Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1176 Postautor: grzesieck » 22 października 2006, o 17:46

ja bym mimo wszystko dolaczyl do Karlssona i Åšledzia K.Hansena, ktory wczoraj pokazal, ze jest bardzo walecznym zawodnikiem, a takich kibice uwielbiaja :>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1177 Postautor: Hans » 22 października 2006, o 18:07

Gelo pisze:Oj ludzie ludzie - zobaczyliście dwóch młodych Duńczyków i pięciu gości i wszystkich byście kontraktowali. Ale czym sie podniecać? Jak pisał Gawrzyk - takich Hansenów jest cała masa. Ja osobiście spodziewałem sie, że ktoryś z tej dwójki walnie powyzej dychy (co by nie było wątpliwości w ktorym miejscu jest mistrz świata AD 2008). A Suchecki, Kościuch i Stachyra też nie pokazali niczego rewelacyjnego. Nam potrzebni są zawodnicy będący poza zasięgiem Knappa czy Śledzia - a takich wczoraj nie było. Więc spokojnie - impreza bardzo potrzebna ale z całej obsady ja widzęę tylko dwóch zawodników wartych wiekszego zainteresowania - Karlssona i Śledzia.

Gelu weź nie opowiadaj bajek- może od razu sciagajmy mistrzów świata lub twistich :twisted:

Nie stać nas, więc ściagajmy takich, którzy walczą, a nie takich, którzy bardziej myślą o sobie - poprostu takich, którzy nie będą umierać za Lublin. proste.

Z memoriałowców: Śledź, Hansenowie, Okularnik, Stachyra, Kościuch- mogą być.
Kosciuch z Knappem na drugÄ… liniÄ™ idealni. :D

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1178 Postautor: Manitou » 22 października 2006, o 18:14

Ja z tym Karlssonem to bym uważał...nie wiem czy ktoś to już tutaj zauważył, ale jakoś żaden z zespołów z Okularnikiem w składzie nie może wejść do E-ligi od co najmniej trzech sezonów :P

Snys
Zawodowiec

#1179 Postautor: Snys » 22 października 2006, o 18:30

To sie go najwyzej nie wystawi w barażu :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1180 Postautor: Dobromir » 22 października 2006, o 18:35

Już te bzdury o awansie drużyn z Karlssonem omawialiśmy. Jakoś Unii nie przeszkodziło że mieli go w składzie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1181 Postautor: Gelo » 22 października 2006, o 18:37

Gelu weź nie opowiadaj bajek- może od razu sciagajmy mistrzów świata lub twistich :twisted:

Żebys wiedzial - jak sie chce awansować, trzeba mierzyć wysoko
Nie stać nas, więc ściagajmy takich, którzy walczą, a nie takich, którzy bardziej myślą o sobie - poprostu takich, którzy nie będą umierać za Lublin. proste.

Ty oczywiscie już wiesz, że nas nie stać. Skoro jestes skarbnikiem klubu - powiedz nam jaki bedzie budżet, kto będzie sponsorem i jakie stawki żądają poszczególni zawodnicy.
ps. Co do awansu z Karlssonem - nic prostszego awansować z pierwszego miejsca - nie będzie wtedy gadania co do jego postawy w barażach. Ale żeby to zrobić nie mozna mieć w skladzie Piszczów, Trumińskich czy Frankowów.

Volt

#1182 Postautor: Volt » 22 października 2006, o 21:33

Jezeli ten sponosr o którym mowi pan Wojciechowski wejdzie do klubu i wyłozy odpowiednia kase to skład na sezon 2007 widzial bym taki (przy załozeniu ze walczymy o E-lige)

1 P.Karlsson
2 J.Jensen
3 A.Shields
4 G.Knapp
5 Tu jakiegos Seniora z E-Ligi D.Śledz/M.Kuciapa/K.Słaboń ew J.Krzyżaniak
6 L.Tomicek
7 K.Hansen
8 Tu zdaje sie na intulicje pana Siwka :D

Rezerwa
Jeleniewski
Pavlic

z L.Hansenem (jezeli niebedzie na niego chetnych) podpisal bym kontrakt warszawski bo widac ze ma jakis potencjal ale nieprzekonal mnie swoim wystepem na memoriale.
kolejnosc zawodników przypadkowa :wink:

Awatar użytkownika
Markoni

#1183 Postautor: Markoni » 22 października 2006, o 21:50

W radiu Centrum Karlsson mówił o 10 klubach, które go chcą, a Tomicek o 5 i że długo nie wiadomo czy będzie ten poważny sponsor.
Tylko D. Stachyra oświadczył, że interesuje go tylko Rzeszów, Lublin albo nauka. To ostatnie jest ciekawe, myślałem, że bardziej lubi żużel.
Także nasze chciejstwo jest rozbieżne ze stanem faktycznym w Lublinie.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1184 Postautor: Gelo » 22 października 2006, o 22:36

Tomicek - krzyżyk na drogę, Stachyra - do nauki. Jedyne o co warto się bić to Karlsson. Przepłacając goscia kupuje sie 13 punktów wzwyż w kazdym meczu - trzy punkty w ostatnim wyścigu jak jest "na styk". Tego nie gwarantuje żaden obcokrajowiec spoza GP.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1185 Postautor: Apocalips » 22 października 2006, o 23:06

(...)A czy w przyszÅ‚ym roku bÄ™dÄ™ startować w Lublinie? JeÅ›li zostanÄ™ zaproszony w przyszÅ‚ym sezonie na jakieÅ› zawody to pewnie przyjadÄ™.”

za: http://www.przegladzuzlowy.pl

To jest wypowiedź Darka Śledzia po memoriale. Czyżby Darek nie brał pod uwagę swoich startów w przyszłym roku z Koziołkiem na plastronie ?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#1186 Postautor: Nazir » 22 października 2006, o 23:10

Ze jajem odpowiedział ... poprostu

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1188 Postautor: jataman21 » 22 października 2006, o 23:52

Za Knappa Rempała i mamy szanse powalczyć :wink:
Pod 8 zdecydowanie Stachyra
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#1189 Postautor: GRISZA » 23 października 2006, o 08:59

Osobiście nie wierzę w to, że Dawid odejdzie z Rzeszowa. Chyba, że z trenerką pożegna się Jasiek.

Do wzięcia powinni być za to : Baran, Śledziu, (chyba) Rempała i faworyzowany w Rzeszowie Ciapek.

Do tego Klingberg i jacyś średni juniorzy i awans pewny... :wink:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1190 Postautor: jataman21 » 23 października 2006, o 13:54

Tak na szybko odemnie... Kenneth Hansen pokazuje plecy 3 razy Grzesiowi uważanemu przez wielu za najlepszego zawodnika tego sezonu u nas, wielkiego walczaka... Hansen do tego startował pierwszy raz w Lublinie a mozna powiedzieć że nasz tor Grzesio zna jak własną kieszeń... Wnioski są jasne wg. mnie nie ma nad czym się zastanawiać...
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1191 Postautor: Lublin_Fan » 23 października 2006, o 14:21

Z dobrych obcokrajowców to jeszcze są Ferjan, Hamill, Loram. Chyba żaden z nich nie dostał się do GP? Jakby z Karlssonem nie wyszło (wg harrego bardzo trudna sprawa) to można zainteresowac się nimi. Nawet jestem skłonny zapomnieć o Klimku i jego rządaniach finansowych, w zamian za dobrego stranierii i tanich Hansenów.

Ps. Iversen ;)

Ps2. Najlepsze jest to, że dyskusja wrze a regulaminu rozgrywek jeszcze nie znamy.

Pozdr.

Danio

#1192 Postautor: Danio » 23 października 2006, o 14:21

Jataman też jest miło zaskoczony K. Hansenem :!: ale jedna jaskółka jeszcze wiosny nie czyni! Czyli nie wiadomo jak K. Hansen poradzi sobie w lidze równo jeżdząc przez cały sezon :?: :?: Knapp jaki jest każdy wie, jednym pasuje, drugim NIE ale sprawdzony!!!! A ostatnio mieliśmy mnóstwo kontraktów niewypałów których już DOŚĆ :!:
Jestem za kontraktowaniem K. Hansena ale bez gwarancji ilości startów!!

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1193 Postautor: jataman21 » 23 października 2006, o 14:41

Czyli nie wiadomo jak K. Hansen poradzi sobie w lidze równo jeżdząc przez cały sezon Knapp jaki jest każdy wie, jednym pasuje, drugim NIE ale sprawdzony!!!! A ostatnio mieliśmy mnóstwo kontraktów niewypałów których już DOŚĆ

Sprawdzony nie sprawdzony ale wątpie czy z nim w skłądzie mamy szanse walki o e-lige. 2 rzecz że Grzesio nie pierwszy sezon jeżdzi na naszym torze a ten młody perspektywiczny zawodnik 3 razy go objechał widząc pierwszy raz w zyciu ten tor. Kolejna sprawa, że zawsze jest ryzyko przy kontraktowaniu zawodników, moze nasz pech juz się skonczył i kogo nie zakontraktujemy będzie i tak zagadką. Jedynym pewniakiem wydaje się Karlsson ale i on ma swoje lata i powoli zacznie słabniec czy teraz czy za pare sezonów... Ja bym z nim podpisał kontrakt nawet dając gwarancje startów ale np. z wzmianką że 5-6pkt to minimum, jak nie to gwarancja przepada.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1194 Postautor: Gelo » 23 października 2006, o 15:13

Karlsson ma słabnąć conajmniej od pięciu lat. I jakoś nic z takich opinii kibiców nie wynika w praktyce. Dla żużla nadeszły takie czasy, że zawodników kontraktuje się na jeden sezon. Ja osobiście w speedwayu jestem zwolennikiem makiawelizmu. Jeżeli udałoby się awansować do Eligi, Karlik u nas nie zabawi. Ale teraz trzeba zrobić wszystko, żeby awansować. Kontraktując okularnika jesteśmy do przodu 4 punkty z każdym zespołem w lidze.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1195 Postautor: Dobromir » 23 października 2006, o 15:29

Gelu Karlsson jak najbardziej ale czy za każde pieniądze??

Sober
Senior

#1196 Postautor: Sober » 23 października 2006, o 15:37

Nie mozna brac pod uwage Knappa przy ustalaniu skladu na walke o ekstralige. Powatarzam - walke o ekstralige, a nie utrzymanie. Niech sobie Grzesio powalczy w GrudziÄ…dzu.
Podstawą, gwarancją dobrego wyniku i liderem może być tylko Peter Karlsson. Do niego dołożyłbym Jensena, Jacka Rempałę, Shieldsa, Śledzia, Kuciape ;) i Stachyre - pod "8". Jeśli chodzi o juniorów... Oczywiście jeśli Tomickowi nie odibla sodowa i nie ma zabojczych wymagan to jak najbardziej powinien jezdzic. Messing - ciagle wierze ze stac go na wyniki jeszcze lepsze niz Lubosa i z checia wciaz ogladalbym go z koziolkiem na plastronie... Do tego dolozyc Hansenów i jedziemy ;) Klimek - skoro tak spieszno mu do Tarnowa czy tam Wrocławia to papa.

Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

#1197 Postautor: ciapek » 23 października 2006, o 15:51

GRISZA pisze:faworyzowany w Rzeszowie Ciapek.

:wink:

no niewiem czy aż tak bardzo faworyzowany :wink:
-->~Tż LuBlIn~<--
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1198 Postautor: Gelo » 23 października 2006, o 16:18

Dobromir pisze:Gelu Karlsson jak najbardziej ale czy za każde pieniądze??

Tak - za każde - to inwestycja z gatunku tych, które sie zwracają.

piotr76
Senior
Kontakt:

#1199 Postautor: piotr76 » 23 października 2006, o 17:26

Gelo pisze:
Dobromir pisze:Gelu Karlsson jak najbardziej ale czy za każde pieniądze??

Tak - za każde - to inwestycja z gatunku tych, które sie zwracają.

Cóż sam Karlsson meczu nie wygra ...
Poza tym na 1 lige znalazło by się jeszcze paru tak punktujących zawodników wszystko kwestja kasy ... ja bym się tak nie zachwycał ... a i bez Karlssona można awansować ...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1200 Postautor: jataman21 » 23 października 2006, o 17:31

Mozna... ale trzeba miec za to co najmniej Walaska... pokaz mi takich zawodników dostępnych i chętnych do jazdy w 1 lidze... Wielu ich nie ma.
Pozdrawiam :wink:
ObrazekObrazek