a my na piłkę czy na speedway chodzimy ? Czy drużyna która startuje w lidze nazywa się TŻ Sipma Lublin czy MOTOR Lublin ?Radzio pisze:Dj_Korgi pisze:w tę Niedzielę tylko TZ TZ TZ![]()
w niedziele tylko Motor;)
Wiem, że to było już wałkowane ale... TŻ to nie jest nazwa drużyny, kilka osób paradowało śpiewanie nazwy drużyn. Towarzystwo Żużlowe Sipma Lublin.
Najbliższa naszemu klubowi nazwa drużyny to Motor i kibice w tym i ja chcemy aby śpiewać Motor a nie TŻ. Nie uparliśmy się na nazwę Motor bo jeśli będzie inna nazwa drużyny, ale podkreślam nazwa np Silnik to możemy to śpiewać, a nie skróty.
Całkowicie nie zgodzę się na to aby przestać śpiewać Motor. Można wymieszać, raz Motor raz TŻ. a najlepiej jakieś nowe piosenki, które połączą oba wyrazy.
Tylko TŻ śpiewany na meczach nie wchodzi w rachubę.
Oprawa i doping na meczach
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
Daj spokój... Radziu
"Parodiowane" chyba chciałeś napisać, a nie "paradowane"
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Drużyna, która startuje w lidze nazywa się Towarzystwo Żużlowe Sipma Lublin. I czemu jej nie dopingujesz pełną nazwą 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
istred pisze:Ze względów bezpieczeństwa?Pytam juz trzeci raz dlaczego sektory bezpośrednio sąsiadujące z klatka gości są w tym roku zawsze zamknięte na kłódke ?
Nikt nie zna odpowiedzi?
Dziwne,bo w latach kiedy w jednej lidze z nami jeździł Rzeszów ,najmniej lubiany w Lublinie nikt nie widział konieczności stwarzania stref buforowych.
Dopiero teraz gdy nie mamy "wrogów" na miarę sąsiadów z południa trzeba wyłączać tak dobre sektory ?
Jeśli jest to wymóg odgórny ,zapewniający bezpieczeństwo to może zmniejszyć te sektory przyległe do 1/4 po każdej ze stron.
Tak jak teraz--- zostały zlikwidowane trzy sektory najlepszych miejsc,jeden z nich to klatka gości ....po co taka wielka? Dla autokaru ,max dwóch autokarów przyjezdnych widzów ?
.......
No to śpiewaj
Wolny kraj mamy, każdy może śpiewać co chce (nawet jak nie potrafi) o ile nie łamie konstytucji, kodeksu cywilnego i takich tam 
InDorka - klatka dla gości jest w tym miejscu ze względu na kibiców piłkarskich (na piłce to są jedne z gorszych miejsc jeśli chodzi o oglądanie meczu a poza tym bezpośrednio przy bramie wejściowej). Na żużlu tego typu "bufory" (na dodatek w najlepszych sektorach) nie są nikomu potrzebne ale nie łudźmy się, że np. przebudowując stadion ktoś pomyśli o nas - kibicach żużla 
meesha pisze:Daj spokój... Radziu![]()
ehh chyba masz racje:( oni tego nie zrozumiejÄ…
nom mały psikus wyszedł;)
Dj_Korgi pisze:a my na piłkę czy na speedway chodzimy ? Czy drużyna która startuje w lidze nazywa się TŻ Sipma Lublin czy MOTOR Lublin ?
a co to za różnica, oba kluby nazywały się RKS Motor Lublin, czy piłkarski, cz żużlowy. Teraz klub piłkarski LKP Motor Lublin a dopingują RKS Motor.
Tak jak mówił meesha dopinguj Towarzystwo Żużlowe Sipma Lublin, życzę powodzenia.
a jak za rok klub będzie nazywał się Motor Lublin SSA to będziesz krzyczał SSA??
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
raczej nieRadzio pisze:meesha pisze:Daj spokój... Radziu![]()
ehh chyba masz racje:( oni tego nie zrozumieją"Parodiowane" chyba chciałeś napisać, a nie "paradowane"
nom mały psikus wyszedł;)Dj_Korgi pisze:a my na piłkę czy na speedway chodzimy ? Czy drużyna która startuje w lidze nazywa się TŻ Sipma Lublin czy MOTOR Lublin ?
a co to za różnica, oba kluby nazywały się RKS Motor Lublin, czy piłkarski, cz żużlowy. Teraz klub piłkarski LKP Motor Lublin a dopingują RKS Motor.
Tak jak mówił meesha dopinguj Towarzystwo Żużlowe Sipma Lublin, życzę powodzenia.
a jak za rok klub będzie nazywał się Motor Lublin SSA to będziesz krzyczał SSA??
Dj_Korgi pisze:raczej nie
ale przecież Motor kojarzy sie z piłką i wandalami... a jedynym skrótem w tej nazwie będzie SSA. Dla mnie jest to paranoją aby zmieniać za każdym razem teksty piosenek jak zmieni sie nazwa drużyny. Jak za kilka lat np wejdzie kolejny klub np Lubella Perła Lublin to znów od nowa wmyślać teksty
Niby te same ale jednak jak weźmiemy pod uwagę mecz żużlowy Motor - Stal Rzeszów i piłkarski Motor - Stal Rzeszów to podczas tego pierwszego animozje zazwyczaj przybierają formę werbalną, a podczas drugiego manualną i to jest ta różnicaInDorka pisze:przecież te same okoliczności meczów żużlowych i piłkarskich były także w latach ubiegłych........
Tak na dobrą sprawę to w Lublinie na żużlu odgrodzić należałoby kibiców gości max. 5 klubów (Rzeszów, Tarnów, Zielona, Gdańsk i może jeszcze z jeden), reszta jak przyjeżdża to równie dobrze może siedzieć między kibicami gospodarzy i włos im z głowy nie spadnie.
Na piłce akurat odwrotnie. Są tylko ze 2 kluby, których kibice mogą siąść razem z gospodarzami na meczu (Śląsk i Chełmianka). Resztę trzeba odgradzać
- Dj_Korgi
- Senior
- Kontakt:
ja wiem czy wymyślać ... przecież i tak mamy z 5;6 tekstów które znają wszyscy a dla mnie nieosiągalne jest żeby cały sektor śpiewał " Motor jest jeden , kółeczka ma dwa ... " tak na dobrą sprawę śpiewamy :Radzio pisze:Dj_Korgi pisze:raczej nie
ale przecież Motor kojarzy sie z piłką i wandalami... a jedynym skrótem w tej nazwie będzie SSA. Dla mnie jest to paranoją aby zmieniać za każdym razem teksty piosenek jak zmieni sie nazwa drużyny. Jak za kilka lat np wejdzie kolejny klub np Lubella Perła Lublin to znów od nowa wmyślać tekstyehh
TÅ» Lublin aeaaeo aeaaeo
TÅ» ( klask klask ) Lublin ( klask klask )
teżet z Lublina najlepsza w Polsce drużyna
będzie 5 : 1
teżet teżet teżet lalalalalala
i coś jeszcze czego nie moge sobie przypomnieć . Ewentualnie zamieniamy TŻ na MOTOR
Dj_Korgi pisze:będzie 5 : 1
Powinni tego zabronić
teżet z Lublina najlepsza w Polsce drużyna
Takie coś to se można śpiewać jak się jest mistrzem Polski a nie ostatnią drużyną w drugiej lidze, bo brzmi to bardziej śmiesznie niż groźnie
Dj_Korgi pisze:ja wiem czy wymyślać ... przecież i tak mamy z 5;6 tekstów które znają wszyscy a dla mnie nieosiągalne jest żeby cały sektor śpiewał " Motor jest jeden , kółeczka ma dwa ... " tak na dobrą sprawę śpiewamy :
a dla czego nie? wszystko, można zrobić i tak zmobilizować aby cały sektor śpiewał. Nie od razu ale jak by było kilka tekstów piosenek, można je wprowadzać systematycznie w życie.
a takie małe pytanko do Meeshy, bo on wszystko wie;) Czy Wybrzeże Gdańsk nie jest przypadkiem zgłoszone do ligi jako Lotos Gdańsk?
Nie wiem
Na pewno ZKŻ Zielona Góra nie jest zgłoszony jako Falubaz, WKS Wrocław jako Sparta czy KS Toruń jako Apator 
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nie po to został zamknięty temat, by znowu rozpoczynać dyskusje. Radek tu nie chodzi o nawracanie całej reszty na Motor... każdy ma swoje zdanie na ten temat poparte własnymi argumentami, więc nie dojdziemy na forum do porozumienia.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
nie był zamknięty skoro mogłem pisać;) . ale ja nie chcę nikogo nawracać nie jestem księdzem. tylko wytłumaczyć czym sie różni Motor od TŻ. Nie jestem uparty o nazwę Motor tylko o to aby była NAZWA drużyny a nie jakieś skróty. Obojętne jest czy to będzie Trawnik, Ogródek, Koziołek czy inne wymyślne stworzenie;) ale aby była nazwa.
jasne, że na forum nie dojdzie się do porozumienia, choć może i sie dojdzie. forum jest po to aby wyrażać swoje myśli, przemyślenia itp i to czynie. Wiem Piotrek, że jesteś za tym aby był sam TŻ Lublin, bez nazwy i tak jak ty bronisz tego ja bronie tego ab była NAZWA drużyny.
jasne, że na forum nie dojdzie się do porozumienia, choć może i sie dojdzie. forum jest po to aby wyrażać swoje myśli, przemyślenia itp i to czynie. Wiem Piotrek, że jesteś za tym aby był sam TŻ Lublin, bez nazwy i tak jak ty bronisz tego ja bronie tego ab była NAZWA drużyny.
Młodzieży, nie martwcie się
Już niedługo stare pryki wychowane na Motorze przejdą na kibicowską emeryturę i będziecie mogli do woli napawać się wszelkimi nazwami sponsorów i skrótowcami oznaczającymi osobowość prawną a nie będącymi normalnymi nazwami klubu (takimi jak Pan Bóg przykazał
), może nawet innymi co roku
Do nas to już będziecie mogli co najwyżej pokrzyczeć: "ruszcie dupy... emeryci!!! "
Proszę tylko wtedy nie używać barw żółto-biało-niebieskich bo mogą się one kojarzyć moherowym dziadkom z chuliganami
Proszę tylko wtedy nie używać barw żółto-biało-niebieskich bo mogą się one kojarzyć moherowym dziadkom z chuliganami
- _piotrusss
- Kadrowicz
Ale o co chodzi z tymi skrótami? Czy kibice nie krzyczą MKS, SPR, GTŻ itp. itd.? Na tej samej zasadzie krzyczą TŻ. Moim zdaniem najrozsądniejszym wyjściem jest połączenie TŻ i Motor. Był moment na ostatnim meczu, kiedy krzyczeliśmy TŻ Motor Lublin i całkiem nieźle to brzmiało.Radzio pisze:nie był zamknięty skoro mogłem pisać;) . ale ja nie chcę nikogo nawracać nie jestem księdzem. tylko wytłumaczyć czym sie różni Motor od TŻ. Nie jestem uparty o nazwę Motor tylko o to aby była NAZWA drużyny a nie jakieś skróty...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski