Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1201 Postautor: bartosch » 11 stycznia 2007, o 23:21

fifiks pisze:Może Burza tak na drugą linię :lol: .

i tak za bardzo pada juz, takze burza nie jest do niczego potrzebna... prognozy wskazuja ciemne chmury nad wielkopolska, a tego albo deszcz albo burza...
carpe diem!

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1202 Postautor: jataman21 » 11 stycznia 2007, o 23:24

Mówiąc krótko: Burza w Poznianiu :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1204 Postautor: kdsz » 12 stycznia 2007, o 08:29

portal gazeta.pl pisze:Seba podpisał

Po rocznej przerwie Sebastian Trumiński powrócił do macierzystego TŻ. Wczoraj zawodnik podpisał roczny kontrakt z lubelskim klubem

ŻUŻEL

Będzie to już ósmy zawodnik zakontraktowany przez I-ligowe TŻ na nadchodzący sezon. Wcześniej dwuletnie umowy podpisali: juniorzy Aleksiej Charczenko (Rosja), Kenneth Hansen, Lars Hansen (obaj Dania) i Matej Kus (Czechy) oraz fiński senior Kauko Nieminen. Ostatnio kontrakt zawarł Daniel Jeleniewski. Ponadto ważną umowę z klubem ma junior Karol Polak. - W zasadzie porozumienie osiągnęliśmy już jakiś czas temu, ale dopiero teraz dopięliśmy negocjacje na ostatni guzik - mówi Trumiński. - Rozmowy nie były zbyt trudne, a jedyne co przeszkadzało w ich finalizacji, to kwestia otrzymania przez lubelski klub licencji. Na szczęście działaczom udało się tego dokonać i mam nadzieję, że i ja w jakimś stopniu pomogę tej drużynie wrócić na właściwe tory.

W poprzednim sezonie Trumiński startował w II- ligowym wówczas GTŻ Lotos Gdańsk, które wygrało rozgrywki i awansowało o klasę wyżej. Dla samego zawodnika nie był to jednak rok udany, gdyż w zasadzie od początku rozgrywek miał problemy ze sprzętem. - Taka jest niestety specyfika tej dyscypliny. Niemniej mam nadzieję, że to już za mną i wierzę, że w tym sezonie pokażę się z dobrej strony, podobnie jak reszta naszej drużyny - stwierdził z optymizmem popularny Seba.

Nie było to na pewno ostatnie wzmocnienie lubelskiego zespołu. Z TŻ negocjują także inni wychowankowie, tj. Dariusz Śledź, Tomasz Piszcz czy Dawid Stachyra, a także inni krajowi zawodnicy. - W tej chwili jesteśmy w kontakcie z co najmniej kilkoma krajowymi żużlowcami i być może w najbliższym czasie podpiszemy kolejne umowy - zapowiada Jarosław Siwek, prezes TŻ.

Truminsen powrócił po roku przerwy? Charczenko to junior? Jestem zdecydowanie niedoinformowany...

Pokemon pisze:Jest waleczny, zadziorny
Poważnie? :shock:
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1206 Postautor: kdsz » 12 stycznia 2007, o 08:52

Co nie zmienia faktu, że zadziorny to on jest tylko poza torem. Z drugiej strony jeśli w każdym wyścigu od startu do mety będzie jechał na pierwszym miejscu, to będziemy go nosić na rękach. Cieszę się, że wrócił
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1207 Postautor: Sledzio » 12 stycznia 2007, o 10:55

Ciesze się ze Trumna wrócił do Lublina ! Oby teraz Śledzik Dawidek Piszczyk wrócili do Lublina i jakoś damy rade sobie na te 5 miejsce w tabeli.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1208 Postautor: ravajas » 12 stycznia 2007, o 11:51

Pokemon, czy Dawid w Lublinie będzie jeździł na sprzęcie, na który Lublina nie stac? Więc sam widzisz, że pozytku z niego nie będzie.

A teraz trudniejsze zadanie. Taka metafora: ja mam w domu komputer z procesorem 166MHz, na który 10 lat temu też niewielu było stać. I co? dziś na nim nie chodzą żadne gry... cholera, a ja nie wiem czemu :(
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

rob7
Senior

#1210 Postautor: rob7 » 12 stycznia 2007, o 13:05

ravajas pisze:Pokemon, czy Dawid w Lublinie będzie jeździł na sprzęcie, na który Lublina nie stac? Więc sam widzisz, że pozytku z niego nie będzie.

A teraz trudniejsze zadanie. Taka metafora: ja mam w domu komputer z procesorem 166MHz, na który 10 lat temu też niewielu było stać. I co? dziś na nim nie chodzą żadne gry... cholera, a ja nie wiem czemu :(

... a to Lublin ma na coś stać? Każdy będzie jeździł na sprzęcie na jaki jego będzie stać i adekwatnie do posiadanego sprzętu zarabiał....
Klub (szczególnie jeśli powstanie SSA) to może wypłacić zaliczkę na poczet wynagrodzenia bo chyba nikt kontraktów amatorskich nie podpisał

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1211 Postautor: ravajas » 12 stycznia 2007, o 14:58

zdaje się, że nie zrozumieliście mojej wypowiedzi: miała ona być takim samym nonsensem, jakim była wypowiedź Pokemona, ze Dawid ma sprzęt na który Lublina nie stac. Więc powtarzam za Tobą: To Lublin ma byc na coś stać?

a co do zarabiania dzięki sprzętowi to jest to zamkniete koło: aby mieć dobry sprzęt, trzeba dobrze zarabiac, a żeby na torze dobrze zarabiać, trzeba mieć dobry sprzęt.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1212 Postautor: Cooper » 12 stycznia 2007, o 15:05

To nie jest zamkniete kolo. To jest najprostsza zasada biznesu, zeby zarobic trzeba zainwestowac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1213 Postautor: ravajas » 12 stycznia 2007, o 15:06

co nie zmienia faktu, że jest to zamknięte koło. to o czym Ty mówisz, to jest rozruch - uzywając nomenklatury technicznej.

i nie zawsze inwestycja owocuje zarobkiem. niestety.
pozdrawia:
Rafał Borowski

meridol

#1214 Postautor: meridol » 12 stycznia 2007, o 18:23

racja, przecież można źle zainwestować w sprzęt...
Cooper ma racje, żużlowiec musi wkłacać w sprzęt bardzo dużą większość swoich pieniędzy i dopkóki będzie celowo na tym oszczędzał, daleko a może raczej szybko nie zajedzie.

rob7
Senior

#1215 Postautor: rob7 » 13 stycznia 2007, o 13:58

nie wiem jakie są możliwości finansowe klubu
i jaka koncepcja składu ale trzecie miejsce Johnstona
w mistrzostwach Australii coÅ› znaczy, za nim sÄ… Schlein, Stead, Nicholls
może warto z nim "pogadać"
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=169179

śliwek

#1216 Postautor: Å›liwek » 13 stycznia 2007, o 18:06

Grudziądz chce renegocjować kontrakty,a chyba nie wszyscy zawodnicy się na to zgodzą.Można by spróbować od nich podłapać Staszka i Krzyżaniaka.Ew. Rymela albo puzona.Faktycznie warto pomyśleć nad johnstonem.Kiedy możemy się spodziewać jakichś nowych kontraktów?

POZDRO

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1218 Postautor: Cooper » 13 stycznia 2007, o 18:22

Gawrzyk pisze:Codziennie

O jaaacie, to zakontraktujemy jeszcze 18 zawodnikow? 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

bartexs1
Senior

#1219 Postautor: bartexs1 » 13 stycznia 2007, o 18:34

śliwek pisze:Grudziądz chce renegocjować kontrakty,a chyba nie wszyscy zawodnicy się na to zgodzą.Można by spróbować od nich podłapać Staszka i Krzyżaniaka.Ew. Rymela albo puzona.Faktycznie warto pomyśleć nad johnstonem.Kiedy możemy się spodziewać jakichś nowych kontraktów?

POZDRO

hehehehe to spoko, Fijałkowski jest wolny, Staszek sie nie zgodzi przed sezonem na renegocjacje kontraktu, Rymel tym bardziej bo to obco... korzystac z okazji działacze lubelscy...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1220 Postautor: jataman21 » 13 stycznia 2007, o 18:42

Rymel to nie żaden kąsek, średnia 1,8 w najsłabszym zespole nie jest osiągnięciem, do tego przeważnie był wystawiany tylko na meczach w Krośnie, ja bym go sobie darował. Krzyżaniak i Staszek z seniorów.
Z juniorów może Mroczka?? ale on chyba nie będzie do wzięcie.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
fifiks

#1221 Postautor: fifiks » 13 stycznia 2007, o 19:04

Uważam, że można sciągnąc Rymela, to Czech więdz nie wiedze powodu dlaczego regularnie nie mógłby u nas startować. Fakt najsłabszym zespole ale to właśnie on jako obco jakoś go podbudowywał swoją niezłą postawą.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1222 Postautor: Hans » 13 stycznia 2007, o 19:22

Wątpię, aby Grudziądz chciał renegocjować kontrakty z obcokrajowcami...
A ile jest w tym prawdy, że chcą także z seniorami tego nie wie nikt :)
Staszkowi jakoś ciężko odejść z GTŻ, bo ma dobrego sponsora :P
Widziałbym z tych "odpadków", bo tak można by nazwać zawodników jeszcze bez klubów- nawet jeżeli wliczając seniorów GTŻ, to jednak przekonywałbym się co do Puszaka ( może rzeczywiście odbuduje się w I lidze :wink: ).

Dodajmy do tego Śledzia, Piszcza, Jonhstona, i kogoś tam jeszcze i zamkniemy skład na ten sezon :D
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2007, o 19:31 przez Hans, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1223 Postautor: jataman21 » 13 stycznia 2007, o 19:23

Uważam, że można sciągnąc Rymela, to Czech więdz nie wiedze powodu dlaczego regularnie nie mógłby u nas startować. Fakt najsłabszym zespole ale to właśnie on jako obco jakoś go podbudowywał swoją niezłą postawą.

Stary nie dość że takie bzdury to jeszcze takie byki :roll:
Sorry za OT
ObrazekObrazek

meridol

#1224 Postautor: meridol » 13 stycznia 2007, o 20:05

jataman21 pisze:Stary nie dość że takie bzdury

pewnie, wszyscy oprócz ciebie piszą bzdury...

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#1225 Postautor: luckas » 13 stycznia 2007, o 20:20

Wy tu zabieracie grudziądzowi zawodników, a oni tymczasem podpisują kolejne umowy 8)

Leon Madsen przedłużył kontrakt z GTŻ.

za sf.pl