Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Speedway-Mati
Zawodowiec

#626 Postautor: Speedway-Mati » 28 grudnia 2006, o 10:41

No to się zbroimy :D A myślałem że nic w tym Lublinie już nie ruszy....z pozoru tak mam jestem pesymistą .... Ale widzę będzie niezła jazda :P 8)

Danio

#627 Postautor: Danio » 28 grudnia 2006, o 10:52

Wydaje się że w Grudziądzu mają niezły BALOON- kontrakty podpisane a kasy, zakładany budżet- fikcja :!:
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_grud ... 1089889805
Ja zastanowiłbym się czy nie zadzwonić jeszcze do Pawła Staszka i Krzyżaniaka- może jest szansa zerwania przez nich kontraktów a podpisanie w Lublinie?

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#628 Postautor: Drabol » 28 grudnia 2006, o 11:02

Widze że nikt z was nie widział Kusia na oczy. Już jak na swój wiek to zawodnik naprawde dobry, w Czechach (juniorach) zdecydowanie ustępuje tylko Siterze (nie licze Tomicka), a jest z rocznika 1989. Całkiem niezła sylwetka, czesto jeździ i ma naprawde dobre wyniki min.mimo 17 lat zaliczył finał IMEJ gdzie był 13. W tym roku raczej na cuda nie ma co liczyć, ale kontrakt na 2 lata to może bć strzał w dziesiątke. Pozatym nominalnie to dopier wasz trzeci junior - nie widze powodu do tragedii? Moim zdaniem dużo lepszy zakup od Aloszy.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Danio

#630 Postautor: Danio » 28 grudnia 2006, o 11:18

Właśnie tak domyślałem się! No cóż trzeba pogratulować Gdańskowi za silną drugą linię!!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#631 Postautor: kilar » 28 grudnia 2006, o 11:18

A niech idzie, Jego sprawa. Przynajmniej dobrze, ze nie wzmocnil Grudziadza, czy Poznania.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#632 Postautor: Fork » 28 grudnia 2006, o 11:31

Na samym początku, chciałbym pogratulować zarządowi. Pomimo trudnej sytuacji nie poddajecie sie i probujecie ratować żużel w Lublinie.Brawa!
Nareszcie po jakims czasie powróciła rozsądna polityka. W wypowiedziach Harrego mozna wyczuc odrobine nadzieji :)
Jestem pewien, ze sily sa mierzone na zamiary. Dobrym pomyslem jest kontraktowanie juniorow na 2 lata. Moze faktycznie za rok ktos wystrzeli?

Panowie J, T, P są w stanie na naszym torze wygrać z każdym. I swojaki.

I to mi sie podoba...
Jak nie widac roznicy, to po co przeplacac? :wink:
Zawsze mowi sie ze tonacy brzytwy sie chwyta ale.. moze los sie "jutro" odwroci?
[/list]
trening czyni mistrza.

janek
Kadrowicz

#633 Postautor: janek » 28 grudnia 2006, o 12:07

Jak Nasze "Swojaki" zainwestują w sprzęt konkretne pieniądze, a zimę przepracują w pocie czoła , to będą naprawdę groźni na Zygmuntowskich.
Aby tylko z nawierzchnią toru nie było żadnej niespodzianki

Danio

#634 Postautor: Danio » 28 grudnia 2006, o 12:31

Jak Nasze "Swojaki" zainwestują w sprzęt konkretne pieniądze

Pieniądze to nie wszystko! Już pisałem. Piszcz był kreowany u nas na lidera i dostał dużo kasy a efekt było widać. Człowiek kontuzjogenny to raz a po drugie im chyba trzeba przygotować motorki i podstawić. Dostaną kasę, zainwestuje u złego tunera i będą zwalać winę na wszystko aby nie na siebie. Piszcz na dodatek jeszcze sam z ojcem bawi się w tunerkę, ciekawe czy jeszcze w taki sposób przygotowuje silniki czy daje konkretnemu tunerowi? czyli fachowcom.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#636 Postautor: papi » 28 grudnia 2006, o 13:49

a jakie masz inne opcje :?: Odszedł Knapp i wśród wolnych zawodników lubelacy to ścisła czołówka. Śledź czy nawet Trumna z Piszczem i Jeleniewskim to poza Czerwińskim i Chromikiem chyba najlepsi Polacy bez kontraktu. Ewentualnie mozna dorzucić tutaj Barana i tyle. Nic ciekawszego już się nie wymyśli, ostatnim ratunkiem jest Hamill... :roll:

Smirnek_
Senior

#637 Postautor: Smirnek_ » 28 grudnia 2006, o 13:56

Właśnie z Hamillem to jest ciekawe, że jeszcze nie ma kontraktu w Polsce. Może czeka na jakąś bardzo kuszącą propozycję z Lublina :wink:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#638 Postautor: kilar » 28 grudnia 2006, o 13:59

Skoro stawiamy na naszych i przede wszystkim na mecze u siebie, to jak najszybciej trzeba tor wyrownac, bo nawet wychowankowie + Hamill niewiele pomoga.

Danio

#639 Postautor: Danio » 28 grudnia 2006, o 14:04

papi jeszcze pewnie kilku znalazło by się np.Brhel, Staszek Burza- wielu tutaj pisało o nim, choć ja mam wątpliwości i każdy ma prawo mieć swoje odmnienne zdanie w tym temacie. Powoli ruchy kadrowe zawężąją nam się. Jeszcze została nam nadzieja że Grudziądz nie znajdzie nowego prezesa i nie zdołają uzbierać zakładanego budżetu, może posypie się drużyna i możemy swojaka ściągnąć czyli Pawła Staszka 8) Marzenia- ale jakaś mała nadzieja zawsze jest

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#640 Postautor: kleczes_GKM » 28 grudnia 2006, o 14:11

Nie wiem czemu wiekszosc klubow jest tak "napalona" na Bulleta, skoro nie gwarantuje juz zdobyczy punktowych takich jak kiedys, a pieniadze wola sobie takie jakby byl w szczytowych latach swojej kariery :roll: Wg mnie to sie kompletnie nie kalkuluje, no chyba ze Wasza druzyna ma nadmiar pieniedzy w klubowej kasie :wink:

Co do artykulu na pz.pl zywcem przepisany z Gazety Pomorskiej, przez dziennikarke ktora myli Jonassona z Jonssonem, przeplatajac to Johanssonem :lol: Tak naprawde wszystko wyjasni sie 10 stycznia, wtedy odbedzie sie walne i wybor nowego prezesa, a mowi sie o powrocie ludzi, ktorzy juz w klubie byli :? Zobaczymy co z tego wyniknie...

Powoli ruchy kadrowe zawężąją nam się. Jeszcze została nam nadzieja że Grudziądz nie znajdzie nowego prezesa i nie zdołają uzbierać zakładanego budżetu, może posypie się drużyna i możemy swojaka ściągnąć czyli Pawła Staszka

Ciekawe masz te marzenia... :roll:
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2006, o 14:22 przez kleczes_GKM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#642 Postautor: luckas » 28 grudnia 2006, o 14:20

a po drugie to on juz podobno podpisal umowe w Polsce a bedzie to ogloszone na konferencji prasowej w styczniu.

W zielonce - podobno ;)

Danio

#643 Postautor: Danio » 28 grudnia 2006, o 14:24

kleczes_GKM napisał:
Ciekawe masz te marzenia.

Każdy ma prawo do swoich marzeń. Równie dobrze mogę napisać że Ty nie wiele mniej ciekawsze masz marzenia co do swojego zespołu a raczej spraw Klubowych. Prezesa jakiegoś łatwo znaleźć- już doświadczyliście tego, opowiadać bajeczki również łatwo ale znaleźć kase na budżet 1,3 mln zł jaki sobie założyliście bez strategicznego sponsora to wcale nie łatwa sprawa stąd mam takie same podstawy do marzeń w osobie P. Staszka jak Ty że wszystko ułoży się wam w Klubie HAHAA :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#644 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2006, o 14:26

Ja o Staszku nie marzę - odpowiem jak Harry - a w czym taki Truminsen czy Piszczyk są gorsi? Stacho też lubi przycieniować sezon, a po co on nam na jeden mecz w sezonie?

Danio

#645 Postautor: Danio » 28 grudnia 2006, o 14:33

Nie będę wdawał sie w polemikę z Tobą gelu ale fakty na sucho są takie że Staszek odkąd doświadczył życzliwości od władz Klubowych GKM i dostał szanse na jazdę wykręcił przyzwoite średnie podczas gdy Trumna czy Piszcz nie dokonaliby tego mając zagwarantowane te same środki finansowe.To inna półka i szkoda gadać

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#646 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2006, o 14:43

Danio pisze:Nie będę wdawał sie w polemikę z Tobą gelu ale fakty na sucho są takie że Staszek odkąd doświadczył życzliwości od władz Klubowych GKM i dostał szanse na jazdę wykręcił przyzwoite średnie podczas gdy Trumna czy Piszcz nie dokonaliby tego mając zagwarantowane te same środki finansowe.To inna półka i szkoda gadać

Półka jest ta sama - dlatego decydują niuanse. U Staszka wystarczy upadek i po sezonie - jest bojaźliwy. W meczach wyjazdowych zdarzają mu się dobre występy z częstotliwością Jelenia czy Franka. Jego atutem od zawsze był starty - a jak wygra start, ciężko go dogonić. Ale nie zawsze te starty ma bezbłędne. Jak taki Truminsen spasuje się z torem jak podczas sparingu z Józkami - jest dla Staszka niełapany. Nawet w Grudziądzu z tego co pamietam w 2005 roku Sebek walnął 14 oczek - przegrał tylko w ostatnim biegu własnie ze Stachem i to na ostatnich metrach.

Danio

#647 Postautor: Danio » 28 grudnia 2006, o 14:56

Chcesz polemiki dalej Gelu :wink: Ok tyle ze pracuje do 15-tej i uciekam z kompa później :wink: Więc tak szybko. Co do jednego zgodze się .Porównujesz Trumne z Staszkiem- obaj to startowcy- dobre mają starty, za Staszkiem przemawia więcej meczu objeżdzonych wśród najlepszych. Trumna jeździł w II lidze parę sezonów. Dobry start Staszka i póżniej ciężko jego dogonić i to świadczy o dobrze przygotowanym sprzęcie i o nim samym. Trumna żeby tak pojechał jak w sparingu z Józkami potrzebuje silnej motywacji aby się pokazać, ale czy jest w stanie tak jeździć regularnie? według mnie NIE!! poza tym jak sam Trumna w wywiadzie odpowiedział na pytanie- dlaczego słaby sezon zaliczył w Gdańsku- nie trafił ze sprzętm, tunerem- ile takich wymówek już słyszeliśmy u zawodników- aż żygać się chce od tych słów i to ma być PROFESJONALISTA?
Jakie dajesz gwarancje Gelu że Trumna trafi ze sprzętem i będzie miał motywacje w każdym meczu i będzie robił na naszym torze po 10 pkt- NIE DASZ ŻADNYCH bo i sam Trumna takich nawet nie da.
A Staszkowi uwierze szybciej bo ma sprzet co roku dobrze przygotowany i robi u tego samego tunera-dałbym więcej % szans że częściej waliłby na naszym torze 10 pkt.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#648 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2006, o 15:07

Nie nie - ja nie polemizuję - po prostu Staszek to przeciętniak, który w żużlu nic nigdy nie osiągnął - podobnie jak Trumiński czy Piszcz. Dlatego tacy zawodnicy są porównywalni a o tym krtóry jest lepszy decyduje dyspozycja dnia. A gwarancji nie dam za żadnego z nich - mogę gwarantować, że Peter Karlsson będzie w trójce najlepszych zawodników I ligi.

Awatar użytkownika
KM_OSTRÓW

#649 Postautor: KM_OSTRÓW » 28 grudnia 2006, o 15:13

Witam. Cieszę się, że Lublin zaczyna budowe składu bo już się bałem, ze ponownie będzie 7 drużyn. A tak dzięki wam znów bedzie można zobaczyć 8 zespołów w akcji.
Co do składu to nie chce krakać ale chyba bedzie to młody zespół, który bedzie groźny na własnym torze.
Widać, że wasz klub buduje drużynę z przyszłością. Stawia na młodych zawodników, którzy za dwa lata mogą być bardzo dobrymi zawodnikami.
Jak dla mnie to wasz zespół budwany jest z głową i bardzo cenię sobie młode zespoły. Macie zawodników o dużym talencie. Ja np chciałbym widzieć u siebie w Ostrowie Rafała Klimka, ale doskonale wiem, że jest to nie możliwe. No nic życzę wam jak najlepiej. Chociaż wiem, że o utrzymanie może być niezwykle ciężko.

PS Myślę, że warto aby wasi działacze zainteresowali się Danielem Davidssonem

Holly

#650 Postautor: Holly » 28 grudnia 2006, o 15:17

mogę gwarantować, że Peter Karlsson będzie w trójce najlepszych zawodników I ligi.

wkoncu musi kiedyś nadejść ten sezon w którym wiekowy już Peter bedzie powoli usuwał sie z czołówki jeźdźców , myśle ze bedzie to sezon 2007 i ide o zakład ze nie bedzie w trójce najlepiej punktujących zawodników ligi.

ps. Niklas Karlsson jest jeszcze do wzięcia ;)