Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#601 Postautor: Gelo » 16 grudnia 2006, o 14:44

Gratuluję - i znajomości tematu i proroczych wizji. Może powiesz zatem jaki bedzie skład w tym roku i ktore miejsce zajmiemy? Nie bede sie denerwował

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#602 Postautor: dboryc » 16 grudnia 2006, o 14:55

Świst nie jest profesjonalistą? :shock: Dlatego ze nie wyszedł mu początek sezonu? Bzdura :!: Prawda ze wymagało sie od niego o wiele więcej, ale tego samego wymagało sie od Rempały a ten jeździłby do końca sezonu gdyby nie kontuzja, a też nie zrobił tego co od niego oczekiwano! Szkoda, że to się tak potoczyło bo chciałbym aby Świst jeździł u nas w przyszłym sezonie. A tak zraził sie do klubu, jak i innych kilku zawdoników z których mogłby być pożytek.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#603 Postautor: jataman21 » 16 grudnia 2006, o 14:57

Każdy mądry po fakcie, a u wiekszości słyszałem głosy że to zielona góra taka... że Świst o swoje walczy z klubem, a teraz jak my mu wisimy to jaki ten świst to "kut**" i złamas. Zawsze był to zawzięty człowiek, ale z 2 strony walczy o swoje czego mu zabronić nie można, mozemy mieć teraz do siebie pretensje że taki kontrakt mu zaproponowaliśmy a nie inny. Co do jego jazdy to w najczarniejszych snach bym nie przypuszczał że bedzie aż tak żle i tylko prorok mógł myśleć inaczej. Gadanie po fakcie jest bezsensowne więc proponuję wyluzować.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#604 Postautor: Cooper » 16 grudnia 2006, o 16:17

Ja proponuje, zeby Marma Rzeszow rzucila troche kasy na nasz klub, bo jak nie wystartujemy, to za rok Jozki nie beda mialy skad brac zawodnikow 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#606 Postautor: rAdEk23 » 18 grudnia 2006, o 08:20

Pokemon pisze:Wcale bym się nie śmiał.

Z tego co już można przeczytać to być albo nie być zależy od dwóch zawodników:
Świst (ok. 8 tys. zł) i "ktoś tam" (ileś tam).

Kurcze było zebranie i nikt nie sięgnął do kieszeni po te grosze (mówiąc grosze oczywiście w stosunku do całego zadłużenia Klubu) :shock:

W stosuku do tego drugiego(zapewne chodzi o pietraszke)to nie sa grosze jak to nazwałeś i jestli sie nic niezmieniło od tamtego roku jest to suma z czterymi zerami:(
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#608 Postautor: luCas » 18 grudnia 2006, o 09:12

Rok temu w Grudziadzu sprzedawali cegielki na rzecz klubu. Moze zrobimy cos takiego u nas? hahaha :evil: :evil:
Powołano już chyba Komisję d/s Kultury i Sportu czy jakoś tak.

Myslisz, ze z publicznych pieniedzy lekka reka mozna wysuplac jakas kwote i to jeszcze na splacenie dlugow niezaleznego Towarzystwa Zuzlowego?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

rob7
Senior

#609 Postautor: rob7 » 18 grudnia 2006, o 09:34

wydaje się że poza chęciami to brakuje kasy, p.Wojciechowski mówi, że po otrzymaniu licencji sponsorzy deklarują 0,5 mln na założenie SSA,
ludzie przecież to potrzeba wyłożyć około 1,5 mln. szacunkowy budzet;
ZAWODNICY
1. "za podpis" jeden więcej drugi mniej, niech średnio 50 000zl więc
7x50 000 = 350 000
2. "punktówka" 16 spotkań raz 50 raz 30 raz 25 średnio 35 punktów
16x35=560 za punkt nie wiem średnio 800 zł = 448 000 zł
3. ORGANIZACJA ZAWODÓW I DZIAŁALNOŚĆ KLUBU
szacunkowo 200 000 zł
4 ZADLUŻENIE podobno 600 000 zł
RAZEM 1,6 MLN

z biletów można będze uzyskać z 200 000zł
a więc sponsorzy i dotacje muszą wynieść 1,4-1,5 mln zł
i jeśli przed sezonem nie uzyska się przynajmnie wiążących umów
to szkoda zgłaszać drużynę do rozgrywek bo dług będzie wzrastał
a liczenie że jakoś to będzie i w trakcie sezonu pojawią się sponsorzy jest złudne co pokazały dwa ubiegłe sezony

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#611 Postautor: Talib » 18 grudnia 2006, o 09:46

Gelo pisze:Gratuluję - i znajomości tematu i proroczych wizji. Może powiesz zatem jaki bedzie skład w tym roku i ktore miejsce zajmiemy? Nie bede sie denerwował

Ty Gelo jakiś nadpobudliwy jesteś? Co się czepiasz znajomości tematu? Ja tam może nie jestem tak wybitnym znawcą żużla, ale za to nie piałem z zchwytu nad profesjonalizmem, umiejętnościami i przydatnością dla lubelskiego zespołu Śwista. Wizji raczej nie miewam, a w szczególności proroczych, ale nie trzeba być jasnowidzem, żeby spodziewać się jaki będzie skład Lublina w 2007 roku. Będzie to skład "węgla i papy", zawodników słabych i z reguły niechcianych w innych klubach, albo takich którym nie chce się jeździć poza Lublinem. Jeśli wogóle bedzie jakikolwiek skład. I bardzo bym chciał się mylić.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#612 Postautor: Gelo » 18 grudnia 2006, o 10:10

Nie jestem nadpobudliwy tylko wkurzają mnie mędrcy po fakcie.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#613 Postautor: Talib » 18 grudnia 2006, o 10:40

Gelo pisze:Nie jestem nadpobudliwy tylko wkurzają mnie mędrcy po fakcie.

Mnie mędrcy też wkurzają tak samo Ci po fakcie, jak i Ci przed faktem. Ja ja nigdy nie ukrywałem swojej antypatii do Śwista, ani wątpliwości co do jego zaangażowania. Emeryt, który potraktował Lublin jako okazję do zarobienia kasy po kosztach i tyle. Zresztą to już ma małe znaczenie w obecnej sytuacji.

janek
Kadrowicz

#614 Postautor: janek » 18 grudnia 2006, o 11:02

Niech zakładają w końcu tą Spółkę Akcyjną i zdobędą wpis że są Organizacja pożytku publicznego, a kibice będą mogli darować 6% swojego dochodu rocznego. Ludzie to też są pieniądze i to nie małe. A napewno znalazłoby się wiele kibiców w ten sposób obdarywujących klub, Nie dajmy zabrać Naszych ciężko zarobionych pieniędzy fiskusowi lepiej to przeznaczyć na Klub.
Zielona Góra w ten sposób uzbierała trochę grosza, dlaczego my nie możemy???. W raz z powstaniem S.A. Klub przejdzie Wielką Rewolucję ku lepszemu dlatego Harry, Gawrzyk i reszta zróbcie coś w tym celu.
Temat już był poruszany na początku tego roku, lecz nie było odzewu, może teraz coś się zmieni

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#616 Postautor: Gelo » 18 grudnia 2006, o 11:18

Talib pisze:

Mnie mędrcy też wkurzają tak samo Ci po fakcie, jak i Ci przed faktem. Ja ja nigdy nie ukrywałem swojej antypatii do Śwista, ani wątpliwości co do jego zaangażowania. Emeryt, który potraktował Lublin jako okazję do zarobienia kasy po kosztach i tyle. Zresztą to już ma małe znaczenie w obecnej sytuacji.

Mi? :D Po prostu raczyłeś zakwestionować profesjonalizm Śwista co uważam za totalną bzdurę. Pisałem to już - jeżeli to prawda na jakich warunkach trafił do Lublina - nie dziwię się, że cieniował. Ja bym się też nie zabijał za jakieś miasto na drugim końcu Polski jakbym miał wypchane kieszenie sałatą

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#617 Postautor: ravajas » 18 grudnia 2006, o 11:57

Gelo pisze:
Talib pisze:

Mi? :D

- Tato, ten pan się Ciebie kłania.
- nie "ciebie", tylko "tobie", synku.
- mi???
- nie "mi", tylko "mnie".
- no to przecież mówiłem, że się Ciebie kłania.
:lol: :lol: :shock:
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#618 Postautor: Talib » 18 grudnia 2006, o 12:17

Gelo pisze:
Talib pisze:

Mi? :D Po prostu raczyłeś zakwestionować profesjonalizm Śwista co uważam za totalną bzdurę. Pisałem to już - jeżeli to prawda na jakich warunkach trafił do Lublina - nie dziwię się, że cieniował. Ja bym się też nie zabijał za jakieś miasto na drugim końcu Polski jakbym miał wypchane kieszenie sałatą

Przeczytaj sobie post ravajasa :) Sam przyznasz, że celny. Aha, na miejscu Śwista też bym się nie zabijał, co w niczym nie koliduje z tym, że ja za totalną bzdurę uważałem i nadal uważam fakt jego zatrudnienia w TŻ Lublin. Co do profesjonalizmu nie będę się wypowiadał bo i w przypadku wspomnianego zawodnika jak i jego ostatniego klubu byłaby to czysta abstrakcja.

Awatar użytkownika
Dave
Kontakt:

#619 Postautor: Dave » 18 grudnia 2006, o 12:45

Pokemon pisze:Chodziło o 1% janku, a od Nowego roku tą pulą będą zawiadywać Urzędy Skarbowe, i nie sądzę, żeby miały one wolę wpłaty na Klub, choćbyśmy
i byli Organizacją Pożytku Publicznego niestety :?
Trzeba szukać innych rozwiązań.

Nie wygaduj głupot. Zmiana polega na tym, że teraz Urzędy Skarbowe będą przelewały pieniądze bezpośrednio na konto wybranej przez podatnika OPP. Nadal nie będą miały wpływu na to jaką OPP podatnik wybierze, pod warunkiem że będzie wpisana na listę OPP.

W całej nowelizacji chodziło o to żeby podatnik nie musiał już sam robić przelewów.

Natomiast, co do działania sportowej spółki akcyjnej jako OPP to jest to praktycznie niemożliwe

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#620 Postautor: Gelo » 18 grudnia 2006, o 12:46

Przeczytaj sobie post ravajasa :) Sam przyznasz, że celny.

Tak samo celny jak użycie duzej litery w Twoim poście :)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#622 Postautor: Talib » 18 grudnia 2006, o 13:03

Gelo pisze:

Aha! Czyli jak ktoś z pisze z wielkiej litery to z założenia bierzesz to do siebie :) :roll: (mniemanko, nie powiem...), nawet jeśli gramatycznie niezbyt pasuje. A może ja chciałem być miły, ale w liczbie mnogiej... :) No chyba, że chodziło Tobie/Ci (teraz liczba pojedyncza) o użycie wielkich liter rozpoczynających zdania. A jeśli chodzi o Śwista to po co podpisywał kontrakt z klubem na drugim końcu Polski na warunkach, przez które nie chciał zabijać się za jakieś miasto i które pozwalały mu jedynie cieniować w I lidze? Czyżby przez swój profesjonalizm?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#623 Postautor: Gelo » 18 grudnia 2006, o 13:18

Aha! Czyli jak ktoś z pisze z wielkiej litery to z założenia bierzesz to do siebie :) :roll: (mniemanko, nie powiem...)

Nie mniemanko tylko znajomość pisowni.
A jeśli chodzi o Śwista to po co podpisywał kontrakt z klubem na drugim końcu Polski na warunkach, przez które nie chciał zabijać się za jakieś miasto i które pozwalały mu jedynie cieniować w I lidze? Czyżby przez swój profesjonalizm?

To chyba proste - dla pieniędzy, które dostał za podpis.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#624 Postautor: ravajas » 18 grudnia 2006, o 15:46

Gelo pisze:

jak to: niecelny? przeciez idealnie się wkomponował, a że merytorycznie lipa to co :lol:
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#625 Postautor: rAdEk23 » 18 grudnia 2006, o 16:12

rob7 pisze:wydaje się że poza chęciami to brakuje kasy, p.Wojciechowski mówi, że po otrzymaniu licencji sponsorzy deklarują 0,5 mln na założenie SSA,
ludzie przecież to potrzeba wyłożyć około 1,5 mln. szacunkowy budzet;
ZAWODNICY
1. "za podpis" jeden więcej drugi mniej, niech średnio 50 000zl więc
7x50 000 = 350 000
2. "punktówka" 16 spotkań raz 50 raz 30 raz 25 średnio 35 punktów
16x35=560 za punkt nie wiem średnio 800 zł = 448 000 zł
3. ORGANIZACJA ZAWODÓW I DZIAŁALNOŚĆ KLUBU
szacunkowo 200 000 zł
4 ZADLUŻENIE podobno 600 000 zł
RAZEM 1,6 MLN

z biletów można będze uzyskać z 200 000zł
a więc sponsorzy i dotacje muszą wynieść 1,4-1,5 mln zł
i jeśli przed sezonem nie uzyska się przynajmnie wiążących umów
to szkoda zgłaszać drużynę do rozgrywek bo dług będzie wzrastał
a liczenie że jakoś to będzie i w trakcie sezonu pojawią się sponsorzy jest złudne co pokazały dwa ubiegłe sezony

Wszystko wpozo tylko to zadłuzenie troszke zamałe wpisałes.
Nietrzeba sie oszukiwac trzeba nam bardzo duzego sponsora
lub kilku srednich a niewydaje mi sie ze wala drzwiami i oknami
bo jak by byli to juz było by po wszystkim moglibysmy powiedziec ze już jest o.k a tak p.Wojciechowski czaruje ze bedzie sponsor
mógł by powiedziec niedałem rady czy cos takiego .
A tak realnie myslac to kto z was zainwetstował w zadłuzony po uszy klub :(
Sipma Lublin :D :D :D