Treningi
Gelo pisze:harry pisze:Klimka????
Jeżeli to pytanie o niego to nie rozumiem.
Jak w drugiej części treningu wziął najnowszy silnik to czasy miał lepsze od seniorów.
Czasy czasami - chodzi o starty w pierwszej fazie treningu
Niepokoi cię to ? Przecież to tylko trening i w dodatku drugi dla jeszcze 16-to letniego młodzieńca.Nie od razu Kraków...
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal pisze:Gelo pisze:harry pisze:Klimka????
Jeżeli to pytanie o niego to nie rozumiem.
Jak w drugiej części treningu wziął najnowszy silnik to czasy miał lepsze od seniorów.
Czasy czasami - chodzi o starty w pierwszej fazie treningu
Niepokoi cię to ? Przecież to tylko trening i w dodatku drugi dla jeszcze 16-to letniego młodzieńca.Nie od razu Kraków...
Niepokoi - a to dziwne? To będzie nasz podstawowy junior - ktoś musi podjąć walkę z rówieśnikami prawda?
Niepokoi - a to dziwne? To będzie nasz podstawowy junior - ktoś musi podjąć walkę z rówieśnikami prawda?
Dla mnie jest to bardzo dziwne,taki niepokój,pośpiech czy pojawiająca się presja w twoim myśleniu,-"musi" ? Ja uważam,że nie musi,może się starać jechać w każdych zawodach jak najlepiej potrafi,ale niczego nie musi.Wywieranie jakiejkolwiek presji jest niewskazane.Każdy psycholog sportowy to potwierdzi.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Radzio pisze:Niepokoi - a to dziwne? To będzie nasz podstawowy junior - ktoś musi podjąć walkę z rówieśnikami prawda?
Poszedł bym bardziej. nie z rówieśnikami, a z juniorami w wieku 16-21!.
tak po prawdzie to należałoby pójśc jeszcze bardziej - Rafał powinien szczypać już takich Piszczów czy Jeleniewskich - to wcale nie są seniorzy na czołowkę ligi. A takiego Tomicka w Lublinie powinien brać bez popitki. Tym bardziej mnie martwią te starty. Skoro przegrywa z Polakiem to i na Mroczkę w Grudziadzu moze zabraknąć.
ps. Regdal - to nie ja nakręcilem spiralę wokół Rafala że to supertalent. Ale skoro to supertalent - kibic moze mieć wobec niego superoczekiwania. A nawet ja takich oczekiwań nie mam - mało tego nie mam żadnych - ale przegrywanie startów z Karolem po prostu nie przystoi - niezależnie od sprzętu czy stopnia przygotowania.
Zachowaj spokój i cierpliwość,nic więcej ci nie mogę doradzić.Wszyscy wiemy,wszyscy chcemy,ale powoli.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal pisze:Dla mnie jest to bardzo dziwne,taki niepokój,pośpiech czy pojawiająca się presja w twoim myśleniu,-"musi" ? Ja uważam,że nie musi,może się starać jechać w każdych zawodach jak najlepiej potrafi,ale niczego nie musi.Wywieranie jakiejkolwiek presji jest niewskazane.Każdy psycholog sportowy to potwierdzi.
tylko że ta presja to nieodłączny element dzisiejszego sportu i jeśli Rafał chce coś osiągnąć to musi być świadomy tego, że kibice będą od niego wymagać. Poza tym jak słusznie zauważył Gelo - to nie kibice zaczęli robić szum wokół Rafała, szum się zaczął jak papa rozpoczął awantury z klubem, nie wnikając w to czyja była racja, dzisiejsze wymagania są po części skutkiem rozgłosu jaki się wtedy wokół Rafała pojawił
Poza tym jak słusznie zauważył Gelo - to nie kibice zaczęli robić szum wokół Rafała, szum się zaczął jak papa rozpoczął awantury z klubem, nie wnikając w to czyja była racja, dzisiejsze wymagania są po części skutkiem rozgłosu jaki się wtedy wokół Rafała pojawił
Czy nie zauważyłeś że od tamtej pory trochę się w tej kwesti zmieniło ?
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
być może się zmieniło, nie mówie że nie, ale czasu się nie cofnie, a tamta sytuacja spowodowała, że o Rafale zaczęło być dosyć głośno, a to w połączeniu z talentem rozbudziło oczekiwania wobec niego. I teraz trudno to zmienić. Trochę jak w tym dowcipie:
Spotyka się dwóch kolegów:
- Stary, znamy się tyle lat, ale mam prośbę, nie przychodź do nas już więcej, bo po ostatniej twojej wizycie zginęły nam pieniądze.
- Co? Chyba nie sądzisz, że ja...
- Nie, to nie to, bo godzinę po twoim wyjściu pieniądze się znalazły. Jednak niesmak pozostał.
Spotyka się dwóch kolegów:
- Stary, znamy się tyle lat, ale mam prośbę, nie przychodź do nas już więcej, bo po ostatniej twojej wizycie zginęły nam pieniądze.
- Co? Chyba nie sądzisz, że ja...
- Nie, to nie to, bo godzinę po twoim wyjściu pieniądze się znalazły. Jednak niesmak pozostał.
A ja uważam,że obecnie nie warto o tym rozmyślać,przed nami nowy sezon,trzeba odjechać jak najwięcej zawodów,nabrać doświadczenia i tzw.objeżdżenia, a wspomnieniami się nie zadręczajmy.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Regdal pisze:Poza tym jak słusznie zauważył Gelo - to nie kibice zaczęli robić szum wokół Rafała, szum się zaczął jak papa rozpoczął awantury z klubem, nie wnikając w to czyja była racja, dzisiejsze wymagania są po części skutkiem rozgłosu jaki się wtedy wokół Rafała pojawił
Czy nie zauważyłeś że od tamtej pory trochę się w tej kwesti zmieniło ?
Poza tym, że papa ma sukcesora - to nie bardzo. W sporcie zawodowym nie ma miejsca na sentymenty - są wymagania sponsorów, jest presja kibiców - element zawodostwa to także radzenie sobie ze stresem. Czego i Tobie i przede wszystkim Rafałowi życzę - bo jako kibic TŻ o niczym innym nie marzę jak zobaczyć Rafała objeżdżajacego Karlssona czy Jensena. Rozpatrzmy to, co nas łączy a nie co dzieli - część wspólna to troska o dobro Rafała i jego wyników dla drużyny.
-
Danio
Gelo napisał:
Gelu a kto powiedział, że zawsze K.Polak ma przegrywać z R.Klimkiem- tylko dlatego że to supertalent!! A może nie dostrzegłeś że Polak robi postępy?Przecież każdy musi się rozwijać jak chce coś osiągnąć w żużlu- inaczej niech da sobie spokój- mam rację? Ja będę się cieszył jak będziemy mieli kilku talentów w juniorach nie tylko R.Klimka. Ale podstawa to sprzęt. Na dzień dzisiejszy Klimek ma lepszy sprzęt od Michaluka czy Polaka, teoretycznie Klimek powinien ich śmiało objeżdżać a gdy jest odwrotnie to może to oznaczac że albo Polak jest coraz lepszy albo Klimek obniża loty!
Skoro przegrywa z Polakiem to i na Mroczkę w Grudziadzu moze zabraknąć
Gelu a kto powiedział, że zawsze K.Polak ma przegrywać z R.Klimkiem- tylko dlatego że to supertalent!! A może nie dostrzegłeś że Polak robi postępy?Przecież każdy musi się rozwijać jak chce coś osiągnąć w żużlu- inaczej niech da sobie spokój- mam rację? Ja będę się cieszył jak będziemy mieli kilku talentów w juniorach nie tylko R.Klimka. Ale podstawa to sprzęt. Na dzień dzisiejszy Klimek ma lepszy sprzęt od Michaluka czy Polaka, teoretycznie Klimek powinien ich śmiało objeżdżać a gdy jest odwrotnie to może to oznaczac że albo Polak jest coraz lepszy albo Klimek obniża loty!
- marcin_lub
- Junior
Danio pisze:Gelu a kto powiedział, że zawsze K.Polak ma przegrywać z R.Klimkiem- tylko dlatego że to supertalent!! A może nie dostrzegłeś że Polak robi postępy?Przecież każdy musi się rozwijać jak chce coś osiągnąć w żużlu- inaczej niech da sobie spokój- mam rację
gdy jest odwrotnie to może to oznaczac że albo Polak jest coraz lepszy albo Klimek obniża loty!
nie mam nic przeciwko temu, aby Rafał przegrywał z kimkolwiek w druzynie. pod jednym jednak warunkiem: ten drugi powinien wygrywać z rywalami.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Regdal pisze:A ja uważam,że obecnie nie warto o tym rozmyślać,przed nami nowy sezon,trzeba odjechać jak najwięcej zawodów,nabrać doświadczenia i tzw.objeżdżenia, a wspomnieniami się nie zadręczajmy.
Regdal, a moze w koncu dotartl do calego "teamu" fakt, ze Rafal od 1,5 roku stoi w miejscu ? A nawet jezeli zrobil postepy, to niestety mizerne. Malo tego, gdyby Karol z Rafalem zamienili sie na ostatnim treningu motocyklami, to dopiero bylo by "smiesznie"
Pozdrawiam
-
Speedway Fan
- Senior
Ale wystarczy zajrzeć na strone i pisze, że Darek weźmie udział w piątkowym trenigu więc łatwo sobie odpowiedziec nawet jak dziś będzie trening to Darka nie będzie.marcin_lub pisze:A kto powiedział że każdy musi śledzić forum na bieżącoAż taki problem jest odpowiedzieć
![]()
![]()
Z tego co pisał harry trening będzie dopiero w piątek, będzie na nim rybna, a sparing w niedziele.
Pozdrawiam
$korzen$ pisze:Regdal pisze:A ja uważam,że obecnie nie warto o tym rozmyślać,przed nami nowy sezon,trzeba odjechać jak najwięcej zawodów,nabrać doświadczenia i tzw.objeżdżenia, a wspomnieniami się nie zadręczajmy.
Regdal, a moze w koncu dotartl do calego "teamu" fakt, ze Rafal od 1,5 roku stoi w miejscu ? A nawet jezeli zrobil postepy, to niestety mizerne. Malo tego, gdyby Karol z Rafalem zamienili sie na ostatnim treningu motocyklami, to dopiero bylo by "smiesznie"
Pozdrawiam
Może i stoi,tylko że na niedzielnym treningu Rafał miał bardzo dobre czasy na dwa kółka,gdyż na tyle kółek trwało ściganie.Starty zawsze łatwiej poprawić niż jazdę na dystansie.Nie zapominaj że wyścig kończy się na mecie, a nie na starcie.Co do Karola to widać że robi postępy,sprzęt Karola też jedzie dużo lepiej niż w ubiegłym sezonie.Bardzo dobrze że tak się dzieje,jeszcze żeby Maciek osiągał coraz wyższy poziom i będziemy meli zespół juniorów na MDMP oraz MDMPK.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Gelo pisze:Zgadzam się - dlatego z opiniami poczekajmy na ściganie się. Chciałbym jednakże, żeby trener decydował się puszczać Rafała z seniorami. Sądzę że ściganie się na równi do połowy pierwszego łuku z Karolem mimo wszystko nie wpływa rozwojowo na Rafała.
I tak będzie na kolejnych treningach,ponieważ trener uznał że zacząć ściganie należy z rozwagą i z mniejszego pułapu przechodzić do coraz wyższego.Za nami dopiero trzy (a dla Rafała dwa udane) treningi.Jeszcze raz życzę wszystkim cierpliwości i spokoju.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl