$korzen$ pisze:Mnie natomiast dziwi jedno. Zanim bandy pneumatyczne zostaly zalozone, przeprowadzono niezbedne pomiary, jakos nie chce mi sie wiezyc, ze po drodze nie zauwazono tego "fantu" .. Jak znam zycie to znowu liczono, ze "jakos to bedzie"
Oczywiście, że od pół roku wiadomo było, ze tor z bandami dmuchanymi na wejściach i wyjściach jest o pół metra za krótki.
Tylko co z tej wiedzy wynikało?
Właśnie od pół roku walczyliśmy o utrzymanie żużla w Lublinie i trzeba byłoby być czubem do kwadratu aby nie mając licencji inwestować kilkadziesiąt a może i kilkaset tys zł w tor. Pieniędzy, których oczywiście nie mamy.
Mniejsza o licencje. Toż to od kilku miesięcy toczy się rozprawa akademicka co dalej ze stadionem? W większości wypowiedzi przewijało się, ze stadion bedzie wyburzony. I oczywiście kolega Korzeń bez mrugnięcia okiem zapakowałby w przebudowę toru lub bandy kupę szmalu. A co? Pieniędzy to akurat mamy za dużo i pod dostatkiem

.
Należy dodać, jak ktoś nie wie, że dmuchane bandy będą wymogiem dopiero od przyszłego roku w I lidze.
Trudno wyrokować co będzie dalej, bo sprawa stadionu dalej się wałkuje, a bez jej zdecydowanego rozwiązania nikt nie wyłoży złotówki na przebudowę toru czy bandy. A oczywiście najbardziej ( tfu, tfu, tfu ) poszkodowani mogą być zawodnicy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski