Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#726 Postautor: Koper » 27 października 2006, o 14:08

Drabol pisze:
Koper pisze::shock: Jednego mamy żużlowca ?? Daniela Jeleniewskiego? jak rozumiem autorowi chodzi ze jednego wychowanka...tylko ze zapomniano o Klimku, Polaku, Michaluku...poza tym mam pytanie do autora tego tesktu ilu wychowankow ma obecny aktulany Druzynowy Mistrz Polski na zuzlu w swoim skladzie...

Aż dwóch :P

Ostatnimi czasy każdy chce remontować stadion. Są projekty, wizje. Narazie projekt wypalił tylko w Rybniku i Częstochowie. Chęci to za mało.

A Lublin czterech wychowanków (nie licząc Jurka Mordela ktory też w obecnym sezonie byl w szerokiej kadrze:) podczas gdy zdaniem autora TEGO artykułu w Lublinie mamy jednego żużlowca :lol:

Moze i słusznie skrytykował wiele rzeczy w tym artykule ale w realiach sportu zuzlowego to marnie sie ten redaktor orientuje, czego przykladem jest Wroclaw ktory zdobył w tym roku michę mając jedynie dwóch żużlowców (stosujac tok rozumowania redaktora LSE, Mariusza Giezka) :lol:

Sledzio
Trener
Kontakt:

#727 Postautor: Sledzio » 27 października 2006, o 21:45

To jak taki Kaczmarek jest cwany to niech przyjedzie do Lublina i niech zrobi szersze łuki i będzie po sprawie.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#728 Postautor: ravajas » 27 października 2006, o 22:21

no tak, bo to przecież kaczmarkowi zależy, żeby w lublinie był żużel :lol:
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Koper
Trener
Kontakt:

#729 Postautor: Koper » 4 listopada 2006, o 10:30

Zbiegniew Wojciechowski na czacie Kuriera Lubelskiego pisze:W Lublinie musi być wybudowany nowy stadion, który spełniałby wszystkie wymogi europejskie nałożone na obiekty tego typu. Widzę obecnie dwie możliwe dla niego lokalizacje: na górkach czechowskich, jeśli się uda dogadać w tej sprawie z właścicielem tego terenu. Jeśli nie - świetnym miejscem dla stadionu mogłyby być piękne tereny wzdłóż ulicy Janowskiej.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#730 Postautor: Hans » 4 listopada 2006, o 10:43

Tym mnie zadziwił, jedyny realnie patrzy na lubelską sytuacje brawo :!:

Gdy byłem na meczu piłki ręcznej Spr- Zagłebie przez kilka minut patrzyłem wraz z kumplami na Pana Wasielewskiego- gdy akcja była w lewą stronę on się patrzył w drugą, co oznacza, że poprostu przyszedł na reczną tylko po to, aby przekabacać kolejnych wyborców do swej kandydatury, a mecz go nie interesował :wink:
Mikas ty mozliwe z Pavem i Gonzem też to widzieliście, bo niedaleko od siebie siedzieliśmy :wink:

A pana Wojciechowskiego widzę na każdej ważniejszej imprezie sportowej(nawet na amatorach :wink: )
Chodź ciezko mi będzie to powiedzieć,ale nie wierzę, że ktoś zdoła, aby przezwyciezyć Pruszona- wydaję się to mało realne, on ma poparcie starszej czesci mieszkańców Lublina :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#731 Postautor: Koper » 4 listopada 2006, o 10:52

Hans pisze:Gdy byłem na meczu piłki ręcznej Spr- Zagłebie przez kilka minut patrzyłem wraz z kumplami na Pana Wasielewskiego- gdy akcja była w lewą stronę on się patrzył w drugą, co oznacza, że poprostu przyszedł na reczną tylko po to, aby przekabacać kolejnych wyborców do swej kandydatury, a mecz go nie interesował :wink:

Hehehe zbyt daleko wyciągnięte wnioski :) Pan Wojciechowski na ręczną chodzi regularnie od kilku lat. Pomagał też lubelskim piłkarkom ręcznym w najtrudniejszych chwilach, o czym możesz przeczytać w tym wywiadzie:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=2& ... _id=153411

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#732 Postautor: Hans » 4 listopada 2006, o 11:00

Koper pisze:
Hans pisze:Gdy byłem na meczu piłki ręcznej Spr- Zagłebie przez kilka minut patrzyłem wraz z kumplami na Pana Wasielewskiego- gdy akcja była w lewą stronę on się patrzył w drugą, co oznacza, że poprostu przyszedł na reczną tylko po to, aby przekabacać kolejnych wyborców do swej kandydatury, a mecz go nie interesował :wink:

Hehehe zbyt daleko wyciągnięte wnioski :) Pan Wojciechowski na ręczną chodzi regularnie od kilku lat. Pomagał też lubelskim piłkarkom ręcznym w najtrudniejszych chwilach, o czym możesz przeczytać w tym wywiadzie:
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=2& ... _id=153411

JA mówiłem o panu Wasilewskim :wink: :)

Koper
Trener
Kontakt:

#733 Postautor: Koper » 4 listopada 2006, o 11:09

Hans pisze:JA mówiłem o panu Wasilewskim :wink: :)

Racja, też na W :D Co do Pana Wasilewskiego to był chyba jego drugi mecz w życiu wiec nie ma co sie dziwic ze sie uczy patrzenia na mecze i pewnie jak bedzie bywał czesciej na meczach to sie zorientuje w ktora strone sie patrzec :wink:

Np. ostatnio jak byl na meczu z Czarnogórkami z Podgoricy na jego stronie pojawiła się informacja że lublinianki pokonały Chorwatki, no cóż, widać że sie dopiero wczuwa :wink: Tutaj ta informacja:
http://adamwasilewski.pl/?strona=aktualnosc&id=82
To tak samo jak jeden z forumowiczów opowiadał mi o jednym Panu zwiazanym z lubelskim zuzlem ktory byl przekonany ze Sam Ermolenko to Rosjanin z krwi i kości :lol:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#734 Postautor: mikas » 4 listopada 2006, o 11:55

Hans pisze:Mikas ty mozliwe z Pavem i Gonzem też to widzieliście, bo niedaleko od siebie siedzieliśmy :wink:

Akurat nie zwracałem uwagi na pana Wasilewskiego zdecydowanie wolałem popatrzeć na dziewczyny ;)
Swoją drogą jak to możliwe ze Ty nas znasz a my Ciebie nie :?: ;)
P.S. Obok nas siedziało jeszcze kilku innych forumowiczów i forumowiczek ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#735 Postautor: Koper » 4 listopada 2006, o 12:38

mikas pisze:
Ty tez znasz Hansa z widzenia tylko o tym nie wiesz :-) Jechales z nim w autokarze do Krosna na mecz:)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#737 Postautor: mikas » 4 listopada 2006, o 13:06

Koper pisze:
mikas pisze:
Ty tez znasz Hansa z widzenia tylko o tym nie wiesz :-) Jechales z nim w autokarze do Krosna na mecz:)

A no faktycznie, całkowicie zapomniałem :oops: Z przodu siedział :wink:
Ale niestety nie mam zupełnie pamięci do twarzy i nie pamietam niestety Hans jak wyglądasz i bym Cie nie rozpoznał na ulicy :oops: ;)

Gawrzyk pomyśle pomyśle ale nic nie obiecuje :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

baranek
Junior

#738 Postautor: baranek » 4 listopada 2006, o 14:59

Koper pisze:
Zbiegniew Wojciechowski na czacie Kuriera Lubelskiego pisze:W Lublinie musi być wybudowany nowy stadion, który spełniałby wszystkie wymogi europejskie nałożone na obiekty tego typu. Widzę obecnie dwie możliwe dla niego lokalizacje: na górkach czechowskich, jeśli się uda dogadać w tej sprawie z właścicielem tego terenu. Jeśli nie - świetnym miejscem dla stadionu mogłyby być piękne tereny wzdłóż ulicy Janowskiej.

a co do "pieknych terenów wzdłóż Janowskiej trzeba pamietac że te tereny są często zalane w czasie jesieni

Koper
Trener
Kontakt:

#739 Postautor: Koper » 4 listopada 2006, o 15:41

Cooper pisze:Czy Sierakowska zapowiedziala gdzies w swoim programie likwidacje stadionu zuzlowego w Lublinie?
Nie trzeba likwidowac, wystarczy przeforsowac pomysł pana redaktora LSE aby jak najmniejszym kosztem odremontowac stadion przy Al. Zygmuntowskich (bo jego zdaniem to wystarczy dla zuzlowcow) a od podstaw wybudować nowy stadion piłkarski. Tylko ze stadion zuzlowo-pilkarski przy Al. Zygmuntowskich teoretycznie ma juz kase zaklepana z funduszy wojewodztwa lubelskiego + dofinansowanie UE. Co do stadionu zuzlowego juz swoje zdanie w tym temacie wyrazalem, Lublin podobnie jak Bydgoszcz (odzielny stadion dla Polonii oddzielny dla Zawiszy) czy Czestochowa (oddzielny stadion dla Włokniarza oddzielny dla Rakowa) potrzebuje zarowno stadionu zuzlowego jak i pilkarskiego i to jest moim zdaniem rozwiazanie optymalne (tylko czy finansowo realne :roll: )

P.S. Chociaz w Bydgoszczy stadion Polonii jest piłkarsko-zuzlowy a ja mam na mysli stadion tylko dla zuzla tylko dla pilki noznej.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#740 Postautor: Torsen » 4 listopada 2006, o 16:10

Koper pisze:
Zbiegniew Wojciechowski na czacie Kuriera Lubelskiego pisze:Jeśli nie - świetnym miejscem dla stadionu mogłyby być piękne tereny wzdłóż ulicy Janowskiej.

Serio tak Pan Prezydent napisał? LOL

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#741 Postautor: Hans » 4 listopada 2006, o 18:50

Torsen pisze:
Koper pisze:
Zbiegniew Wojciechowski na czacie Kuriera Lubelskiego pisze:Jeśli nie - świetnym miejscem dla stadionu mogłyby być piękne tereny wzdłóż ulicy Janowskiej.

Torsen o LOL bym cię w życiu nie posądził- a tu jednak :cry: :lol:

szakes
Szkółkowicz

#742 Postautor: szakes » 4 listopada 2006, o 20:09

baranek pisze:
Koper pisze:

a co do "pieknych terenów wzdłóż Janowskiej trzeba pamietac że te tereny są często zalane w czasie jesieni

jesienia to jeszcze jak cie moge ale co tam sie dzieje na wiosne :shock: tylko w tym roku siedzielismy i pompowalismy wode 3 dni :!: jezeli tam chca budowac stadion to podczas powodzi moze sie zrobic z toru zuzlowego tor motocrossowy

Koper
Trener
Kontakt:

#743 Postautor: Koper » 4 listopada 2006, o 20:18

Torsen pisze:
Koper pisze:

Zapewne tak powiedział a jakaś mądra osoba w Kurierze to wstukiwała, a kto konkretnie to juz pytaj np. Gela może bedzie wiedział :wink:

A jesli juz jestesmy przy bledach ortograficznych to zarówno na stronie Pana doktora z Polibudy Wasilewskiego jak i na stronie Zbigniewa Wojciechowskiego jak i jeszcze u innych kandydatów (teraz juz nie pamietam u jakich) notorycznie rzeczownik "lublinianie" jest pisany z duzej litery :)

Koper
Trener
Kontakt:

#745 Postautor: Koper » 5 listopada 2006, o 01:24

Moze inaczej nalezaloby to wyjasnic nie czym rozni sie Polak od Torunianina, Lublinianina ale Lublinianin od lublinianina:) W takim wypadku Lublinianin bedzie mieszkancem Lubelskiego, a lublinianin mieszkańcem miasta Lublin, podobnie jak Krakowianka mieszkanka Krakowskiego a krakowianka mieszkanka miasta Krakowa, łowiczanin to mieszkaniec Łowicza, zaś Łowiczanin to mieszkaniec Łowickiego. Może ktoś lepiej będzie mógł to wyjaśnić.

Tak wiec o tym, że chce poprawić warunki życia Lublinianom może mówić kandydat do sejmiku województwa ale nie kandydat na prezydetna miasta Lublina :wink:

Jeszcze dodam, że ogolnie mowiąc mała literą piszemy nazwy pospolite, a dlaczego nazwą pospolitą jest rzeczownik określający mieszkańca miasta, wsi, dzielnicy ale już nie mieszkańca kraju, częsci świata, planet, krain historycznych, regionów itd. to wykombinuj sobie Stingu jakoś sam :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#746 Postautor: meesha » 5 listopada 2006, o 01:51

Prosta sprawa - tak mówią zasady ortorgafii i kropka :D

Nie wiem co Ty Koper kombinujesz - "lublinianin" zawsze pisze się małą literą, tak samo jak "lubelski" bez względu na kontekst (jaki tu próbujesz wymyślać) miasto/województwo :) Dużą zaczynamy te wyrazy tylko wtedy, kiedy któryś z nich będzie częścią składową nazwy własnej (np. Lubelski Klub Żużlowy czy jakieś tam przykładowe Stowarzyszenie Lublinian w Ameryce :wink: ).

I jest tak - jak to się ładnie mówi - dlatego bo ponieważ. Innego wytłumaczenia nie ma :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Scpn

#747 Postautor: Scpn » 5 listopada 2006, o 09:30

Koper pisze:
Drabol pisze:
Koper pisze::shock: Jednego mamy żużlowca ?? Daniela Jeleniewskiego? jak rozumiem autorowi chodzi ze jednego wychowanka...tylko ze zapomniano o Klimku, Polaku, Michaluku...poza tym mam pytanie do autora tego tesktu ilu wychowankow ma obecny aktulany Druzynowy Mistrz Polski na zuzlu w swoim skladzie...

Aż dwóch :P

Ostatnimi czasy każdy chce remontować stadion. Są projekty, wizje. Narazie projekt wypalił tylko w Rybniku i Częstochowie. Chęci to za mało.

A Lublin czterech wychowanków (nie licząc Jurka Mordela ktory też w obecnym sezonie byl w szerokiej kadrze:) podczas gdy zdaniem autora TEGO artykułu w Lublinie mamy jednego żużlowca :lol:

Moze i słusznie skrytykował wiele rzeczy w tym artykule ale w realiach sportu zuzlowego to marnie sie ten redaktor orientuje, czego przykladem jest Wroclaw ktory zdobył w tym roku michę mając jedynie dwóch żużlowców (stosujac tok rozumowania redaktora LSE, Mariusza Giezka) :lol:

Moim zdaniem, to Ty marnie sie orientujesz w rozumieniu czytanego tekstu.

Sformulowanie "w Lublinie mamy jednego żuzlowca" odnosilo sie do poziomu prezentowanego przez reszte.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#748 Postautor: bkapusta » 5 listopada 2006, o 09:55

Scpn pisze:

Sformulowanie "w Lublinie mamy jednego żuzlowca" odnosilo sie do poziomu prezentowanego przez reszte.

Raczej autor tekstu marnie sie orientuje w pisaniu tekstow tak zeby byly zrozumiale.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Scpn

#749 Postautor: Scpn » 5 listopada 2006, o 12:07

bkapusta pisze:
Scpn pisze:

Raczej autor tekstu marnie sie orientuje w pisaniu tekstow tak zeby byly zrozumiale.

Jakimś cudem ja załapałem odrazu.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#750 Postautor: Cz@rek » 5 listopada 2006, o 12:33

...może jesteś autorem :?: 8)