Konkurs na projekt "wyjazdowej" flagi.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#101 Postautor: Koper » 16 lutego 2007, o 01:16

Torsen pisze:To weźcie sobie na flagę, dodatkowo, Puchatka. Będzie jak znalazł.
Bedzie ankieta to zadecydujemy demokratycznie:) Oczywiscie mowie o fladze z Koziolkiem Matałkiem na motocyklu oraz innych pomyslach ktore wiaza sie z symbolami naszego miasta i klubu. Kubusia Puchatka pozostawmy kibicom Kolejarza Rawicz ;)

Masz prawo Torsen miec swoje skojarzenia i zapewne nie zaglosujesz na ten pomysl na flage (o ile wezmiesz udzial w ankiecie ktora zapewne pojawi sie niebawem na forum). Przyznam ze ja nie mam takich uprzedzen i np. zawody ktorych strona internetowa znajduje sie TUTAJ nie kojarza mi sie ze sa to zawody dla debili.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#102 Postautor: jataman21 » 16 lutego 2007, o 03:32

A ja jestem przeciwko matołkowi... Koziołek jest ok, ale nie koziołek matołek, bo to tak jakbyśmy sami sobie dodawali matolka do koziołka...
Eh oby to nie przeszlo...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#103 Postautor: mikas » 16 lutego 2007, o 09:43

Ludzie trochę więcej dystansu :D Właśnie wychodzi typowa Polska mentalność i brak umiejętności śmiania się z samych siebie ( w dużej mierze przez to potem śmieją się z nas Polaków i taki Kaczyński obraża się np. za kartofla ;) )
Koziołek Matołek dla mnie super sprawa i właśnie w takiej wersji jaką przedstawił w projekcie Radzio (po cholere Stingu ma być na motorze skoro ma to być flaga wyjazdowa i podkreślać to że podróżujemy za naszymi zawodnikami a własnie Koziołek w takiej postaci jaką przedstawił Radzio spełnia to zadanie idealnie :?: ).
Tylko fakt, w tej fladze trzeba by kolejność barw zamienić żeby była to flaga zółto-biało-niebieska, wbrew pozorom kolejność barw się liczy. Czy ktoś z Was gdyby pomylic barwy Polski i mówić że są czerwono-białe i tak wieszać flagi państwowe byłby zadowolony :?: Dlatego to jest akurat do poprawki a tak dla mnie projekt najlepszy póki co tylko jeszcze jakieś dobre hasło trzeba. Podoba mi sie motyw z "żużlowym szlakiem" ale też go trzeba dopracować ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

peterix
Szkółkowicz

#104 Postautor: peterix » 16 lutego 2007, o 10:14

Hasło powinno być krótkie i treściwe, moje propozycje:
1. ZAWSZE JEŹDZIMY Z WAMI
2. ZAWSZE TAM GDZIE MOTOR
3. GDZIE MOTOR LUBLIN TAM I MY
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#105 Postautor: dannie » 16 lutego 2007, o 10:49

Całkowicie zgadzam sie z mikasem. Nawet Koziolka Matołka mozna fajnie i ciekawie wykorzystac... moim zdaniem rowniez motocykl Koziolkowi jest zbedny bo wtedy znow wyskoczymy z wyjazdowego charakteru flagi. Tu jest Koziolek z plecakiem, ktory widac, że jest w trakcie podrozy... czyli wszystko cacy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#106 Postautor: Cooper » 16 lutego 2007, o 10:55

"Pacanów na żużlowym szlaku" 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#107 Postautor: Radzio » 16 lutego 2007, o 11:05

mikas te barwy są dobre, bo brałem je od lewej;) jak dasz od góry to potem znów ludzie będą krzywo na to patrzeć bo spojrzą z lewej i będzie niebieski.
Kolor biały symbolizuje ścieżkę jaka pokonuje koziołek od Lublina (Lublin to na początku ścieżki logo naszego klubu). Ta flaga ma przesłanie 8)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#108 Postautor: mikas » 16 lutego 2007, o 11:29

Od jakiej lewej :?: :shock: Przecież barwy wyrażnie ida w poziomie a nie w pionie, więc o czym Ty tu prawisz :?: ;)
Patrząc z góry do dołu mamy niebieski-biały-zółty zamiast zółty-biały-niebieski czyli jest na odwrót niż powinno być. Ścieżka nic tu nie ma do rzeczy bo zostaje w każdym wypadku w środku :roll:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#109 Postautor: Radzio » 16 lutego 2007, o 11:36

ale barwy różnie dajemy. raz poziomo, a raz pionowo. (tak jak na koszulkach, albo tak jak na fladze "To się nie kończy...")

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#110 Postautor: jataman21 » 16 lutego 2007, o 11:39

taki Kaczyński

Pan Prezydent Kaczyński, jeśli już :wink:
Mikas a ja Cie całkowicie nie rozumiem... tzn. ktoś nazywa nas kartoflem, a my mamy odpowiedzieć" "ale fajnie dziekujemy, nam również miło" ???
A ja jestem przekonany, że matołek stanie się posmieliskiem z Nas całej żużlowej Polski. Sting za... Mikas za... prawie jak bracie w rządzie :wink: , chyba temat w takim razie przesądzony 8) :wink:
ObrazekObrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#111 Postautor: Koper » 16 lutego 2007, o 11:40

Dokladnie, tez to zauwazylem ze te barwy sa w porzadku o czym pisalem wyzej. Wsyatrczy spojrzec na avatarek Radzia i nieco w wyobrazni (nie mysli z "w przyszlosci" ;) )przechylic go w lewa stronę i juz bedziemy mieli uklad barw jak na fladze. Co do naigrywania sie z Koziolka Matołka to nawet bez tej postaci znajdą sie głupki ktorzy beda szydzic z naszej druzyny. Nie powiem na jakim forum ;) ale spotkalem sie z okresleniami naszej druzyny zamiast poplarne Koziolki, to padały Kozy, Kozły, Capy itd :) Jesli byloby haslo "Nigdy nie jezdzicie sami" to bardziej pasuje Koziolek Matolek na motocyklu a jesli to haslo z "zuzlowym szlakiem" to wlasnie bardziej pasuje Koziolek Matolek-wędrowniczek :)

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#112 Postautor: dannie » 16 lutego 2007, o 11:52

ale flagi "odwraca sie" chyba w prawo... tak, zeby "położona" miala własciwy kolor na gorze. A ta na fladze jest pozioma wiec powinno byc poprawnie... a nie jest :D :)

Koper
Trener
Kontakt:

#113 Postautor: Koper » 16 lutego 2007, o 12:03

Tysz prawda:)

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#114 Postautor: Radzio » 16 lutego 2007, o 12:17

spoko zmiana kolorów to pikuś ;) aby tylko hasło ktoś dobre wymyślił:)

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#115 Postautor: Jaga » 16 lutego 2007, o 12:24

Jeśli chodzi o wywód mikasa w sprawie śmiania się z samego siebie to zgadzam się z nim w 100% !!!
My w Tarnowie utworzyliśmy juz 2 lata temu co się po dziś dzień zwie PROSTACY'05 wiele osób się z tego śmiało i niektore wciąż się śmieją ale "nas to wali bo jestesmy na fali" !! Co najważniejsze idziemy dalej na przód i nie raz pokazaliśmy że dajemy czadu na wyjazdach czy u siebie :)
Dlatego taki osmieszajacy motyw wg mnie jest dobry tymbardziej że koziołka matołka to kazdy w Polsce zna i raczej miło mu się będzie kojarzył ... beda mu sie przypominały dzieciece lata jak siedział przed TV a jesli ktos bedzie uwazał że to lipa i sie nasmiewał to tylko będzie pokazywał jakim jest kretem !!!
Dlatego wg mnie pomysł jak najbardziej na tak :)

P.S.
Zresztą zawsze można interpretować to tak : Przyjechał koziołek MATOŁEK np do Poznania na wyjazd wygrał i wyjeżdza prawdziwy kozioł a matołki zostają w Poznaniu :P

Pozdro i do zobaczenia za 20 godzin :)
mikas poproszę Perełkę tym razem bo już długo mi ją wieziesz !! :lol:

buahaha józefy się wycofały :lol: 8)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#116 Postautor: Cooper » 16 lutego 2007, o 12:59

jataman21 pisze:Sting za... Mikas za... prawie jak bracie w rzÄ…dzie :wink: , chyba temat w takim razie przesÄ…dzony 8) :wink:

Na forum na szczescie zadecyduje demokratyczna ankieta, a nie jednojajowy autorytaryzm 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#117 Postautor: dannie » 16 lutego 2007, o 15:58

"Venimus, vidimus, vicimus!" :)

Lub poprostu: "Veni, vidi, vici!"

Jeszcze prościej: "Przybywamy i wygrywamy!"

"Na zwycięskim szlaku..."

"Na zachodzie czy na wschód - naszym domem Kozi Gród" :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#118 Postautor: mikas » 16 lutego 2007, o 16:15

Cooper pisze:
jataman21 pisze:Sting za... Mikas za... prawie jak bracie w rzÄ…dzie :wink: , chyba temat w takim razie przesÄ…dzony 8) :wink:

Na forum na szczescie zadecyduje demokratyczna ankieta, a nie jednojajowy autorytaryzm 8)

Dokładnie, Jataman to by chciał żeby nawet tutaj było państwo policyjne takie jakie nam już serwują powoli jego idole ;) U nas to nie przejdzie, u nas jest demokracja i zostajemy w III Rzeczpospolitej forumowej ;)

Mikas a ja Cie całkowicie nie rozumiem... tzn. ktoś nazywa nas kartoflem, a my mamy odpowiedzieć" "ale fajnie dziekujemy, nam również miło" ???

Nas :?: :shock:
Inteligentni ludzie potrafią sobie z tym poradzić bez problemu i nie narazić się na śmieszność 8)

P.S. Radziu tak jak napisałeś barwy różnie dajemy ale ich kolejność jest zawsze ta sama i jej nie zmieniamy tak jak Ty to zrobiłeś na swoim projekcie. I ta poprawna kolejnośc ma być widoczna na pierwszy rzut oka, nikt nie będzie stał i sie zastanawiał co miałeś na myśli i kombinował że ma przekręcić głowe trochę w prawo czy w lewo żeby odgadnąc o co autorowi chodziło.
Ostatnio zmieniony 16 lutego 2007, o 16:47 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#119 Postautor: kdsz » 16 lutego 2007, o 16:35

Może coś motywującego w stylu "Stanowczo żądamy wyjścia z trzydziestki!"
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#120 Postautor: Gelo » 16 lutego 2007, o 17:10

kdsz pisze:Może coś motywującego w stylu "Stanowczo żądamy wyjścia z trzydziestki!"

:D Byłbym realistą - z 25!!!

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#121 Postautor: GRISZA » 16 lutego 2007, o 20:12

To może krótko

"Chcemy wody ! " :wink:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#122 Postautor: Torsen » 16 lutego 2007, o 20:18

kdsz pisze:Może coś motywującego w stylu "Stanowczo żądamy wyjścia z trzydziestki!"

Buahahaha, to jest to! Stanowczo, najlepsze hasło, serio.
Co do Matołka. Jeśli nie czaicie, że to samobój, to może zaczaicie, że to działanie bezprawne. Można Was będzie ścignąć za naruszenie praw autorskich. Ktoś może powiadomić spadkobierców Kornela Makuszyńskiego :)

Smirnek_
Senior

#123 Postautor: Smirnek_ » 16 lutego 2007, o 21:27

GRISZA pisze:To może krótko

Ale to ma być flaga dla kibiców Motoru a nie Stali :roll:

Koper
Trener
Kontakt:

#124 Postautor: Koper » 17 lutego 2007, o 02:09

Smirnek_ pisze:
GRISZA pisze:To może krótko

Ale to ma być flaga dla kibiców Motoru a nie Stali :roll:

Widać ze niektórzy kibice Stali czasami lubia sie wpierdzielac miedzy przyslowiową wódkę a zakąskę ;)