Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#326 Postautor: papi » 18 grudnia 2006, o 17:04

Theo Pijper :lol: :lol: po co nam skoro Gelo i Łoptymista sami zgłosili chęć jazdy w TŻ. Są na miejscu, świeżo po licencji, niezbyt drodzy no i oddali by zdrowie za klub, więc po co nam jacyś Holendrzy :P
a Chiński jak najbardziej, ale nie z Burzą, koniecznie z Dudkiem :!:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#327 Postautor: Łoptymista » 18 grudnia 2006, o 17:08

papi pisze:Theo Pijper :lol: :lol: po co nam skoro Gelo i Łoptymista sami zgłosili chęć jazdy w TŻ.

Dokladnie, ale klub na nas leje i nikt do nas nie dzwonil wiec... W czwartek jedziemy z Gelem do Rzeszowa! Marta jednak zna sie na zuzl :wink: u. 8)

rob7
Senior

#328 Postautor: rob7 » 18 grudnia 2006, o 17:10

RKM Rybnik ma już podpisane kontrakty z pięcioma zawodnikami zagranicznymi: Anglikiem Chrisem Harrisem, Niemcem Martinem Smolinskim, Australijczykiem Rorym Schleinem oraz dwoma Rosjanami: Renatem Gafurowem i Denisem Gizatulinem. Wszyscy obcokrajowcy w ostatnich dniach zgodzili się na warunki finansowe proponowane przez klub. - Nie porozumieliśmy się jeszcze z krajowymi zawodnikami [Rafałem Szombierskim, Romanem Chromikiem, Zbigniewem Czerwińskim oraz Romanem Poważnym - przyp. red.]. Musimy się zastanowić, kogo z nich pozostawić w klubie. Nasz skład będzie w przyszłym sezonie oparty na obcokrajowcach - mówi prezes RKM-u Aleksander Szołtysek.

szukać kasy i kontraktować

Awatar użytkownika
Faraon

#329 Postautor: Faraon » 18 grudnia 2006, o 17:18

Theo Pijper Laughing Laughing po co nam skoro Gelo i Łoptymista sami zgłosili chęć jazdy w TŻ.

Oni są Polakami, a Polak jeżdżący na żużlu to normalne zjawisko. Nawet jak by im ta jazda specjalnie nie wychodziła i byłby powód do śmiechu to też dla lubelskich fanów żadna atrakcja bo widzieli w akcji choćby "żużlowców" Inter-Polan. :lol: No i naszym zawodnikom udało się kiedyś osiągnąć w meczu z Wandą wynik 0:0, więc nie ma chyba takiej rzeczy, której by na torze nie zobaczył lubelski kibic.

Nb. Ubył nam jeden z kandydatów do składu, McGowan.[/quote]

baranek
Junior

#330 Postautor: baranek » 18 grudnia 2006, o 20:08

brac szybko Czerwinskiego :!: trzeba było z nim podpisac przed tym sezonem, ale co się odwlecze to... :P

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#331 Postautor: Lublin_Fan » 18 grudnia 2006, o 20:09

Żeby liczyć na skuteczną jazdę w Lublinie takich tuzów speedwaya jak Jeleniewski czy Stachyra to trzeba mieć na każdym meczu odpowiednio przygotowany tor. Jeleniewski na mokrym i dziurawym torze nie istnieje. Dawid to samo. Jedynie Knapp i Śledź rokują nadzieję na przyzwoitą jazdę. Przyzwoitą, ponieważ na dobrą lub bardzo dobrą nie ma co liczyć.
Także zakontraktowanie samych wychowanków nie daje nam nic. Trzeba jeszcze zrobić porządek z torem. Ileż to razy nasi zawodnicy się skarżyli, że tor był przygotowany inaczej niż chcieli? A to przecież podstawa, jeżeli na spotkaniach w Lublinie mamy opierać naszą walkę o utrzymanie.

Pozdr.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#332 Postautor: jataman21 » 18 grudnia 2006, o 21:47

Brać Staszka Burze i nie zważać na smiechy niektórych forumowiczów, koleś wcale nie jest zły jak na tych co pozostali na rynku.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#334 Postautor: Metalliczny » 19 grudnia 2006, o 06:22

Ale tylko w pakiecie z Chińskim Rafałem. Inaczej go nie brać :!: I koniecznie muszą jeździć razem w parze!! :twisted:

Danio

#335 Postautor: Danio » 19 grudnia 2006, o 07:31

Brać Staszka Burze i nie zważać na smiechy niektórych forumowiczów, koleś wcale nie jest zły jak na tych co pozostali na rynku.

jeśli mam być szczery i finanse pozwoliłyby kasie Klubowej to wolałbym Czerwińskiego od Burzy!! Ale jeżeli Burza byłby tańszy to ze względu na dobro budżetu i Burza moze być w ostateczności- bynajmniej Staszek Burza sam wyraża chęć startów w naszym zespole, a przypomne że w zeszłym roku nasz Klub czynił wielkie starania o pozyskanie jego!

śliwek

#336 Postautor: Å›liwek » 19 grudnia 2006, o 07:32

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_bydg ... 1089889729 kolejny zawodnik nam uciekł.Szkoda miałem nadzieję że będzie u nas jeździł ;/
To sie teraz trzeba zabrać za kontraktowanie sawiny :wink:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#337 Postautor: kdsz » 19 grudnia 2006, o 08:29

Danio pisze:Burza moze być w ostateczności- bynajmniej Staszek Burza sam wyraża chęć startów w naszym zespole

bynajmniej «wcale, zupeÅ‚nie, ani trochÄ™, zgoÅ‚a (zwykle w połączeniu z nastÄ™pujÄ…cÄ… partykułą nie)»

Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.
Z miłością bynajmniej się nie taił.

http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#338 Postautor: Gelo » 19 grudnia 2006, o 09:54

Czy "wyrażanie" chęci startów ma oznaczać kontraktowanie? Podejrzewam, że u nas wciąż ciąży mit Staszka sprzed kilku lat, kiedy w zaciętych drugoligowych bojach coś pokazał w Lublinie. Rzecz w tym, ze to było w II lidze i to wtedy, kiedy LKŻ był jedną z najgorszych drużyn w Polsce. Niestety po przebłysku w finale IMP ten zawodnik od kilku sezonów nie nadaje się nawet do I ligi - tym bardziej, że ta systematycznie jest mocniejsza z roku na rok. Staszek na poziomie Rempały? To jakiś kiepski żart. Nie jestem wybitnym fanem Jacy, ale bez przesady. Jakby tak było nikt by Burzy nie wypuścił z Tarnowa i walczył z Rempalą o miejsce w składzie.

Awatar użytkownika
Faraon

#339 Postautor: Faraon » 19 grudnia 2006, o 10:45

Co Wy na to :?:

Za http://www.przegladzuzlowy.pl
Nasz skład będzie w przyszłym sezonie oparty na obcokrajowcach - mówi prezes.

Wydaje się, że klub zdecyduje się na pozostawienie co najmniej dwójki seniorów. Zapowiadał to już m. in. trener RKM-u, Mirosław Korbel. Prawdopodobne jest także to, że cała czwórka (Rafał Szombierski, Roman Chromik, Zbigniew Czerwiński i Roman Povazhny) zostanie w klubie. Po bardzo słabym sezonie, niewiele klubów jest chętnych do zatrudnienia rybnickich żużlowców.

Jeśli dobrze rozumiem to z tej czwórki zostanie w Rybniku 2-3, czyli na razie zatrudnienie Czerwińskiego jest możliwe. Na razie...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#340 Postautor: jataman21 » 19 grudnia 2006, o 12:42

Burza napewnie gór złota nie chce, brać go i niech walczy o skład, co sie uparliście?? Koleś wcale nie jest słaby, miał przebłyski w e-lidze czego wy od niego chcecie?? Pozostało niewielu zawodników, w zatrudnienie Hamilla czy Sawiny zaczynam szczerze wątpić, a Burza jest tuż za nimi i za Czerwińskim... w którego też zreszta niewierze...
Danio... wiadomo że Burza jest tańszy od Czerwińskiego, ja bym chętnie widział obu w naszej drużynie. Na chwilę obecną mnie usatysfakcjonuje skład :
1.Jeleniewski
2.Åšledz
3.Burza
4.Trumiński
5.Czerwiński
6.Klimek
7.Hansen
8. Polak/Michaluk

W rezerwie Stachyra, i proponowałbym paru zawodników nie sprawdzonych w naszej lidze, przy zerze za podpis można ich raz sprowadzić i przetestować, może akurat chociaż jeden okaże się strzalem w 10 ?? Ten skład niczego nam nie gwarantuje, ale myslę że u siebie z Gnieznem Grudziądzem i Poznaniem wygramy, bo te drużyny nie są jakieś rewelacyjne.
Ja jestem jak najbardziej za Burzą i nie wiem czemu ma tylu przeciwników... na 1 ligę uważam że będzie dobrym zawodnikiem, szczególnie ze jesteśmy w kiepskiej sytuacji i pozostały praktycznie same odpady.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#341 Postautor: Gelo » 19 grudnia 2006, o 12:46

Jataman - zlituj się chłopie - Burza nie jest słaby...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#343 Postautor: Gelo » 19 grudnia 2006, o 13:11

Przecież napisał - zapewne mniej niż Czerwiński :D Poza tym zapewne będzie trzaskał w I lidze. Trzaskał jak to burza

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#344 Postautor: jataman21 » 19 grudnia 2006, o 13:45

Dokładnie napisałem zapewne :wink: Skoro nie ma ofert jak mówi to i wygórowanych kwot też pewnie nie, raczej logiczne i Ty to Gawrzyk powinieneś widzies najlepiej 8)
Gelu na 1 ligę napisałem że wymiataczem napewno nie będzie, ale powiedz mi ilu na rynku zostało od niego lepszych zawodników?? 3 ? 4 ? Więcej nie widzę.
ObrazekObrazek

rob7
Senior

#345 Postautor: rob7 » 19 grudnia 2006, o 13:46

jataman21 pisze:Burza napewnie gór złota nie chce, brać go i niech walczy o skład, co sie uparliście?? Koleś wcale nie jest słaby, miał przebłyski w e-lidze czego wy od niego chcecie?? Pozostało niewielu zawodników, w zatrudnienie Hamilla czy Sawiny zaczynam szczerze wątpić, a Burza jest tuż za nimi i za Czerwińskim... w którego też zreszta niewierze...
Danio... wiadomo że Burza jest tańszy od Czerwińskiego, ja bym chętnie widział obu w naszej drużynie. Na chwilę obecną mnie usatysfakcjonuje skład :
1.Jeleniewski
2.Åšledz
3.Burza
4.Trumiński
5.Czerwiński
6.Klimek
7.Hansen
8. Polak/Michaluk

W rezerwie Stachyra, i proponowałbym paru zawodników nie sprawdzonych w naszej lidze, przy zerze za podpis można ich raz sprowadzić i przetestować, może akurat chociaż jeden okaże się strzalem w 10 ?? Ten skład niczego nam nie gwarantuje, ale myslę że u siebie z Gnieznem Grudziądzem i Poznaniem wygramy, bo te drużyny nie są jakieś rewelacyjne.
Ja jestem jak najbardziej za Burzą i nie wiem czemu ma tylu przeciwników... na 1 ligę uważam że będzie dobrym zawodnikiem, szczególnie ze jesteśmy w kiepskiej sytuacji i pozostały praktycznie same odpady.

Jataman zlituj się nad nami, chcesz takim składem wygrać z Gnieznem-
Laukannen,Stead,Darkin,Rempała, klan Cieślewiczów i chyba najlepsza para juniorów w I-lidze Gomulski,Puodzuks

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#346 Postautor: RadeKas » 19 grudnia 2006, o 14:22

U siebie taki sklad z Gnieznem by wygral, moim zdaniem.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

JAG
Senior

#347 Postautor: JAG » 19 grudnia 2006, o 14:27

jataman21 pisze: Pozostało niewielu zawodników, w zatrudnienie Hamilla czy Sawiny zaczynam szczerze wątpić, a Burza jest tuż za nimi i za Czerwińskim... w którego też zreszta niewierze...

czy ja dobrze rozumiem?chodzi o skuteczność Staszka Burzy? :shock:
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Faraon

#348 Postautor: Faraon » 19 grudnia 2006, o 14:39

Co ze Śłedziem, bo ostatnio w postach się nie pojewia? Nierealne?
Jak to jest teraz z kasą za podpisy, dalej nasze gwiazdy chcą pieniążków na przygotowanie do sezonu? Może z tymi niesprawdzonymi zawodnikami z zagranicy za 0 za podpis i bez gwarancji, jak pisał Jataman to nie jest zły pomysł? Trudno od nich oczekiwać rewelacji, ale i od Polaków o których rozmawiamy podobnie. A wtedy patrzyłbym na koszty.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#350 Postautor: jataman21 » 19 grudnia 2006, o 15:52

Jataman zlituj się nad nami, chcesz takim składem wygrać z Gnieznem-
Laukannen,Stead,Darkin,Rempała, klan Cieślewiczów i chyba najlepsza para juniorów w I-lidze Gomulski,Puodzuks

U Nas na torze jak najbardziej. Przypomnij sobie ile zrobił Jeleń z Gnieznem u Nas na torze, myśle że Trumna i Śledz na naszym torze są w stanie zrobić podobne wyniki, Stachyra również. Myślę włansie że tym składem u siebie z Gnieznem Poznaniem i Grudziądzem byśmy wygrali bez wiekszych problemów.

czy ja dobrze rozumiem?chodzi o skuteczność Staszka Burzy?

Źle rozumiesz.
ObrazekObrazek