jataman21 pisze:Czytaj ze zrozumieniem... napisałeś że mieliśmy najlepszy skłąd w historii na co ja ci odpowiadam że uważam iż nasz skład z początku lat 90tych był duzo lepszy niż nasz tegoroczny i na papierze i w realiach, więc nie mam pojęcia czego Twój post dotyczył...
Adams był wtedy dopiero wschodzącą, 18-letnią gwiazdą, a Kępa przez całą karierę nie wyszedł poza poziom dobrego ligowca. Podobnie Stenka i Mordel. Jedyną prawdziwą figurą w tym składzie był Nielsen.
W tym roku mieliśmy natomiast multimedalistę mistrzostw Polski i mistrza świata, kilku zawodników regularnie punktujących w Anglii i najlepszych juniorów od czasów Śledzia i Mordela (ewentualnie Dadosa i Staszka).
Tamten skład osiągnął wicemistrzostwo Polski, a ten drugą czwórkę niższej ligi, to oczywiste, ale równie oczywiste jest to, że nie o tym mówiłem. Chodziło mi o kontraktowanie zawodników przed sezonem.
Naturalnie, należy mieć na względzie, że wtedy nie było takiej karuzeli jak dziś i chyba dlatego żużel był jednak wówczas atrakcyjniejszy. Gdy przyszedł do nas Stenka, to przyszedł na lata. I mieszkał tu. Dziś natomiast większym wydarzeniem jest pozostanie dobrego zawodnika w klubie, czy przenocowanie w mieście, niż zmiana przez niego barw