Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

#1276 Postautor: max3 » 26 października 2006, o 23:29

Przeciez to bylo do przewidzenia (wybory itp..)w 99% mial byc znany na pczatku pazdziernika.Pan Wojciechowski duzo obiecuje ale malo z tego wynika ,a klub z Ostrowa podpusuje z umowe z 3 strategicznym sponsorem.

harry
Trener

#1277 Postautor: harry » 26 października 2006, o 23:47

Jeszcze nic nie jest pewne więc nie oceniaj, tylko trzymaj za niego kciuki, bo to ostatnia osoba, która pomagała, pomaga i chce pomóc. Ale nie wszystko zależy od niego. On zrobił wszystko w tej sprawie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1278 Postautor: Cooper » 26 października 2006, o 23:59

To kto nie zrobil?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#1279 Postautor: harry » 27 października 2006, o 00:08

Właściwie powinno być "Kto nie chce ( lub chce) dać?" A nie kto nie zrobił.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Koper
Trener
Kontakt:

#1280 Postautor: Koper » 27 października 2006, o 01:05

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1281 Postautor: kdsz » 27 października 2006, o 09:05

Nie otwiera mi się. Czy ktoś kto to przeczytał czy wręcz napisał, mógłby streścić artykuł?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Sober
Senior

#1282 Postautor: Sober » 27 października 2006, o 09:06

Bede taki dobry i wkleje caly artykul bo mialem akurat strone otwarta... ;)

SPORT: Shields i Messing nie dla Lublina

[ANDREAS MESSING Prawdę mówiąc lubelscy kibice nie zdołali go dobrze poznać. Może kiedyś to nastąpi, ale pod warunkiem, że nasz klub będzie reprezentował wyższy poziom, a i Messing też będzie innej klasy zawodnikiem.] POLUBILI MIASTO, KIBICÓW ORAZ KLUB, ALE NIE CHCĄ TU STARTOWAĆ

Adam Shields i Andreas Messing nie wystąpią w przyszłym roku w barwach TŻ Sipma Lublin. Nie wystartują też w żadnym innym klubie. Obaj zapowiadają rezygnację ze startów w polskiej lidze.

W sezonie 2006 Shields i Messing debiutowali w Polsce. Już po pierwszych występach z koziołkiem na plastronie zyskali sympatię kibiców. Szwed był najlepszym żużlowcem zespołu w sparingowym pojedynku z ekstraligową Marmą Rzeszów. Działacze oraz fani liczyli, że równie skuteczny będzie w meczach ligowych. Jednak już kilka dni później Messing doznał groźnej kontuzji, która wykluczyła go z jazdy na ponad miesiąc. Świetny początek w Lublinie miał Australijczyk. W inaugurującym rozgrywki spotkaniu z KSŻ Krosno wywalczył aż 14 punktów i był najskuteczniejszym zawodnikiem. Pech dosięgnął go w kolejnym pojedynku. Upadek na torze w Grudziądzu zakończył się złamaniem miednicy. Obaj po kontuzjach powrócili do Lublina i wystąpili w kilku spotkaniach. Wielkiego pecha ponownie miał Australijczyk. Podczas meczu z Intarem Ostrów upadł i po raz drugi złamał miednicę.
Obaj zawodnicy poinformowali kierownictwo klubu o swoich planach w ostatnich dniach. – W tym roku zaczÄ…Å‚em starty w Anglii – mówi Andreas Messing. – Nie miaÅ‚em tam dobrych wyników, ale bardzo dużo siÄ™ nauczyÅ‚em. W przyszÅ‚ym sezonie od poczÄ…tku bÄ™dÄ™ startować na wyspach. ChcÄ™ siÄ™ rozwijać, uczyć nowych torów, nabywać nowych umiejÄ™tnoÅ›ci, aby w przyszÅ‚oÅ›ci osiÄ…gać sukcesy. Liga angielska jest do tego najlepsza. Ponadto bÄ™dÄ™ startować w Szwecji. Ciężko byÅ‚oby włączyć do tego ligÄ™ polskÄ…, dlatego najprawdopodobniej nie bÄ™dÄ™ tutaj startować w przyszÅ‚ym sezonie. Tak wiele podróży nie wyszÅ‚oby mi na dobre. Ale wrócÄ™ do Polski w 2008 roku jako lepszy zawodnik – tÅ‚umaczy swojÄ… decyzjÄ™ Andreas.
Na Szwecję i Anglię stawia również Adam Shields.
– DÅ‚ugo myÅ›laÅ‚em nad tÄ… decyzjÄ…. ChcÄ™ siÄ™ jeszcze mocniej skoncentrować na startach w ligach brytyjskiej i szwedzkiej. MyÅ›lÄ™, że to bÄ™dzie najlepsze dla mojej kariery. Nie mam żadnych zastrzeżeÅ„ do klubu. Wprost przeciwnie. DziaÅ‚acze byli dla mnie Å›wietni. DziÄ™kujÄ™ wszystkim, którzy mi pomogli, szczególnie po wypadkach. Mam nadziejÄ™, że wrócÄ™ do Lublina za rok – mówi Australijczyk.
Decyzja zawodników zaskoczyÅ‚a JarosÅ‚awa Siwka, prezesa TÅ» Sipma Lublin. – Gdy ostatni raz widzieliÅ›my siÄ™ z Adamem, mówiÅ‚, że jest zdecydowany na dalsze starty w Lublinie. Po powrocie do domu przemyÅ›laÅ‚ sprawÄ™ jeszcze raz i podjÄ…Å‚ takÄ… decyzjÄ™. Rozumiem to i nie mam pretensji. Bardzo dojrzale postÄ…piÅ‚ też Andreas. Boi siÄ™, że może sobie nie poradzić z połączeniem wystÄ™pów w trzech ligach, dlatego odpuszcza ligÄ™ polskÄ…. Å»aÅ‚ujÄ™, bo ci zawodnicy sÄ… bardzo waleczni i ich jazda podobaÅ‚a siÄ™ kibicom. Trzeba szukać nastÄ™pców.

Paweł Słupski

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1283 Postautor: kilar » 27 października 2006, o 12:32

Tylko, zeby nie bylo ze zostaniemy bez juniorow. Nie pamietam na jaki okres kontrakt ma podpisany Klimek, ale jesli na rok, to moze postawic klub pod sciana: "wiecej pieniadzy, albo papapa". A juz w ogole bedzie kolorowo, jak trzeba bedzie miec polskich juniorow w skladzie...

baranek
Junior

#1284 Postautor: baranek » 27 października 2006, o 15:24

a nie mogli by podpisac umów że przyjadą tylko na mecze w których nie miał by kto juz jechac :?: - z powodu kontuzji czy innych spraw

fifi_speedway

#1285 Postautor: fifi_speedway » 27 października 2006, o 15:46

Moim zdaniem na miejsce Adama ktos by się jeszcze znalazł ale pamiętajmy że Messing to junior i moim zdaniem szokoda ze odchodzi,oczywiscie szanuję jego decyzję bo zapewne starty w trzech ligach połączyć niejest łatwo,co do juniorow jeśli zostanie Tomicek i Klimek, co jest według mnie niepewno to niebędzie źle ale jak nie to szkoda chociaz i Lars Hansen i Kenneth tej pozycjii by się niepowstydził

Speedway Fan
Senior

#1286 Postautor: Speedway Fan » 27 października 2006, o 16:07

Messing nie chce to jest inne rozwiązanie ;) zakontraktowac Kennetha Hansena i na wszelki wypadek w razie np. kontuzji (odpukać) Larsa Hansena ;) do tego Tomicek i Klimek.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1287 Postautor: Apocalips » 27 października 2006, o 16:23

fifi_speedway pisze:Moim zdaniem na miejsce Adama ktos by się jeszcze znalazł ale pamiętajmy że Messing to junior i moim zdaniem szokoda ze odchodzi,oczywiscie szanuję jego decyzję bo zapewne starty w trzech ligach połączyć niejest łatwo,co do juniorow jeśli zostanie Tomicek i Klimek, co jest według mnie niepewno to niebędzie źle ale jak nie to szkoda chociaz i Lars Hansen i Kenneth tej pozycjii by się niepowstydził

Sorry.. może ktoś na polski przetłumaczyć ?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1288 Postautor: ziomal » 27 października 2006, o 16:28

Apocalips pisze:
fifi_speedway pisze:Moim zdaniem na miejsce Adama ktos by się jeszcze znalazł ale pamiętajmy że Messing to junior i moim zdaniem szokoda ze odchodzi,oczywiscie szanuję jego decyzję bo zapewne starty w trzech ligach połączyć niejest łatwo,co do juniorow jeśli zostanie Tomicek i Klimek, co jest według mnie niepewno to niebędzie źle ale jak nie to szkoda chociaz i Lars Hansen i Kenneth tej pozycjii by się niepowstydził

chodzi chyba o to żę na miejsce Adama sie ktoś znajdzie a na miejsce Messinga mają być Hansenowie

przynajmniej tak to zrozumiałem

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1289 Postautor: kilar » 27 października 2006, o 16:35

Sory za OT, ale mam takie pytanie: czy niektorzy z Was, jezeli nie napisza w jednym dniu choc jednego postu ze swoim komentarzem odnosnie ortografii innego forumowicza, to czuja sie niespelnieni, niedowartosciowani ?

piotr76
Senior
Kontakt:

#1290 Postautor: piotr76 » 27 października 2006, o 17:58

A może skład młodych gniewnych wspartych doświadczonymi bez aspiracji E-ligowych ....

1. Śledź
2. Kościuch
3. Jeleniewski
4. M.Rempała
5. J. Rempała
6. Klimek
7. Tomicek
8. Stachyra

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1291 Postautor: Marcinex » 27 października 2006, o 18:14

Jeśli nie będzie sponsora to nawet o takim składzie będziemy mogli tylko pomarzyć...
Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1292 Postautor: ravajas » 27 października 2006, o 19:12

Apocalips pisze:

jemu chyba chodziło o "szkoda" - zmartwienie, strata. :lol: :lol:
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1293 Postautor: Apocalips » 27 października 2006, o 23:13

kilar pisze:Sory za OT, ale mam takie pytanie: czy niektorzy z Was, jezeli nie napisza w jednym dniu choc jednego postu ze swoim komentarzem odnosnie ortografii innego forumowicza, to czuja sie niespelnieni, niedowartosciowani ?

Szanowny Kolego, może i czuje się niespełniony, niedowartościowany, ale jakoś nie mogę patrzeć jak ktoś składa zdanie typu

"co do juniorow jeśli zostanie Tomicek i Klimek, co jest według mnie niepewno to niebędzie źle ale jak nie to szkoda chociaz i Lars Hansen i Kenneth tej pozycjii by się niepowstydził"

Ja np. za cholerę tego zdania nie rozumiem. Wiem, wiem każdy popełnia błędy - ja też, ale starajmy się je eliminować.. I wcale nie chodzi mi o czepianie się, bo robię to naprawdę rzadko, ale jeśli widzę 5-10 komentarzy w tym stylu to mi ręce opadają.

A teraz zabawię się w "Wujka dobra rada" i polecę Wam zainstalowanie Firefoxa 2.0. Posiada on wbudowaną funkcję sprawdzania pisowni, błędów itp.

Ale może zakończmy już tą do niczego nie prowadzącą dyskusje, bo zboczyliśmy trochę z tematu... :roll:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1294 Postautor: Fork » 28 października 2006, o 10:56

Czytam propozycje składu na następny sezon i od dłuższego czasu nie moge doczytać się nazwiska zawodnika jeżdżącego w tym roku w Lublinie.
Chodzi mi o Jacka Rempałe :wink:

Każdy szuka wzmocnień w Sucheckich, Kościuchach, jednak wydaje sie, że Jacek byłby również wartościowym zawodnikiem.
Wiem, wiem. Zaraz każdy napisze o "wpadkach" Rempały (zajeżdżanie drogi kolegom z drużyny).
Ale.. co by nie mówć punkty w tym roku robił. Może nie tyle, ile każdy z nas oczekiwałby od tej klasy zawodnika.
Warto o nim pomyśleć.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1295 Postautor: Dobromir » 28 października 2006, o 11:40

No Rempała powinien zostać może nie spełnił wszystkich oczekiwań w tym sezonie ale też nie można powiedzieć że kompletnie zawiódł i na pewno na przyszły sezon by się przydał.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1296 Postautor: Łoptymista » 28 października 2006, o 16:28

Dobromir pisze:No Rempała powinien zostać może nie spełnił wszystkich oczekiwań w tym sezonie ale też nie można powiedzieć że kompletnie zawiódł i na pewno na przyszły sezon by się przydał.

Czesciowo zgodze sie. JR powinien zostac - prawda, ale w domu. Dla mnie to pomylka, zero walecznosci a najlepsze wystepy notowal w przegranych meczach. Dziekuje bardzo.

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#1297 Postautor: rAdEk23 » 28 października 2006, o 17:55

No to najwysza pora by pomyslec realnie na dzien dzisiejszy niestac nas na klasowych zawodników wiec proponuje skład składajacy sie z zawodników którzy nieosiagneli nic wielkiego a potrafia jezdzic i co najwazniejsze musza byc młodzi i waleczni.
1.Zbigniew Suchecki
2.Daniel Jeleniewski
3.Mikael Max
4.Norbert Kościuch
5.Dariusz Åšledz
6.Lars Hansen
7.Kenneth Hansen
8.Dawid stachyra
Max i Śledź Sa starszy ale trzeba miec doswiadczonych zawodników obaj nie byli w świetnej formie w tym sezonie napewno bedza chcieli odbudowac forme i zabłysnac z nów a co najwazniejsze opadli z ceny po tym niezabardzo udanym sezonie.

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#1299 Postautor: rAdEk23 » 28 października 2006, o 18:27

Max sporo staniał po tym sezonie(przynajmniej tak mysle),a o sucheckiego niebeda sie biły takie kluby ja tarnów czy czestochowa więc niepowinien miec jakis wygórowanych wymagan.
Ale jak suchecki byłby drogi to sa inni zawodnicy jak Staszek,Jankowski czy Jurczyński.
A jak by sie znalazł sponsor to bym chetnie widział taki skład:
1.Peter Karlsson
2.Dariusz Śledź
3.Jesper Jensen
4.Daniel Jeleniewski
5.Mikael Max
6.Kenneth Hansen
7.Lubos Tomicek
8.Dawid Stachyra