Niedziela, godzina 16:00 mecz TŻ Lublin - PSŻ Poznań

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Shack
Administrator

#301 Postautor: Shack » 16 kwietnia 2007, o 12:23

Cz@rek pisze:Do liczb harrego mozna jeszcze dodac kilkadziesiat osób obsługi zwodów
i drugie tyle wszelkiego rodzaju "znajomych królika" 8)
Takze napewno było ponad 4,5 tys.ludzi i raczej ich liczba nie przekroczyła
5 tys.

ok, to teraz wymien tych znajomych krolika, bo jesli nie to zegnaj sie z forum.

Jesli chodzi o dzialanie obslugi to najwiecej zastrzezen mozna miec do Ciebie, bo jesli to Ty stoisz na bramie VIP to naprawde nie wiem po co, chyba, po to zeby za darmo wejsc na mecz i przestac/przesiedziec caly czas.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#302 Postautor: Łoptymista » 16 kwietnia 2007, o 12:25

Głupotą było montowanie krzesełek w pierwszej kolejności na tym sektorze, gdzie tradycyjnie wszyscy stoj

Kurde ale macie problem. Siedzi sie miedzy biegami. A jak jada to sie wstaje. To stara tradycja i tyle.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#303 Postautor: istred » 16 kwietnia 2007, o 12:27

Jak ja wchodziłem widziałem sytuację jak ochroniarka próbowała wkręcić dwie znajome na mecz bez biletów. Ostatecznie nie wiem czy weszły, ale je na pewno można byłoby zaliczyć do owych "znajomych królika" :)
Oprócz tego ksiądz Kiełbasa na przykład :wink:

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#304 Postautor: Dj_Korgi » 16 kwietnia 2007, o 12:30

roga82 pisze:
Cooper pisze:A ja chcialem tylko powiedziec, ze mnie tez denerwuje, jak wszyscy siedzacy na krzeselkach wstaja podczas biegow, bo ja wetdy tez musze wstawac, a krzeselka sa od tego by na nich siedziec 8) jak sobie chcecie stac i dopingowac, to na korone stadionu :P

Dziekuje 8)

a mnie właśnie denerwuje jak ktoś się przyczepia do tego, że się wstaje. Trzeba być na prawdę śmierdzącym leniem, żeby nie wstać na te 70 sekund. Skończy się bieg, to możesz sobie siedzieć aż Ci tyłek spuchnie :P
Na te 2 godziny siedzenia, 17 minut stania ( rozprostowania nóg) nikogo nie zbawi. Zresztą na żużel się jeździ żeby się bawić, tym bardziej na żylecie.
tak swoją drogą - mały quiz : Skąd się wzieła nazwa żYLETA

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#305 Postautor: Łoptymista » 16 kwietnia 2007, o 12:31

A znany lubelski ex-zuzlowiec kupowal wczoraj bilet. Wiec poglowie swietych krow i znajomych krolika spadlo do minimum. Za dawnych czasow wystarczylo byc sredniozdolnym szkolkowiczem a i tak dla bramowych bylo sie "kims".

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#306 Postautor: Cooper » 16 kwietnia 2007, o 12:43

Wczoraj stalem na bramce "glownej" rozdajac ankiety i z czystym sumieniem moge stwierdzic, ze nikt na "jana" nie wszedl. Sporo osob probowalo wejsc za to "na Stefana", ale nic z tego 8) Nawet z ulgowymi bez legitymacji jakies 95% ludzi bylo cofniete. Bez biletu weszlo moze 2 osoby bramka (z czego jedna to byl pan z cateringu), troszke wiecej osob wbilo przez brame wjazdowa (tzn. ze 3-4), ale niektorzy byc moze mieli do tego prawo, natomiast samochod telewizyjny wwiozl ze 3 osoby 8) Generalnie wiec mozna uznac ze jest pod tym wzgledem bardzo dobrze, i ludzie ktorzy wbijaja na stadion bez jakiejkolwiek oplaty i pozowolenia to ulamek promila.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#307 Postautor: Speedway » 16 kwietnia 2007, o 12:46

ermen pisze:Frekwencja 20 -tysięczna z 1990 roku to bujda. Na tym stadionie nie ma mozliwości, aby tyle ludzi weszło. Wydaje mi sie, że kiedys czytałem o tym w jakiejś gazecie, że frekwencja była oceniana "na oko". Jak im wychodziło 20 tysięcy? W informacjach o klubie była podawana zawyzona pojemność stadionu na 18 tys. i w stosunku do tej liczby "szacowano" frekwencję. Jeśli Harry ma rację z ilością sprzedawanych biletów w tymtym okresie (maxymalnie ponad 12 tysięcy) to 1.04 99, gdy frekwencja była największa na stadionie było nie więcej niz 15 tysięcy.

Za dużo dziewiątek chyba :)
Chyba, że na Krosno tyle zawitało, żeby Roberta Juche po paru latch powitać w Lublinie. Ale raczej też nie bo to było 4 dni później :lol:

Edit: Skończcie z tą Żyletą bo w Polsce jest tylko jedna. Jak komuś słowa brak to już lepiej młyn albo coś takiego 8)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#308 Postautor: grzesieck » 16 kwietnia 2007, o 13:01

"Żylete" w lublinie to chyba Kwiek wymyslil o ile dobrze pamietam
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#309 Postautor: Gelo » 16 kwietnia 2007, o 13:07

Brzytwa

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#310 Postautor: kdsz » 16 kwietnia 2007, o 13:10

"Przybory toaletowe męskie"

Będzie można gdzieś obejrzeć fotki z wczorajszego spotkania?

Clyde

#311 Postautor: Clyde » 16 kwietnia 2007, o 13:40

Czy ktoś ma nagrany upadek Stachyry w pojedynku ze Skórnickim i mógłby to udostępnić?

ivan.m

#312 Postautor: ivan.m » 16 kwietnia 2007, o 13:48

Dla mnie głupotą było wyprzedzenie Skórnickiego przez Kłopota. Zamiast jechać parą to cos cudowali. Jak sie to skończyło wszyscy wiedzą

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#313 Postautor: Łoptymista » 16 kwietnia 2007, o 14:00

Gelo pisze:Brzytwa

Sztacheta, synu, sztacheta 8)

Awatar użytkownika
Markoni

#314 Postautor: Markoni » 16 kwietnia 2007, o 14:48

Zaryzykowałbym twierdzenie, że łebków z powszechniaka (albo podających się za takich) było więcej niż 600.
Frekwencję oceniamy wizualnie na podstawie danych podawanych w prasie na przestrzeni wielu lat i na tej podstawie "liczby Harrego" mogą dziwić. Czas może właśnie wyprostować to mylne wyobrażenie.
Jeżeli rzeczywiście było około 4500 osób to znaczy, że nasz kochany Lublin wcale nie jest żużlowym miastem. Uwzględnijmy np liczbę przyjezdnych studentów w naszym mieście.
Jako ciekawostkę można tu wspomnieć jeszcze historyczny piłkarski mecz Motoru z Resovią o wejście do I ligi, wtedy mówiono o 25 czy nawet 30 tysiącach ludzi.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#315 Postautor: kilar » 16 kwietnia 2007, o 15:44

Zwyciestwo cieszy, ale nie daje zadnej gwarancji i przeslanek do tego by myslec o nim w kontekscie meczow z silnijeszymi rywalami. Niestety wedlug mnie, nie mozna miec wiekszych uwag do Sledzia i tylko do niego. Reszta miala przeblyski dobrej jazdy, ale w tym meczu wypadaloby wygrac wyzej, tymbardziej ze po kilku wyscigach bylo juz 14 punktow przewagi.
Jazda parowa Jelenia z Piszczem konczy sie na 2 kolku, bo danny jedzie dalej do przodu nie ogladajac sie na kolege. A wiadomo, ze wtedy jest zdecydowanie latwiej wyprzedzic drugiego zawodnika. Tymbardziej, bo widac bylo, ze Piszcz musial sie bronic przed atakami poznaniakow, gdyz mial wolny sprzet. Stachyra pozostawil po sobie dobre wrazenie, walczyl na dystansie... ale musial walczyc, gdyz przegrywal starty (jak od polowy zawododw cala lubelska druzyna). Slowa uznania za to co zrobil w 9 wyscigu, gdzie "wepchal sie" miedzy dwoch poznaniakow. Odwagi mu nie brakuje, a wiec jesli poprawi starty bedzie bardzo solidnym zawodnikiem na 1 lige. Trumna i Piszcz, gdy beda mieli lepsze silniki, to tez powinni lepiej punktowac, tu w Lublinie i z silnijeszymi rywalami. Jezeli seniorzy beda ciagnac wynik, to mniejsza odpowiedzialnosc bedzie spoczywac na juniorach i ich zdobyte punkty nie beda miec tak kluczowego znaczenia. Klimek, Hansen i reszta mlodych moga dobrze zapunktowac, reszta musi.

Przed kolejnym meczem z Ostrowem wypadaloby skupic sie na poprawienie startow wszystkich zawodnikow. Wczoraj Poznan wygrywal je dosyc czesto, a zawodnikow Iskry juz tak latwo pewnie nie bedzie dalo sie dogonic.

Planowane jest sciagniecie jakiegos obcokrajowca seniora na przedmeczowy trening z Ostrowem ?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#316 Postautor: Łoptymista » 16 kwietnia 2007, o 16:40

Markoni pisze:Jako ciekawostkę można tu wspomnieć jeszcze historyczny piłkarski mecz Motoru z Resovią o wejście do I ligi, wtedy mówiono o 25 czy nawet 30 tysiącach ludzi.

Tylko, ze te liczby tez byly z d... brane. I sa tyle samo warte co inne statystyki podawane w gazetach dzien po meczu. Z tego co slyszalem to liczenie widzow odbywa sie tak:
- Ile dzisiaj widzow? - pyta redaktor x innych kolegów w "lozy prasowej".
- No przyszlo troche, ja napisze, ze 4000. - y
- Nie, no co ty. Góra 2500. - z
- Ok. To napiszmy, ze 3000. Ok? Zgoda? - x
- Tak, zgoda. Wszyscy piszemy, ze 3000 - chórem x y z ź ż.
:twisted: Wiec jak przeczytaliscie, ze na ostatnim Motorze tez bylo od groma ludzi to tez nie radze sie podniecac mysla, ze cala wschodnia Polska chodzi na LKP.

EDIT
Jazda parowa Jelenia z Piszczem

Co to jest jazda parowa :?:
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2007, o 16:42 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

JAG
Senior

#317 Postautor: JAG » 16 kwietnia 2007, o 16:41

Hans pisze:Motor w Lublinie kojarzy się z piłką, a w ostatnich latach żużel to TŻ i tak powinno zostać....
Pozdrawiam

rozumiem ze Twój podpis,na dole w profilu,odnosi sie do piłkarskiego Motoru :twisted: :wink:
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#318 Postautor: Cz@rek » 16 kwietnia 2007, o 16:54

Shack pisze:
Cz@rek pisze:Do liczb harrego mozna jeszcze dodac kilkadziesiat osób obsługi zwodów
i drugie tyle wszelkiego rodzaju "znajomych królika" 8)
Takze napewno było ponad 4,5 tys.ludzi i raczej ich liczba nie przekroczyła
5 tys.

ok, to teraz wymien tych znajomych krolika, bo jesli nie to zegnaj sie z forum.

Jesli chodzi o dzialanie obslugi to najwiecej zastrzezen mozna miec do Ciebie, bo jesli to Ty stoisz na bramie VIP to naprawde nie wiem po co, chyba, po to zeby za darmo wejsc na mecz i przestac/przesiedziec caly czas.

Chyba mnie jednak z kimÅ› mylisz.
A jesli chodzi o znajomych królika,to mialem na mysli właśnie ten ułamek
o którym pisał Cooper.Bram jest kilka i czasem ktoś sie wbije.
A jak uważasz ze za to nalezy mi się ban to moze i masz racje,bo juz
raz przed dwoma laty dostałem od Ciebie bana i nikt nie wiedzial za co...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#319 Postautor: _piotrusss » 16 kwietnia 2007, o 16:57

Łoptymista pisze:Co to jest jazda parowa :?:
Zapewne chodzi o nowy typ silnika - na parÄ™.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#320 Postautor: kilar » 16 kwietnia 2007, o 16:59

Łoptymista pisze:
Jazda parowa Jelenia z Piszczem

Co to jest jazda parowa :?:

To jest taka jazda, kiedy dwoch zawodnikow z tej samej druzyny jedzie sobie na motorach z przodu asekurujac sie wzajemnie, a za nimi jedzie dwoch innych zawodnikow z innej druzyny. Baaaa i jest 5-1 dla tych dwoch z przodu, bo tamci z tylu przegrywaja.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#321 Postautor: Łoptymista » 16 kwietnia 2007, o 17:02

A ja myślę, że opisałeś jazdę PARĄ.
Ciagle czekam na opis jazdy parowej i mam nadzieje, ze chodzi w niej o silnik parowy i zadne parówy nie biorą w niej udziału.

Czarek
Trener

#322 Postautor: Czarek » 16 kwietnia 2007, o 17:03

Najsłabszym aktorem wczorajszej imprezy był (znowu) spiker zawodów. Te jego żenujące "lubelska żyleta", "niezniszczalny, niezatapialny", "Kennet Kruze Hansen" czy w kółko przypominanie chęci pozyskania przez TŻ Kościucha przyprawiało o mdłości. Niereformowalny gość i tyle.

PS. Za to podobała mi się reakcja publiczności na próby rzucania butelkami wykonane przez dwóch (chyba) debili.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#323 Postautor: kilar » 16 kwietnia 2007, o 17:10

Łoptymista pisze:A ja myślę, że opisałeś jazdę PARĄ.

dobrze myslisz <standing ovation>

Łoptymista pisze:Ciagle czekam na opis jazdy parowej i mam nadzieje, ze chodzi w niej o silnik parowy i zadne parówy nie biorą w niej udziału.

<nioch nioch nioch>

JAG
Senior

#324 Postautor: JAG » 16 kwietnia 2007, o 17:25

kdsz pisze:Kiedy FK zbierał ankiety? Siedziałem cały mecz na tyłku w tym samym miejscu i nikt się nie pojawił...

kto zbierał ankiety na sektorze na wyjsciu z łuku,przyznac sie;)

zbieralismy po 13 biegu jak to ogłaszał w trakcie meczu spiker.
:),czasami :(

Shack
Administrator

#325 Postautor: Shack » 16 kwietnia 2007, o 17:28

Cz@rek pisze:A jesli chodzi o znajomych królika,to mialem na mysli właśnie ten ułamek
o którym pisał Cooper.Bram jest kilka i czasem ktoś sie wbije.

najpierw piszesz ze tych znajomych krolika jest dwa razy wiecej niz osob z obslugi meczu a teraz mowisz ze ktos czasem sie wbije. Ktos czasem przeskoczy plot, czasem przeplynie bystrzyce. Zastanow sie nastepnym razem co piszesz, bo sugerujesz powazne zarzuty.