Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#151 Postautor: mikas » 26 października 2006, o 00:53

Torsen pisze:
mikas pisze:Znów zaczynasz :?: :wink:

Jeśli przed nowym sezonem nie uda sie dogadac z odpowiednimi osobami to opraw zawodów robionych przez kibiców, ku Twojej uciesze, przy Zygmuntowskich juz pewnie nie będzie.

Ale mnie to wcale nie cieszy. Dla mnie to sprawa obojętna. Tyle razy już to podkreślałem, Ty tyle razy zarzucałeś mi, że znów zaczynam, a okazuje się, że nadal nie znasz mojego stosunku do "opraw" :twisted: Jeśli chodzi o "oprawy", to wkurza mnie tylko to słowo. No i oczywiście pirotechnika w wykonaniu gościa od kozy.

Nie zarzucam Ci nic, generalnie to chodzi tylko o to że na tym forum jesteś "dyżurnym" forumowiczem, który gdy zaczyna sie na ten temat dyskusja, zwykle musi podkreślic że nie obchodzą go oprawy i tylko to zaznaczyłem, zresztą z przymrużeniem oka ;)
Ale może jeszcze to sie zmieni ;) Kiedyś bardzo spodobało mi sie (mimo ze akurat wtedy troche sie przyczepiłem jak to ja ;) ) wyrażenie "w pijanym widzie", którego użyłeś w stosunku do osób jeżdzących na wyjazdy (wśród członków fanklubu przez pewien czas można powiedzieć że stało sie to nawet wyrażeniem prawie że "kultowym" ;) ), a po jakims czasie spotkaliśmy sie w Tarnowie... ;) to może i kiedyś zobaczymy Cie na trybunie od strony Bystrzycy dopingującego zawodników i rzucającego np. serpentynami na prezentacji ;)

P.S. A gościa od kozy z niebezpieczna pirotechnika juz dawno na szczescie nie ma przy Zygmuntowskich ;)

Pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#152 Postautor: Koper » 3 grudnia 2006, o 03:52

A tak było w czasie meczu barazowego z Zieloną Górą (nie wiem czy ktos ten filmik juz wrzucał na forum):
http://www.youtube.com/watch?v=MEVfMlvmadk

Sledzio
Trener
Kontakt:

#153 Postautor: Sledzio » 3 grudnia 2006, o 03:58

To były czasy a teraz parodia Lubelskiego Speedway'a ehhh...:(

JAG
Senior

#154 Postautor: JAG » 3 grudnia 2006, o 09:56

Koper pisze:A tak było w czasie meczu barazowego z Zieloną Górą (nie wiem czy ktos ten filmik juz wrzucał na forum):
http://www.youtube.com/watch?v=MEVfMlvmadk

aż sie łezka w oku zakręciła :(
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#155 Postautor: ZÅ‚oty » 5 grudnia 2006, o 22:02

były wyniki to i ludzi nawet sporo przyszlo...
Obrazek

kylong
Junior
Kontakt:

#156 Postautor: kylong » 13 grudnia 2006, o 09:41

Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#158 Postautor: Cooper » 18 marca 2007, o 13:01

Nie wolno wnosic napojow alkoholowych, ale czy jest to jednoznaczne z zakazem sprzedazy na terenie stadionu? Nie ma przeciez nic lepszego niz zuzlowy piknik z piwkiem i sloneczkiem 8) (nie mylic ze slonecznikiem) :twisted:

Nie to, zeby w Lublinie byly takie luksusuy (chociaz moze teraz uda sie cos zmienic), ale opisalem sytuacje z mojego punktu widzenia idealna. Tylko czy w ogole realna?

Jak to jest, ze na imprezach masowych typu koncerty, jakies Kozienalia itd. mozna sprzedwac piow a na zuzlu nie. Tzn. niby mozna lae u nas nie mozna 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#159 Postautor: istred » 18 marca 2007, o 13:08

Poseł Czesław Fiedorowicz (PO) wyraził jednak obawy, w jaki sposób będzie przebiegała identyfikacja osób wchodzących na stadion. - Sprawdzanie dokumentu tożsamości jednej osoby potrwa co najmniej pół minuty. W takiej sytuacji na sprawdzenie 15 tysięcy kibiców, którzy przyjdą na mecz o podwyższonym ryzyku, potrzeba pięciu dni i nocy! Większość polskich stadionów nie jest dostosowana do takiego trybu sprawdzania dokumentów - powiedział.
...gdy na stadion wpuszcza jedna osoba.

Wydaje mi się, że posłowie znów uchwalili coś o czym nie mają pojęcia. O ile uregulowanie zakazu wstępu na imprezy masowy było potrzebne, o tyle wprowadzona poprawka moim zdaniem bezsensowna. Poza tym kara minimum 1000 zł moim zdaniem jest zdecydowanie nieproporcjonalna. Wychodzi, że za próbę wypicia piwka na meczu żużlowym można pójść do więzienia :shock:
Z ustawy zapewne będą zadowolone tylko osoby kojarzące stadion jedynie z mordobiciem, a takie osoby nie chodzą na mecze i to nie o ich bezpieczeństwo chodzi.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#160 Postautor: grzesieck » 18 marca 2007, o 13:46

ech no jak nic bedzie trzeba jezdzic do rzeszowa na mecze
METHANOL ADVENTURE TEAM

go!
Trener

#162 Postautor: go! » 18 marca 2007, o 21:27

Gawrzyk pisze:
Ustawa zakłada także kary dla spikerów na imprezach sportowych, którzy mikrofon traktują jako narzędzie do eskalacji napięcia i prowokowania publiczności.
[/quote]

No.. czyli teraz to juz ustawa i zaden prezes ani dyrektor ponad nia stanac nie moze (jak rozumiem) :cry:
Ale to z tym spikerem rekompensuje troche nalozone zakazy i kary :wink:
Mnie (jako publicznosc) prowokuje kazdy jeden spiker.. przewaznie do uduszenia go a przynajmniej do zabrania mikrofonu. Rozumiem ze ustawa nie precyzuje do czego spiker ma nie prowokowac .. :wink:

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#163 Postautor: Dj_Korgi » 21 kwietnia 2007, o 21:16

Ja mam pytanie do FK : Gdzie są pasy materiału używane do oprawy w tamtym sezonie , flagi na kijach ? Można by je w tym sezionie wykorzystać skoro nie można żadnych rac itp. używać .

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#164 Postautor: Hans » 21 kwietnia 2007, o 21:18

Mikas ma nowe poszewki na poduszki 8) :P

wojteko
Senior

#165 Postautor: wojteko » 21 kwietnia 2007, o 21:35

Dj_Korgi pisze:Ja mam pytanie do FK : Gdzie są pasy materiału używane do oprawy w tamtym sezonie , flagi na kijach ? Można by je w tym sezionie wykorzystać skoro nie można żadnych rac itp. używać .

wszystko jest w/m i wszystko bedzie używane w swoim czasie (na meczu z Poznaniem nie bylo z wiadomych powodow) pozdrawiam

P.S Nasza obecnosc bedzie tez zaznaczona jutro w Gdansku :wink:

Awatar użytkownika
piv
Junior

#166 Postautor: piv » 21 kwietnia 2007, o 21:37

jakos nikt nie zwraca uwagi na zakazy z racami wiec dlaczego my mamy zwracac ? Moim zdaniem oprawa bez rac traci swoj urok.

wojteko
Senior

#167 Postautor: wojteko » 21 kwietnia 2007, o 21:40

piv pisze:jakos nikt nie zwraca uwagi na zakazy z racami wiec dlaczego my mamy zwracac ? Moim zdaniem oprawa bez rac traci swoj urok.

zaczerpnij info z meczu pilki kopanej kiedy kibice Motoru cos "palili" :wink: jakie teraz klopoty ma Klub Pilkarski............... :evil: :twisted:

Awatar użytkownika
piv
Junior

#168 Postautor: piv » 21 kwietnia 2007, o 21:51

wojteko pisze:
piv pisze:jakos nikt nie zwraca uwagi na zakazy z racami wiec dlaczego my mamy zwracac ? Moim zdaniem oprawa bez rac traci swoj urok.

zaczerpnij info z meczu pilki kopanej kiedy kibice Motoru cos "palili" :wink: jakie teraz klopoty ma Klub Pilkarski............... :evil: :twisted:

Na kazdym meczu sa race a przynajmniej na 2 ostatnich i niby jakie klub ma klopoty z tego powodu ?

wojteko
Senior

#169 Postautor: wojteko » 21 kwietnia 2007, o 22:01

niechce juz dalej dyskutowac na temat używania pirotechniki na stadionach Polskich................. pewnie, ognie,race,flary itp fajnie wygladaja i dodaja uroku zawodom :!: ale co z tego gdy Prawo jest takie a nie inne :cry: w kazdym badz razie, FanKlub nie bedzie przysparzał klopotow Prezesowi Jaroslawowi i sobie z tego tytułu. sorry

Awatar użytkownika
piv
Junior

#170 Postautor: piv » 21 kwietnia 2007, o 22:13

Ja rozumiem i tez nie chce przysparzac klopotow klubowi tylko dziwi mnie to ze niektorzy to cale prawo maja w d... i jakos konsekwencje nie sa wyciagane.

meesha
Trener
Kontakt:

#171 Postautor: meesha » 21 kwietnia 2007, o 23:36

Jeśli masz ochotę to też możesz sobie palić race, i inne wynalazki... FanKlub (póki co) robić tego nie będzie. To, że inni nie przestrzegają obowiązujących zakazów nie jest powodem abyśmy i my łamali prawo :roll: Co do zasadności tego prawa to już zupełnie inny temat :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
piv
Junior

#172 Postautor: piv » 22 kwietnia 2007, o 00:00

Wiec chcialbym sie dowiedziec od kogos z klubu jakie by poniosl za to konsekwencje bo jesli zadne to moge to prawo zlamac ;D

harry
Trener

#173 Postautor: harry » 22 kwietnia 2007, o 00:19

A cóż można powiedzieć. Jak człowiek był w Toruniu na meczu i widział to wszystko to aż żal tyłek ściska. Ale cóż, takie miasto. Tutaj wszyscy urzędnicy świętsi od papieża. Ba, w prywatnych rozmowach to i ochroniarzom bardzo się race podobają.
Nie wiem czy wiecie ale na ostatni mecz prezydent Wasilewski wydał pozwolenie na sprzedaż piwa na stadionie w czasie meczu a jakaś świniula odrzutowa ( czytaj: pani kierownik jakiegoś urzędu) i tak to zablokowała.
Za race chyba max 500 zł kary. Ale chyba za drugim czy trzecim razem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#174 Postautor: istred » 22 kwietnia 2007, o 00:42

harry pisze:A cóż można powiedzieć. Jak człowiek był w Toruniu na meczu i widział to wszystko to aż żal tyłek ściska. Ale cóż, takie miasto. Tutaj wszyscy urzędnicy świętsi od papieża. Ba, w prywatnych rozmowach to i ochroniarzom bardzo się race podobają.
Nie wiem czy wiecie ale na ostatni mecz prezydent Wasilewski wydał pozwolenie na sprzedaż piwa na stadionie w czasie meczu a jakaś świniula odrzutowa ( czytaj: pani kierownik jakiegoś urzędu) i tak to zablokowała.
Za race chyba max 500 zł kary. Ale chyba za drugim czy trzecim razem.
A ta pani kierownik z urzędu nie podlega czasem prezydentowi Wasilewskiemu?

harry
Trener

#175 Postautor: harry » 22 kwietnia 2007, o 00:45

Właśnie tak. Ale postanowiła po swojemu zadecydować. I zrobiła się mała rozpierducha, bo prezydent ( podobno) nie na żarty się zdenerwował na tę bździągwę.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski