Karol Polak

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#101 Postautor: dboryc » 4 maja 2007, o 13:30

Karol ma w Grudziądzu zagwarontowane starty we wszystkich meczach do końca sezonu. Został zgłoszony przez GTŻ do rozgrywek o IMPJ, będzie również startował w MMPPK. W rozgrywkach o MDMP będzie startował w TŻ Lublin. Krok jak najbardziej słuszny bo Karol będzie miał okazje do dużej ilości startów w meczach o DM I Ligi czego w Lublinie nie można było mu zapewnić. Zgodę na wypożyczenie wyraził cały zarząd oraz trener Janusz Stachyra.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#102 Postautor: Hans » 4 maja 2007, o 13:34

dboryc pisze:Karol ma w Grudziądzu zagwarontowane starty we wszystkich meczach do końca sezonu. Krok jak najbardziej słuszny bo Karol będzie miał okazje do dużej ilości startów w meczach o DM I Ligi czego w Lublinie nie można było mu zapewnić.

Wychodzić do prezentacji i być w programie to nie znaczy jeździć...

dboryc pisze:Zgodę na wypożyczenie wyraził cały zarząd oraz trener Janusz Stachyra.

A po co go trzymać było? Same żądania, a rozwoju brak.

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#103 Postautor: dboryc » 4 maja 2007, o 13:38

W każdym meczu minimu 2 biegi. Jemu jest potrzebna duża ilść startów. Miejmy nadzieje, że to zaprocentuje. Lepiej jeździć tyle kilometrów na mecz do Grudziądza chociażby na jeden czy dwa biegi niz oglądać mecz TŻ-tu z trybun.

harry
Trener

#104 Postautor: harry » 4 maja 2007, o 13:43

Nie ma o czym gadać. jeżeli Grudziądz ma takie braki kadrowe to faktycznie ma szansę pojeździć i może się rozwinie. Mam tylko wrażenie, ze pary młodzieżowe też też jedzie z Lublinem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#105 Postautor: dboryc » 4 maja 2007, o 13:47

Z tego co mówił Karol to jedzie w Grudziądzu. Ale to chyba jest juz umowa między klubami tak ja w przypadku MDMP.

harry
Trener

#106 Postautor: harry » 4 maja 2007, o 14:05

Trzeba zobaczyć na umowie a ta jest w klubie. Ale jestem prawie pewien, ze pary jedzie u nas.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#107 Postautor: kleczes_GKM » 4 maja 2007, o 16:09

dboryc pisze:W każdym meczu minimu 2 biegi. Jemu jest potrzebna duża ilść startów. Miejmy nadzieje, że to zaprocentuje. Lepiej jeździć tyle kilometrów na mecz do Grudziądza chociażby na jeden czy dwa biegi niz oglądać mecz TŻ-tu z trybun.

To w koncu jeden, dwa, a moze 5 gwarantowanych startow w meczu? :shock: Skad masz ta informacje, ze Polak ma 2 gwarantowane starty to nie wiem :?: Moze od samego Polaka, ktory informowal wszystkich o podpisaniu kontraktu z GKMem, jeszcze przed przyjazdem do Grudziadza, gdzie mial odbyc trening i dopiero po nim miala byc podjeta ostateczna decyzja co do niego... Wracajac do meritum, Polak mial/ma pelnic przede wszystkim role strazaka(podobnie jak Krzysztof Nowacki w roku 2004 w Sparcie Wroclaw ;) ), wczoraj wystartowal tylko dlatego, ze Stange ze wzgledu na chorobe w meczu wystapic nie mogl - wroci Tommy, to rola Polaka bedzie ograniczala sie do czynnego udzialu w przedmeczowej prezentacji, lub w przypadku powrotu z Rosji Guzajeva, sledzenia wynikow w radiu. Chyba, ze na treningach okaze sie lepszy od Mroczki czy tez Brzozowskiego, choc to jest tak samo prawdopodobne jak powrot na zuzlowe tory Jerzego Szczakiela

tomas78
Kontakt:

#108 Postautor: tomas78 » 4 maja 2007, o 16:47

A może w Lublinie nie ma klimatu dobrego do rozwoju młodych żużlowców? Jeżeli tak jest to nie ubliżajcie młodemu zawodnikowi tylko trenerowi i zarządowi klubu którzy nie gwarantują mu prawidłowego rozwoju.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#109 Postautor: RadeKas » 4 maja 2007, o 17:04

Zle warunki? Z calym szacunkiem dla Grudziadzan, ale co wy wiecie o Polaku? Widzieliscie go wczoraj i moze z raz w zeszlym sezonie. Lublinianie widywali go natomiast regularnie od paru ladnych lat i mozecie wierzyc lub nie, gdybysmy widzieli jakiekolwiek nadzieje na solidna przyszlosc Karola, to padalyby tu ostre slowa. Ale prawda jest taka, ze ten transfer u kazdego kto Polaka widzial na torze z 5 razy moze wywolac co najwyzej usmiech.

Aczkolwiek zycze mu powodzenia, a noz widelec trafi na zyzna grudziadzka glebe :twisted: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#111 Postautor: vadik » 4 maja 2007, o 17:07

tomas78 pisze:A może w Lublinie nie ma klimatu dobrego do rozwoju młodych żużlowców? Jeżeli tak jest to nie ubliżajcie młodemu zawodnikowi tylko trenerowi i zarządowi klubu którzy nie gwarantują mu prawidłowego rozwoju.

a Ty nie ubliżaj trenerowi i zarządowi:P widzisz to ma sie na takiej samej zasadzie 8)

tomas78
Kontakt:

#112 Postautor: tomas78 » 4 maja 2007, o 22:23

Tam gdzie jest kasa tam nie szkolą tylko kupują młode talenty.
Czy ja komuś ubliżam? Na podstawie Waszych wcześniejszych postów z których wynika że zawodnik jest totalnym beztalenciem stwierdziłem tylko że może to wina klubu, a nie zawodnika.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#113 Postautor: Torsen » 4 maja 2007, o 22:33

tomas78 pisze:Na podstawie Waszych wcześniejszych postów z których wynika że zawodnik jest totalnym beztalenciem stwierdziłem tylko że może to wina klubu, a nie zawodnika.

:lol: :lol: A to klub go poczÄ…Å‚?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#114 Postautor: Łoptymista » 4 maja 2007, o 22:40

Torsen pisze:
tomas78 pisze:Na podstawie Waszych wcześniejszych postów z których wynika że zawodnik jest totalnym beztalenciem stwierdziłem tylko że może to wina klubu, a nie zawodnika.

:lol: :lol: A to klub go poczÄ…Å‚?

A naprawdę chciałbyś wiedzieć :?: :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#115 Postautor: Torsen » 4 maja 2007, o 22:49

Chyba przeginamy :lol:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#116 Postautor: Regdal » 4 maja 2007, o 23:02

Jesteście złośliwi.U nas nie jechał źle,jak idzie na wypożyczenie źle,jego wola,jego wybór,uszanujmy to,może za rok wróci i wszystkich mile zaskoczy,przecież to chłopak z Lublina.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#117 Postautor: Torsen » 4 maja 2007, o 23:16

To by dopiero była niespodziewanka.
Osobiście uważam, że Karol słusznie uczynił, starając się o wypożyczenie (choć moim zdaniem powinien szukać klubu drugoligowego), a klub słusznie postąpił, umożliwiając mu to.
Gdybym miał prognozować, obstawiłbym, że Karol, po tym sezonie, jeśli rzeczywiście otrzyma szanse startów w GTŻ, ostatecznie zakończy karierę, bo przekona się, że to nie lubelski klub był jej głównym hamulcowym. Co oczywiście nie zmienia faktu, że życzę mu jak najlepiej.

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#118 Postautor: dboryc » 5 maja 2007, o 00:41

kleczes_GKM pisze:
dboryc pisze:W każdym meczu minimu 2 biegi. Jemu jest potrzebna duża ilść startów. Miejmy nadzieje, że to zaprocentuje. Lepiej jeździć tyle kilometrów na mecz do Grudziądza chociażby na jeden czy dwa biegi niz oglądać mecz TŻ-tu z trybun.

...lub w przypadku powrotu z Rosji Guzajeva...

Z tego co wiem Guzajev bedzei startowal w GTŻ do momentu rozpoczęcia ligi rosyjskiej. Później ma zakaz startowania w innych ligach!.

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#119 Postautor: luckas » 5 maja 2007, o 00:46

Obrazek

no proszę, Karol już zaprzyjaznił sie z nowymi kibicami 8) :lol: :wink:
Obrazek

tomas78
Kontakt:

#120 Postautor: tomas78 » 5 maja 2007, o 01:51

Żal Ci? :twisted:

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#121 Postautor: luckas » 5 maja 2007, o 10:05

Bardzo mi żal. I bardzo żałuję że już nie będe mógł go zobaczyć w naszych barwach, chociaż na prezentacji... :cry: :lol: :lol:
Wie ktoś czy moze jeszcze kiedyś do nas wróci :?: ;) Czy wypożyczenie będzie trwało dłużej niż do końca sezonu, bo już się pogubiłem w tym wszystkim :P

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#122 Postautor: InDorka » 5 maja 2007, o 11:44

Wyśmiewanie i drwienie na każdym kroku z początkujących zawodników,staje się specjalnością kilku panów z naszego forum.
Pojeździć na chłopakach ile wlezie to jeden z głównych tematów.
MNiej dziwię sie najmłodszym kibicom w wieku gimnazjalnym,nimi rządzą inne emocje,mają jeszcze czas na nabranie dystansu i zrozumienie ,że każdy z nas ma na początku pod górkę.
Ale dorośli kibice,ładnie piszący,z sensem w innych tematach ,z uporem godnym lepszej sprawy wyżywają się na juniorach.

Czy wiecie Panowie,że tak zachowują się w dorosłym życiu dzieci nigdy nie chwalone,wręcz karane kpiną za najdrobniejsze "wykroczenie" przez rodziców i kolegów z podwórka ???
Komu ma przynieść korzyść ta ironia?
Odbijacie sobie w ten sposób własne smutne wspomnienia ?
Innego powodu nie widzę,bo oni maja w swoim otoczeniu własnych nauczycieli i trenerów,wy pełnicie role li tylko jasnowidzów.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#124 Postautor: InDorka » 5 maja 2007, o 13:07

Zgoda.
Tylko porównaj swój post z tym co napisał luckas.
I wtedy zrozumiesz co miałam na myśli i po co w ogóle sie odezwałam.
On nie ocenia zdolności,ale w prymitywny sposób kopie leżącego ,jakby w wierze,że te kopniaki zrobią z niego zdolnego sportowca.

....... :? .......

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#125 Postautor: luckas » 5 maja 2007, o 14:42

InDorka pisze:Zgoda.
Tylko porównaj swój post z tym co napisał luckas.
I wtedy zrozumiesz co miałam na myśli i po co w ogóle sie odezwałam.
On nie ocenia zdolności,

A co tu tak naprawdę oceniać?? Tak jak już powiedział Sting - Karol Polak to totalne beztalencie, niech próbuje, teraz się przeniósł do innego klubu, ciekawe czy coś zdziała...Przez tyle lat nic, wiec ciężko normalnemu kibicowi przypuszczać że coś jeszcze z niego będzie. Jeśli miałbym oceniać to po co to w ogóle, przecież i tak o jego umiejętnościach w moim przekonaniu nic pozytywnego niemożna napisać.

w prymitywny sposób kopie leżącego

powiedz mi proszę w którym poście obraziłem czy jak to nazywasz "kopie" Karola Polaka? :roll:

jakby w wierze,że te kopniaki zrobią z niego zdolnego sportowca.

Ja jestem przekonany ze nic już nie zrobi z niego zdolnego sportowca. Chociaż oczywiście życzę mu jak najlepiej , bo to w końcu nasz wychowanek i chłopak z Lublina.

aa i ponawiam pytanie :
Wie ktoś czy moze jeszcze kiedyś do nas wróci? Czy wypożyczenie będzie trwało dłużej niż do końca sezonu, bo już się pogubiłem w tym wszystkim
Obrazek