Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zulu
Junior

#151 Postautor: Zulu » 12 stycznia 2007, o 23:13

Jeszcze niedawno Piszcz, jak miał dobry dzień, potrafił wygrać z każdym. Pod warunkiem, że sam sobie nie robił silników, bo podobno kiedyś odkrył w sobie żyłkę mechanika. Życzę mu naprawdę szczerze, aby się chłopak odrodził w Lublinie, bo to jeden z większych talentów w Lubelskim żuzlu. A na pewno jeden z największych zmarnowanych... :( :(
Wracając zaś do wychowanków: mimo wszystko nie chciałbym już widzieć w plastronie TŻ-tu:
- D. Śledzia, nie tak dawno okrzykniętego powszechnie na forum ,,Sprzedawcą Roku" (mam odczucie, że w obliczu naszych możliwości w sezonie 2007 zapanowała wśród forumowiczów dziwna zbiorowa amnezja co do zachowań tego zawodnika wobec kibiców i działaczy lubelskiego klubu, a wcześniej klubów z Wrocławia i Rybnika),
- Jerzego ,, Ostatnią szansę" Mordela - za to, że ostatnią szansę dostawał od wielu lat praktycznie w kółko, zawsze bez większych efektów i dlatego, że Jurek, mimo mojej całej sympatii do niego, jest swoistą lampką kontrolną sytuacji w klubie. Znaczy się: Ojciec na torze, czytaj - źle się dzieje w Lublinie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#152 Postautor: papi » 12 stycznia 2007, o 23:23

Zulu pisze:Życzę mu naprawdę szczerze, aby się chłopak odrodził w Lublinie, bo to jeden z większych talentów w Lubelskim żuzlu. A na pewno jeden z największych zmarnowanych... :( :(

nie ulega to wątpliwości, z talentu zostały wspomnienia. Pamiętam jak mieliśmy parę juniorską Piszcz - Knap (Marcin), początkowo jedną z nagorszych w lidze, ale Tomek robił szybkie postępy i znalazł się w e-lidze. Chciałbym wierzyć w jego odrodzenie, ale wyniki z ostatnich lat utwierdzają mnie, że nie ma żadnych racjonalnych przesłanek, że Tomek w końcu zacznie jeździć tak jak od niego oczekują kibice. Ja też mu życze jak najlepiej, ale nie jestem przekonany, czy zatrudnianie go byłoby najlepszym wyjściem dla naszego klubu.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#153 Postautor: jataman21 » 12 stycznia 2007, o 23:26

Jerzego ,, Ostatnią szansę" Mordela - za to, że ostatnią szansę dostawał od wielu lat praktycznie w kółko, zawsze bez większych efektów i dlatego, że Jurek, mimo mojej całej sympatii do niego, jest swoistą lampką kontrolną sytuacji w klubie. Znaczy się: Ojciec na torze, czytaj - źle się dzieje w Lublinie.

Co Ty w ogóle pier.... odczep się od Jurka, od niego nikt nic nie wymagał, wiadome było że dużo nie ujedzie ale był na "wszelki wypadek" i z ogromnej sympatii do niego że był zawsze wierny naszemu klubowi. Dlatego był zawodnikiem, chociaż nie był brany pod uwagę pierwszego składu. Więc zejdz z Jurka, ponieważ jest to chyba jedyny zawodnik który jeżdził całą karierę tylko dla Nas(mogę się mylić, historii dobrze nie znam).

Pamiętam jak dziś,rok temu zawody w Lublinie gdzie Jurek po 3 okrążeniu ręka w górze i głową kręci zadowolony, bo zapomniał że jeszcze jedno kółko i jak go wyprzedzili nie wiedział co się dzieje :wink:
ObrazekObrazek

Zulu
Junior

#154 Postautor: Zulu » 12 stycznia 2007, o 23:43

jataman21 pisze:
Co Ty w ogóle pier.... odczep się od Jurka, od niego nikt nic nie wymagał, wiadome było że dużo nie ujedzie ale był na "wszelki wypadek" i z ogromnej sympatii do niego że był zawsze wierny naszemu klubowi. Dlatego był zawodnikiem, chociaż nie był brany pod uwagę pierwszego składu. Więc zejdz z Jurka, ponieważ jest to chyba jedyny zawodnik który jeżdził całą karierę tylko dla Nas(mogę się mylić, historii dobrze nie znam).

To ewidentnie się mylisz. M.Stolarz, K. Kurtz, M. Nowoszyński, D. Lipniacki, M.Knap i naprawdę wielu, wielu innych, o których pewnie już nawet nie pamiętasz - też przez całą swoją całą karierę jeździli tylko dla nas. Tylko co z tego?

Pamiętam jak dziś,rok temu zawody w Lublinie gdzie Jurek po 3 okrążeniu ręka w górze i głową kręci zadowolony, bo zapomniał że jeszcze jedno kółko i jak go wyprzedzili nie wiedział co się dzieje :wink:

Może się cieszył, że przejechał 3 pełne okrążenia, bo nikt od niego w klubie aż tyle wymagał...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#155 Postautor: papi » 12 stycznia 2007, o 23:49

Zulu pisze:To ewidentnie się mylisz. M.Stolarz, K. Kurtz, M. Nowoszyński, D. Lipniacki, M.Knap i naprawdę wielu, wielu innych, o których pewnie już nawet nie pamiętasz - też przez całą swoją całą karierę jeździli tylko dla nas. Tylko co z tego?

czy Ty sobie z nas jaja robisz? Mordel był kiedyś 5 zawodnikiem w Polsce, jeździł w Motorze i kolejnych klubach lubelskich przez 19 lat :!: A wymienieni przez Ciebie zawodnicy w sumie tyle lat w naszym klubie nie spędzili, więc nie bardzo rozumiem jakim prawem stawiasz ich w tym samym rzędzie co Mordela (zaznaczam, że nie byłem nigdy zwolennikiem "Ojca", ale porównywanie go do takich pseudozawodników to krótko mówiąc kpina. Może jeszcze dodaj Wronę i Bałabucha - też całą karierę jeździli w Lublinie :roll: )

Zulu
Junior

#156 Postautor: Zulu » 12 stycznia 2007, o 23:56

papi pisze: Może jeszcze dodaj Wronę i Bałabucha - też całą karierę jeździli w Lublinie :roll: )

O k.....! Zapomniałem.... :roll: :oops:

Koper
Trener
Kontakt:

#157 Postautor: Koper » 12 stycznia 2007, o 23:57

papi pisze:
Zulu pisze:To ewidentnie się mylisz. M.Stolarz, K. Kurtz, M. Nowoszyński, D. Lipniacki, M.Knap i naprawdę wielu, wielu innych, o których pewnie już nawet nie pamiętasz - też przez całą swoją całą karierę jeździli tylko dla nas. Tylko co z tego?

czy Ty sobie z nas jaja robisz? Mordel był kiedyś 5 zawodnikiem w Polsce, jeździł w Motorze i kolejnych klubach lubelskich przez 19 lat :!:
Do tego jechał w biegu barażowym decydujacym o wygranej w Złotym Kasku i nawet prowadził ale ostatecznie został wyprzedzony przez Darka Śledzia.

RavLit
Szkółkowicz

#158 Postautor: RavLit » 13 stycznia 2007, o 00:04

Zulu pisze:
To ewidentnie się mylisz. M.Stolarz, K. Kurtz, M. Nowoszyński, D. Lipniacki, M.Knap i naprawdę wielu, wielu innych, o których pewnie już nawet nie pamiętasz - też przez całą swoją całą karierę jeździli tylko dla nas. Tylko co z tego?

Daniel Lipniacki jeden sezon spędził w rezerwach Stali Rzeszów.

A Jurka to można z całą odpowiedzialnością stawiać w szeregu z takimi zawodnikami jak Mazur, Kowalski, Jendrej, Berej czy Studziński.

Do tej pory jest to zawodnik który zajął najwyższe miejsce zarówno w IMP jak i ZK reprezentując klub z Lublina. Niestety tak to jest jak dla nastolatków historia klubu kończy się na 2000 roku, dalej to tylko czarna plama, wszak internetu wtedy nie było.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#159 Postautor: jataman21 » 13 stycznia 2007, o 00:41

Zulu mówiłem o zawodnikach z karierami a nie, chwilową zabawą w żużel. Prawda jest taka że Jurek nie powinien usłyszeć złego słowa od Lublinian, zawsze był nam wierny, zawsze miał chęci i odwagę i potrafił zrozumieć sytuacje klubu. Gdy była tylko potrzeba i luka spowodowana kontuzjami brał swój "pół wieczny" sprzęt i śpieszył z pomocą.

Może się cieszył, że przejechał 3 pełne okrążenia, bo nikt od niego w klubie aż tyle wymagał...

Nie bądz załosny i wyjdz... bo jak sobie myślę że Jurem miałby to czytać to wstyd mi za Ciebie...
ObrazekObrazek

Ge(L)o
Trener

#160 Postautor: Ge(L)o » 13 stycznia 2007, o 01:44

Właśnie, odpie*dolcie się się od Jurka, to legenda naszego speedwaya i tak już zostanie. Jurek the best :!:

Awatar użytkownika
fifiks

#161 Postautor: fifiks » 13 stycznia 2007, o 09:06

Właśnie, co z tego że taki Wrona czy Kurtz tak skączyli Jurek to inna bajka jeździł dla nas całe sezony miał oferty z innych klubów ale mówił im nie. Podziwiam tego zawodnika, przecież wiele osiągnął w żużlu, wszystko w naszym klubie :D .

meridol

#162 Postautor: meridol » 13 stycznia 2007, o 20:22

:idea:
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2007, o 22:46 przez meridol, łącznie zmieniany 1 raz.

meridol

#163 Postautor: meridol » 13 stycznia 2007, o 20:23

chyba pomyliliście tematy...

piotr76
Senior
Kontakt:

#164 Postautor: piotr76 » 13 stycznia 2007, o 20:30

Czasami jak czytam takie teksty to zastanawiam co za kretyni wypisujÄ… takie rzeczy ... Jurek i Darek byli nadziejami nie tylko lubelskiego speedwaya ...
Darek odszedł zrobił $$$ i wystarczy że teraz powie że leży mu na sercu Lublin i małolaty z tego forum już go chwalą pod niebiosa ...
Jurek został złamał sobie kariere zarówno ze względów poza sportowych jak i tego że i klub upadał ... Propozycje to on miał ... i z tego co wiem to wtedy Wrocław najpierw chciał Jurka, odmówił to wzieli Darka i taka jest prawda ...
Jak teraz słysze obelgi i wyśmiewanie się z Jurka przez pseudo kibiców to mam ochote ich w dupe kopnąć ... z jednej strony wymagają wierności barw klubowych z 2 strony taką wierność i poświęcenie wyśmiewają ....
ech szkoda gadać normalnie super kibice tutaj są ...
Ps. Uważam że w tym roku Jurkowi należy się turniej pożegnalny myśle że sponsorzy którzy znają historie seedwaya w Lublinie na pewno nie poskąpią $$$ dla ostatniej chyba niestety legendy lubelskiego klubu ...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#165 Postautor: Hans » 13 stycznia 2007, o 20:41

Myśl o turnieju pożegnalnym Jurka, była obgadywana na forum już dawno temu, ale przecież inicjatywa należy od samego zawodnika....

Temat o Jurku Mordelu znajdziecie TUTAJ

janek
Kadrowicz

#167 Postautor: janek » 12 marca 2007, o 13:20

Czy Tomek będzie na jutrzejszym treningu?

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#168 Postautor: SKALOR » 30 marca 2007, o 12:11

Bardzo ciekawi mnie u kogo Tomek ma zamowione Gm-y i gdzie je serwisuje?

Kiedys kupowal od Briana Andersena i nie byl z nich wtedy zadowolony!!

Czy to beda dwa nowe silniki czy jeden?

Moze ktos z dzialaczy mnie oswieci?
Obrazek

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#169 Postautor: Fork » 30 marca 2007, o 13:46

Nie sÄ…dze, zeby ktos odpowiedzial Ci na to pytanie :x
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#171 Postautor: Regdal » 30 marca 2007, o 22:44

Mnie akurat nie interesują silniki Tomka,oraz kto je tuninguje, tylko jego postawa na torze,już w niedzielę zobaczymy co pokaże i to jest obecnie najważniejsze.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#172 Postautor: $korzen$ » 31 marca 2007, o 00:40

Mam nadzieje Regdal, bo lubie strasznie Tomka i chcialbym popatrzec jak "wozi" Wegrzykow czy innych Szombierskich..

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#174 Postautor: Regdal » 31 marca 2007, o 12:13

sting126 pisze:Jesli tych silnikow nie odebral to za wiele nie zobaczymy raczej... Bo te, na ktorych jezdzil na treningach nie nadaja sie, jak wiesc gminna niesie, do scigania sie...

Z twojej wypowiedzi wnioskuję,że jesteś fachowcem w dziedzinie rzeczoznawstwa silników żużlowych,z mojej wiedzy natomiast wynika,że Tomek nie planuje zadnego odbioru silników od rzekomego tunera,a na co stać sprzęt,którym obecnie dysponuje i samego zawodnika zobaczymy w niedzielę.Zresztą sam jestem ciekaw jak wypadnie on i inni zawodnicy TŻ-tu w niedzielnym turnieju.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#175 Postautor: $korzen$ » 31 marca 2007, o 12:41

CO :shock: ?! Czyli Tomek nie planuje zakupow i chce na tych motorynkach startowac w nowym sezonie na I-szo ligowych torach :shock: ?!