Ja bym nawet to uznał za plus, w koncu na karcie do głosowania tez będzie napisane Wojciechowski Zbigniew a nie Zbigniew Wojciechowski, więc jak dobrze zauwazył boxing ludzie szybciej skojarzą
Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Byla w tym temacie mowa o wyborach prezydenta miasta Lublina, byla mowa o wyborach do Rady Miasta a ja chcialbym jeszcze poruszyc wybory na szczeblu wojewodzkim do sejmiku wojewodztwa. Biorac pod uwage jak duze pieniadze beda mialy do rozdysponowania wojewodztwa szczegolnie ze sciany wschodniej w latach 2007-2013 wybor ludzi do sejmiku jest nie mniej wazny rowniez dla samego Lublina co wybory prezydenta czy radnych.
Jednym z najwazniejszych inwestycji ktore stoja przed wojewodztwem lubelskim jest lotnisko.
Podobna opinie na tym forum wyrazał też m.in. harry.
Jednak uwazam ze przy tym nalezy zauwazyć jedną ważna rzecz:
Na wykup znacznie mniejszej powierzchni pod lotnisko w Swidniku przeznaczone są aż 14 milony złotych podczas gdy za 150 hektarów w Niedzwiadzie wojewodztwo zaplaci ok 5 milonów pln, jak dla mnie dysproporcja porażająca, co wiecej do dziś nie zdołano wykupić ani jednego hektara pod lotnisko w Swidniku, podczas gdy w okolicach Niedzwiady 2/3.
W wyborach samorzadowych do sejmiku wojewodztwa zaglosuje na PSL bo popieram lotniskow Niedzwiadzie. Uwazam ze budowa lotniska w Swidniku lezy przede wszystkim w gestii wladz Lublina i Swidnika (koszt porownywalny z budową tunelu pod Raclawickimi), a nie calego wojewodztwa dla ktorych obecnie lotnisko w Niedzwiadzie jest projektem piorytetowym i słusznie
W pelni zgadzam sie ze slowami marszalka sejmiku wojewodztwa Edwardem Wojtasem z PSL:
"Niedźwiada musi powstać i to jest poza dyskusją, ale ta inwestycja potrwa kilka lat. Natomiast Świdnik, jeśli powstanie wcześniej, będzie na pewno dobrze służyć mieszkańcom naszego regionu i wypełni lotniczą niszę." O lotnisko w Świdniku moga zabiegać wladze Lublina i Swidnika, ale juz wladze wojewodztwa powinny zabiegac o realizacje projektu ktory nie bedzie sluzyl regionowi 10-20 lat ale znacznie dluzej. Taka mozliwosc daje lotnisko w Niedzwiadzie gdzie juz w pierwszym etapie przewiduje sie pas o dlugosci 2800 m. z mozliowscia wydluzenia.
Na takim pasie beda mogly ladowac samoloty obslugiwane przez tanie liniie lotnicze. Tak wiec Lubelszczyzna potrzebuje takiego lotniska na ktorym moglyby ladowac samoloty takie jak boeing737, a wowczas bedziemy rowniez i my korzystac koniunktury na tanie linie lotnicze, o ktorej mozna przeczytac w artykule pod tym linkiem:
http://biznes.onet.pl/0,1426004,wiadomosci.html
Dlatego w pelni zgadzam sie ze lotnisko w Niedzwiadzie slusznie jest ujete wsrod piorytetów wojewodztwa:
źródło: http://www.lubelskie.pl/um/dokumenty3.php
Uwazam ze ta polityka powinna byc realizowana rowniez po wyborach samorzadowych 2006. Nie jestem przeciwnikiem lotniska w Swidniku ktorego koszt jest szacowany na okolo 120 milionow pln (a wiec podobnie jak koszty wspomnianiego tunelu pod Raclwickimi) i byloby to dobre dla Lublina jesli szybko powstaloby przy zaangazowaniu wladz Lublina i Swidnika, ewentualnym dalszym zaangazowaniu pieniedzy z budzetu panstwa jak rowniez funduszy z UE. Natomiast jestem przeciwny krytykowaniu zarzadu wojewodztwa ktore konsekwentnie popiera przede wszystkim lotnisko w Niedzwiadzie z wyzej wspomnianych wzgledow.
Nie podobaja mi sie tez wypowiedzi ludzi zwiazanych z lotniskiem w Swidniku ze rowniez i tam bede w przyszlosci mogly ladowac samoloty boeing 737 jesli w drugim etapie budowy wydluzy sie lotnisko do tych juz slynnych 2100 metrow. Podczas gdy opinia wydawna przez wydanej przez Głwny Inspektorat Lotnictwa Cywilnego odnosnie lotniska w Swidniku jest nastepujaca:
-ewentualne wydłużenie drogi startowej ponad 1500 metrów dokonane byłoby kosztem dużych przebudowań istniejącej infrastruktury (budynki, tor kolejowy, droga, linie napowietrzne) i wycinki lasu;
-zaproponowany układ pola wzlotów stwarza znaczną blokadę rozbudowy aglomeracji mając na względzie samą lokalizację i rozmiary lotniska, a także uciążliwość hałasową oraz ograniczenia wysokościowe obiektów budowlanych;
-z uwagi na różnice wzniesienia końców głównej drogi startowej, wymagane byłyby duże roboty ziemne;
-trzeba mieć na względzie niezbędne wzrokowe pomoce nawigacyjne tzn. konwencjonalny układ świateł naziemnych, zaczynający się 900 m przed progiem drogi startowej czego nie zaznaczono na szkicu planowanego lotniska w Świdniku
Dziękuję za uwagę
Jednym z najwazniejszych inwestycji ktore stoja przed wojewodztwem lubelskim jest lotnisko.
Ziemię pod lotnisko w Niedźwiadzie wykupiono, by kilka osób mogło na tym zarobić. Wiem to od ludzi związanych z Urzędem Marszałkowskim - twierdzi Dariusz Jodłowski z Rady Przedsiębiorczości Lubelszczyzny.
Podobna opinie na tym forum wyrazał też m.in. harry.
Jednak uwazam ze przy tym nalezy zauwazyć jedną ważna rzecz:
Na 150 hektarów pod lotnisko w Niedźwiadzie Zarząd Województwa wydał już ok. 3 mln zł. Do wykupienia została jedna trzecia ziemi. Ma to kosztować kolejne 1,5-2 mln zł.
Na wykup znacznie mniejszej powierzchni pod lotnisko w Swidniku przeznaczone są aż 14 milony złotych podczas gdy za 150 hektarów w Niedzwiadzie wojewodztwo zaplaci ok 5 milonów pln, jak dla mnie dysproporcja porażająca, co wiecej do dziś nie zdołano wykupić ani jednego hektara pod lotnisko w Swidniku, podczas gdy w okolicach Niedzwiady 2/3.
W wyborach samorzadowych do sejmiku wojewodztwa zaglosuje na PSL bo popieram lotniskow Niedzwiadzie. Uwazam ze budowa lotniska w Swidniku lezy przede wszystkim w gestii wladz Lublina i Swidnika (koszt porownywalny z budową tunelu pod Raclawickimi), a nie calego wojewodztwa dla ktorych obecnie lotnisko w Niedzwiadzie jest projektem piorytetowym i słusznie
W pelni zgadzam sie ze slowami marszalka sejmiku wojewodztwa Edwardem Wojtasem z PSL:
"Niedźwiada musi powstać i to jest poza dyskusją, ale ta inwestycja potrwa kilka lat. Natomiast Świdnik, jeśli powstanie wcześniej, będzie na pewno dobrze służyć mieszkańcom naszego regionu i wypełni lotniczą niszę." O lotnisko w Świdniku moga zabiegać wladze Lublina i Swidnika, ale juz wladze wojewodztwa powinny zabiegac o realizacje projektu ktory nie bedzie sluzyl regionowi 10-20 lat ale znacznie dluzej. Taka mozliwosc daje lotnisko w Niedzwiadzie gdzie juz w pierwszym etapie przewiduje sie pas o dlugosci 2800 m. z mozliowscia wydluzenia.
Na takim pasie beda mogly ladowac samoloty obslugiwane przez tanie liniie lotnicze. Tak wiec Lubelszczyzna potrzebuje takiego lotniska na ktorym moglyby ladowac samoloty takie jak boeing737, a wowczas bedziemy rowniez i my korzystac koniunktury na tanie linie lotnicze, o ktorej mozna przeczytac w artykule pod tym linkiem:
http://biznes.onet.pl/0,1426004,wiadomosci.html
Dlatego w pelni zgadzam sie ze lotnisko w Niedzwiadzie slusznie jest ujete wsrod piorytetów wojewodztwa:
źródło: http://www.lubelskie.pl/um/dokumenty3.php
Uwazam ze ta polityka powinna byc realizowana rowniez po wyborach samorzadowych 2006. Nie jestem przeciwnikiem lotniska w Swidniku ktorego koszt jest szacowany na okolo 120 milionow pln (a wiec podobnie jak koszty wspomnianiego tunelu pod Raclwickimi) i byloby to dobre dla Lublina jesli szybko powstaloby przy zaangazowaniu wladz Lublina i Swidnika, ewentualnym dalszym zaangazowaniu pieniedzy z budzetu panstwa jak rowniez funduszy z UE. Natomiast jestem przeciwny krytykowaniu zarzadu wojewodztwa ktore konsekwentnie popiera przede wszystkim lotnisko w Niedzwiadzie z wyzej wspomnianych wzgledow.
Nie podobaja mi sie tez wypowiedzi ludzi zwiazanych z lotniskiem w Swidniku ze rowniez i tam bede w przyszlosci mogly ladowac samoloty boeing 737 jesli w drugim etapie budowy wydluzy sie lotnisko do tych juz slynnych 2100 metrow. Podczas gdy opinia wydawna przez wydanej przez Głwny Inspektorat Lotnictwa Cywilnego odnosnie lotniska w Swidniku jest nastepujaca:
-ewentualne wydłużenie drogi startowej ponad 1500 metrów dokonane byłoby kosztem dużych przebudowań istniejącej infrastruktury (budynki, tor kolejowy, droga, linie napowietrzne) i wycinki lasu;
-zaproponowany układ pola wzlotów stwarza znaczną blokadę rozbudowy aglomeracji mając na względzie samą lokalizację i rozmiary lotniska, a także uciążliwość hałasową oraz ograniczenia wysokościowe obiektów budowlanych;
-z uwagi na różnice wzniesienia końców głównej drogi startowej, wymagane byłyby duże roboty ziemne;
-trzeba mieć na względzie niezbędne wzrokowe pomoce nawigacyjne tzn. konwencjonalny układ świateł naziemnych, zaczynający się 900 m przed progiem drogi startowej czego nie zaznaczono na szkicu planowanego lotniska w Świdniku
Dziękuję za uwagę
Gawrzyk pisze:sting126 pisze:Ja sie przyczepie troche do kampanii Wojciechowskiego. Tzn. do plakatow. Nie wiem kto je projektowal, ale jest na nich ogromny blad. Jest napisane: "Prezydent Wojciechowski Zbigniew". Najpierw powinno byc imie, potem nazwisko. To niestety sprawi, ze akcja plakatowa nie osiagnie skutkow jakie moglaby osiagnac.
to nie błąd. Tak miało widocznie być bo jest powielane we wszystkich miejsch - radio, tv, internet. I swoją funkcję w jakiś sposób spełnia. Z jednej strony jest to nawiązanie do jego przeszłości i do historii Polski związanej ze Stanisławem Wojciechowskim i Józefem Piłsudskim (do którego ZW często się odnosi), a z drugiej ma się od razu odpowiednio kojarzyć. I ja mam dokładnie takie skojarzenia jak napisałem, czyli jak najbardziej pozytywne.. Tak jak w przypadku kampani Tuska.
A mnie tam, niezależnie od wąsów
"Z zazdroscia spoglÄ…dam na dynamicznie rozwijÄ…ce siÄ™ miasta takie jak: WrocÅ‚aw, Katowice, Åódz, Gdynia, czy też pobliski Rzeszów... "
...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Talib pisze:Koper pisze:Talib pisze:"Z zazdroscia spoglÄ…dam na dynamicznie rozwijÄ…ce siÄ™ miasta takie jak: WrocÅ‚aw, Katowice, Åódz, Gdynia, czy też pobliski Rzeszów... "...
Ile z wymienionych miast korzysta ze Specjalnej Strefy Ekonomicznej?
To na pewno do mnie pytanie...? Spytaj może autora cytatu.
To nie pytanie oczywiscie do Ciebie, to pytanie w eter
O ile sie nie myle to kiedy Specjalne Strefy Ekonomiczne byly tworzone to wowczas u wladzy byli koledzy partyjni Izabelli Sierakowskiej ktora na swojej stronie pisze:
Podczas 16 lat pracy w Sejmie zajmowałam się przede wszystkim sprawami najważniejszymi dla mieszkańców Lublina i Lubelszczyzny. Nigdy nie interesowały mnie stanowiska ministerialne, ani kariery rządowe. Zawsze natomiast uważałam, że mandat poselski, który został mi powierzony, muszę realizować z myślą o dobru mieszkańców Lublina i regionu.
Ciekawe czy potrafilaby przedstawic konkrety ze w swojej dzialalnosci politycznej walczyla o takÄ… strefÄ™ dla Lublina
Koper pisze:Talib pisze:Koper pisze:Talib pisze:"Z zazdroscia spoglÄ…dam na dynamicznie rozwijÄ…ce siÄ™ miasta takie jak: WrocÅ‚aw, Katowice, Åódz, Gdynia, czy też pobliski Rzeszów... "...
Ile z wymienionych miast korzysta ze Specjalnej Strefy Ekonomicznej?
To na pewno do mnie pytanie...? Spytaj może autora cytatu.
To nie pytanie oczywiscie do Ciebie, to pytanie w eterzreszta akurat ten kandydat ktorego zacytowales jak i Adam Wasilewski wyraznie akcentujÄ… potrzebÄ™ stworzenia takiej strefy w okolicach Lublina.
O ile sie nie myle to kiedy Specjalne Strefy Ekonomiczne byly tworzone to wowczas u wladzy byli koledzy partyjni Izabelli Sierakowskiej ktora na swojej stronie pisze:Podczas 16 lat pracy w Sejmie zajmowałam się przede wszystkim sprawami najważniejszymi dla mieszkańców Lublina i Lubelszczyzny. Nigdy nie interesowały mnie stanowiska ministerialne, ani kariery rządowe. Zawsze natomiast uważałam, że mandat poselski, który został mi powierzony, muszę realizować z myślą o dobru mieszkańców Lublina i regionu.
Ciekawe czy potrafilaby przedstawic konkrety ze w swojej dzialalnosci politycznej walczyla o takÄ… strefÄ™ dla Lublina
Bo ze pisze ze byla w PZPR to akurat kazdy wie bez jej oficjalnej strony
Konkrety z działalności politycznej ...
Koper pisze:
O ile sie nie myle to kiedy Specjalne Strefy Ekonomiczne byly tworzone to wowczas u wladzy byli koledzy partyjni Izabelli Sierakowskiej ktora na swojej stronie pisze:Podczas 16 lat pracy w Sejmie zajmowałam się przede wszystkim sprawami najważniejszymi dla mieszkańców Lublina i Lubelszczyzny. Nigdy nie interesowały mnie stanowiska ministerialne, ani kariery rządowe. Zawsze natomiast uważałam, że mandat poselski, który został mi powierzony, muszę realizować z myślą o dobru mieszkańców Lublina i regionu.
Bo ze pisze ze byla w PZPR to akurat kazdy wie bez jej oficjalnej strony
Akurat na ten temat pani Sierakowska wypowiedziała sie niedawno na chacie oto jej słowa:
W czasie mojego mandatu zgłaszano taki projekt, niestety, władze województwa nie przyłożyły się do dobrego opracowania takiego projektu.
edit:
i jeszcze coÅ›:
Koper pisze:Na wykup znacznie mniejszej powierzchni pod lotnisko w Swidniku przeznaczone są aż 14 milony złotych podczas gdy za 150 hektarów w Niedzwiadzie wojewodztwo zaplaci ok 5 milonów pln, jak dla mnie dysproporcja porażająca, co wiecej do dziś nie zdołano wykupić ani jednego hektara pod lotnisko w Swidniku, podczas gdy w okolicach Niedzwiady 2/3.
to z wczorajszego chata z prezydentem Pruszkowskim:
Co pan sÄ…dzi o lokalizacji lotniska w Åšwidniku i jakie sÄ… szanse na jego powstanie?
AP: Jutro (w czwartek 9 listopada - dop. redakcji) podpisuje umowę z PKO S.A. o nabyciu części płyty przyszłego lotniska w Świdniku. Od początku uważałem te lokalizację za najwłaściwszą.
Ostatnio zmieniony 9 listopada 2006, o 00:44 przez mikas, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Talib pisze:Konkrety z działalności politycznej ...i to jeszcze swojej, he, he. No może tak.
Ogolniki ze walczyla przez 16 lat dla dobra Lubelszczyzny mnie nie przekonuja...jakby przedtawila fakty, ze starala sie o kase na lotnisko, ze starala sie o budowe expresowek na terenie lubelszczyzny, ze starala sie o SSE dla Lublina to juz bylyby jakies konrety, a jeszcze jakby przedtawila co w swojej karierze waznego wywalczyla a nie ze tylko sie starała o cos to juz w ogole byloby super...
Sugerujesz ze była bardzo pomocna, prawda?Talib pisze:A tak z innej beczki: skąd się wziął obecny np. łódzki boom? (podpowiedź: przyjedź i zobacz naszą SSE...).
To juz jakis konkret jest, tyle tylko ze "zgłaszano" to jest taka forma bezosobowa, szkoda ze nie rozwinela na swojej stronie w jakis sposob ona osobiscie zaangazowala sie w jakies projekty na rzecz Lubelszczyzny, napisala tylko zemikas pisze:Akurat na ten temat pani Sierakowska wypowiedziała sie niedawno na chacie oto jej słowa:W czasie mojego mandatu zgłaszano taki projekt, niestety, władze województwa nie przyłożyły się do dobrego opracowania takiego projektu.
Dla mnie taki ogolnik moze napisac kazdy posel Lubelszczyzny, jedynie zmieniając liczbę lat pracy zgodnie ze swoim stażem w Sejmie...Podczas 16 lat pracy w Sejmie zajmowałam się przede wszystkim sprawami najważniejszymi dla mieszkańców Lublina i Lubelszczyzny.
edit
Co do wykupu gruntu pod lotnisko w Swidniku ze nie zostały jeszcze wykupione to na chwile obecna prawda, oby prawdziwe byly slowa Pruszkowskiego ze za kilka godzin ten stan rzeczy sie zmieni i wreszcie rowniez pod lotnisko w Swidniku zostanie wykupiona chociaz czesc gruntów. Nie zmienia sie natomiast moje zdanie na temat lotniska:
Lotnisko w Świdniku TAK, ale tylko jeden etap a wiec 1540 m. czyli lotnisko ktore bedzie kosztowalo okolo 120 mln PLN, takie lotnisko powinno powstac przede wszystkim z budzetu miasta Lublina i funduszy europejskich (przypominam ze w Lublinie planuje sie tunel ktory mialby pochlonac podobne koszty). Lotnisko w Swidniku powyzej 1540 m NIE bo wydluzenie pasa pochloneloby znaczne koszty, a wiec mozliowsc realizacji drugiego etapu dzieki ktoremu wydluzylby sie pas do 2100 m wymagałby zaangazowania rowniez kosztów wojewodztwa a i tak nie byloby to optymalne rozwiazanie bo juz pierwszy etap budowy lotniska w Niedzwiadzie przewiduje 2800 m z mozliwoscia dalszego wydluzenia. Wiec zaangazowanie duzych pieniedzy wojewodztwa ze znacznym wsparciem funduszy europejskich tylko w perspektywiczne lotnisko w Niedzwiadzie. Jesli budzet miasta Lublina i Swidnika wsparty pieniedzmi z Unii Europejskiej i z budzetu panstwa ale bez wiekszego zaangazowania pieniedzu z budzetu wojewodztwa nie jest w stanie udzwignac wybudowanie lotniska typu city airport w Swidniku za okolo 120 pln a nawet za 80-70 pln jak niektorzy juz ostatnio sugeruja to znaczy ze nie stac na dwa lotniska...
Ostatnio zmieniony 9 listopada 2006, o 00:56 przez Koper, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
W Lublinie tez uwazam nie zmiei sie sytuacja poprzez wprowadzenie SSE, w tym wypadku zgadzam sie z Adamem Wasilewskim ze nalezy szukac przede wszystkim inwestorów (a pod nich ubiegac sie o strefe, bo obecnie jest taka mozlowosc) a nie odwrotnie, wazna jest tez lotnisko, expresowka Lublin-Warszawa i dalej na Ukraine (nie mylic z S19)
itd. Poza tym uwazam ze mozna czerpac dobre wzorce z innych miast ale tak naprawde kazde miasto ma swoja specyfike i nalezy szukac tez rozwiazan ktore w sposob szczegolny moga byc dobre w Lublinie a w innym miescie moglyby sie nie sprawdzic.
Koper pisze:W Lublinie tez uwazam nie zmiei sie sytuacja poprzez wprowadzenie SSE, w tym wypadku zgadzam sie z Adamem Wasilewskim ze nalezy szukac przede wszystkim inwestorów (a pod nich ubiegac sie o strefe, bo obecnie jest taka mozlowosc) a nie odwrotnie, wazna jest tez lotnisko, expresowka Lublin-Warszawa i dalej na Ukraine (nie mylic z S19)itd. Poza tym uwazam ze mozna czerpac dobre wzorce z innych miast ale tak naprawde kazde miasto ma swoja specyfike i nalezy szukac tez rozwiazan ktore w sposob szczegolny moga byc dobre w Lublinie a w innym miescie moglyby sie nie sprawdzic.
Jaka ekspresówka? A skąd pieniądze? I kto je załatwi...? Wojciech? Wasil?, czy Sierakowska:)?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze akurat prezydent miasta nie ma nic do expresowek, przedstawilem jedynie uwarunkowania w jakich funkcjonuje prezydent Lublina i co przyczyniloby sie do zwiekszania mozliwosci ppzyskiwania inwestorow, zaden z wymienionej trojki nie ma tez bezposredniego wplywu na stworzenie np SSE ale moze w jakims sensie zabiegac o nią. Ale rzeczywiscie odbieglem od tematu piszcac o tych expressowkachTalib pisze:Jaka ekspresówka? A skąd pieniądze? I kto je załatwi...? Wojciech? Wasil?, czy Sierakowska?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 3.html?i=0
Czarny, czerwony, zielony, w kropki, lewak, komunista, prawicowiec, jedyny sprawiedliwy, z jedynie słusznymi poglądami... Napieprzacie posty jak poparzeni a nie zauważacie jednej rzeczy. Ludziom zwisa czy jest demokracja czy komuna. Bo co to za różnica, że widzi na wystawie bajery czy ich nie widzi wogóle, bo ich nie ma, jeśli i tak go na nie nie stać. Przynajmniej gul by mu nie chodził. Jaka jest różnica między sterczeniem w kolejce po mięso, bo rzucili, a sterczeniem w kolejce za zasiłkiem czy tańszymi lekami do apteki na Narutowicza. I nie piszcie mi, że teraz są możliwości rozwoju. Bezpłatne szkolnictwo to wymysł poprzedniego ustroju na które już jest kręcony bat. Prawda jest smutna-nie masz pleców albo bogatych rodziców to musisz szarpać i gryźć. Dawniej jak kombinowałeś to też coś miałeś. Saksy, pewexy itp.
Zmienił się szyld, syf został ten sam a Wy krzyczycie i wychwalacie jakieś PO i inne PiSy, ganicje SLD, czy jak tam teraz to się nazywa, a dla mnie to wszystko śmierdzi jednym gównem. Kogo nie wybierzemy to i tak ugrzęźniemy, bo kasa nęci a rodzine i znajomych królika też trzeba uposażyć. Cała zabawa polega na wybraniu mniejszego zła, czyli najlepiej tego, który już wziął, ma pełną sakiewke i zna umiar. Tylko skąd takiego wziąść
Zmienił się szyld, syf został ten sam a Wy krzyczycie i wychwalacie jakieś PO i inne PiSy, ganicje SLD, czy jak tam teraz to się nazywa, a dla mnie to wszystko śmierdzi jednym gównem. Kogo nie wybierzemy to i tak ugrzęźniemy, bo kasa nęci a rodzine i znajomych królika też trzeba uposażyć. Cała zabawa polega na wybraniu mniejszego zła, czyli najlepiej tego, który już wziął, ma pełną sakiewke i zna umiar. Tylko skąd takiego wziąść
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jak wiadomo oprawa tego meczu o ktorym piszesz byla dziełem Palikota. I wlasnie taka mysli mi przebiegla przez glowe ze nawet taki konkurs rzutow karnych dla kandydatów byl przygotowany tak aby w przypadku gdyby pojawił sie jednak Pruszkowski ponownie został wygwizdany...mogę się mylic ze ten konkurs byl zorganizowany z premedytacją ale to taki pierwszy impuls jaki pojawil sie wtedy w mojej głowieGawrzyk pisze:Wracając do przyjaciół sportu. Byliście na meczu Monteksu ostatnio? Masa kibiców - wiec mieliśmy paradę kandyatów. Zabrakło tylko Pruszkowskiego, który po otwarciu Globusa widocznie obraził się za gwizdy i chciał tego uniknać.
A co do obecności Wojciechowskiego na meczu koszykowki to mam dokladnie takie same odczucia jak Gawrzyk. W sobote Pan Wojciechowski nieco sie spoznił i moj brat powiedzial takie slowa: "widzisz mało ludzi to i nie opłacało sie zadnemu z kandydatów pofatygowac na mecz pomimo ze praktycznie wszyscy deklarują zywe zainteresowanie lubelskim sportem" i wlasnie gdy wypowiadał te słowa po schodkach schodzil Pan Wojciechowski
istred pisze:A Harasimiuk? Dość znany w środowisku lubelskim, dotychczas chyba niezwiązany z polityką. Nie znam niestety jego poglądów politycznych, ale myśle że mając poparcie PO mógłby powalczyć o zwycięztwo.
Harasimiuk popiera Adama Wasilewskiego: "Adam jest przyjazny dla ludzi. To zdolny inżynier - humanista - człowiek wrażliwy na potrzeby społeczne. Jest doskonałym kandydatem na Prezydetna Nowego Lublina"
Słuchajcie Sadychora, ma fajny awatar i dobrze prawi
Ta cała polityka to wielkie GÓWNO, a politycy żerują na naszym zainteresowaniu ich przekrętami i "reformami". Podobnie jak dla sportowców, publika jest im niezbędna. Jedyny sposób, żeby im sprawić trochę przykrości to ich totalnie olać.
Dotyczy to szczególnie polityki na wyższym szczeblu krajowym, bo nasza miejska jest jakby trochę fajniejsza i bardziej przyjazna (o ile w ogóle tak można powiedzieć o polityce, która z założenia jest brudna i śmierdzi). Jeszcze trochę można się połudzić, że głosując coś zmienimy (oprócz zamożności polityków).
Ale tak na marginesie Sadychorze, to jednak wolę choćby popatrzeć na te fajne gadżety i samochody w salonach (a nawet pomacać), a nie tylko widzieć je w TV. Komuna jednak była troszeczkę gorsza od obecnego burdelu, bo nie miała przyszłości i zniewalała nas w wielu, poza konsumpcyjnych, sprawach.
Ta cała polityka to wielkie GÓWNO, a politycy żerują na naszym zainteresowaniu ich przekrętami i "reformami". Podobnie jak dla sportowców, publika jest im niezbędna. Jedyny sposób, żeby im sprawić trochę przykrości to ich totalnie olać.
Dotyczy to szczególnie polityki na wyższym szczeblu krajowym, bo nasza miejska jest jakby trochę fajniejsza i bardziej przyjazna (o ile w ogóle tak można powiedzieć o polityce, która z założenia jest brudna i śmierdzi). Jeszcze trochę można się połudzić, że głosując coś zmienimy (oprócz zamożności polityków).
Ale tak na marginesie Sadychorze, to jednak wolę choćby popatrzeć na te fajne gadżety i samochody w salonach (a nawet pomacać), a nie tylko widzieć je w TV. Komuna jednak była troszeczkę gorsza od obecnego burdelu, bo nie miała przyszłości i zniewalała nas w wielu, poza konsumpcyjnych, sprawach.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz
Koper pisze:Jak wiadomo oprawa tego meczu o ktorym piszesz byla dziełem Palikota. I wlasnie taka mysli mi przebiegla przez glowe ze nawet taki konkurs rzutow karnych dla kandydatów byl przygotowany tak aby w przypadku gdyby pojawił sie jednak Pruszkowski ponownie został wygwizdany...mogę się mylic ze ten konkurs byl zorganizowany z premedytacją ale to taki pierwszy impuls jaki pojawil sie wtedy w mojej głowieGawrzyk pisze:Wracając do przyjaciół sportu. Byliście na meczu Monteksu ostatnio? Masa kibiców - wiec mieliśmy paradę kandyatów. Zabrakło tylko Pruszkowskiego, który po otwarciu Globusa widocznie obraził się za gwizdy i chciał tego uniknać.Z drugiej strony ten pomysl zorganizowania rzutow karnych dla kandydatow mogl sie pojawic spontanicznie jak sie okazalo ze obok Wasilewskiego na trybunach zasiedli inni kandydaci.
A tam jakieś teorie spiskowe przedstawiasz. Po pierwsze nie sądze,że pozostali kandydaci oprócz Wasilewskiego "wbili sie" na urodziny Palikota na tzw. "krzywy ryj". Myślę,że są na tyle taktowni że gdyby nie zaprosił ich pan Palikot to by sie nie pojawili. W koncu każdy wiedział,że był to element kampanii wyborczej i niestosownym byłoby gdyby pozostali kandydaci przyszli bez wyraźnego zaproszenia PO. Myślę,ze było to specjalne działanie aby pokazac,że w przeciwienstwie do Pruszkowskiego, który otwarcie hali na Globusie przypisał wyłącznie sobie i zrobił impreze aby samemu zebrac zasługi i miało byc to otwarcie kojarzone tylko i wyłącznie z nim, pozostali kandydaci potrafia sie wspolnie spotkac na jednej imprezie mimo ze są rywalami w wyborach. Miało to zaprzeczyć temu że jest ostra walka polityczna niemal że na noże i wszyscy tak jak pan Pruszkowski wykorzystują każdą okazje zeby pokazac jacy to oni są swietni a inni kandydaci be.
Dla mnie było dużym pozytywem że w przeciwienstwie do otwarcia hali organizowanej przez Pruszkowskiego, na imprezie organizowanej przez pana Palikota można było spotkać również pozostałych kandydatów na prezydenta. Naprawde było to pozytywne i pokazało że można mimo walki wyborczej usiąść koło siebie na hali i obejrzeć razem mecz czy koncert. Pana Pruszkowskiego na coś takiego nie było stać. Palikot pokazał że hala jest wspolna i dla wszystkich mieszkanców, Pruszkowski aferą biletową jak i własnie tym,że promował przez jej otwarcie tylko i wyłącznie siebie a nie całe miasto pokazał że to "jego hala" i dla tylko wybranych.
Uważam że ten epizod w kampanii Pruszkowski przegrał z kretesem.
Markoni pisze:Ale tak na marginesie Sadychorze, to jednak wolę choćby popatrzeć na te fajne gadżety i samochody w salonach (a nawet pomacać), a nie tylko widzieć je w TV.
A ja wole ruszyc wlasnym lbem, pozniej ruszyc dupe i zarobic na fure, przy okazji pierd...c wszystkich politykow i wszystko co gadaja. Dlatego na prezydenta trzeba kogos kto nie bedzie przeszkadzal.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Przed wyborami:
Przejażdżka Ziutkiem za darmo
Dzisiaj można za darmo podróżować Ziutkiem po ulicach Lublina. Trolejbus wyrusza w trasę o godz. 13.45 z ulicy Królewskiej w stronę Abramowic i przez kilka godzin będzie krążył po mieście. Konduktorem Ziutka będzie Zbigniew Wojciechowski, kandydat Centroprawicy na prezydenta Lublina. Trolejbus będzie zatrzymywał się na wszystkich przystankach MPK. Nie będzie kasowania i sprawdzania biletów
Wojciechowski zyskuje
Zbigniew Wojciechowski („Idziemy Razem-Lubelska Centroprawica”) oraz Adam Wasilewski (PO), obaj z poparciem 22 proc., prowadzÄ… w wyÅ›cigu do fotela prezydenta Lublina – wynika z sondażu przeprowadzonego na zlecenie Centroprawicy. Badania obejmowaÅ‚y grupÄ™ 400 osób. Wykonano je w oparciu o tzw. „amerykaÅ„skÄ… metodÄ™ sondażowÄ…”. – Miasto zostaÅ‚o podzielone na 400 kwadratów. Z nich wylosowano 20, w których mieszkaniec co 20. domu lub lokalu, na przemian kobieta i mężczyzna, byli pytani o to, na kogo oddadzÄ… swój gÅ‚os w wyborach – wyjaÅ›niaÅ‚ Dariusz Wójcik, kandydujÄ…cy z list Centroprawicy do Rady Miasta.
Na trzecim miejscu uplasowaÅ‚a siÄ™ Izabella Sierakowska („Lewica i Demokraci”) – 20 proc. (+1), dalej Andrzej Pruszkowski (PiS) – 17 proc. (-3), Elżbieta Lasota („Kochamy Lublin”) – 8 proc. (+2). Kolejne miejsce, z 1 proc. poparciem, zajÄ™li: Andrzej MaÅ„ka z LPR (-1), Dariusz Sienkiewicz z Samoobrony (+0,5), Jan SÄ™k z PSL (bez zmian); zerowe poparcie mieli Marian Kowalski z UPR (-0,5) oraz SÅ‚awomir Sienkiewicz (bez zmian)
Przejażdżka Ziutkiem za darmo
Dzisiaj można za darmo podróżować Ziutkiem po ulicach Lublina. Trolejbus wyrusza w trasę o godz. 13.45 z ulicy Królewskiej w stronę Abramowic i przez kilka godzin będzie krążył po mieście. Konduktorem Ziutka będzie Zbigniew Wojciechowski, kandydat Centroprawicy na prezydenta Lublina. Trolejbus będzie zatrzymywał się na wszystkich przystankach MPK. Nie będzie kasowania i sprawdzania biletów
Wojciechowski zyskuje
Zbigniew Wojciechowski („Idziemy Razem-Lubelska Centroprawica”) oraz Adam Wasilewski (PO), obaj z poparciem 22 proc., prowadzÄ… w wyÅ›cigu do fotela prezydenta Lublina – wynika z sondażu przeprowadzonego na zlecenie Centroprawicy. Badania obejmowaÅ‚y grupÄ™ 400 osób. Wykonano je w oparciu o tzw. „amerykaÅ„skÄ… metodÄ™ sondażowÄ…”. – Miasto zostaÅ‚o podzielone na 400 kwadratów. Z nich wylosowano 20, w których mieszkaniec co 20. domu lub lokalu, na przemian kobieta i mężczyzna, byli pytani o to, na kogo oddadzÄ… swój gÅ‚os w wyborach – wyjaÅ›niaÅ‚ Dariusz Wójcik, kandydujÄ…cy z list Centroprawicy do Rady Miasta.
Na trzecim miejscu uplasowaÅ‚a siÄ™ Izabella Sierakowska („Lewica i Demokraci”) – 20 proc. (+1), dalej Andrzej Pruszkowski (PiS) – 17 proc. (-3), Elżbieta Lasota („Kochamy Lublin”) – 8 proc. (+2). Kolejne miejsce, z 1 proc. poparciem, zajÄ™li: Andrzej MaÅ„ka z LPR (-1), Dariusz Sienkiewicz z Samoobrony (+0,5), Jan SÄ™k z PSL (bez zmian); zerowe poparcie mieli Marian Kowalski z UPR (-0,5) oraz SÅ‚awomir Sienkiewicz (bez zmian)