Janusz Stachyra
Janusz Stachyra
Co sądzicie o powrocie Jasia na stanowisko trenera?? ja osobiście jestem z tego powodu bardzo zadwolony bo mile wspominam lata, w których Jasio prowadził nasz zespół

- Łoptymista
- Trener
Re: Janusz Stachyra
peter_3 pisze:Co sądzicie o powrocie Jasia na stanowisko trenera?? ja osobiście jestem z tego powodu bardzo zadwolony bo mile wspominam lata, w których Jasio prowadził nasz zespół![]()
![]()
elo elo
w pytke koncepcja
super temat i w ogole
pan Stachyra to jest ktos, a co wiecej Dawid Stachyra NAJWIECEJ PUNKTOW NAPYRA
lubiem jak na tem forum sa dyskusje na poziomie
Janusz Stachyra jest dla mnie symbolem "małego odrodzenia się" lubelskiego żużla po ciemnych latach LKŻ-u. To on pociągnął klub do góry, najpierw jako zawodnik i trener, później już tylko jako trener. Wady ma jak każdy, ale szczególnie w lubelskim żużlu trudno znaleźć kogoś kto byłby idealny. Mam nadzieję, że będzie trzymał zawodników krótko (a to potrafi), bo ostatnio coś za duzo było w drużynie demokracji, a w demokracji zawsze miernoty wypływają na wierzch.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Ja natomiast zdania nie zmienie, z Jasia trener jak z koziej d*** traba. Idealizowanie go, jako glownego sprawce sukcesow TZ-u to tez gruba przesada. Jest jednak cos, co w Lublinie potrafi jak nikt inny, czyli zrobic tor pod naszych. Licze, ze glownie za jego sprawa nasz tor znowu stanie sie naszym ogromnym plusem.
-
meridol
meridol pisze:Możesz mi wyjaśnić co to znaczy, że potrafi zrobić jak nikt inny tor pod naszych???
Doslownie to ci tego nie opisze, toromistrzem nie jestem. Ale wielokrotnie bylem swiadkiem rozmow Stachyry z zawodnikami, jaki tor "zrobic" Wystarczy spojrzec pare lat wstecz, przyjezdzaly do nas Gdanski, Ostrowy i Gniezna.. malo kto potrafil polapac sie o co chodzi przed 10 biegiem. Natomiast kiedy przeciwnicy dochodzili jak jechac, z reguly wygrywalismy juz roznica 8-10 pkt, wiec bylo praktycznie po meczu. Odrazu zaznacze, ze Studzinski, Glogowski no i tym bardziej Kasinski tego robic nie potrafili. Ot cala tajemnica.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Ja do Jasia nie mam zbytniej urazy. Wszyscy bardzo dobrze pamiętamy awans do I ligi, i wszyscy dobrze wiemy, że trenerem był wtedy J.Stachyra i "zrobił swoje". Jedyne co mnie strasznie wkurzało to ten system treningu "jazda na dwa palce...", z tego co pamiętam na treningach, nie było jazdy z pod taśmy .... mogę sie mylić, bo na treningi wtedy chodziłem sporadycznie, lecz gdy tylko miałem taką okazję, żadnych wyścigów nie miałem okazji obejrzeć.

-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
kdsz pisze:Ścigali się dużo. Przed ważnymi spotkaniami (np. z Gdańskiem) chłopaki śmigali przez bodaj 4 bite godziny, jeżdżąc po trzech, oczywiście na dwa okrążeniaI było widać efekty
To bardzo przepraszam.
Pozdrawiam

Na przykład taki, że bieg w meczu ma 4 okrążenia?
Z tego co wiem, śp Zwierzchowski - dla wielu, nie tylko w Lublinie, wzór trenera - potrafił pogonić zawodników i po 6 okrążeń, dla kondycji.
Oczywiście teraz nie ma sensu jazda po 6, bo wydaje mi się, że mogłoby to za bardzo obciążyć silnik, ale przed sezonem powinno się trochę pojeździć na 4.
Z tego co wiem, śp Zwierzchowski - dla wielu, nie tylko w Lublinie, wzór trenera - potrafił pogonić zawodników i po 6 okrążeń, dla kondycji.
Oczywiście teraz nie ma sensu jazda po 6, bo wydaje mi się, że mogłoby to za bardzo obciążyć silnik, ale przed sezonem powinno się trochę pojeździć na 4.
własnie w tym rola trenera, żeby to zmienił.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks