Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#278 Postautor: $korzen$ » 20 listopada 2003, o 13:24

Hmm troche nie rozumiem waszych koncepcji. Wszyscy w pewnym stopniu nastawiamy sie na Ekstralige, a zeby wejsc do ekstraligi trzeba tez wygrywac i na wyjazdach!. A co Stefani zrobi w takim Gdansku czy Rzeszowie dlamnie NIC! gora 5pkt!. Jak juz moze byc rezerwowym obcokrajowcem choc to tez nie jest najlepsze wyjscie w razie kontuzji.
Co do Karlssona powiem wprost byl moim faworytem ale niestety hego wymagan nie spelnimy i raczej go nie zobaczymy. Ale jest przeciez jeszcze Zorro a daje sobie glowe uciac ze nie jest drozszy niz Lee a o Karlssonie nie wspomne. W obwodzie jest jeszcze Ruud i Bjerre a dla mnie ci zawodnicy gwarantuja przynajmniej 9pkt.
A co do Pecyny niz nie podpisal podobno ma pretensje do trenera Wybrzeza bo te pogloski tylko przeszkadzaja mu w negocjacjach !

Pozdrowienia!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#279 Postautor: Mars » 20 listopada 2003, o 13:28

napewno regulamin ktory wszedl bardzo naszym dzialaczom utrudnil sprawe ja proponuje taki sklad na sezon 2004
9.Darek Sledz -solidny zawodnik
10.Klinberg lub Zorro to zalezy kogo sobie wybieze Gorzow :P
11.Piszcz
12 Knapp??hmm nie jestem zabardzo przekonany ale szanse trzeba mu dac
13.Dados
14.Jeleniewski
15.D.Stachyra
16 Truminski;)

w takim skladzie mysle ze powinnismy spokojnie awansowac a jaki bedzie to sie nidlugo przekonamy

POZDRAWIAM
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#281 Postautor: Gelo » 20 listopada 2003, o 15:10

Mars18 pisze:napewno regulamin ktory wszedl bardzo naszym dzialaczom utrudnil sprawe ja proponuje taki sklad na sezon 2004
9.Darek Sledz -solidny zawodnik
10.Klinberg lub Zorro to zalezy kogo sobie wybieze Gorzow :P
11.Piszcz
12 Knapp??hmm nie jestem zabardzo przekonany ale szanse trzeba mu dac
13.Dados
14.Jeleniewski
15.D.Stachyra
16 Truminski;)

w takim skladzie mysle ze powinnismy spokojnie awansowac a jaki bedzie to sie nidlugo przekonamy

POZDRAWIAM

Jeszcze raz powtórze, że teraz nie bedzie zawodnika z numerem 16. Po drugie nie ma co czekać co wybierze Gorzów bo z pewnością nie zostawią nam lepszego (czyli według mnie Zorro). Trzeba ich uprzedzić. Co do Stefaniego to zgadzam się, że w np. Gdańsku nie pojedzie rewelacyjnie ale z drugiej strony rola obcokrajowca w I lidze będzie inna niż dotychczas. Po prostu wszędzie będą jeździć zawodnicy III ligi światowej. Czy to będzie Stefani czy Zorro czy Ruud - prezentują podobny poziom (różnice są 2-3 punktów). Nawet gdy Stefani jest od nich minimalnie gorszy, to przecież jest dużo tańszy, a od robienia punktów mamy polskich seniorów. Ja jestem sceptycznie nastawiony do Stefana, bo mi podpadł słabą jazdą w tym roku , ale przy wzmocnieniu krajówki Dadosem lub Smithem mógłby być.

Gość

#283 Postautor: Gość » 20 listopada 2003, o 17:47

... z nieoficjalnych żródeł Lee Richardson będzie jednak jeżdził w Lublinie , z tym że dopiero od 5 meczu (Polska wejdzie do UE) a pierwsze cztery nie będzie mógł.
Z dniem wejścia do UE Lee Richardson może być pełnoprawnym zawodnikiem Lublina.
... widomość tą otrzymałem od znajomego z parkingu tż sipma.

GANJABOY

#284 Postautor: GANJABOY » 20 listopada 2003, o 18:34

No ja mam nadziejÄ™ :D jestem very happy :D :D :D :D

Piotrbaz

#285 Postautor: Piotrbaz » 20 listopada 2003, o 18:47

no i bardzo dobrze....wolał bym od pierwszego...:P

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#287 Postautor: Mars » 20 listopada 2003, o 19:06

Hollywood pisze:... z nieoficjalnych żródeł Lee Richardson będzie jednak jeżdził w Lublinie , z tym że dopiero od 5 meczu (Polska wejdzie do UE) a pierwsze cztery nie będzie mógł.
Z dniem wejścia do UE Lee Richardson może być pełnoprawnym zawodnikiem Lublina.
... widomość tą otrzymałem od znajomego z parkingu tż sipma.

hehehe nic skomentuje tego niema szans na to i tyle!!!
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

max3
Zawodowiec

#288 Postautor: max3 » 20 listopada 2003, o 20:13

Mad dwoch zawodnikow zagranicznych godnych uwagi i po analizach chyba njalepszcyh jakich klub moglby zatrudnic sa to David Rudd i Klinberg ,o Stefanim o Zorro mozna zapomniec oni nie gwarantuaj nam takiej zdobyczy jakiej bysmy chcieli uwazam ,ze taki Rudd pownien ,a raczej na pewno bedzie bardzo mocnym obcokrajowcem na pierwsza lige moja glowna kandydatura,a co do Klinberga to bardzo ladnie jezdzil w poprzednim sezonie tylko mam obawe ,ze kilka klubow bedzie z nim prowadzc rozmowy co moze spowodowac podbicie ceny ,ale o Rudzie narazie nie slyszalem ,zeby jakis klub sie interesowal.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#290 Postautor: $korzen$ » 20 listopada 2003, o 21:19

max3 pisze:uwazam ,ze taki Rudd pownien ,a raczej na pewno bedzie bardzo mocnym obcokrajowcem na pierwsza lige moja glowna kandydatura,.
No chyba jako 1 go zaproponowalem i widze wzbudzil zainteresowanie. Zgadzam sie z toba, moze nie bedzie jezdzil tak jak Lee, ale jak na 1 lige w zupelnosci wystarczy. W czestochowie wielkiej kariery nie zrobil ale widac bylo ze walczyl. A w e-lidze o punkty wiadomo nie latwo.

konradeczek_fransik

#291 Postautor: konradeczek_fransik » 20 listopada 2003, o 23:21

ciekawe kto tego Klingberga zgarnie:) przypomne ze Rzeszów sie też nim interesuje:) chodz wydaje mi sie ze on po tej kontuzji bedzie słaby i inne kuby bedą miec wiecej pozytku ze swpich(teoretycznie gorszych) obcokrajowcow:) pozdro z Rzeszowa:)
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
:P

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#292 Postautor: kdsz » 21 listopada 2003, o 00:27

A co sie dzieje z Danielem Nermarkiem? Niezle sobie radzil, zastepujac kontuzjowanego Klingberga w Stali Gorzow, uzyskujac w tym sezonie bardzo przyzwoitÄ… sredniÄ… biegowÄ… 2,028. Wiec moze on...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#293 Postautor: Talib » 21 listopada 2003, o 10:11

W sezonie 2005 ekstraliga ma zostać powiększona do 10 zespołów. Spada 8 drużyna, a 7 jeździ w barażach. Oznacza to w praktyce, że wystarczy się załapać do pierwszej czwórki w I lidze i jest spora szansa co najmniej na baraż, ponieważ pierwsza trójka powinna automatycznie awansować, a czwarta drużyna jechała by własnie baraż (no chyba, ze moi kandydaci do spadku / barażu z Zielonej Góry i Leszna pójda po rozum do głowy,a zaraz potem do Karwana i w regulaminie znajdzie się zapis, że nikt nie zleci).

W I lidze sytuacja wygląda tak: Piła i Gniezno z uwagi na finanse nie będą groźnym przeciwnikiem, bo nie zakontraktują znaczących wzmocnień. Jak na razie nie zanosi się na to również w Rzeszowie, a ich obecny skład jest jak najbardziej do objechania. Nikt mi również nie wmówi, że kandydatem do awansu będzie Ostrów. Nie te pieniądze, nie tacy zawodnicy. No chyba, że odwalą taki numer jak ten z meczu Opole - Łódź. Zostaje czterech do brydża. Wyścig zbrojeń zaczął Gdańsk, co prawda na razie tylko w gazetach. ale gdzieś przeczytałem, że Lotos dalej będzie ich sponsorował. Skoro przegłosowano idiotyczny regulamin premiujący zadłużające się kluby (Bydgoszcz, Leszno, Gdańsk itd.) to pewnie sobie ściągną parę "gwiazd" na kredyt. Solidny skład będzie w Grudziądzu, ale najgroźniejszym przeciwnikiem moim zdaniem będzie Gorzów (solidni juniorzy + Zorro i Nermark). Czwartym do brydża jesteśmy my.

Na dobry początek zaczął bym rozmowy z ... Lee Richardsonem, żeby już teraz zaklepać jego udział w barażach i oczywiście później w e-lidze. Jeśli się tego nie zrobi teraz to może w barażu pojechać, ale w plastronie Zielonej Góry.

Uważam, że pownien zostać krajowy trzon obecnego składu i na to chyba się zanosi. W sezonie 2003 podstawowy skład miał w założeniach wyglądać następująco (pomijam cały horror z kontuzjami):

1 Śledź
2 Andersen - odpada bo olewa polskÄ… ligÄ™
3 Piszcz
4 Knapp
5 Richardson - odpada, bo się go bali prezesi innych klubów I ligi i
przegłosowali idiotyczny regulamin
6 Jeleniewski
7 D. Stachyra
8 J. Stachyra - zakończył karierę

W rezerwie: Mordel, Stefani i oczywiście reszta juniorów.

Skład silny i objeżdżony. Jak widać potrzeba dwóch solidnych zawodników. Dobrą parę dla Śledzia mogłby stanowić Piotrek Dym albo Robert Dados (jeśli go Rusko puści). W parze z Jeleniem widzę Andy Smith'sa albo jakiegoś solidnego obcokrajowca, np. Klingberga lub Wilsona. Na rezerwie w razie kontuzji zostaliby Mordel, Stefani i Trumiński.

Skład 2004 wyglądałby więc tak:

1 Śledź
2 Dados
3 Piszcz
4 Knapp
5 Smith
6 Jeleniewski
7 D. Stachyra

+ Mordel, Stefani i Trumiński.

Myślę, że w takim wypadku 2 miejsce to absolutne minimum całkowicie realne do osiągnięcia.

Pomijam już fakt, że idioci z GKSŻ chcą powiększyć e-ligę w sezonie 2005, ale ustalenia będą znowu zapadać w listopadzie przyszłego roku, jak się Karwan, Grajewski i ten trzeci kołek Sokołowski z Leszna namyślą co im sie będzie bardziej opłacało.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#294 Postautor: Gelo » 21 listopada 2003, o 10:44

kdsz pisze:A co sie dzieje z Danielem Nermarkiem? Niezle sobie radzil, zastepujac kontuzjowanego Klingberga w Stali Gorzow, uzyskujac w tym sezonie bardzo przyzwoitÄ… sredniÄ… biegowÄ… 2,028. Wiec moze on...

Nermark najprawdpopodobniej zostanie w Stali, podobnie Zorro. Nie jestem za Klingbergiem - miał taką dużą przerwę, że nic niewiadomo.

konradeczek_fransik

#295 Postautor: konradeczek_fransik » 21 listopada 2003, o 23:42

hm znow sie zaczna spekulacje co i jak... a jak mnie nauczyly doswiadczenia to gówno wiadomo!!! skad wiecie ze bedziecie w I czwóce? Rzeszów w tamtym roku mialbyc i co? kontuzje pech itd... no ale wiadome spekulowac mozna:) pamoietam jak nikt w was ne wierzyl a wpadliscie do Nas i stachyra powiedziala jak jechac i porzegralismy:(
ja widze tak

gdansk gorzow
lublin rzeszów kolejnośc hm niewiadomo:D

Stal obecnie nic nie wzmocnilaq sie... ale to dopiero poczatek... pozyjemy zobaczymy
gdzie Ci

mody

ktorzy

mi

posty kiedys

wywalali

:P

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#297 Postautor: bkapusta » 22 listopada 2003, o 12:11

konradeczek_fransik pisze:hm znow sie zaczna spekulacje co i jak... a jak mnie nauczyly doswiadczenia to gówno wiadomo!!! skad wiecie ze bedziecie w I czwóce? Rzeszów w tamtym roku mialbyc i co? kontuzje pech itd... no ale wiadome spekulowac mozna:) pamoietam jak nikt w was ne wierzyl a wpadliscie do Nas i stachyra powiedziala jak jechac i porzegralismy:(
ja widze tak

gdansk gorzow
lublin rzeszów kolejnośc hm niewiadomo:D

Stal obecnie nic nie wzmocnilaq sie... ale to dopiero poczatek... pozyjemy zobaczymy

Stal sie nie wzmocnila ale oslabila... Niebedzie Winiarza... Niewiadomo co z Kuciapa...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.