Robert Dados na zawsze w naszych sercach
Już ten temat kiedyś był poruszany, ale nic nikogo to nie nauczyło. Może zamiast stawiać durne świeczki na forum pomódlcie się za Roberta albo chociaż o nim pomyślcie chwilę. Możecie też sie przejechać do Garbowa. Bo w tej chwili to u większości takich "świeczkowców" wspomnienie o Robercie sprowadza sie do postawienia 3 znaczków na forum "bo wypada" i za chwilę już zapominacie. A jak juz chcecie sie tak uzewnętrzniać na forum, to może chociaż wspomnijcie jakieś ciekawe sytuacje z udziałem Roberta zamiast ograniczać się do głupich trzech znaczków, które tak naprawdę poza pokazaniem hipokryzji coniektórych nic nie znaczą.
Przepraszam,że w takim dniu, ale ile można tolerować takie dziecinne zachowania
Przepraszam,że w takim dniu, ale ile można tolerować takie dziecinne zachowania
Dadi byl znajomym mojego ojca podobnie jak Robert Jucha, ktory zalatwil mi przejazdzke z Robertem na motorze. Mialem wtedy z 12-13 lat. To bylo po jakims turnieju w ktorym bral udzial. Predkosc nie byla zawrotna, ale o ile dobrze pamietam to probowal troche isc bokiem. Bylem przerazony ale tez niesamowicie szczesliwy. To byl moj jedyny raz na motocyklu.
Autograf Roberta w sumie latwo bylo dostac, ale ja i tak sie nim szczyce i uwazam go za najcenniejszy (chociaz posiadam podpisy Nielsena, Richardsona czy Golloba). Wiele osob to pewnie mowi i zwykle sa to tylko puste slowa, ale dla mnie ten łysy wariat jest nadal ulubionym zawodnikiem.
[*]
[*]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dadi - wychowanek Motoru Lublin - IMŚJ 1998
Nie znalazlem tematu Roberta Dadosa wiec zakladam nowy temat, a okazja jest szczegolna bo wlasnie trwa licytacja czapki z wyszytym autografem Indywidualnego Mistrza Świata Juniorów Ś.P. Roberta Dadosa. Jest to licytacja w ramach akcji Bezpieczny żużel w Krośnie.
http://www.allegro.pl/item221131455_bez ... dados.html
http://www.allegro.pl/item221131455_bez ... dados.html
Re: Dadi - wychowanek Motoru Lublin - IMŚJ 1998
A ja znalazłemKoper pisze:Nie znalazlem tematu Roberta Dadosa
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Re: Robert Dados na zawsze w naszych sercach
Wierzyć się nie chce, ale to już cztery lata...
[']
[']
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
ale ten czas zleciał... [*]
Czas zleciał, ale my pamiętamy...
[*]
[*]
"Pasja młodych ludzi przeradza sie w wyscig o gotowke"- komentuje autor ksiazki pt."Przerwany wyscig".
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 55626.html
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 55626.html
Czy ta ksiazka juz wyszla czy nie ma jej jeszcze w sprzedazy?
- motorlublin
- Szkółkowicz
WITAM,
Oficjalna promocja książki "DaDi - PRZERWANY WYŚCIG" odbędzie się [b]23 maja o godz. 18,00 w sali bankietowej hotelu Victoria w Lublinie.[/b]
Godzinę przed promocją będzie można kupić książkę. Cena - 38,00zł
[b]WSTĘP NA PROMOCJĘ TYLKO NA ZAPROSZENIA - jest to impreza zamknięta.[/b]
Książkę będzie można kupić na pewno bezpośrednio u mnie.
W razie pytań podaję kontakt : motor-lublin@wp.pl
Oficjalna promocja książki "DaDi - PRZERWANY WYŚCIG" odbędzie się [b]23 maja o godz. 18,00 w sali bankietowej hotelu Victoria w Lublinie.[/b]
Godzinę przed promocją będzie można kupić książkę. Cena - 38,00zł
[b]WSTĘP NA PROMOCJĘ TYLKO NA ZAPROSZENIA - jest to impreza zamknięta.[/b]
Książkę będzie można kupić na pewno bezpośrednio u mnie.
W razie pytań podaję kontakt : motor-lublin@wp.pl
- motorlublin
- Szkółkowicz
Książkę "DaDi - Przerwany wyścig" można nabyć w Lublinie:
Kiosk RUCH-u ul Samsonowicza 19A
Księgarnia EZOP ul Krakowskie Przedmieście 62
oraz bezpośrednio u mnie : motor-lublin@wp.pl i na Allegro.
Cena - 38zł.
Kiosk RUCH-u ul Samsonowicza 19A
Księgarnia EZOP ul Krakowskie Przedmieście 62
oraz bezpośrednio u mnie : motor-lublin@wp.pl i na Allegro.
Cena - 38zł.
hehe koło mojego wieżowca:P jeszcze są bo widziałem dzisiaj:)
Musze przyznac, ze ksiazka pozytywnie zaskakuje - zarowno w formie, jak i tresci robi lepsze wrazenie od "Z koziołkiem...". Jest masa dobrej jakosci zdjec, dobry papier, dobra farba drukarska, ktora pod palcem sie nie rozmazuje, no i Autor chyba podciagnal troche warsztat
Nie dominuje juz, jak w poprzedniej pozycji, lekko meczacy styl kronikarski, ale jest sporo wypowiedzi osob, ktore mialy cos do powiedzenia, a ich wypowiedzi ukladaja sie w jakis obraz, logicznie i konsekwentnie malowany przez Autora.
Z drugiej strony, lekkie rozczarowanie - sporo literowek, bledow interpunkcyjnych "prosto z Worda", ktory bezmyslnie wkleja przecinki przed niektore wyrazy (jak "ktory", "wiec" itp) - troche to nie licuje z prawie "kalendarzowa", dopracowana szata ksiazki. Po drugie, zdarzylo nam sie kiedys, Macku, rozmawiac o smierci Dadosa i liczylem, ze ksiazka bedzie odwazniejsza, jesli chodzi o rozwazania nad jej posrednimi i bezposrednimi przyczynami. Mysle, ze w wielu miejscach miales wiecej do powiedzenia, niz powiedziales.
Suma summarum, ksiazka mi sie podoba i uwazam, ze warto ja przeczytac. Nie wyobrazam tez sobie, zeby ktokolwiek z lubelskich fanow zuzla nie mial jej u siebie na polce.
Z drugiej strony, lekkie rozczarowanie - sporo literowek, bledow interpunkcyjnych "prosto z Worda", ktory bezmyslnie wkleja przecinki przed niektore wyrazy (jak "ktory", "wiec" itp) - troche to nie licuje z prawie "kalendarzowa", dopracowana szata ksiazki. Po drugie, zdarzylo nam sie kiedys, Macku, rozmawiac o smierci Dadosa i liczylem, ze ksiazka bedzie odwazniejsza, jesli chodzi o rozwazania nad jej posrednimi i bezposrednimi przyczynami. Mysle, ze w wielu miejscach miales wiecej do powiedzenia, niz powiedziales.
Suma summarum, ksiazka mi sie podoba i uwazam, ze warto ja przeczytac. Nie wyobrazam tez sobie, zeby ktokolwiek z lubelskich fanow zuzla nie mial jej u siebie na polce.
- motorlublin
- Szkółkowicz
Dziękuję za miłą recenzję. Za niedociągnięcia przepraszam. Powinna być errata,ale cóż...niestety:(
Zdaję sobie sprawę ,że wszystkich nie jestem w stanie zadowolić.
Część informacji,wiadomości lub plotek ,które uzyskałem musiałem zatrzymać dla siebie. Z różnych względów, o których Tobie jako prawnikowi nie muszę przypominać...Masz rację,że miałem w pewnych kwestiach dużo więcej do powiedzenia. Ale cóż...czasem milczenie jest złotem! Tym bardziej dziś mam jeszcze większą wiedzę w różnych sprawach związanych ze śp.Robertem.
Jeśli masz ochotę (oraz wszyscy inni chętni) napisać recenzję o książce lub swoje osobiste wspomnienie o Robercie to czekam
na mejle:
motor-lublin@wp.pl
ZAPRASZAM do lektury!
Zdaję sobie sprawę ,że wszystkich nie jestem w stanie zadowolić.
Część informacji,wiadomości lub plotek ,które uzyskałem musiałem zatrzymać dla siebie. Z różnych względów, o których Tobie jako prawnikowi nie muszę przypominać...Masz rację,że miałem w pewnych kwestiach dużo więcej do powiedzenia. Ale cóż...czasem milczenie jest złotem! Tym bardziej dziś mam jeszcze większą wiedzę w różnych sprawach związanych ze śp.Robertem.
Jeśli masz ochotę (oraz wszyscy inni chętni) napisać recenzję o książce lub swoje osobiste wspomnienie o Robercie to czekam
na mejle:
motor-lublin@wp.pl
ZAPRASZAM do lektury!