maja 2007, o 08:05

Zależy od toru, na którym startuje, choć powoli jego forma stabilizuje się. Zobaczymy co pokaże dziś w Danii. A i właśnie: mecz Daniela przełożony z godziny 14:00 na 15:00.

Składy:

Esbjerg
1. Kenneth Bjerre
2. Brian Lyngsø
3. Mads Korneliussen
4. Krister Jacobsen
5. Johannes Kikkenborg

Slangerup
1. Grzegorz Walasek
2. Daniel Jeleniewski
3. Sebastian Alden
4. Henrik Vedel
5. Claus Lauridsen

Sledzio
Trener
Kontakt:

#346 Postautor: Sledzio » 4 maja 2007, o 08:46

Niedługo to i w Polsce zrobią że będzie startowało po 5 zawodników.

meesha
Trener
Kontakt:

#347 Postautor: meesha » 4 maja 2007, o 08:51

Sledzio pisze:Niedługo to i w Polsce zrobią że będzie startowało po 5 zawodników.

A niby naszych to dużo więcej pojechało wczoraj w Gorzowie :P A jeszcze jest ZZ w zanadrzu :roll: Za parę lat z Drużynowych Mistrzostw Polski zrobią się Mistrzostwa Par. Każdy z pary pojedzie piętnaście razy i będzie git :twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Sledzio
Trener
Kontakt:

#348 Postautor: Sledzio » 4 maja 2007, o 08:55

I co najwazniejsze zawodnicy nie będa brać dużo kasy bo rywalizacja o skład byla by niezła, nie było by zadłużeń w klubach i co najważniejsze na mapy by wróciły drużyny z krakowa Świętochłowic czy innych wynalazków :)

bartexs1
Senior

#349 Postautor: bartexs1 » 4 maja 2007, o 18:18

udany debiut Daniela w Danii
10+2 to jego zdobycz punktowa...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#350 Postautor: grzesieck » 4 maja 2007, o 18:47

zmienilem ankiete
METHANOL ADVENTURE TEAM