Do adminów
Shack, akurat te osoby nie pisały nic co sie kwalifikowało na bana, a jesli moderowanie ma polegac na zamykaniu buź niewygodnym wypowiedziom osób które nie za bardzo znają się na żużlu to chyba jakies nieporozumienie. Kilka osób skrytykowało zawodników i to że nie pojechał obcokrajowiec i tyle a juz dostało bana. Kilka zrobiło sobie czata na forum w czasie meczu i one nie ponoszą żadnej kary. Już i tak wokół klubu "życzliwi" wytwarzają kiepski klimat, to teraz inni będą mieli powody do tego samego, bo dostali bana za "złe myślenie" i niewiedze. No gratuluje jeśli tak ma sie na forum dbać o wizerunek klubu.
- Łoptymista
- Trener
No i co z tego, że zrobili czata. Ludzie żywo reagowali na to co działo się w Grudziądzu i mieli potrzebę napisania swoich często głupich przemyśleń na forum, ale to też kibice. Zaangażowani emocjonalniemikas pisze:Kilka zrobiło sobie czata na forum w czasie meczu i one nie ponoszą żadnej kary.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
- Łoptymista
- Trener
Ale przecież nie trzeba być wybitnym, żeby wiedzieć że postów w stylu "Teraz jedzie Piszcz z Jeleniewskim, musi być 5:1" na forum nie pisać... nawet pod wpływem emocji. Od tego jest czat, podawałem link na onecie, kto ma tam poczte mógł założyć.
Ja z banami się w zupełności zgadzam.
Szkoda, że już nie ma ostrzeżeń.
Ja z banami się w zupełności zgadzam.
Szkoda, że już nie ma ostrzeżeń.
Ja w takim razie nie jestem zwolennikiem stosowania się do owej "netykiety". Od dawien dawna mniej rozgarnięta ale zaangażowana młodzież zaczyna funkcjonowanie na forum tak samo - po kilku postach jest spuszczana do sedesu a za spłuczkę pociągają forumowi wyjadacze. A później lament, że cichy doping bo FanKlubowicze zbyt dojrzali i stateczni.
Åopty,wiesz,że jestem ostatniÄ… osobÄ… która jest za karaniem za bzdury, ale jeÅ›li po meczu mam do przeczytania 7 stron o niczym, gdzie każdy co jeden bieg zmienia swoje zdanie z "o jak chujowo juz wtopilismy mecz" a nastÄ™pnie po wygranym biegu "o teraz na pewno wygramy, jak oni zajebiscie jadÄ…" a pózniej po kolejnym 5:1 w plecy "jacy oni beznadziejni, po co w ogole tam jechali", to każdego moze szlak trafić.
Jakieś elementarne zasady powinny być przestrzegane, żeby nie było wolnej amerykanki, a taką na pewno elementarną zasadą jest to że do czatowania służą czaty a nie forum i nie jest to mój wymysł tylko normalne obyczaje panujące w internecie.
No Ok Kdsz, jeśli chcesz miec burdel na forum po kazdym meczu i marnowac czas na czytanie kilku czy kilkunastu stron nic nie wnoszących pierdół to Twoja sprawa. Poza tym ten czat nie zrobiły sobie jakies osoby które dopiero co sie zarejestrowały, ale które funkcjonują już na forum od kilku miesięcy i w tym czasie każdy nawet mało rozgarnięty człowiek powinien sie z korzystania z dobrodziejstw internetu i takich miejsc jak fora internetowe nauczyć. I nie mieszaj w to wszystko fanklubu bo nie ma to nic do rzeczy, więc jeśli chcesz dokopac fanklubowiczom to zrób to w jakis ciekawszy i bardziej trafny sposób jak na dojrzałą i stateczną osobę przystało.
Jakieś elementarne zasady powinny być przestrzegane, żeby nie było wolnej amerykanki, a taką na pewno elementarną zasadą jest to że do czatowania służą czaty a nie forum i nie jest to mój wymysł tylko normalne obyczaje panujące w internecie.
No Ok Kdsz, jeśli chcesz miec burdel na forum po kazdym meczu i marnowac czas na czytanie kilku czy kilkunastu stron nic nie wnoszących pierdół to Twoja sprawa. Poza tym ten czat nie zrobiły sobie jakies osoby które dopiero co sie zarejestrowały, ale które funkcjonują już na forum od kilku miesięcy i w tym czasie każdy nawet mało rozgarnięty człowiek powinien sie z korzystania z dobrodziejstw internetu i takich miejsc jak fora internetowe nauczyć. I nie mieszaj w to wszystko fanklubu bo nie ma to nic do rzeczy, więc jeśli chcesz dokopac fanklubowiczom to zrób to w jakis ciekawszy i bardziej trafny sposób jak na dojrzałą i stateczną osobę przystało.
- Łoptymista
- Trener
Czemu miałbym dokopywać FK? Szanuję Waszą pracę i cieszę się, że staracie się robić tzw. otoczkę.
Ustosunkowałem się jedynie do Twojej uwagi, że doping jest cichy, bo fanklubowicze to w większości ludzie wchodzący w dorosłe życie a brakuje nastolatków. Skąd jednak ci nastolatkowie mają się wziąć, skoro forum ich skutecznie eliminuje? I skąd pomysł, że jestem osobą dojrzałą i stateczną?
Znamy się osobiście, że formułujesz takie, być może kłamliwe, wnioski ? 
Ustosunkowałem się jedynie do Twojej uwagi, że doping jest cichy, bo fanklubowicze to w większości ludzie wchodzący w dorosłe życie a brakuje nastolatków. Skąd jednak ci nastolatkowie mają się wziąć, skoro forum ich skutecznie eliminuje? I skąd pomysł, że jestem osobą dojrzałą i stateczną?
- _piotrusss
- Kadrowicz
kdsz pisze:Czemu miałbym dokopywać FK? Szanuję Waszą pracę i cieszę się, że staracie się robić tzw. otoczkę.
Ustosunkowałem się jedynie do Twojej uwagi, że doping jest cichy, bo fanklubowicze to w większości ludzie wchodzący w dorosłe życie a brakuje nastolatków. Skąd jednak ci nastolatkowie mają się wziąć, skoro forum ich skutecznie eliminuje?
Już tak nie demonizuj... nikt tu nikogo nie eliminuje. Po prostu w kawiarni się nie tańczy, w kościele nie krzyczy a w muzeum nie gra w piłkę. Tak samo w internecie do czegoś innego służy forum a do czegoś innego czat. Nie ma w tym nic złego, że pilnuje się tego porządku. Każde forum powinno mieć swój regulamin... jeśli ktoś nie chce się do niego stosować to droga wolna, są setki innych do wyboru. Nie róbmy z for internetowych śmietników.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Ja np. zaczynałem chyba od 3 banów jak dobrze pamiętam... Na początek usunięcie konta, potem blok na IP i przez pół roku oglądanie forum przez bramkę proxy
To były czasy
Pamiętajmy, że każdy jakoś musi zacząć, czy każdy z Was, kto zaczynał pisać w młodym wieku od razu pisał jak profesor Miodek i zawsze z sensem. Więcej luzu
Choć niektórzy także rzeczywiście wczoraj przesadzili..
Prawda w FK brakuje młodych-najmłodszy ma (z tego co się orientuje, jeżeli już jest w FK) 16 lat
Pozdrawiam
Pamiętajmy, że każdy jakoś musi zacząć, czy każdy z Was, kto zaczynał pisać w młodym wieku od razu pisał jak profesor Miodek i zawsze z sensem. Więcej luzu
Prawda w FK brakuje młodych-najmłodszy ma (z tego co się orientuje, jeżeli już jest w FK) 16 lat
Pozdrawiam
Åopty, postów nie da sie kasowac stronami, trzeba pojedynczo
Ale przecież co do tego co napisałeś wyzej to się zgadzamy
Kdsz, ale skąd wiesz że bany dostali nastolatkowie, znasz ich osobiście ?
I nie wyolbrzymiaj sytuacji, bo bany na tym forum sÄ… mimo wszystko rozdawane bardzo rzadko (nie liczÄ…c rzeszowian
).
Swoją drogą są na forum nastolatkowie, którzy zachowują się jak na swój wiek przystało a może i dojrzalej a są nastolatkowie którzy piszą jakby mieli 8 lat i tych drugich mi nigdy nie będzie żal gdy dostaną bana nawet jeśli przez to dopingu by nie było, chociaż Twoje porównanie i łączenie tych sytuacji jest zupełnie nie trafne, bo jedno z drugim nie ma w gruncie rzeczy nic wspólnego.
Kdsz, ale skąd wiesz że bany dostali nastolatkowie, znasz ich osobiście ?
I nie wyolbrzymiaj sytuacji, bo bany na tym forum sÄ… mimo wszystko rozdawane bardzo rzadko (nie liczÄ…c rzeszowian
Swoją drogą są na forum nastolatkowie, którzy zachowują się jak na swój wiek przystało a może i dojrzalej a są nastolatkowie którzy piszą jakby mieli 8 lat i tych drugich mi nigdy nie będzie żal gdy dostaną bana nawet jeśli przez to dopingu by nie było, chociaż Twoje porównanie i łączenie tych sytuacji jest zupełnie nie trafne, bo jedno z drugim nie ma w gruncie rzeczy nic wspólnego.
Z tym się akurat zgadza i włączyłem się do dyskusji dopiero w chwili, gdy Mikas domagał się kary dla ludzi urządzających sobie czat na forum. Posty wyleciały i bardzo dobrze, ale kolejne sankcje w postaci banów to już jakaś paranoja._piotrusss pisze:Nie ma w tym nic złego, że pilnuje się tego porządku. Każde forum powinno mieć swój regulamin...
A tam nie domagałem sie banów, tylko zdziwiłem że dostali bany Ci co pisali może i bzdury ale normalnie, a bardziej jeśli już powinny na bana załapać się osoby robiące czata na forum niż te co te bany faktycznie dostały, co nie jest jednoznaczne z tym,że osoby robiące czata muszą koniecznie bana otrzymać.
- _piotrusss
- Kadrowicz
ja tu zadzialalem troche "zaocznie", ale zdaje sie, ze sie nie pomylilem.
Myslalem ze faktycznie niepotrzebnie skarcilismy Dabrama, bo żale wylewa w mailu jakim to on jest kibicem i ile to on ma lat i jakie wykształcenie. Co ciekawe jego komentarze pochodzily "z głebi serca". Takze pogratulowac takiego głebokiego serca.
Myslalem ze faktycznie niepotrzebnie skarcilismy Dabrama, bo żale wylewa w mailu jakim to on jest kibicem i ile to on ma lat i jakie wykształcenie. Co ciekawe jego komentarze pochodzily "z głebi serca". Takze pogratulowac takiego głebokiego serca.
kdsz pisze:Ja w takim razie nie jestem zwolennikiem stosowania się do owej "netykiety". Od dawien dawna mniej rozgarnięta ale zaangażowana młodzież zaczyna funkcjonowanie na forum tak samo - po kilku postach jest spuszczana do sedesu a za spłuczkę pociągają forumowi wyjadacze. A później lament, że cichy doping bo FanKlubowicze zbyt dojrzali i stateczni.
A cos w tym jest... Ekipe na forum mamy od lat bardzo podobna. Czasami ktos 'stary' odpadnie - czasami ktos 'nowy' rozwinie skrzydla ale trzeba przyznac, ze od pewnego czasu zasadniczo jakos nie ma naplywu nowych aktywnych forumowiczow. Mlodzi produkuja sie po sf.pl i tzlublin.com w 'komentarzach' do newsow.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
mikas pisze:No i poziom tych wypowiedzi każdy widzi, niech tam póki co lepiej zostaną.
Stingu pierdolisz za przeproszeniem głupoty, akurat czata robili sobie zupełnie inni użytkownicy, obrażania też tam jakoś nie widziałem, więc przynajmniej nie kłam.
E tam, pare gimnazjalistek mogloby sie tu przeniesc celem zapoznania sie z kolegami kibicami
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
bkapusta pisze:mikas pisze:No i poziom tych wypowiedzi każdy widzi, niech tam póki co lepiej zostaną.
Stingu pierdolisz za przeproszeniem głupoty, akurat czata robili sobie zupełnie inni użytkownicy, obrażania też tam jakoś nie widziałem, więc przynajmniej nie kłam.
E tam, pare gimnazjalistek mogloby sie tu przeniesc celem zapoznania sie z kolegami kibicami
O to, to to....