Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???

żużel w Lublinie

Najlepszym kandydatem na prezydenta Lublina jest:

Czas głosowania minął 16 października 2006, o 19:39

Kowalski Marian
4
5%
Mańka Andrzej
1
1%
Pruszkowski Andrzej
4
5%
Sęk Jan
4
5%
Sienkiewicz Dariusz
0
Brak głosów
Sierakowska Izabela
12
15%
Wasilewski Adam
17
22%
Wojciechowski Zbigniew
37
47%

Liczba głosów: 79

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#476 Postautor: mikas » 13 listopada 2006, o 14:13

Nie wiem, myśle ze na pewno nie do konca, ale jednak doswiadczenie ma wieksze od Wasilewskiego. I żeby nie bylo niedomówień, ja na nikogo nie wskazuje, poprostu mam dylemat i głośno myśle ;) Najpewniej na drugą ture nie pojde, chyba będzie musiało mi wystarczyc to że przyczyniłem sie do wywalenia Pruszkowskiego ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#477 Postautor: luCas » 13 listopada 2006, o 14:20

Saint pisze:
Łoptymista pisze:Skąd wiesz. Ty to planowales??

Zapomniałem dopisać że to tylko plotki zasłyszane na "mieście"... ale jeżeli to prawda na temat źródeł finansowania kampani Zbigniewa Wojciechowskiego to tak niestety było.
dalej..

Przesadzasz, przeciez finansowala go, jak sam stwierdzil rodzina i znajomi. Tez chce takich znajomych :shock:
a Sierakowska jest przygotowana do rzÄ…dzenia? Shocked

Trudno to jednoznacznie stwierdzic, na pewno ma wiecej znajomosci z "uczciwymi" ludzmi SLD. Chyba dosc juz przewalow, dziwne ze w 90% afer samorzadowych w tym kraju zamieszani byli ludzi z SLD. Dobra juz koncze, bo towarzysz C znowu powie, ze dziele narod.
Co do drugiej tury, to z przyjemnoscia zaglosuje na Wasilewskiego.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#478 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 14:23

Jasne, ze dzielisz, w koncu wszyscy ludzie prawicy to prawdziwi ludzie kompromisu i zgody. A te dane o 90% przewalow, to wziales z ktorego kapelusza?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#479 Postautor: mikas » 13 listopada 2006, o 14:25

Swoją drogą mamy w radzie miasta i pewnie w komisji sportu pana Krakowskiego i Piątka to już dwa głosy za zdjeciem krat na wiosne na stadionie ;) Pewnie będzie tam w komisji jeszcze pani Sabina Włodek to powinno dac sie ją przekonać i decyzja znów będzie zależeć od prezydenta, warto o tę sprawę zapytać kandydatów przed drugą turą ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#480 Postautor: RadeKas » 13 listopada 2006, o 14:26

To ja juz, nie docinajac przegranym 8), podam tylko informacje o sejmiku wojewodzkim:

Najlepsze wyniki uzyskane w okręgu lubelskim do sejmiku województwa:

1. Jacek Sobczak (PO) - 20 256 głosów
2. Andrzej Pruszkowski (PiS) - 12 178
3. Jacek Czerniak (Lewica i Demokraci) - 8 058

Tak wiec Pruszona wyrzucilismy z miasta, ale wojewodztwa sie trzyma. Ciekawe jak tam z mandatami, ale PKW wspominala cos chyba, ze wygral PSL.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#481 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 14:31

Ehh, ogolnie, patrzac w skali kraju, PO wzbudza mniej wiecej szacunek i poparcie. Jednak, moim zdaniem, w Lublinie, PO wyjatkowo nie ma szczescia do ludzi. Skoro Sobczak wygrywa wybory.... Przeciez ten typ to typowy karierowicz regionalny (wyrzej mu sie nie udalo podskoczyc, bo do sejmu nikt go nie chcial). Kandydowal juz wszedzie gdzie sie da, na wszystkie stolki... Do sejmu nie wzieli, na prezydenta nie wybrali, to moze teraz do sejmiku..., ehh.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#482 Postautor: luCas » 13 listopada 2006, o 14:31

Cooper pisze:Jasne, ze dzielisz, w koncu wszyscy ludzie prawicy to prawdziwi ludzie kompromisu i zgody

Tego nie powiedzialem, nie wszyscy.
A te dane o 90% przewalow, to wziales z ktorego kapelusza?

Chyba kazdy, kto interesyje sie choc troche zyciem politycznym wie, ze takich wnioskow nie trzeba wyciagac z kapelusza, wystarczy rzeczywistosc.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#483 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 14:33

luCas pisze:Chyba kazdy, kto interesyje sie choc troche zyciem politycznym wie, ze takich wnioskow nie trzeba wyciagac z kapelusza, wystarczy rzeczywistosc.

Kolejna wspaniala odpowiedz obfita w konkrety. No, ale przeciez wiadomo, "czerwoni" to same k**** i zlodzieje, SB, UB, ZOMO, homo itd. Dlatego cale zlo to oni.

Czarek
Trener

#484 Postautor: Czarek » 13 listopada 2006, o 14:34

W II turze dla mnie sprawa jasna - wybieram zdecydowanie mniejsze zło tzn. "nie" dla czerwonej Żydówki, a "tak" dla o wiele mniej czerwonego Polaka.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Czarek
Trener

#485 Postautor: Czarek » 13 listopada 2006, o 14:36

Cooper pisze:
luCas pisze:Chyba kazdy, kto interesyje sie choc troche zyciem politycznym wie, ze takich wnioskow nie trzeba wyciagac z kapelusza, wystarczy rzeczywistosc.

Kolejna wspaniala odpowiedz obfita w konkrety. No, ale przeciez wiadomo, "czerwoni" to same k**** i zlodzieje, SB, UB, ZOMO, homo itd. Dlatego cale zlo to oni.

Jakby nie patrzeć to najbardziej zbrodnicze systemy w historii - komunizm i narodowy socjalizm - były lewicowe.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#486 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 14:36

Czarek pisze:W II turze dla mnie sprawa jasna - wybieram zdecydowanie mniejsze zło tzn. "nie" dla czerwonej Żydówki, a "tak" dla o wiele mniej czerwonego Polaka.

:lol: :lol: :lol:

A nastepny postulat, to rewitalizacja krematorium na Majdanku?

wojteko
Senior

#487 Postautor: wojteko » 13 listopada 2006, o 14:42

Cooper pisze:A co, wcieli nas Sierakowska do III Rzeszy? :lol: :lol: :lol:

ja to bym sie nawet cieszyl gdyby tak sie stalo................moze wreszcie ktos zrobil by pozadek w tym pojebanym kraju :?: :!:

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#488 Postautor: Hans » 13 listopada 2006, o 14:53

Cooper pisze:
Czarek pisze:W II turze dla mnie sprawa jasna - wybieram zdecydowanie mniejsze zło tzn. "nie" dla czerwonej Żydówki, a "tak" dla o wiele mniej czerwonego Polaka.

:lol: :lol: :lol:

A następny postulat, to rewitalizacja krematorium na Majdanku?

No w końcu Pani Sierakowska, jakby ktoś nie wiedział to żydówka- stara lewicowa żydówka. :roll:
A co do Majdanka- to tam ma podobno Pan Giertych otworzyć szkołę dla "niesfornych uczniów" :wink: :lol:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#489 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 14:56

Hans pisze:
No w końcu Pani Sierakowska, jakby ktoś nie wiedział to żydówka- stara lewicowa żydówka. :roll:

O jaaacieee. I co teraz bedzie?

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#490 Postautor: jataman21 » 13 listopada 2006, o 14:59

Sierakowska to najgorszy kandydat jaki moze być, należała do partii faszystowskiej co została uznana za działalność przestępczą i to powinno wiekszosci wystarczyć do podjęcia decyzji... zupełnie nie rozumiem postów Coopera...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#491 Postautor: luCas » 13 listopada 2006, o 15:00

Cooper pisze:

"Tak jak archeolog potrafi nawet z odchodów stworzyc wiarygodny portret jakies zamierzchlej spolecznosci czy nawet cywilizacji, tak dobry analityk potrafi z ilosci i jakosci afer odtworzyc obraz politycznego srodowiska. A wiec - pokaz mi swoje afery, a powiem ci, kim (czym) jestes..." - A.Mazur
A wiec zaczynam: afera starachowicka, mafia paliwowa, korupcja przy ubezpieczniu majatku Elektrowni Opole, sprawa PZU, Orlenu, Rywina, afera hazardowa, aresztowania baronow SLD. Nie wymieniam juz niejasnosci z pozbywaniem sie majatku PZPR i przewalki w SDRP na poczatku lat 90, jak rowniez wyskokow pojedynczych samorzadowcow z SLD. Za co sie nie wezma, wszedzie bagno. Starczy, czy chcesz wiecej?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#492 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 15:04

Ale co to ma do Sierakowskiej? Byla zamieszana w jakies afery?

A jaki to problem powymieniac afery z udzialem politykow chociazby AWSu?

Jesli chodzi o prezydenta miasta, to bardziej liczy sie osobowosc kandydata, nie jego korzenie polityczne. Dla mnie Sierakowska "ma jaja" i lepiej sie nadaje do tego by to miasto ruszyc troche z miejsca niz Wasilewski. Ma baba charakter, ma tez znajomosci.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#493 Postautor: jataman21 » 13 listopada 2006, o 15:07

Zapomniałeś też dodać co cały czas omijasz że była w parti faszystowskiej, co przynajmniej dla mnie ją przekreśla całkowicie w walce o jakikolwiek stołek.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#494 Postautor: Hans » 13 listopada 2006, o 15:08

Cooper pisze:O jaaacieee. I co teraz bedzie?

Ja myślę, że niedługo Lublin będzie biedniejszy od Mohylewa lub zadupia w Rumunii :?: :twisted: :wink:

luCas pisze:
Cooper pisze:

"Tak jak archeolog potrafi nawet z odchodów stworzyc wiarygodny portret jakies zamierzchlej spolecznosci czy nawet cywilizacji, tak dobry analityk potrafi z ilosci i jakosci afer odtworzyc obraz politycznego srodowiska. A wiec - pokaz mi swoje afery, a powiem ci, kim (czym) jestes..." - A.Mazur
A wiec zaczynam: afera starachowicka, mafia paliwowa, korupcja przy ubezpieczniu majatku Elektrowni Opole, sprawa PZU, Orlenu, Rywina, afera hazardowa, aresztowania baronow SLD. Nie wymieniam juz niejasnosci z pozbywaniem sie majatku PZPR i przewalki w SDRP na poczatku lat 90, jak rowniez wyskokow pojedynczych samorzadowcow z SLD. Za co sie nie wezma, wszedzie bagno. Starczy, czy chcesz wiecej?

W pełni popieram post Lucasa, niestety Cooper prawy nie oszukasz...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#495 Postautor: Hans » 13 listopada 2006, o 15:10

Cooper pisze:. Dla mnie Sierakowska "ma jaja"

Tak na marginesie- sprawdzałeś :?: :lol:

Bez obrazy rzecz jasna :wink:
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#496 Postautor: mikas » 13 listopada 2006, o 15:12

Hans pisze:

jataman21 pisze:Zapomniałeś też dodać co cały czas omijasz że była w parti faszystowskiej, co przynajmniej dla mnie ją przekreśla całkowicie w walce o jakikolwiek stołek.

A dziadek Tuska służył w wehrmacht-cie a Tusk to PO a PO to Wasilewski, nie głosuje na niego bo to wszystko Niemcy i zbrodniarze hitlerowscy :twisted:

Jak macie zamiar dalej dyskytowac na takim poziomie to może lepiej sobie darujcie w ogole wypowiadanie sie w tym wątku :roll:
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2006, o 15:12 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#497 Postautor: Łoptymista » 13 listopada 2006, o 15:12

jataman21 pisze:Zapomniałeś też dodać co cały czas omijasz że była w parti faszystowskiej

Kiedy? W 1936? Bez jaj. Ludzie...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#498 Postautor: jataman21 » 13 listopada 2006, o 15:16

Skoro nie pamietasz w ktorym roku to już Twój problem, zapewniam Cie ze nie było to tak dawno.
Mikas... dziadek Tuska to jego dziadek, a ona sama we własnej osobie należała do parti uznanej za działalność przestępczą a nie jej dziadek, taka jest różnica, mi ona wystarcza i nie trudno ją zauwazyc.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#499 Postautor: Łoptymista » 13 listopada 2006, o 15:18

Sprawdzilem w ksiazce i nie ma tam mowy o dzialanosci pani Sierakowskiej w org. faszystowskiej. Chyba, ze znasz inne okreslenie faszystowski.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#500 Postautor: RadeKas » 13 listopada 2006, o 15:22

Swoja droga nazywac PZPR partia faszystowska... hmmmm. Komunizm i faszyzm to nie to samo.

edit: swoja droga Lepper tez w PZPR byl, a jednak jakos nie krzyczysz, Jatamanie, zeby wywalic go z rzadu 8) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.