Naprzeciw tego Stachyra i Burza są w pytkę - a Piszcz i Knapp nie. Jakoś nie pasuje mi ta układanka.
hehe Gelu nie tak, nie o to mi chodziło. Poprostu moim zdaniem Piszcz i Knapp nie są tacy cudowni i świetni jak to niektórzy piszą, a przez niektórych są wielbieni pod niebiosa jakby przynajmniej jak Węgrzyk śmigali. Natomiast Stachyra i Burza są przez niektórych ponizani i wyśmiewani. Więc moje pytanie jest proste DLACZEGO?
Racja Burza w ostatnim sezonie sobie nie radzi, ale na torach 1wszo ligowych skubał średnią w granicach 2,0 a nawet i wyższą, nie jest typem lidera ale uzupełnieniem 2 linii czy rezerwą moze być z powodzeniem. Stachyra z roku na rok radzi sobie coraz lepiej co zauważa cała Polska oprócz wszechwiedzących kibiców lubelskich z uprzedzeniami. Moim zdaniem wszyscy Ci zawodnicy są nieobliczalni i w trakcie sezonu mogą zarówno wykręcić średnią w granicach 2,2 jak i zawalić po całości.
Jedynym raczej bardziej stabilnym zawodnikiem jest Knapp który wykręcił średnią 1,9 jednak prosto odliczajac mecze w 2giej 4rce mozna mu obliczyc srednia 1,5 niecałe. Nie trudno stwierdzić że gdyby jeżdził w 1wszej 4rce jego średnia wynosiła by około 1,4 co mnie przynajmniej nie powala na kolana, niektórych z tego co widzę, bardzo.
Wg. mnie wszyscy Ci zawodnicy powinni występowac w zespolach walczacych o utrzymanie, nie są wielkimi wirtuozami żużla i każdemu z nich moze wyjsc i nie wyjsc sezon. Mnie natomiast dziwi tylko fakt wielbienia niektórych zawodników, a niektórych przekreślania jak patrząc realnie dysponują podobnym poziomem. Śmiejecie sie ze Stachyry "z kim on nabił tą średnią 1,3 w e-lidze" więc ja zapytam z kim Knapp nabił tą średnią 1,9 w 1 lidze w 2giej 4rce ?? Hlib, Ząbik, Miedziński jak tak spojrzeć na tych juniorów z e-ligi to niewielu jest gorszych od wirtuozów z 2giej 4rki. Jednak to moje, zapewne uznane przez wielu za "głupie" zdanie.
Pozdrawiam