TŻ Lublin - Iskra Ostrów, niedziela 29.04. godz 16:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#126 Postautor: Dj_Korgi » 29 kwietnia 2007, o 20:53

Brawo dla chłopaków za walkę ! W obliczu tej porażki widze wygrane u nas z innymi zespołami 1 ligi bo jeżeli z Ostrowem -6 to z jakimś tam Grudziądzem + 10 . Oprawa jako tako tylko szkoda , że bez rac bo jakoś bez nich ta oprawa nie ma uroku .

Prośba do FK: Skoro cała prosta śpiewa TŻ, moglibyście na zachęte czasem się podporządkować woli ogółu. Może do 8 biegu śpiewajmy "Motor", a później "TŻ"
po prostu trzeba kogoś kto rozkręci cały sektor , rytmu też zero .

fakt mecz ładny i nie da się ukryć, że chłopaki powalczyli ale to już kolejny z rzędu mecz, po którym to mówimy a punktów znowu nie ma.
Ale tak jak pisałem wcześniej będą z innymi drużynami

I jeszcze jedna uwaga - nasi zawodnicy 4 razy wykorzystali start z najlepszego pola startowego
a na wyjściu zostawali na 1:5

Dziś maraton : speedway i ręczna ;D

janek
Kadrowicz

#127 Postautor: janek » 29 kwietnia 2007, o 20:56

Jeśli się nie utrzymamy to będzie Prawdziwy koniec żużla w Lublinie.
Dlatego Cieszmy się z tego co dają z siebie Nasi żużlowcy,a dają naprawdę Wiele!!!. Doceńmy to Naszą obecnością i dopingiem bez względu na lepsze czy gorsze mecze

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#128 Postautor: Hans » 29 kwietnia 2007, o 20:57

Zobaczymy co zdziała Gniezno 3 maja z Rybnikiem u siebie, jeżeli nie wygra to już w ciemno mogę powiedzieć, że u nas mają baty tym bardziej bez Gomólskiego,a gratis Rybnik znów zacieniował, niedługo wyczerpią się fundusze na Bombera i będzie klapa :) A do Lublina mają daleko :P Chyba każdy zespół będzie do łyknięcia u Nas na torze- po wielkim boju Gorzów też upadnie, w to zaczynam wierzyć...

tomas78
Kontakt:

#129 Postautor: tomas78 » 29 kwietnia 2007, o 20:59

Jak dotąd wszyscy oceniają drużyny w kategoriach "dobra" i "cieniasy", a dlaczego nikt nie spojrzy na to w ten sposób że w 1 lidze nie ma słabych drużyn co pokazały dotychczasowe mecze. Można powiedzieć tylko że Ostrów jest dobry. Pozostałe ekipy są na równym poziomie i dodając do tego możliwość stosowania "złotej rezerwy" każdy mecz będzie na styku.
Trochę więcej wyrozumiałości i obiektywnego spojrzenia na to co się dzieje.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#130 Postautor: Dj_Korgi » 29 kwietnia 2007, o 21:01

pełne wyniki

TÅ» Lublin 41

9 Dariusz Śledź 1 3 1 3 2 10
10 Dawid Stachyra w 1 3 u 1 5
11 Daniel Jeleniewski 2 3 1 2 0 8
12 Sebastian Trumiński 1 1 2 u 4
13 Tomasz Piszcz 2 2 2 3 0 9
14 Maciej Michaluk 0
15 Rafał Klimek 3 0 0 1 4
16 Matej Kus 0 1 1

KM Ostrów
49

1 Mikael Max 2 0 3 3 3 11
2 Joe Screen 3 2 d 1 2 8
3 Mariusz Węgrzyk 0 1 0 0 1
4 Charlie Gjedde 3 3 2 2 1 11
5 Peter Karlsson 3 2 3 2 3 13
6 Sebastian Brucheiser 1 0 1
7 Lubos Tomicek 2 1 0 1 4
8 Marcin Liberski 0
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2007, o 21:06 przez Dj_Korgi, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarek
Trener

#131 Postautor: Czarek » 29 kwietnia 2007, o 21:05

Jeszcze kilka uwag:
1) Program bomba! Wreszcie!
2) Spiker... jak zwykle.
3) Kiedy nasi dostali takie brawa po przegranym meczu? Ja nie pamiętam.
4) Trumiński chyba powinien odpocząć. Jeśli jest taka możliwość (środek tygodnia) warto wypróbować jakiegoś obcokrajowca w Gorzowie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Sober
Senior

#132 Postautor: Sober » 29 kwietnia 2007, o 21:07

o kuzwa.
wciaz nie moge sie otrzasnac po tym co zobaczylem :shock:
zdecydowanie najlepszy mecz w Lublinie w przeciagu ostatnich kilku lat... mimo, ze przegrany osmioma punktami.
oczywiscie, pozostaje niedosyt, bo przy odrobinie szczescia (pierdzielony drugi bieg!) moze by sie udalo wygrac...
:wink:
Troche wiecej spodziewalem sie po Jeleniu, który w tamtym roku wygrywał w Lublinie z Peterem, a dzisiaj był tylko cieniem tamtego zawodnika...
szkoda tez ze Trumna tak odstawal sprzetowo, widac bylo, ze chce i to bardzo. Do meczu z Gnieznem musi cos z tym zrobic
Na plus tez jazda Rafała w pierwszym biegu i akcja na Węgrzyku, brawo, oby tak na wyjazdach ;) Co do Kusa - duzo nauki przed nim. Lepiej byloby chyba puscic Maćka...

To jest wlasnie to oczym mowa byla przed sezonem, ta atmosfera walki, poklepywanie przy wjezdzaniu do parku maszyn, tego rok temu nie bylo...

Zaprosilem znajomych, wszyscy pod duzym wrazeniem i oczywiscie za tydzien tez wszyscy idziemy, a nawet w wiekszym gronie :)
Cieszy frekwencja. Akcja propagandowa super zadziałała :)
Teraz trzeba zaprosic dwóch obco (proponuje Steve'a i Krzyżaka, o ile mają wolne terminy) do Gorzowa i tam też powalczyć o jak najlepszy wynik.
A Gniezno złoić i to mocno.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#133 Postautor: K.A.M.I.L. » 29 kwietnia 2007, o 21:13

3) Kiedy nasi dostali takie brawa po przegranym meczu? Ja nie pamiętam.

Z tego co pamiętam, brawa po przegranym meczu dostali nasi w meczu z Gorzowem w 2005 roku. Jednak nie jestem pewny czy były równie głośne jak te dzisiejsze.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#134 Postautor: Cz@rek » 29 kwietnia 2007, o 21:16

I jeszcze słówko o programach te były naprawdę świetne ale tabela biegów do bani :!: A co to za pomysł aby pisać te pary obok siebie :!: :?:
Nikt co siedział w mojej okolicy nie był z tego zadowolony.
Jak mam wypełniac nazwiskami całą tabele,to po co wogóle je drukować
w takiej kolejnosci :?:

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#135 Postautor: Metalliczny » 29 kwietnia 2007, o 21:17

Speedway pisze:
Gelo pisze:[...] chłopaki odwalili kawał dobrej roboty - wielkie słowa uznania za stworzenie widowiska, na które chyba nikt nie liczył.

A właśnie, że wszyscy chyba spodziewali się takiego meczu, przecież już od dawna było mówione, że zapowiada się wyjątkowo ciekawy meczyk, chłopaki nie rozczarowali. Faktycznie zwtycięstwo z Ostrowianami było dziś praktycznie niemożliwe.Tylko dzięki dużemu poświęceniu naszych, udawało się trzymać wynik.

Prośba do FK: Skoro cała prosta śpiewa TŻ, moglibyście na zachęte czasem się podporządkować woli ogółu. Może do 8 biegu śpiewajmy "Motor", a później "TŻ" :wink:

FK podporządkowywał się większości, jeśli było TŻ było TŻ, jeśli FK rozpoczynał doping zykle był to okrzyk Motor. Ja ledwo mówię, gardło mi wysiadło po 11 biegu, dawno tak nie dopingowałem.

BTW jak wyszla baloniada?

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#136 Postautor: Fork » 29 kwietnia 2007, o 21:18

Tak jak w tamtym roku, dzisiejszy mecz z Ostrowem dostarczyl nam wszystkim wielu emocji. Tak, jak kazdy widzial, nasz zespol odstawal tylko i wylacznie sprzetowo od gosci.
Calej naszej druzynie naleza sie ogromne brawa za walke. Gdyby troche wiecej szczescia nam sprzyjalo, moglibysmy sprawic nie lada sensacje.
Akcje Daniela, Tomka, czy Darka byly miod malina.
W sumie przecieralem oczy ze zdumienia patrzac na jazde Węgrzyka.. gdyby przegrali.. wszystko poszloby na niego.
Az milo bylo patrzec na obrone 3 msca przez Rafala.. ;)

I jeszcze jedno, mam nadzieje, ze dzisiejsza porazka.. i nie oszukujac sie pewnie nie zbyt owocny wystep w Gorzowie, moze przyczynic sie do spadku frekwencji..
Dziś maraton : speedway i ręczna ;D

No wlasnie.. caly weekend.. mecz Motoru byl prawie w trakcie meczu z Montexem.. To samo dzis.. zuzel a chwile potem reczna.. ledwo co zdarzylem ;p Na drugi raz nie mozna jakos sie skonsultowac i cos rozstawic, tak aby bylo korzystnie dla kibicow?
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#137 Postautor: Dj_Korgi » 29 kwietnia 2007, o 21:19

gardło mi wysiadło po 11 biegu
a co ja mam mówć jak potem na SPR jeszcze poszedłem

rysiek ochódzki

#138 Postautor: rysiek ochódzki » 29 kwietnia 2007, o 21:22

Za te smieciuchy nieco wyzej przepraszam, ale Mały Człowiek przejechał łapą po klawiaturze, kiedym zbierał myśli ;), a że ledwie dostaje do stołu, to nie wie, co czyni. Proponuję mu odpuścić .
Powiedzcie, czy po tej gratisowej próbie startu w 2.biegu gmerali coś Przyjezdni w maszynach? Trochę szkoda , kiedy Trumna, chyba w swoim drugim starcie, rezygnuje z ataku na drugim łuku i przykleja sie do kraweznika. Generalnie na Poznaniu czytałem zaległą prasę, a tu ani razu po nią nie sięgnąłem...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#139 Postautor: InDorka » 29 kwietnia 2007, o 21:23

Cz@rek pisze:Jak mam wypełniac nazwiskami całą tabele,to po co wogóle je drukować
w takiej kolejnosci :?:

A po co sam wpisujesz nazwiska ? Nie umiesz dopasowac puntów do nazwiska juz wydrukowanego?
Dla mnie wreszcie program czytelny,nie pomyliłam sie ani razu,a w ubiegłych latach stale mi sie to zdarzało.

....... :) .......

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#140 Postautor: Dj_Korgi » 29 kwietnia 2007, o 21:24

przypomniało mi się jak po upadku Dawida w drugim biegu Jasiu zamiast jakoś tam wytlumaczyć czy zapytać się co się stało prosto z mostu
Coś ty kur.a zrobił !!
:lol:

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#141 Postautor: Fork » 29 kwietnia 2007, o 21:25

Reakcja trenera 8)
trening czyni mistrza.

Mateusz111
Junior

#142 Postautor: Mateusz111 » 29 kwietnia 2007, o 21:33

Mecz po prostu rewelka. Dużo walki, mijanek, i w ogóle fajna atmosfera. Jednym słowek kto nie przyszedł niech żałuje :!:
Brawa dla Dawida który po upadku nie przestraszył sie i jechał na miare oczekiwań :)
Trumiński - kiepsko. Zawodnik na II lige. Widać ze chce jechać ale mu nie wychodzi... :?

Doping wyszedł też chyba całkiem nie żle. I krzyczymy TŻ :!: nie Motor :wink:

Dj_Korgi pisze:a co ja mam mówć jak potem na SPR jeszcze poszedłem

dokładnie my jeszcze na SPR poszlismy i tamtejszy fan klub też nam kazał spiewać: " Ej ludzie z TŻ też spiewajcie :!: " :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#143 Postautor: mikas » 29 kwietnia 2007, o 21:37

Ja tylko napisze tyle, mimo przegranej jestem dumny z naszych chłopaków.
Na taki żużel aż chce sie chodzić. Tor przygotowany do walki super, zawodnicy zaangażowani na 200%, program zawodów super, chociaż wolałem wcześniejszą tabelę biegów, dziś nikt nie ma prawa przyczepic się praktycznie do niczego. Oby tak dalej i wygrywać mecze.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Smirnek_
Senior

#144 Postautor: Smirnek_ » 29 kwietnia 2007, o 21:53

No można się przyczepić jedynie do tego, że nie wygraliśmy :wink: Faktycznie mecz super, bardzo dużo walki na świetnie przygotowanym torze. Co do Trumińskiego to ten "2ligowy zawodnik" ograł w tym sezonie już m.in. Mikaela Maxa czy Bjarne Pedersena. Uważam, że gdyby zamienił się motorami ze Stachyrą to by zrobił więcej pkt jak Dawid :wink: Jeśli Ostergaard(wydaje mi się w najrówniejszej formie) będzie miał wolny termin to wypróbowałbym go w Gorzowie w miejsce Stachyry. Klimek a przede wszystkim Kus muszą się jeszcze dużo uczyć, chociaż widać było, że przede wszystkim ten pierwszy ma wielki talent.

P.S. A dziury na 2łuku są nadal, tam chyba nigdy nie będzie równo :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#145 Postautor: $korzen$ » 29 kwietnia 2007, o 22:03

Ja natomiast mam ogromna satysfakcje, gdzie sa ci znawcy co kazali Tomkowi szorowac kevlar Dawida ? no gdzie !? zapadli sie pod ziemie ? czy moze ogarna ich wstyd !? Dodam, ze Dawid moze jezdzic w E-Lidze i nastepnych 10 lat, moze brac nawet "korki" od Crumpa badz Pedersena, ale takiej akcji jak dzis Tomek i tak nigdy nie przeprowadzi.. nie ta klasa zawodnika panowie i panie. Radze na przyszlosc na prawde puknac sie w czolo.

Mecz natomiast kapitalny, mimo porazki jestem cholernie zadowolony, jak chyba wszyscy na stadionie. Jestem pewien, ze po takim spotkaniu frekwencja na Gniezno znowu dopisze. Ogromne brawa dla Darka i Tomka, patrzac na Speedway w takim wykonaniu rece same skladaja sie do oklaskow. Mimo wszystko nie ma co narzekac na Daniela, 8 pkt to na prawde nie jest zly wynik. Brawo rowniez dla Rafala, zarowno za bieg juniorski, jak i bieg z Wegrzykiem. Chlopak jechal jak stary wyga, tym razem klaniam sie nisko :wink: Natomiast trudno cokolwiek dobrego powiedziec o Trumnie. Chlopakowi kompletnie nie jedzie sprzet, a ambicji jak widac nie brakuje. Dac Sebie sprzet przynajmniej pokroju Darka, a podejrzewam, ze dzis przy jego nazwisku wpisali bysmy dwucyfrowke. Moze jednak teraz warto wyprubowac Ostergaarda ?

Reasumujac, brawo chlopaki ! Wykazujac taka ambicje i zaangazowanie, jestesmy w stanie pogonic kazdego. Ostrow ma swietna pake. Na koniec dodam, kto by pomyslal, ze Piszcz i Sledz pokonaja dzis Karlssona :wink: ? Jeszcze raz brawo !

harry
Trener

#146 Postautor: harry » 29 kwietnia 2007, o 22:16

rewelacyjny tor do walki? Tylu jobów, przekleństw w życiu nie dostałem ani od zawodników, ani od trenera za taki tor, chociaz najsmieszniejsze jest to ze taki tor to zasluga deszczu ktory padal cala noc. nasi zawodnicy absolutnie nie chca slyszec o jezdzie na takim torze nigdy wiecej.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#147 Postautor: Metalliczny » 29 kwietnia 2007, o 22:18

Ja z jednej strony czuję dumę, ale z drugiej, jest mi potwornie smutno, bo mimo że taki wynik brałbym przed meczem w ciemno, a po 4 biegach z pocałowaniem ręki, to po doprowadzeniu do remisu przez naszych chłopaków, naprawdę miałem nadzieję na sprawienie sensacji.

I choć rozum podpowiadał że nie ma szans, bo jak spojrzeć na składy to widać różnicę co najmniej klasy, to serce rosło jak podziwiało się zaangażowanie wszystkich.

Chłopaki, nie łamcie się, pojechac z takim nastawieniem do Gorzowa i będzie dobrze. Pal sześć wynik, ważne żeby zostawić serce na torze.

Smirnek_
Senior

#148 Postautor: Smirnek_ » 29 kwietnia 2007, o 22:19

harry pisze:rewelacyjny tor do walki? Tylu jobów, przekleństw w życiu nie dostałem ani od zawodników, ani od trenera za taki tor, chociaz najsmieszniejsze jest to ze taki tor to zasluga deszczu ktory padal cala noc. nasi zawodnicy absolutnie nie chca slyszec o jezdzie na takim torze nigdy wiecej.

No przynajmniej była walka a nie jazda gęsiego od startu do mety. No chyba, że żużlowcy tak wolą :?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#149 Postautor: ravajas » 29 kwietnia 2007, o 22:20

Fork pisze:
I jeszcze jedno, mam nadzieje, ze dzisiejsza porazka.. i nie oszukujac sie pewnie nie zbyt owocny wystep w Gorzowie, moze przyczynic sie do spadku frekwencji..

????
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

koniuszko
Szkółkowicz

#150 Postautor: koniuszko » 29 kwietnia 2007, o 22:21

Według mnie bardzo dobry występ Tomka Piszcza i mile zaskoczył Klimek tą wygrana w biegu juniorskim a także w biegu wygranym z Węgrzykiem.Jedynie Kus małe nieporozumienie-walka z torem.Po za tym wyrównane zawody.Brakowało u nas jedynie jednego zawodnika w stylu Gjedde