Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meridol

#976 Postautor: meridol » 4 kwietnia 2007, o 14:17

Koper pisze:Za GW:
Jeżeli okaże się, że pieniądze można wydać na stadion, ale w innym miejscu, to prawdopodobnie w ratuszu zapadnie decyzja o budowie zupełnie nowego stadionu na obrzeżach miasta

ta koncepcja jest najlepsza... oby tylko pozwolili tak zrobić.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#977 Postautor: Sledzio » 4 kwietnia 2007, o 17:16

Znając realia Lublina to i po świętach sie nie dowiemy, już poprostu żygać się chce na temat stadionu.

go!
Trener

#978 Postautor: go! » 4 kwietnia 2007, o 20:59

meridol pisze:
Koper pisze:Za GW:
Jeżeli okaże się, że pieniądze można wydać na stadion, ale w innym miejscu, to prawdopodobnie w ratuszu zapadnie decyzja o budowie zupełnie nowego stadionu na obrzeżach miasta

ta koncepcja jest najlepsza... oby tylko pozwolili tak zrobić.

Taak? Kto ci da i ile na ten "nowy obiekt" i kiedy go stworzy? Niech oni lepiej oddadza Kresowa sportowi i sie nie sila na nowe inwestycje i obrywy z nich plynace. Skurwiele bazarowi. Mam w dupie ich ukrainskie targowisko. Pierdole - jak nie oddadza Kresowej to pisze do Bruxeli :)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#979 Postautor: Cz@rek » 4 kwietnia 2007, o 21:52

A ja bym jednak wolał żeby speedway został przy Zygmuntowskich,
idealnie byłoby gdyby został tam sam,ale w ostateczności nawet
na stadionie wielofunkcyjnym.

go!
Trener

#980 Postautor: go! » 4 kwietnia 2007, o 21:57

Cz@rek pisze:A ja bym jednak wolał żeby speedway został przy Zygmuntowskich,
idealnie byłoby gdyby został tam sam,ale w ostateczności nawet
na stadionie wielofunkcyjnym.

No to czytales, ze przebudowa czy tam modernizacja oznacza koniecznosc 2 lat przerwy dla zuzla, ciekawe dlaczego dla pilki nie?

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#981 Postautor: Cz@rek » 4 kwietnia 2007, o 22:08

Jeśli byłaby możliwość finansowania nowego obiektu dla piłkarzy
w innym miejscu,wtedy nie byłoby przenosin,bo stadion na Zygmuntowskich byłby tylko "nieco zmodernizowany".

go!
Trener

#982 Postautor: go! » 4 kwietnia 2007, o 22:16

Cz@rek pisze:Jeśli byłaby możliwość finansowania nowego obiektu dla piłkarzy
w innym miejscu,wtedy nie byłoby przenosin,bo stadion na Zygmuntowskich byłby tylko "nieco zmodernizowany".

Na temat finansowania i budowy nowego obiektu tylko dla pilkarzy juz sie wypowiedzialem. Trzeba by cudu w postaci organizacji przez polske ME 2012 i drugiego zeby czesc meczy sie w lublinie rozgrywala :P
To wtedy do tego czasu i przy tych dotacjach moze by sie wyrobili... moze

A jak juz by byl piekny stadion nowy to powstalo by tez nowe piekne targowisko w srodku miasta i z monitoringiem, zeby nikt skarpet nie zajebal ze stragana. Popierdolone miasto.
Dlaczego im ten zuzel tak nie pasuje? Nie moge tego zglebic :( Przynosi wiecej zmartwien i strat niz np. MPK? Niech to gowno zlikwiduja.

wojteko
Senior

#983 Postautor: wojteko » 4 kwietnia 2007, o 22:44

go! pisze:Dlaczego im ten zuzel tak nie pasuje? Nie moge tego zglebic :(

a moze Pruszkowski za swojej niedawnej kadencji obiecal teren przy Kresowej pod intratną budowe :?: dlatego zuzel komus w tym miescie "śmierdzi" :?:

go!
Trener

#984 Postautor: go! » 4 kwietnia 2007, o 22:49

wojteko pisze:
a moze Pruszkowski za swojej niedawnej kadencji obiecal teren przy Kresowej pod intratną budowe :?: dlatego zuzel komus w tym miescie "śmierdzi" :?:

Zanim powstala hala na Globusie - mowilem ze w miejscu wostiwu bedzie wlosko-zydowski hotel. Wszyscy sie smiali, ze pierdole bez sensu. teraz juz sie nie smieja ale jeszcze nie wierza... zobaczymy

wojteko
Senior

#985 Postautor: wojteko » 4 kwietnia 2007, o 22:55

Szmit (chyba tak sie pisze nazwisko szefa wostwu)?? niema jednego palca u reki :!: ciekawe KTO i ZA CO mu go up.....ił :?: :shock: tez komus sie cos niepodobalo :?: :shock: :wink:

P.S niejestem pewien czy niemyle osoby :?: moze ktos potwierdzic :?: (brak palca "serdecznego" u prawej reki)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#986 Postautor: istred » 4 kwietnia 2007, o 22:59

Mylisz się przynajmniej co do dwóch kwestii.
go! pisze:Trzeba by cudu w postaci organizacji przez polske ME 2012 i drugiego zeby czesc meczy sie w lublinie rozgrywala :P
To wtedy do tego czasu i przy tych dotacjach moze by sie wyrobili...
Nie ma nawet takiej opcji, żeby mecze się w Lublinie odbywały, gdyż nasze miasto nie zgłosiło nawet swojej kandydatury (termin na to był, ile mnie pamięć nie myli, do mniej więcej końca 2003 roku?). Nie trzeba było mieć nawet stadionu wtedy, żeby kandydować - wystarczyły chęci i perspektywy wybudowania. Zawdzięczać to możemy Pruszonowi. Gdy spytałem się go o tą kwestię, przytaczając na przykład Bydgoszcz - która się zgłosiła i jest porównywalna z Lublinem - prezydent skwitował to śmiechem i stwiedzeniem, że Lublin nie ma aż tak wysokich aspiracji... dobrze, że tego człowieka już nie ma na najwyższym stołku w mieście.
Przynosi wiecej zmartwien i strat niz np. MPK? Niech to gowno zlikwiduja
Tutaj drugi błąd, MPK z tego co mi wiadomo, przynosi zyski :) ale to już inna dyskusja :wink:

go!
Trener

#987 Postautor: go! » 4 kwietnia 2007, o 23:06

istred pisze:Tutaj drugi błąd,

Dlaczego drugi :?::wink:
Pierwszy
Napisalem przeciez ze z tymi meczami w lublinie trzeba by cudu.. :D
Pozdr.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#988 Postautor: istred » 4 kwietnia 2007, o 23:09

Fakt, tylko ja nawet w ten cud nie wierze :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#989 Postautor: Cooper » 4 kwietnia 2007, o 23:10

MPK i zyski :roll: Cos mi tu nie gra 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#990 Postautor: go! » 4 kwietnia 2007, o 23:19

wojteko pisze:Szmit (chyba tak sie pisze nazwisko szefa wostwu)?? niema jednego palca u reki :!: ciekawe KTO i ZA CO mu go up.....ił :?:

Wiesz - generalnie to mam w dupie ta stara hale MOSiR, ale to nie znaczy ze powinno sie ja wynajmowac 2 razy w tygodniu jako bazar pod dachem, bo fajnie sie towar na krzeselkach prezentuje i placa kase sprzedajacy i kupujacy a jakby ktos zawiazal druzyne w kosza i chcial tam grac to kurwa WON z naszego targowiska, bo gowno z was pewnie a nie zyski beda, a klopotuuuuu... o matko bosko!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#991 Postautor: boxing » 4 kwietnia 2007, o 23:33

Juz Paco chciało wynająć starą hale Mosir na niedawny międzynarodowy turniej bokserski. Trudno było oczekiwać, że kadeci i juniorzy ściągną tłumy widzów. Frekwencję podratował trochę Pudzian, ale to mocno podkreciło koszty. Stachura biedny nie jest, ale uznał, że Mosir podyktował cenę nie do przyjęcia jak na juniorski turniej. Skoro Mosir traktuje swoją hale tylko pod kątem zysków, to przestaje mnie dziwić, że nie będzie w niej miejsca na sport (choć po to przeciez została zbudowana), a bedzie miejsce na handel.

Ja trzymam kciuki, aby UE dofinansowała zupełnie nowy stadion - tylko dla żużla i na terenie nie zalewanym przez Bystrzyce. Pruszona nie interesowały opinie kibcow - gdyby nowa wladza dostala jednak zielone swiatlo dla nowej inwestycji, to mam nadzieje, ze Wasilewski nie zachowa sie jak jego poprzednik i jednak pomysli o jakichs szerszych konsultacjach - z udzialem przedstawicieli klubu i kibicow.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Koper
Trener
Kontakt:

#992 Postautor: Koper » 4 kwietnia 2007, o 23:38

boxing pisze:Ja trzymam kciuki, aby UE dofinansowała zupełnie nowy stadion - tylko dla żużla i na terenie nie zalewanym przez Bystrzyce. Pruszona nie interesowały opinie kibcow - gdyby nowa wladza dostala jednak zielone swiatlo dla nowej inwestycji, to mam nadzieje, ze Wasilewski nie zachowa sie jak jego poprzednik i jednak pomysli o jakichs szerszych konsultacjach - z udzialem przedstawicieli klubu i kibicow.
Jesli juz to sfinansuje zupelnie nowy stadion pilkarski, niestety zuzel jest jak widac jedynie niewygodnym kołem u wozu, o czym juz kiedys wspomnialem i niestety moze sie to potwierdzic, oczywiscie wolalbym aby nie potwierdzilo sie i miasto w swoich wizjach promocji przez ekstraklasowa druzyne pilki noznej nie zapomni o druzynie zuzlowej i o odpowiednich warunkach do uprawiania w Lublnie rowniez sportu zuzlowego...

Potwierdzajac to moja teze moze byc wlasnie brak konsultacji z kibicami bo po co dyskutowac w szerszym gronie jesli na takim spotkaniu mogliby pojawic sie niewygodni kibice zuzla...

go!
Trener

#993 Postautor: go! » 4 kwietnia 2007, o 23:43

boxing pisze: Skoro Mosir traktuje swoją hale tylko pod kątem zysków, to przestaje mnie dziwić, że nie będzie w niej miejsca na sport (choć po to przeciez została zbudowana).

O to dokladnie mi chodzi :!:
I nie chodzi tu o hale, bynajmniej, a o stadion na Kresowej. Ale bajka ta sama

go!
Trener

#994 Postautor: go! » 5 kwietnia 2007, o 00:02

Koper pisze:
Potwierdzajac to moja teze moze byc wlasnie brak konsultacji z kibicami bo po co dyskutowac w szerszym gronie jesli na takim spotkaniu mogliby pojawic sie niewygodni kibice zuzla...

Ja naprawde sie zastanawiam nad zasadnoscia macoszego traktowania jednej z nielicznych dyscyplin sportu w Lublinie, ktora istnieje na jako takim poziomie. I o konsekwencjach nie tyle prob udupienia jej, co braku wsparcia, opieki i pietyzmu ze strony miasta aby istniala i sie rozwijala.
Jesli wladze UE moga dojebac kare za zniszczenie autostrada gniazd legowych to moze przynajmniej sa w stanie wplynac na wladze lokalne w kwestii dbania o i wspierania zuzla? To przeciez i sport i tradycja

Koper
Trener
Kontakt:

#995 Postautor: Koper » 11 kwietnia 2007, o 10:02

Za KL:
WIADOMOÅšCI: Trzeci wariant budowy stadionu
LUBLIN W GRĘ MOGĄ WCHODZIĆ TERENY GÓREK CZECHOWSKICH

Mariusz Szmit, dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji przedstawi w najbliższy wtorek władzom miasta pomysł, aby nowy stadion dla Lublina powstał w zupełnie nowym, dotąd nie rozpatrywanym miejscu.

– Co do innej lokalizacji, to miasto ma do zaoferowania tereny np. przy ul. Poligonowej – mówi Marek MÅ‚ynarczyk, zastÄ™pca dyrektora WydziaÅ‚u Strategii i Rozwoju UrzÄ™du Miasta Lublin.
Mariusz Szmit dodaje: – Musimy siÄ™ tylko upewnić, czy zmiana lokalizacji nie pociÄ…gnie za sobÄ… ryzyka utracenia Å›rodków unijnych.
Do tej pory pod uwagÄ™ brane byÅ‚y dwa rozwiÄ…zania – modernizacja obecnego obiektu przy Alejach Zygmuntowskich wraz z rozbudowÄ… widowni, która pomieÅ›ci 20 tys. osób lub pozostawienie w dotychczasowym miejscu stadionu piÅ‚karskiego i wybudowanie nowego dla potrzeb żużla przy ul. Kresowej.
– Gdyby przy Al. Zygmuntowskich budować stadion od nowa, żużlowcy musieliby siÄ™ przenieść – tÅ‚umaczyÅ‚ po debacie WÅ‚odzimierz Wysocki. – W takiej sytuacji nie mieliby gdzie jeździć i sekcjÄ™ trzeba byÅ‚oby zawiesić na 2 lata. Trzeba też wiedzieć to, że powstanie osobnego obiektu żużlowego to wydatek rzÄ™du 10 mln zÅ‚ plus koszty jego późniejszego utrzymania.
Zwolennikiem rozdzielenia piłki nożnej i żużla jest natomiast Mariusz Szmit.
– Takie sÄ… obecnie tendencje na Å›wiecie i takie sÄ… konkluzje po ostatnim spotkaniu zespoÅ‚u inwestycyjnego – mówi dyrektor. – Musimy jednak wziąć pod uwagÄ™ fakt, że budowa osobnego stadionu żużlowego przy ul. Kresowej to ogromny wydatek. W Kielcach obiekt budowano pod kÄ…tem konkretnego użytkownika. Duży stadion przy Al. Zygmuntowskich, za którym optowaÅ‚em, też musiaÅ‚by być przeznaczony dla drużyny na poziomie ekstraklasy. Stawiamy tylko pytanie, czy sÄ… szanse na powstanie takiego zespoÅ‚u i czy klub bÄ™dzie w stanie utrzymać obiekt. GdybyÅ›my podjÄ™li siÄ™ dużej inwestycji, która potem przez lata staÅ‚aby pusta, nie miaÅ‚oby to sensu

Sledzio
Trener
Kontakt:

#996 Postautor: Sledzio » 11 kwietnia 2007, o 14:16

Tak kużwa nowa koncepcja, niech oni zaczna w końcu coś robić i budować bo jak narazie to tylko gadaja, to już poprostu jest jakaś paranoja z tym stadionem, w przyszlym tygodniu będzie ze na janowskiej moze powstać stadion następny w Koziej Wólce ehhhh... a po świętach mieliśmy się dowiedzieć czy będzie jeden stadion czy dwa, a teraz już trzeci wymyślają. :evil: :!: :!: :!: :!:

Speedway Fan
Senior

#997 Postautor: Speedway Fan » 11 kwietnia 2007, o 16:10

Byłem dziś na stadionie i widziałem jak w parkingu faceci spawali ramy na boksy lub sam dach dla zawodników ;)

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#998 Postautor: SKALOR » 11 kwietnia 2007, o 19:55

Speedway Fan pisze:Byłem dziś na stadionie i widziałem jak w parkingu faceci spawali ramy na boksy lub sam dach dla zawodników ;)

tak,a mnie ciekawi kto to finansuje:MOSiR czy nasz klub?

teraz juz goscie nie beda marudzic ze im maszynki mokna.
8 metrow kwadratowych w zupelnosci wystarczy.

Stadion ma byc przebudowywany a tu kolejna inwestycja,ale co zrobic taki wymog i kasa w błoto. (dobrze chociaz ze nie taka duza)
Obrazek

harry
Trener

#999 Postautor: harry » 11 kwietnia 2007, o 20:42

Zadaszony parking w całości finansuje klub. :cry:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1000 Postautor: Torsen » 11 kwietnia 2007, o 22:49

Wynajmujący ma wydać przedmiot najmu w stanie umożliwiającym korzystanie z niego w sposób umówiony.
Nie wiem, jaką tam umowę z miastem macie, ale jeśli klub finansuje coś, co jest warunkiem koniecznym przeprowadzania na stadionie zawodów żużlowych, to jesteście na gorszej pozycji, niż przewiduje Kodeks cywilny. Co do zasady roboty tego typu obciążają wynajmującego, czyli miasto.