Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1051 Postautor: Cz@rek » 11 marca 2007, o 16:13

zarfe pisze:OK zostaje stowarzyszenie.To jak nie będzie spółki to co z kontraktami Darka i Stachyrów?

A co ma być? Zostaną wypożyczeni do TŻ-stowarzyszenia.
Na marginesie dodam że większość naszych problemów finansowych
wzieła się z sezonu 2005.Za Kasińskiego dług minimalny (w stosunku
do wcześniejszego sezonu).
PS:Strategiczny sponsor też był,no ale cóż,jeśli sponsor planuje inwestycje w mieście to chce miec dobre układy z lokalnymi politykami i
musi się liczyć z ich zadaniem... 8)
Dlatego z owego sponsora wyszły nici :evil:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1052 Postautor: Mars » 11 marca 2007, o 16:51

Koper pisze:Zrobiono tyle co nic, poza tym ze wyciagnieto zuzel z dna jakie siegnal za czasow LKZ, otarto sie o extralige w barazach w 2004, a teraz uratowano start w pierwszej lidze po nienajlepszych pod wzgledem finansowym sezonach 2005 i 2006. Ponadto zorganizowano dwa Memorialy im. Witolda Zwierzchowskiego i Roberta Dadosa z szansami ze ten memorial bedzie juz rozgrywany cyklicznie. Cz@rek na forum pisał ze niezwykle wazne jest przedluzenie kontraktu z Rafalem Klimkiem, co rowniez uczyniono.

Aha jeszcze jedno, w stosunku 44:45 wygrano w Rzeszowie przegrany mecz :wink:

mamy obecny sklad jaki mamy i wiemy jak stoi nasz klub finansowo niewiem na jakiej zasadzie opieraja swoj budzet ze zdecydowalismy sie jechac ale jesli ktos liczy ze budzet bedzie sie opieral na wplywach z biletow jak bylo dotej pory to ja dziekuje ...wiemy jaka jest sytuacja drogie bilety slaby wynik rowna sie mala frekwencja 2-3tys na meczu to bedzie cos i niech nikt nie zaklada 8-10 prosze was tylko,chcialbym poprostu aby byla normalnosc aby niebylo kupywania zawodnikow na wyrost $$ a po paru meczach bida i niema kasy dla zawodnikow , niema sponsorow niema kasy wiec juz zakladam dzisiaj ze skaczymy sezon ze sporym minusem(wyjscie jest wygrywac usiebie).co do meczu w Rzeszowie to bylem i widzialem i dobrze sie spisali dobrze sie wracalo.

Chcialem tylko powiedziec ze jezeli niema firm zainteresowanych aby wspomoc nasz klub to nic na to nie poradzimy a moze niema firm aby wspolpracowac z tymi a nie innymi ludzmi chociaz wydaje mi sie ze Harry wydaje sie byc czlowiekiem ktoremu zalezy na tym aby wyciagnac ten klub z dołka i ma plan ktory albo wypali albo nie chcialbym aby zuzel w lublinie istnial i stal na dobrym poziomie co do obecnego skladu jak dlamnie jest owiele mocniejszy niz w tamtym sezonie za co dziekuje rzadzacym tym klubem chociaz usiebie nie zobacze juz jak dostajemy baty(Śledz i Stachyra oby unas) panu z Tarnowa trzeba bardzo podziekowac nabral kolegow zapchal im portfele i poszedl gdzie indziej rozwalac klub...

meridol

#1053 Postautor: meridol » 11 marca 2007, o 18:59

Możesz jakieś znaki interpunkcyjne stosować, bo tego nie da się czytać!

harry
Trener

#1054 Postautor: harry » 11 marca 2007, o 19:35

OK zostaje stowarzyszenie.To jak nie będzie spółki to co z kontraktami Darka i Stachyrów

A co ma być?
Podpiszemy w końcu i tyle.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#1055 Postautor: harry » 11 marca 2007, o 19:49

Cz@rek pisze:Na marginesie dodam że większość naszych problemów finansowych
wzieła się z sezonu 2005.Za Kasińskiego dług minimalny (w stosunku
do wcześniejszego sezonu).

Jeżeli trzydzieści kilka procent to minimalnie, to się zgadza.
Ale najgorsze polega na tym, że na sezon 2006 było takie zaplecze finansowe, mocna mobilizacja działaczy, dobry skład ( na papierze), że plan był taki, że ten stary dług miał być zminimalizowany, a on urósł sobie o ponad 30%.
I gdyby nie potężne cięcia finansowe na play-offy dla zawodników to dług by się podwoił.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1056 Postautor: Mars » 11 marca 2007, o 21:31

meridol pisze:Możesz jakieś znaki interpunkcyjne stosować, bo tego nie da się czytać!

niechcesz nie czytaj proste moze stykniemy sie na jakims wyjezdzie to mnie nauczysz te znaki stawiac;)

meridol

#1057 Postautor: meridol » 11 marca 2007, o 21:42

Właśnie chcę poczytać co masz do powiedzenia w tym temacie. Jeśli ciężko ci pisać normalnie to twoja sprawa...
PS. Na wyjazdach bywam rzadko i nie "stykam" sie z chłopcami.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1058 Postautor: Mars » 12 marca 2007, o 00:36

meridol pisze:Właśnie chcę poczytać co masz do powiedzenia w tym temacie. Jeśli ciężko ci pisać normalnie to twoja sprawa...
PS. Na wyjazdach bywam rzadko i nie "stykam" sie z chłopcami.

tak sadzilem ze cie mama jeszcze nie puszcza;)

Koper
Trener
Kontakt:

#1059 Postautor: Koper » 12 marca 2007, o 01:23

Kurier z 12.03.2007
SPORT: Kibice mogą być spokojni
PÓKI CO LUBLIN NADAL POZOSTAJE NA ŻUŻLOWEJ MAPIE KRAJU

Do rozgrywek pierwszej ligi przystąpi TŻ Sipma Lublin. Nie jako spółka akcyjna, ale na dotychczasowych zasadach. Taką decyzję podjęli sponsorzy oraz zarząd klubu podczas sobotniego spotkania.

Start lubelskiej drużyny w rozgrywkach byÅ‚ mocno zagrożony. Mimo wielomiesiÄ™cznej pracy nie udaÅ‚o siÄ™ powoÅ‚ać spółki akcyjnej. MajÄ…c w perspektywie obowiÄ…zek spÅ‚acenia zadÅ‚użenia w celu otrzymania ligowej licencji, przyszÅ‚ość klubu rysowaÅ‚a siÄ™ raczej w czarnych barwach. W sobotÄ™ spotkali siÄ™ sponsorzy oraz zarzÄ…d TÅ» Sipma Lublin. – W gronie naszych najwierniejszych partnerów udaÅ‚o siÄ™ zebrać Å›rodki niezbÄ™dne na spÅ‚acenie zobowiÄ…zaÅ„, dziÄ™ki którym otrzymamy licencjÄ™ na starty w lidze oraz na wystÄ™py w rozgrywkach – mówi JarosÅ‚aw Siwek, prezes TÅ» Sipma Lublin.
Kierownictwo klubu nie rezygnuje caÅ‚kowicie z planów powoÅ‚ania spółki akcyjnej. – Na razie zabrakÅ‚o nam Å›rodków. Ponadto kilka osób miaÅ‚o wÄ…tpliwoÅ›ci, co do jej powoÅ‚ania, bowiem koszty funkcjonowania byÅ‚yby dość spore. Do tego tematu wrócimy za jakiÅ› czas, ponieważ nadal sÄ… chÄ™tni do jej zaÅ‚ożenia. Do tego czasu bÄ™dziemy starać siÄ™ zminimalizować zadÅ‚użenie klubu. Mamy również zaproszenie do ratusza na rozmowy w sprawie przyszÅ‚ego funkcjonowania klubu. Ponadto na 14 kwietnia planujemy zwoÅ‚anie nadzwyczajnego walnego zebrania czÅ‚onków klubu, ponieważ musimy podjąć jeszcze kilka ważnych decyzji – dodaje JarosÅ‚aw Siwek.
Zadowolenia z takiego rozwoju sytuacji nie kryli żużlowcy, którzy w trakcie spotkania dziaÅ‚aczy rozpoczÄ™li zajÄ™cia na torze. Na takie wiadomoÅ›ci czekali również zawodnicy, którzy majÄ… trafić do TÅ» Sipma Lublin. – Bardzo siÄ™ cieszÄ™, że tak potoczyÅ‚y siÄ™ sprawy w Lublinie. Na tÄ™ informacjÄ™ czekaÅ‚em od dawna – mówi Dawid Stachyra.

Cieszy mnie jakis ruch ze strony ratusza, byc moze jest to wlasnie reakcja prezydenta na apel mailowy kibicow.
meesha pisze:Nie wiem jak się ustosunkuje prezydent ale ja jak dostaję w pracy kilkadziesiąt takich samych maili to ustosunkowuję sie do nich następująco: "Usuń wiadomość" :wink: Miejmy nadzieję, że chociaż list od Stinga zauważy :roll:

Osobiscie nie wyslalem do prezydetna szablonowego tekstu a wrecz wysililem sie na maly poemacik :wink:

Ponizej tresc mojego maila do prezydenta (wyslany 7 marca):
Szanowny Panie Prezydencie!
Z uwaga przeczytalem Pana tekst opublikowany w Gazecie Wyborczej, ktory byl
odpowiedzią na "Siedem grzechów głównych Lublina" Małgorzaty
Bieleckiej-Hołdy. Bardzo mi się on podoba i życzę Panu aby Pana prezydentura
przyniosła aktywizację gospodarczą naszego miasta. Zgadzam się że w ślad za
nią pójdzie rozwój kultury, sportu, ogolnie mówiac podniesie się poziom
życia miszkancow Lublina. Dlatego też mocno trzymam kciuki za powstanie w
jak najkrótszym czasie podstrefy mieleckiej specjalnej strefy ekonomicznej,
chociaz zdaję sobie sprawę, że nie jest ona lekiem na cale zlo.

Do napisania tego maila skłonila mnie przede wszystkim zła sytuacja
finansowa w jakiej znalazl sie lubelski klub żużlowy, co w mojej opinii jest
też związane z brakiem odpowiedniej ilości podmiotów gospodarczych w
Lublinie i okolicach, które mogłyby zaoferować sposnoring m.in. tego klubu.
Na chwilę obecną jak zapewne Pan wie ważą się losy tego klubu odnosnie
startu w pierwszoligowych rozgrywkach, w których prawo startu zawodnicy
wywalczyli w rywalizacji sportowej na torze, natomiast brak uregulowanych
finansów może stanąc na przeszkodzie w uzyskaniu licencji na start w
pierwszej lidze w sezonie 2007.

Liczę, że wsparcie finansowe miasta, którego jest Pan prezydentem jest w
stanie pomóc lubelskiemu klubowi w tej trudnej sytuacji. Uważam, że pomoc ta
przyniosłaby wiele dobrego, bowiem fakt, że w Lublnie funkcjonuje sport
żużlowy jest jednym z pozytywnych wyróżników naszego miasta na sportowej
mapie Polski. Jeśli rozwój gospodarczy Lublina w przyszłości pozwoliłby na
pozyskanie odpowiedniego zaplecza finansowego myślę, że jest szansa aby
lubelski klub nawiązał do lat kiedy liczył się w walce o tytuł Drużynowego
Miastrza Polski, jednak aby było to możliwe klub musi uporać się z obecnymi
problemami finansowymi, które mogą zadecydować o istnieniu sportu żużlowego
w naszym mieście.

W Polsce jest wiele miast, które doskonale wykorzystują sport żużlowy do
swojej promocji. Przykładem może być Bydgoszcz gdzie regularnie odbywają się
zawody z cyklu Grand Prix, czy Gorzów Wielkoposlki gdzie znajduje się jedyny
w Polsce pomnik żużlowca, legendarnego zawodnika Stali Gorzów, Edwarda
Jancarza. Takich miast można wymienić oczywiście znacznie więcej. Z tego co
się orientuję kluby w tych miastach otrzymują niemałe wsparcie finansowe z
miejskich budżetow, liczę na to, że podobnie może być w przypadku Lublina.

Skład jakim dysponuje lubelski klub na sezon 2007 jest oparty na lubelskich
wychowankach, co w przypadku startu w pierwszoligowych rozgrywkach wielu
kibicom pozwoli w sposób szczególny na identyfikowanie się z lubelską
drużyną. Jako wierny kibic naszej drużyny od przeszło 16 lat wierzę, że już
9 kwietnia lubelscy żużlowcy wybiorą się do Grudziądza aby tam oficjalnie
zainaugurować nowy pierwszoligowy sezon.

Na poczatku lutego przeczytalem takÄ… oto informacjÄ™ w Kurierze Lubelskim:
" We wtorek w ratuszu odbyło się posiedzenie Komisji Sportu, Turystyki i
Wypoczynku Rady Miasta Lublin. Wśród obecnych byli m.in. prezydent miasta
Lublin Adam Wasilewski, przewodniczÄ…cy Rady Sportu Miasta Lublin Witold
Czarnecki, prezes Motoru Waldemar Paszkiewicz, trener Motoru Ryszard Kuźma i
zawodnicy lidera trzeciej ligi. Dyskutowano o sporcie na Lubelszczyźnie, a
także o sytuacji Motoru. Dyskusja była owocna i padły w niej konkrety.
Przedstawiona została aktualna sytuacja drużyny ze szczególnym naciskiem na
pozyskanie środków na wypłaty zaległych wynagrodzeń dla piłkarzy oraz
oddłużenie klubu w MOSiR. Rozmawiano także o wypracowaniu pewnej strategii
współpracy Motoru z miastem w celu promocji Lublina przy pomocy
rozpoznawalnej w całej Polsce marki Motor.
Miasto i władze województwa chcą, żeby na nowym stadionie grała drużyna co
najmniej drugoligowa. Padły konkretne decyzje pomocy od radnych, ale na
efekty przyjdzie jeszcze poczekać."

Przy okazji marki Motor nie mozna tez zapominac o zuzlowcach ktorzy przez
ponad połowę okresu swojej niespełna 60 letniej historii sportu żużlowego w
Lublinie, reprezentowali nasze miasto własnie startując w klubie RKS Motor.
Plastron Motoru przywdziewało wielu znakomitych żużlowców z Hansem Nielsenem
na czele. Jak wiadomo sÄ… starania aby w Lublnie w miejsce Towarzystwa
Żużlowego Sipma Lublina powstała Sportowa Spółka Akcyjna która może być
zarejestrowana pod historyczną nazwą Motor, a żuzlowcy tym samym, podobnie
jak piłkarze, mogliby się wpisać w tą strategię promocji Lublina przy pomocy
rozpoznawalnej w całej Polsce marki Motor.

Z poważaniem
Konrad Koperwas

wojteko
Senior

#1060 Postautor: wojteko » 12 marca 2007, o 10:53

Koper pisze:
meesha pisze:Nie wiem jak się ustosunkuje prezydent ale ja jak dostaję w pracy kilkadziesiąt takich samych maili to ustosunkowuję sie do nich następująco: "Usuń wiadomość" :wink: Miejmy nadzieję, że chociaż list od Stinga zauważy :roll:

Osobiscie nie wyslalem do prezydetna szablonowego tekstu a wrecz wysililem sie na maly poemacik :wink:

Ponizej tresc mojego maila do prezydenta (wyslany 7 marca):
Szanowny Panie Prezydencie!
....................................................................
Z poważaniem
Konrad Koperwas

Koper :!: w/g mnie meesha robi to w cywilizowany sposob (kazdego by to wq....o) ale taki poemat jaki Ty wyslales to odrazu nadaje sie do (podpowiedz sobie reszte do czego?) Ty myslisz ze Prezydent ma czas na czytanie takiego "tasiemca" :?: chocby byl jak najbardziej trafny :shock:

P.S mnie sie niechcialo tyle czytac i nawet niewiem co tam naskrobales, i zabardzo niechce wiedziec :!: przerosles w wyczynach nawet mikasa :wink: niemowiac juz o historycznym Lucki'm(czy jak mu tam bylo?)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1061 Postautor: Cooper » 12 marca 2007, o 11:09

Wojteko ma racje. Mysle, ze jesli juz to szansa akcji mailowej byl fakt samej ilosci (sporej) maili, na ktore prezydent musial zwrocic uwage. Tresc problemu przedstawi mu klub na spotkaniu. Ja maila wyslalem rowniez, tresc:

Temat: Zuzel w Lublinie

Panie Prezydencie!

Czas pomoc w ratowaniu najpopularniejszego sportu w wojewodztwie!
Prosze miec na uwadze, ze jakkolwiek pan nie postapi, kibice beda to Panu
pamietac.

Z wyrazami szacunku
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#1062 Postautor: Czarek » 12 marca 2007, o 11:12

Chciałbym życzyć kierownictwu klubu determinacji zwłaszcza w sprawach finansowo-księgowych, tak aby na koniec sezonu okazało się, że idea spółki jest naprawdę realna. Najgorzej byłoby gdybyśmy się dalej zadłużali - wtedy to juz po sprawie na całej linii.

Poza tym klub musi mieć lepszą promocję. Jest pewien motyw, który można wykorzystać przynajmniej na początku sezonu tzn. powrót do lubelskiej tradycji jazdy własnymi wychowankami, to może zmobilizować lubelskich kibiców.
W latach 90-tych na mieści wisiały reklamujące mecze plakaty z nazwiskami zawodników. to naprawdę jest niezłe i robi "dobrą" sensację np. na mecz z Poznaniem: "Śledź vs. Huszcza" czy "Jeleniewski vs. Skórnicki". Czasem z niczego można zrobić coś.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1063 Postautor: Cooper » 12 marca 2007, o 11:15

Polak vs. Mroczka :twisted:

Czarek
Trener

#1064 Postautor: Czarek » 12 marca 2007, o 11:25

Cooper pisze:Polak vs. Mroczka :twisted:

Tu bym nie ryzykował :)
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Koper
Trener
Kontakt:

#1065 Postautor: Koper » 12 marca 2007, o 13:14

wojteko pisze:
Koper :!: w/g mnie meesha robi to w cywilizowany sposob (kazdego by to wq....o) ale taki poemat jaki Ty wyslales to odrazu nadaje sie do (podpowiedz sobie reszte do czego?) Ty myslisz ze Prezydent ma czas na czytanie takiego "tasiemca" :?: chocby byl jak najbardziej trafny :shock:

P.S mnie sie niechcialo tyle czytac i nawet niewiem co tam naskrobales, i zabardzo niechce wiedziec :!: przerosles w wyczynach nawet mikasa :wink: niemowiac juz o historycznym Lucki'm(czy jak mu tam bylo?)

Hehehe ja wcale nie uwazam ze meesha nie robi to w cywilizowany sposob, a co do mojego "tasiemca" to wcale nie licze ze prezydent to przeczytal, chociaz moze ktos z jego otoczenia mogl sobie przeczytac (tym bardziej zakladajac ze ten ktos jest malo zorientowany w zuzlu i z "tasiemca" mogl sie co nieco dowiedziec :wink: ) ale tak naprawde to nie chodzi nawet o to czy ktos moj czy tez inne maile przeczytal w ratuszu, najwzniejsze abysmy w koncu dostali odpowiednie wsparcie z miasta tak jak to ma miejsce w innych osrodkach zuzlowych.

wojteko
Senior

#1066 Postautor: wojteko » 12 marca 2007, o 13:29

Koper pisze: ale tak naprawde to nie chodzi nawet o to czy ktos moj czy tez inne maile przeczytal w ratuszu, najwzniejsze abysmy w koncu dostali odpowiednie wsparcie z miasta .

no i zrobiles darmowa robote, jak wspomniales............. ale to Twoja sprawa, Ja naskrzybalem tez cos do Ratusza ale nawet niepamietam tresci(wiem ze zwiazana byla z Lubelskim zuzlem) przyznales sam ze chodzilo o "sygnal" a nie o poemat :wink: pzdr

P.S jak chcesz moge Ci zalatwic "zapychanie" sukcesywne skrzynki pocztowej :shock: zobaczymy jaka bedzie Twoja reakcja przy niemocy :?: :twisted:

Koper
Trener
Kontakt:

#1067 Postautor: Koper » 12 marca 2007, o 13:36

wojteko pisze:P.S jak chcesz moge Ci zalatwic "zapychanie" sukcesywne skrzynki pocztowej :shock: zobaczymy jaka bedzie Twoja reakcja przy niemocy :?: :twisted:
Co jakis czas przychodza mi reklamy wiagry i powiekszania penisa wiec dodatkowe atrakcje zapychajace mi skrzykne nie sa mi potrzebne:)

wojteko
Senior

#1068 Postautor: wojteko » 12 marca 2007, o 13:55

Konrad zartowalem :wink: ja mam dosyc takich wyczynow na swoich skrzynkach wiec niezycze nikomu takich manewrow :!: pozdrawiam

Kosa

#1069 Postautor: Kosa » 12 marca 2007, o 15:01

luCas pisze:Ja przypadkowo uslyszalem, ze kto na forum pisze bzdury, na ktore nie ma zadnych dowodow, ten natychmiast dostaje bana.

Nie masz żadnych dowodów, że to są bzdury, dlatego napisałem "prawdopodobnie".

Speedway Fan
Senior

#1070 Postautor: Speedway Fan » 12 marca 2007, o 15:38

Cooper pisze:Polak vs. Mroczka :twisted:
Raczej Michaluk, który stoczył pasjonującą walke podczas meczu z Grudziądzem :lol:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1071 Postautor: luCas » 12 marca 2007, o 16:46

Kosa pisze:
luCas pisze:Ja przypadkowo uslyszalem, ze kto na forum pisze bzdury, na ktore nie ma zadnych dowodow, ten natychmiast dostaje bana.

Nie masz żadnych dowodów, że to są bzdury, dlatego napisałem "prawdopodobnie".

Z tego co mi wiadomo, a dowiadywalem sie o tej informacji u zrodla (nie wdajac sie w szczegoly) na 100% sa to bzdury..
Nie jestem prawnikiem, ale cos mi sie wydaje, ze nadal w polskim prawie obowiazuje zasada domniemania niewinnosci.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1072 Postautor: Cooper » 12 marca 2007, o 16:50

Obowiazuje, ale zalezy jaka opcje polityczna reprezentujesz, i czy Zi0bro Cie lubi czy nie 8)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1073 Postautor: luCas » 12 marca 2007, o 16:54

Wazne jest to, ze ja generalnie za panem Ziobro nie przepadam. Czy on mnie lubi? Ktoz to wie :wink: Patrzac stricte na moje poglady polityczne, przypuszczam, ze jednak nie.

Kosa

#1074 Postautor: Kosa » 12 marca 2007, o 18:00

no sam mówisz że nie jesteś prawnikiem, więc zmień źródła informacji...
ja tylko to słyszałem

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1075 Postautor: luCas » 12 marca 2007, o 18:08

Zwykle jest diametralna roznica miedzy tym co sie slyszy, a tym jaka jest prawda. Jakbys uslyszal, ze obecny prezydent zbudowal sobie tajna linie metra z ratusza wprost do swojego domu, to tez bys uwierzyl?
Niektorzy wierza....