Rafał Klimek
Zgadzam sie z Gawrzykiem - w Hansenach nie widzę niczego nadzwyczajnego ale na Rafała wystarczy. Jego sezon nie był aż tak dobry jak to można było tu i tam wyczytać. Na razie nie ma co porównywać. Rafał musi zacząć mieć świadomosć czego chce od sprzętu -wtedy zacznie punktować. No i musi mieć wokół siebie mniej ludzi, którzy zamiast pogonić go do roboty robią mu wodę z mózgu wmawianiem jakim jest wielkim talentem. Żeby sie chłopak nie obudził z ręką w nocniku w wieku 30 lat z dorobkiem Piszcza czy Jeleniewskiego - czyli wiecznie niespełniony talent.
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
A moze napiszecie wielce szanowni na jakim sprzecie jechal Rafal w tym cudownym turnieju, nie mial chlopak w sezonie na czym jezdzic a wy mowicie o jakims zasciankowym turnieju na koniec sezonu.Ludzie, macie mlodego zdolnego chlopaka, chcecie miec zespol oparty na wychowankach, wiec na ch... opowiadacie jakies bzdety o dwoch nikomu nieznanych Dunczykach. Mam nadzieje ze beda w jakims stopniu przydatni w tym sezonie, ale na litosc boska odwalcie sie juz od Rafala.
Rodzicow sie nie wybiera.
Rodzicow sie nie wybiera.
jataman21 pisze:
ahahahahaahahaha to się ubawiłem po pachy, człowieku żartujesz czy aż tak idiotycznie myslisz??
Jatamn wyluzuj troche z tymi inwektywami, bo jak na moj gust to powoli zaczynasz kwalifikowac sie na bana. Przyjmij do wiadomosci, ze nie kazdy kto mysli inaczej niz Ty jest dzieckiem albo idiota. Kreujesz sie na nieomylnego znawce, a jak na razie to wiekszosc forum postrzega Twoje myslenie jako, uzywajac Twojego jezyka, idiotyczne, gdy stawiasz D. Stachyre ponad Knappa, czy Bajerskiego ponad Piszcza.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Gelu Jeleń ma 24 lata
Nikomu nieznanych ? Dla prawdziwego kibica żużlowego, przeglądającego wyniki różnorakich meczów, turniejów, mistrzostw, przewijały się nazwiska obydwu Duńczyków i zaprezentowali sie z dobrej strony. Nikt tu nie przyczepia się do Rafała, tylko ogólnie do jego teamu, który podobno i da się to zauważyć na forum po postach, po prostu złożył za wysokie propozycję kontraktowe dla klubu i jego możliwości dla juniora.
A co do zawodników; podobno z klubem kontaktował się Rafał Trojanowski, czy Harry rozważasz jego przyjście do Lublina ?
A oto wypowiedź Trumny w LSE:
Harry jak siÄ™ miewa sytuacja z Sebastianem?
Nikomu nieznanych ? Dla prawdziwego kibica żużlowego, przeglądającego wyniki różnorakich meczów, turniejów, mistrzostw, przewijały się nazwiska obydwu Duńczyków i zaprezentowali sie z dobrej strony. Nikt tu nie przyczepia się do Rafała, tylko ogólnie do jego teamu, który podobno i da się to zauważyć na forum po postach, po prostu złożył za wysokie propozycję kontraktowe dla klubu i jego możliwości dla juniora.
A co do zawodników; podobno z klubem kontaktował się Rafał Trojanowski, czy Harry rozważasz jego przyjście do Lublina ?
A oto wypowiedź Trumny w LSE:
Harry jak siÄ™ miewa sytuacja z Sebastianem?
Cooper po 1 nie mówię tak do każdego, z wieloma osobami dyskutuję normalnie, pozatym nie nazwałem nikogo idiotą jak to określiłeś. Ale jeśli kolega Dobromir mówi że Klimek jest napewno lepszy na naszym torze to poprostu to wyśmiałem, do tego powiedział że dużo lepszy i ze spokojnie wygra 4/5 biegów przeciwko Hansenom, miało to miejsce ale w 2 strone na memoriale, a Hansenowie byli u Nas 1 raz.
2 sprawa: jeśli będę kwalfikował się na bana to zapewne ktoś kompetentny mi albo o tym powie na PW, albo na forum, albo poprostu mi zablokuje konto, a nie jakiśtam Cooper.
Kolejna sprawa...
Mam swoje zdanie i nie wydaje mi się ono smieszne. Stachyra ma szanse być solidnym ligowcem w 1 lidze, a Bajerski moze się odrodzi... zaś Knapp nigdy nie był wielkim wirtuozem tego sportu a Piszcz z sezonu na sezon jeżdzi coraz gorzej. Oczywiście wszystkim im życzę jak najlepiej.
Pozdrawiam
2 sprawa: jeśli będę kwalfikował się na bana to zapewne ktoś kompetentny mi albo o tym powie na PW, albo na forum, albo poprostu mi zablokuje konto, a nie jakiśtam Cooper.
Kolejna sprawa...
gdy stawiasz D. Stachyre ponad Knappa, czy Bajerskiego ponad Piszcza.
Mam swoje zdanie i nie wydaje mi się ono smieszne. Stachyra ma szanse być solidnym ligowcem w 1 lidze, a Bajerski moze się odrodzi... zaś Knapp nigdy nie był wielkim wirtuozem tego sportu a Piszcz z sezonu na sezon jeżdzi coraz gorzej. Oczywiście wszystkim im życzę jak najlepiej.
Pozdrawiam
jataman21 pisze:Stachyra ma szanse być solidnym ligowcem w 1 lidze, [...] zaś Knapp nigdy nie był wielkim wirtuozem tego sportu
Bajerski moze się odrodzi... [...] a Piszcz z sezonu na sezon jeżdzi coraz gorzej.
Gdzie w tym sens, gdize logika
Knapp ma szanse być solidnym ligowcem w 1 lidze, [...] zaś Stachyra nigdy nie był wielkim wirtuozem tego sportu
Piszcz moze się odrodzi... [...] a Bajerski z sezonu na sezon jeżdzi coraz gorzej.
I też pasuje więc o co Ci chodzi
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Nikt tu nie przyczepia się do Rafała, tylko ogólnie do jego teamu, który podobno i da się to zauważyć na forum po postach, po prostu złożył za wysokie propozycję kontraktowe dla klubu i jego możliwości dla juniora.
Że co ???
JakaÅ› propozycja ?? Ojej.
jataman21 nie przesadzaj z tym śmiechem bo się spocisz.
Ostatnio zmieniony 8 stycznia 2007, o 23:07 przez Regdal, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
-
meridol
W tej dyskusji jesteÅ› Gawrzyku trochÄ™ tendencyjny.
Zapytaj się harrego kto namówił i dlaczego Klimka do udziału w tym memoriale.
Tej imprezy nie było w kalendarzu Rafała,priorytetem były zawody "Nadzieje Polskiego żużla" nazajutrz w Poznaniu".
Niektórzy piszą, że Rafał źle potraktował kibiców,a jak miał pojechać skoro klub nie wspierał Rafała od samego początku sezonu,Rafał od początku do końca sezonu jeździł za swoje,potem nawet zgodził się na obniżenie punktówki jeżdżąc za 1/4 kwoty zapisanej w kontrakcie.
Oczywiście teraz można pisać że Papa sam zgodził się na takie warunki,a ja się zapytam - a jakie miał wyjście ? I tak zero wsparcia i tak,więc żeby nie wycofywać syna z jazdy tak zadecydował.
W obliczu wydatków poniesionych przez klub na wyszkolenie Rafała oraz niespełnienia przez klub warunków kontraktu tak powinno być.
"Bardzo dużo" to znaczy ile ? 10,20,30 zawodów.Dokładnie zaliczył 9 meczów 1 ligi i kilka zawodów młodzieżowych.Został najlepszym debiutantem w Polsce pod względem ilości zdobytych punktów.Czy klub który reprezentował w jakiś sposób to zauważył ? Czyżby samo umożliwienie startów juniorowi to ogromna zasługa ?
Został zauważony nie tylko dzięki temu że pojechał w barwach TŻ ,ale również dzięki umiejętnościom,które posiada,a koszty udziału w powołaniach pokrył w całości Papa Klimek.
Zapytaj się harrego kto namówił i dlaczego Klimka do udziału w tym memoriale.
Tej imprezy nie było w kalendarzu Rafała,priorytetem były zawody "Nadzieje Polskiego żużla" nazajutrz w Poznaniu".
Niektórzy piszą, że Rafał źle potraktował kibiców,a jak miał pojechać skoro klub nie wspierał Rafała od samego początku sezonu,Rafał od początku do końca sezonu jeździł za swoje,potem nawet zgodził się na obniżenie punktówki jeżdżąc za 1/4 kwoty zapisanej w kontrakcie.
Oczywiście teraz można pisać że Papa sam zgodził się na takie warunki,a ja się zapytam - a jakie miał wyjście ? I tak zero wsparcia i tak,więc żeby nie wycofywać syna z jazdy tak zadecydował.
Karta Rafała jest ich własnością,
W obliczu wydatków poniesionych przez klub na wyszkolenie Rafała oraz niespełnienia przez klub warunków kontraktu tak powinno być.
Umożliwiliśmy mu bardzo dużo startów.
"Bardzo dużo" to znaczy ile ? 10,20,30 zawodów.Dokładnie zaliczył 9 meczów 1 ligi i kilka zawodów młodzieżowych.Został najlepszym debiutantem w Polsce pod względem ilości zdobytych punktów.Czy klub który reprezentował w jakiś sposób to zauważył ? Czyżby samo umożliwienie startów juniorowi to ogromna zasługa ?
Dzięki temu został zauważony i dostał kilka ciekawych powołań i co za tym idzie zaczęły się nim interesować możne kluby.
Został zauważony nie tylko dzięki temu że pojechał w barwach TŻ ,ale również dzięki umiejętnościom,które posiada,a koszty udziału w powołaniach pokrył w całości Papa Klimek.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Ale co do tego mają kibice? Team Klimków uważa, że został źle potraktowany przez klub i w memoriale zemścił się za to na kibicach?Niektórzy piszą, że Rafał źle potraktował kibiców,a jak miał pojechać skoro klub nie wspierał Rafała od samego początku sezonu,Rafał od początku do końca sezonu jeździł za swoje,potem nawet zgodził się na obniżenie punktówki jeżdżąc za 1/4 kwoty zapisanej w kontrakcie.
Poza tym, z tego co pamiętam to Klimek chciał podpisać kotrakt tylko do końca sezonu (a nie na dwa) w zamian nie żądając nic od klubu, ostatecznie tak przecież wyszło, a teraz źle?
Po pierwsze, chyba tych zawodów młodziezowych było trochę więcej niż "kilka". Dobre w takim razie Klimka, w czym problem?Dokładnie zaliczył 9 meczów 1 ligi i kilka zawodów młodzieżowych.Został najlepszym debiutantem w Polsce pod względem ilości zdobytych punktów.
Zauważyłem, że macie strasznie roszczeniową postawę wobec klubu. To nie ta epoka panowie. Jeśli w Lublinie tak wam źle, że musicie narzekać na każdym kroku to udajcie się tam gdzie wam będzie dobrze, gdzie zapłacą wam tyle ile chcecie.
Osobiście uważam, że Klimek to duży talent i mógłby zrobić karierę. Chciałbym żeby jeździł w Lublinie, ale obserwując od początku postawę osób, które go otaczaja obawiam się, że skończy tak jak Marcinkowski i inni jemu podobni małoletni gwiazdorzy.
istred pisze:...Zmuszał was ktoś, jeździć za 1/4? Trzeba było się nie zgodzić.Niektórzy piszą, że Rafał źle potraktował kibiców,a jak miał pojechać skoro klub nie wspierał Rafała od samego początku sezonu,Rafał od początku do końca sezonu jeździł za swoje,potem nawet zgodził się na obniżenie punktówki jeżdżąc za 1/4 kwoty zapisanej w kontrakcie.
Tak tak w a potem znów jakiś mądry by napisał ze Rafał olał kibiców, bo nie chciał sie zgodzić na obniżenie zarobków tak jak pozostali zawodnicy i jeszcze robi z siebie wielką gwiazdę
Ja w tej dyskusji życze tylko wszystkim i teamowi Rafała jak i przedstawicielom klubu oraz kibicom więcej obiektywizmu, bo póki co tego wszystkim brakuje najbardziej patrząc z boku.
Zauważyłem, że macie strasznie roszczeniową postawę wobec klubu. To nie ta epoka panowie. Jeśli w Lublinie tak wam źle, że musicie narzekać na każdym kroku to udajcie się tam gdzie wam będzie dobrze, gdzie zapłacą wam tyle ile chcecie.
Kolego istred odpowiem na twoje wykrzywione poglÄ…dy cytatem z tego forum
Zapytaj się szkółkowiczów jeżdżących na własnych motorach..
płacąc za treningi które organizowali amatorzy.. (bo karetka i utrzymanie toru kosztuje..).
Kiedy zaczely sie wakacje.. adepci dostali .. wolne.. :/ Ciekawe dlaczego?
Bywałem na treningach adeptów.. kilku dobrze sobie poczynało .. ale co z tego?
Czy im też powiesz,że mają wygórowane roszczenia,bo chcą jeździć za pieniądze swoich rodziców,płacąc za treningi.A może niech sobie idą tam gdzie dobrze im zapłacą ?
Jaka to epoka,gdzie zawodnik szkoli się za swoje,potem jeździ dla klubu za swoje,naraża swoje zdrowie i życie za swoje,a jak upomina się choćby o odrobinę czegoś to ma już wygórowane żądania.
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
Tak to jest teraz w sporcie..
wszystko obija sie o pieniÄ…dze.. a sportowe emocje przechodzÄ… na bok.
Nie tędy droga, ale co poradzić?
Chcesz jeździć na żużlu? (nie tylko w Lublinie) rodzice muszą inewstować z własnej kieszeni. Myśle, ze kazdy sie orientuje jakie stawki wchodza w gre.. (mówiąc tylko o osprzęcie).
wszystko obija sie o pieniÄ…dze.. a sportowe emocje przechodzÄ… na bok.
Nie tędy droga, ale co poradzić?
Chcesz jeździć na żużlu? (nie tylko w Lublinie) rodzice muszą inewstować z własnej kieszeni. Myśle, ze kazdy sie orientuje jakie stawki wchodza w gre.. (mówiąc tylko o osprzęcie).
trening czyni mistrza.