Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rob7
Senior

#351 Postautor: rob7 » 19 grudnia 2006, o 16:15

Jataman tylko że Gniezno baaardzo się wzmocniło do ubiegłego roku a T.Rempała zwykle u nas koło kompletu przywoził tak więc nie będzie na kim tych punktów robić ....
z takim składem jak proponujesz to można powalczyć z Poznaniem i Grudziądzem

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#352 Postautor: rAdEk23 » 19 grudnia 2006, o 16:17

jataman21 pisze:Burza napewnie gór złota nie chce, brać go i niech walczy o skład, co sie uparliście?? Koleś wcale nie jest słaby, miał przebłyski w e-lidze czego wy od niego chcecie?? Pozostało niewielu zawodników, w zatrudnienie Hamilla czy Sawiny zaczynam szczerze wątpić, a Burza jest tuż za nimi i za Czerwińskim... w którego też zreszta niewierze...
Danio... wiadomo że Burza jest tańszy od Czerwińskiego, ja bym chętnie widział obu w naszej drużynie. Na chwilę obecną mnie usatysfakcjonuje skład :
1.Jeleniewski
2.Åšledz
3.Burza
4.Trumiński
5.Czerwiński
6.Klimek
7.Hansen
8. Polak/Michaluk

W rezerwie Stachyra, i proponowałbym paru zawodników nie sprawdzonych w naszej lidze, przy zerze za podpis można ich raz sprowadzić i przetestować, może akurat chociaż jeden okaże się strzalem w 10 ?? Ten skład niczego nam nie gwarantuje, ale myslę że u siebie z Gnieznem Grudziądzem i Poznaniem wygramy, bo te drużyny nie są jakieś rewelacyjne.
Ja jestem jak najbardziej za Burzą i nie wiem czemu ma tylu przeciwników... na 1 ligę uważam że będzie dobrym zawodnikiem, szczególnie ze jesteśmy w kiepskiej sytuacji i pozostały praktycznie same odpady.

Watpie zebysmy zobaczyli w naszym klubie tych dwóch panów predzej
Piszcz podpisze :roll:
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#353 Postautor: kdsz » 19 grudnia 2006, o 16:21

Dlaczego?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#354 Postautor: boxing » 19 grudnia 2006, o 17:04

Mamy Hansena (i pewnie Truminskiego). Teoretycznie moze jeszcze byc Klimek, Sledz, pewnie Jelen, Knapp, Stachyra, Hamill, Sawina, Brhel (? na beton - o ile jeszcze pojedzie), R.Iwanow, (moze na pare meczow?) Adam Shields czy tercet Szombierski/Powaznyj/Czerwinski. Ugoda z zawodnikami, SSA - jeszcze mozna zmontowac sklad na utrzymanie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#355 Postautor: Fork » 19 grudnia 2006, o 17:14

Koleś wcale nie jest słaby, miał przebłyski w e-lidze czego wy od niego chcecie??

Tak, miał przebłyski. Tak jak kiedyś w ekstralidze Franków, Piszcz czy Wardzała i Robacki. I co z tego?
Ważne żeby w przyszłym seoznie był w formie, nie takiej, jak jego były kolega z drużyny, który wybrał podobna droge tyle, ze rok temu.

Pozostało niewielu zawodników

Zawsze mozna poszukac telenciaków za granica. Przecie mozemy kontraktowac nieograniczona liczbe obco :wink:
trening czyni mistrza.

JAG
Senior

#356 Postautor: JAG » 19 grudnia 2006, o 18:02

jataman21 pisze:
czy ja dobrze rozumiem?chodzi o skuteczność Staszka Burzy?

Źle rozumiesz.

a mozesz troszke jasniej? bo chyba nie o dostepnosc zawodnika chodziło w kontekscie zacytowanego przeze mnie w poprzednim poscie fragmentu.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#358 Postautor: jataman21 » 19 grudnia 2006, o 21:16

Jataman tylko że Gniezno baaardzo się wzmocniło do ubiegłego roku a T.Rempała zwykle u nas koło kompletu przywoził tak więc nie będzie na kim tych punktów robić ....

ahahahahaha to sie usmialem, na czym polegają wzmocnienia Gniezna?? Że zamienili Jensena na Steada albo Jankowskiego na Rempałe?? Bez jaj... moim zdaniem Gniezno jest na podobnym poziomie niż rok temu, jak nie troche słabsze z uwagi straty Jensena.
Piszcz podpisze

No niestety niektórzy dalej mają klapki na oczach i widzą w Piszczu potencjał na niezłego zawodnika.

a mozesz troszke jasniej? bo chyba nie o dostepnosc zawodnika chodziło w kontekscie zacytowanego przeze mnie w poprzednim poscie fragmentu.

Jak zwykle chcesz mnie ugryść, tym razem nie podejmuję polemiki.

czy to mniej realny scenariusz ?

Równie realny, ale Burza powiedział w wywiadzie że nie ma innych ofert, więc najwidoczniej nikt się nim nie interesuje. Tak by powiedział że miał oferty ale nie doszli do porozumienia :wink: Przy najmniej na tej podstawie wydaje mi się że skoro nei chce jeżdzić w 2 lidze w 1wszej zostaje mu Lublin, bo inni z nim się nie kontaktują to wymagań kosmicznych nie powinien mieć.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

JAG
Senior

#359 Postautor: JAG » 19 grudnia 2006, o 21:38

mozna i tak nazwac chec wyjasnienia tego co autor mial na mysli( w tym przypadku o co chodziło w Twoim Jataman poscie). wobec tego pozostanie mi sądzic ze chyba nie do konca go przemyslales skoro tak zostawiasz sprawe :roll:

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#360 Postautor: rAdEk23 » 19 grudnia 2006, o 21:59

jataman21 pisze:

ahahahahaha to sie usmialem, na czym polegają wzmocnienia Gniezna?? Że zamienili Jensena na Steada albo Jankowskiego na Rempałe?? Bez jaj... moim zdaniem Gniezno jest na podobnym poziomie niż rok temu, jak nie troche słabsze z uwagi straty Jensena.
Piszcz podpisze

No niestety niektórzy dalej mają klapki na oczach i widzą w Piszczu potencjał na niezłego zawodnika.

Jak zwykle chcesz mnie ugryść, tym razem nie podejmuję polemiki.

czy to mniej realny scenariusz ?

Równie realny, ale Burza powiedział w wywiadzie że nie ma innych ofert, więc najwidoczniej nikt się nim nie interesuje. Tak by powiedział że miał oferty ale nie doszli do porozumienia :wink: Przy najmniej na tej podstawie wydaje mi się że skoro nei chce jeżdzić w 2 lidze w 1wszej zostaje mu Lublin, bo inni z nim się nie kontaktują to wymagań kosmicznych nie powinien mieć.
Pozdrawiam

Jataman wcale mi oto niechodzi ja osobiscie niemam nic do piszcza ale sam sie przekonasz ze tomek bedzie u nas smigał mozemy sie załozyc o browara :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#361 Postautor: Łoptymista » 19 grudnia 2006, o 22:47

Nie strasz. Piszcz w Lublinie!?!
Alez ja sie k... ciesze :?

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#362 Postautor: rAdEk23 » 19 grudnia 2006, o 23:06

Łoptymista pisze:Nie strasz. Piszcz w Lublinie!?!
Alez ja sie k... ciesze :?

Ja nie strasze,ale tak czuje :roll:

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#364 Postautor: jataman21 » 19 grudnia 2006, o 23:37

mozemy sie załozyc o browara

Stoi, ale jak podpisze warszawski to siÄ™ nie liczy :wink:

wobec tego pozostanie mi sÄ…dzic ze chyba nie do konca go przemyslales skoro tak zostawiasz sprawe

JAG poprostu po ostatnich dialogach z Tobą, wiem że szukasz zaczepki a nie pytasz z chęci wiedzy :wink:

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#365 Postautor: rAdEk23 » 20 grudnia 2006, o 00:11

jataman21 pisze:
mozemy sie załozyc o browara

Stoi, ale jak podpisze warszawski to siÄ™ nie liczy :wink:

wobec tego pozostanie mi sÄ…dzic ze chyba nie do konca go przemyslales skoro tak zostawiasz sprawe

JAG poprostu po ostatnich dialogach z Tobą, wiem że szukasz zaczepki a nie pytasz z chęci wiedzy :wink:

Pozdrawiam

o.k liczy sie tylko kontrakt na starty w lublinie

JAG
Senior

#367 Postautor: JAG » 20 grudnia 2006, o 07:27

pytam z ciekawości,gdyz zdziwiło mnie ustawienie Burzy na 3 czy 4 pozycji w szeregu z Hamillem,Sawiną.nie potrafie sobie tego wytłumaczyc ani jego skutecznoscią ani dostepnoscia pozostałych.

uwazam ze skład podany przez Stinga stac na wiele(szczególnie na swoim torze-jesli zostanie on doprowadzony do porzadku) a napewno troche namieszac w lidze może :wink: oczywiscie nie wierze w uplasowanie sie w górze tabeli. jakos tak tylko ze strachem patrze na nr 1,chyba jednak zamiast Piszcza wolałabym Jelenia ale nie pod jedynką.
takze byłabym za sprawdzeniem któregos z zawodników rosyjskich w naszym składzie albo nawet nie jednego :)
wogóle jestem za szeroka ławka abyśmy nie jezdzili zz lub brakiem zawodnika,choc to jak widac nie reguła :twisted:

zaznaczam od razu ze nie jest to skład moich marzeń ale raczej mozliwości klubu,tak sądzę.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#368 Postautor: Cooper » 20 grudnia 2006, o 10:20

To jak ma byc sklad podobny do tego z 2004, to gdzie jest Franek? 8) No i dajesz Stingu do skladu Piszcza, a nie uwzgledniasz Jelenia, ktory moim zdaniem jest lepszy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#369 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2006, o 11:11

Powiedzmy - że jedna półka - Jeleń moze jest lepszy w Lublinie ale w ogólnym rozrachunku raczej nie. Ja nie zgadzam się z teorią, że trzeba się nastawić na jazdę u siebie. Trzeba jechać na maksa w każdym meczu - a może uda się zrobić jakąś wyjazdową niespodziankę, która okaże sie zbawienna? Ja powiem szczerze - mam dosyć odpuszczania meczów wyjazdowych. Kto by u nas nie jeździł, przegrywamy wyjazdy bardzo wysoko. Może czas z tym skończyć. Wiem wiem - tylko kim?
Mam sentyment do składu z 2004 ale są dwa poważne "ale". Brak Petera, który pociągnąłby za uszy nawet Chińskiego i Mikołajczaka no i fakt, że liga jest z każdym rokiem mocniejsza.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#370 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 20 grudnia 2006, o 11:28

a i rajderzy już nie tacy sami...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#372 Postautor: grzesieck » 20 grudnia 2006, o 12:25

sting126 pisze:PS. Gawrzyk, harry - kolega boxing proponuje R.Iwanowa. Przypomne,ze przed tym sezonem lobbowal ostro za Shields'em, ktory pokazal sie z niezlej strony. Moze warto mu zaufac? ;)

a to on nie podpisal w tarnowie? nie chce mi sie sprawdzac ale cos kojarze, ze z jakims ruskim podpisali wczoraj czy przedwczoraj

edit:

pomylilo mi sie z D. Iwanowem ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Faraon

#373 Postautor: Faraon » 20 grudnia 2006, o 12:40

grzesieck pisze:
sting126 pisze:PS. Gawrzyk, harry - kolega boxing proponuje R.Iwanowa. Przypomne,ze przed tym sezonem lobbowal ostro za Shields'em, ktory pokazal sie z niezlej strony. Moze warto mu zaufac? ;)

a to on nie podpisal w tarnowie? nie chce mi sie sprawdzac ale cos kojarze, ze z jakims ruskim podpisali wczoraj czy przedwczoraj

edit:

pomylilo mi sie z D. Iwanowem ;]

Już miałem sprostować, ale mnie ubiegłeś :wink: .

Z tym zestawieniem składu to faktycznie może byc w tym sezonie problem. Nawet, żeby zrobić pary tak by żadna nie została trzy razy przywieziona na 1:5.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#374 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2006, o 12:43

Trzeba sie wyluzowac - to tylko żużel. Co by nie było będzie mizeria - wiec czekamy ze spokojem na kontrakty

RavLit
Szkółkowicz

#375 Postautor: RavLit » 20 grudnia 2006, o 12:47

Rynek rosyjski na poziomie I ligi jest już przebrany. Jedynie Gafurow, Gizatulin Sajfutdinow oraz D. Iwanow i Charczenko jako juniorzy mogliby się nadawać. Reszta jest na poziomie Darkina, Łaguty czy Własowa, którzy w ubiegłym roku w II lidze nie błyszczeli. Jeśli już to w ramach desperacji jest Szajchulin, który miał znakomity ubiegły sezon (4 średnia w lidze) i zna nasz tor i realia.

PS.: Bo wątpie, że ktoś by chciał zaryzykować i podpisać jak Bydgoszcz z Sajfutdinowem kontrakt z niespełna szesnastoletnim Artemem Wodiakowem, który w turniejach indywidualnych wygrywał już z Darkinem czy Jeroszinem (w lidze nie mógł jeździć)

Zresztą cały rynek obcokrajowców już jest tak przebrany, że trudno jakąś perełkę teraz wytrzysnąć. To nie te czasy, że w Polsce jeździło ok. 60 obco i było wielu nowych-nieodkrytych.