Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???

żużel w Lublinie

Najlepszym kandydatem na prezydenta Lublina jest:

Czas głosowania minął 16 października 2006, o 19:39

Kowalski Marian
4
5%
Mańka Andrzej
1
1%
Pruszkowski Andrzej
4
5%
Sęk Jan
4
5%
Sienkiewicz Dariusz
0
Brak głosów
Sierakowska Izabela
12
15%
Wasilewski Adam
17
22%
Wojciechowski Zbigniew
37
47%

Liczba głosów: 79

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#501 Postautor: mikas » 13 listopada 2006, o 15:27

Jataman ale co to ma do tego jakim będzie prezydentem Lublina :?:

Jeśli teraz bym Ci powiedział,ze należałem do PZPR to mimo ze ostatnio zgłaszałeś moją kandydaturę na prezesa Fan Klubu to tylko z tego powodu ze miałem legitymacje w poprzednim systemie a nawet zaostrzmy: działałem w tym systemie aktywnie, w jednej chwili uznałbys ze nie mam predyspozycji do pełnienia funkcji prezesa, mimo ż ejeszcze przed chwila byłem do tego według Ciebie odpowiednim kandydatem :?: (wiem ze inny kaliber ale przykład taki na jaki zasługuje Twoje dotychczasowe rozumowanie ;) )
Może zacznijmy rozmawiac o tym co kandydaci mogą zrobic a czego nie a nie o jakichś pierdołach które zastępujanam merytoryczną dyskusje. Ta sytuacja dokładnie pokazuje obraz naszej obecnej Polski, wszyscy chca sie zajmować i zajmują sie rozliczeniami, wypominaniem i nie wiadomo czym jeszcze a na merytoryczna dyskusje, przekonywanie do swoich racji i podejmowanie sensownych decyzji nie ma czasu. Zobaczcie zapisaliśmy kilka stron i nie było jednego posta o tym co kandydaci proponuja,z jakim ida programem, co mogą zrobic dobrego a co złego a jest dyskusja o komuchach która do niczego nie prowadzi i nic nam nie daje. Dokładne zobrazowanie w pomniejszeniu teraźniejszej Pisowskiej Polski :roll:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#502 Postautor: Gelo » 13 listopada 2006, o 15:28

jataman21 pisze:Zapomniałeś też dodać co cały czas omijasz że była w parti faszystowskiej, co przynajmniej dla mnie ją przekreśla całkowicie w walce o jakikolwiek stołek.

Z tego co wiem Sierakowska wywodzi się z partii KOMUNISTYCZNEJ. Dla wyjaśnienia drogi jatamanie (żebyś nie brnął dalej w swoich rewelacjach ;)) - różnica miedzy faszyzmem a komunizmem jest zasadniczna. Faszyzm wywodzi sie ze skrajnej prawicy (odrzucając koletywizm klas) a komunizm ze skrajnej lewicy.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#503 Postautor: jataman21 » 13 listopada 2006, o 15:28

Słaba książka... jak byk PZPR została uznana za partię a charakterze działalności przestępczej, Stierakowska do niej należała, koniec i kropka to powinno ludziom którzy mają mózg wystarczyć.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#504 Postautor: RadeKas » 13 listopada 2006, o 15:29

Dobra a mozesz dac zrodlo gdzie jest napisane ze PZPR to partia faszystowska, czy e tam?
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2006, o 15:30 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#505 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 15:29

mikas pisze:
Jak macie zamiar dalej dyskytowac na takim poziomie to może lepiej sobie darujcie w ogole wypowiadanie sie w tym wątku :roll:

Mikas, ja tam jakims wielkim zwolennikiem Sierakowskiej nie jestem, ale zabawne sa takie forumowe dyskusje "na argumenty", naprawde ciezko sie powstrzymac 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#506 Postautor: Hans » 13 listopada 2006, o 15:33

Dobra koniec!!
:D
Pomalujcie sobie:

http://www.btzpolonia.pl/kolory.php

:P :D

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#507 Postautor: jataman21 » 13 listopada 2006, o 15:33

Mikas... dla mnie mogłes i działac w SB co ma się nijak do prezesa Fanklubu bo to jest funkcja strikte bardziej umowna niż formalna. Jesteśmy osobami które kochają pewien sport i w pewnym sensie sie jednoczą mimo ze wywodzą sie z różnych klas partii itp.
To zupełnie co innego niż przywódca miasta i osoba która ma zarządzać 400tyś miastem.
Znów nagonka na jatamana bo ma inne poglądy :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#508 Postautor: RadeKas » 13 listopada 2006, o 15:35

Dobra poglady pogladami, ale zaciekawiles mnie strasznie tym faszyzmem. Moglbym poznac zrodlo, ktore uznalo PZPR za partie faszystowska? Bede wdzieczny.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#509 Postautor: marcin_lub » 13 listopada 2006, o 15:37

Jeśli już tak szukacie żeby znaleźć to najlepszy kandydat na prezydenta według forumowiczów, pan Wojciechowski to rzestępca ponieważ postawiony pomnik na pl. Litewskim stanął tam nielegalnie !! Każdy ma coś na sumieniu, i tego się nie uniknie, lecz to nie ma najmniejszego znaczenia w rządzeniu miastem... A pan Wasilewski wydaje się być mniej odpowiednią osobą na to stanowisko od panie Sierakowskiej! Takie moje skromne zdanie...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#510 Postautor: jataman21 » 13 listopada 2006, o 15:38

PZPR zabijala ludzi bez wyroków, chociażby Popiełuszke, i osoba należąca do tej działalności ma rządzić naszym miastem?? Tego chcecie?? Jak tak to gratuluję.

Marcinie każdemu mozna cos zarzucić mówisz... ok zarzuć coś Wasilewskiemu?? Jakby nie było bardzo mało znana postać dla "szarych" ludzi ale z tego co się orientuję nie mozna nic mu zarzucić, jest uczciwy (mimo ze z parti której baaaardzo nie lubie :wink: ) teraz mogę to napisać bo juz pozamiatane...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#511 Postautor: RadeKas » 13 listopada 2006, o 15:41

:shock:

A to jak jakis system polityczny zabija obywateli itp, to juz jest faszystowski? Chyba Ci sie z TOTALITARNYM pomylilo :wink:.

ps. ja zwolennikiem SLD nie jestem jakby co :wink:.
Richie Faulkner:

wojteko
Senior

#512 Postautor: wojteko » 13 listopada 2006, o 15:47

mikas pisze:A dziadek Tuska służył w wehrmacht-cie a Tusk to PO a PO to Wasilewski, nie głosuje na niego bo to wszystko Niemcy i zbrodniarze hitlerowscy :twisted:

tylko ze ci Niemcy sa bardzo pracowici............... marne Polaczki wiele mogli by sie od Nich nauczyc............. ale po co? lepiej krasc,bumelowac,oszukiwac i kombinowac jak tu sie nienarobic a zarobic, ehhh Słowiański charakter

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#513 Postautor: marcin_lub » 13 listopada 2006, o 15:48

jataman21 pisze:Marcinie każdemu mozna cos zarzucić mówisz... ok zarzuć coś Wasilewskiemu?? Jakby nie było bardzo mało znana postać dla "szarych" ludzi ale z tego co się orientuję nie mozna nic mu zarzucić, jest uczciwy (mimo ze z parti której baaaardzo nie lubie :wink: ) teraz mogę to napisać bo juz pozamiatane...

Więc wolisz oddać 400tys. miasto w ręce osoby mało znanej, bez żadnych układów i tak szczerzez mówiąc nie bardzo mającej pojęcie o władzy...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#514 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 15:53

Mikas, zmieniaj ankiete na II-turowa, urzadzimy sobie rzeznie 8) :twisted:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#515 Postautor: luCas » 13 listopada 2006, o 15:54

jataman21 pisze:PZPR zabijala ludzi bez wyroków, chociażby Popiełuszke, i osoba należąca do tej działalności ma rządzić naszym miastem?? Tego chcecie?? Jak tak to gratuluję.

Tu nie dokonca sie z Toba zgodze. Nie kazdy czlonek PZPR jest odrazu kryminalista. Trzeba tu rozroznic osoby ktore podejmowaly decyzje w tej partii (pani Sierakowska byla delegatka na zjazd PZPR), a osobami, ktore do partii nalezaly,czesto wbrew wlasnej woli, bo byla to jedyna mozliwosc utrzymania np miejsca pracy.
PZPR byla organizacja zbordnicza, majaca na rekach krew setek tysiecy Polakow, temu chyba nikt zaprzeczyc nie moze, zreszta jest to na tyle oczywiste, ze radze juz ten watek zakonczyc.
Mam nadzieje, ze w 2-giej turze kandydaci zaprezentuja cos wiecej niz dotychczasowe ogolniki i obiecanki. Pozyjemy, zobaczymy.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2006, o 15:56 przez luCas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#516 Postautor: Gelo » 13 listopada 2006, o 15:54

jataman21 pisze:PZPR zabijala ludzi bez wyroków, chociażby Popiełuszke, i osoba należąca do tej działalności ma rządzić naszym miastem?? Tego chcecie?? Jak tak to gratuluję.

Zgadza się - faszyzm i komunizm mają ze sobą wiele współnego (np. ofiary, czy rekrutację członków z klasy robotniczej). Ale to nie zmienia faktu, że komunizm nie jest faszyzmem i odwrotnie. Nie mylmy pojęć.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#517 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 16:01

luCas pisze:PZPR byla organizacja zbordnicza, majaca na rekach krew setek tysiecy Polakow, temu chyba nikt zaprzeczyc nie moze

Ja zaprzeczam. Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze "dzieki" PZPR polala sie krew setek tysiecy Polakow. Jest to niczym nie poparte wyolbrzymienie dokonane przez autora, majace na celu udowdnienie za wszelka cene swoich racji.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#518 Postautor: luCas » 13 listopada 2006, o 16:07

Cooper pisze:
luCas pisze:PZPR byla organizacja zbordnicza, majaca na rekach krew setek tysiecy Polakow, temu chyba nikt zaprzeczyc nie moze

Ja zaprzeczam. Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze "dzieki" PZPR polala sie krew setek tysiecy Polakow. Jest to niczym nie poparte wyolbrzymienie dokonane przez autora, majace na celu udowdnienie za wszelka cene swoich racji.

Dobre, a to niby kto mordowal i skazywal? Krasnoludki czy marsjanie?
W latach 1944–1956 aresztowano ok. 300 tys. ludzi, których skazano na dÅ‚ugoletnie wyroki wiÄ™zienia. Orzeczono 6000 kar Å›mierci, wiÄ™kszość wyroków zostaÅ‚a wykonana. Dodaj sobie do tego pozostaly okres rzadow PZPR(lata 50, 60 i 70, stan wojenny.) Skoro nie jestes w stanie przyjac do wiadomosci nizaprzeczlanych faktow, dalsza rozmowe uwazam za bezcelowa.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2006, o 16:14 przez luCas, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#519 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 16:07

Swoja droga, zastanawia mnie jedna rzecz. Jak to jest mozliwe, ze w panstwie rzadzonym przez dwoch braci, totalnych przeciwnikow komunizmu, socjalizmu, dzialaczka "zbrodniczej", "faszystowskiej" organizacji, nie tylko nie zostala dotad skazana, ani nawet oskarzona, ale w dodatku ma prawo kandydowania we wszelkich wyborach, gdzie zreszta zdobywa od lat najwieksze poparcie?

Kurde, nie ma na NiÄ… haka?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#520 Postautor: Gelo » 13 listopada 2006, o 16:35

Ja zaprzeczam. Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze "dzieki" PZPR polala sie krew setek tysiecy Polakow.

Nie kompromituj siÄ™.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#521 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 16:40

Gelo pisze:
Ja zaprzeczam. Nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze "dzieki" PZPR polala sie krew setek tysiecy Polakow.

Nie kompromituj siÄ™.
Nie kompromituje sie. Po prostu stwierdzenie "polala sie krew" sugeruje smierc, a az tyleofiar nie bylo, zeby mozna bylo mowic o setkach tysiecy. Ja nie bronie PZPR, tylko lubie precyzje faktow.

Odnosnie kar smierci, to akurat system na to wplywu nie ma. W Stanach jest demokracja, a tez usmazyli sporo ludzi na krzesle, nie mowiac juz o wczesniejszych atrakcjach jak niewolnicctwo itd.

Nie pisze tego by usprawiedliwiac system, tylko zwracam uwage, ze akurat niektore przytoczone argumenty nie sa skutkiem systemu.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#522 Postautor: luCas » 13 listopada 2006, o 16:47

Nie kompromituje sie. Po prostu stwierdzenie "polala sie krew" sugeruje smierc, a az tyleofiar nie bylo, zeby mozna bylo mowic o setkach tysiecy. Ja nie bronie PZPR, tylko lubie precyzje faktow.

Jesli lubisz prezyzyjne wyrazanie sie to bardzo prosze. Wyrazenie "polala sie krew" nie odnosi sie tylko i wylacznie do spowodowania czyjejs smierci.
Odnosnie kar smierci, to akurat system na to wplywu nie ma. W Stanach jest demokracja, a tez usmazyli sporo ludzi na krzesle, nie mowiac juz o wczesniejszych atrakcjach jak niewolnicctwo itd.

System nie ma wplywu na kary, A CO MA? Kto tworzy prawo? Przestan sie kompromitowac. Wez jeszcze poprawke, za co skazuja ludzi w USA, a za co skazywali stalinowscy sedziowie w spreparowanych procesach np zolnierzy AK czy uczestnikow wydazen w Poznaniu, czujesz roznice?
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2006, o 16:48 przez luCas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#523 Postautor: Gelo » 13 listopada 2006, o 16:48

Skoro chcesz precyzyjnie (cooper) - "polanie krwi" moze też oznaczać więzienie, tortury, pobicia, przesłuchania itd.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#524 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 16:51

Czuje. Nie uwazam, zebym w ktorymkolwiek momencie sie skompromitowal. Wystarczy przeczytac dokladnie co napisalem. Nie zrozumielismy sie tylko co do jednego sformulowania.

Nie mam zamiaru brac udzialu w dalszym roztrzasaniu dyskusji o historii Polski od dinozaurow do dzis.

Ani ja, ani Ty, ani Sierakowska nic z tym nie ma wspolnego. Poza tym, ze nalezala do PZPR i zrobila kariere w tej organizacji (bo byla madra i to jej zostalo). Do PZPR nalezalo mnostwo ludzi, np. moj wujek, ktory teraz chetnie by oddal wszystko za PiS 8) :wink:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#525 Postautor: luCas » 13 listopada 2006, o 16:58

Rowniez mam dosc roztrzasania historii, teraz wazne zeby dokonac dobrego wyboru, niech kazdy glosuje wg wlasnego sumienia i uznania, bo generalnie chodzi o to zeby nie zaprzepascic szansy na srodki unijne i rozwoj miasta.
Dziekuje za uwage, pozdrawiam.