Memoriał Zwierzchowskiego i Dadosa 21.10.2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#501 Postautor: Koper » 11 października 2006, o 03:37

Następnego dnia(22.10) po planowanych zawodach w Lublinie(21.10) odbędzie się w Rzeszowie XXIII memoriał im. Eugenisza Nazimka. Początek zawodów wyznaczono na godzinę 14. O obsadzie mówi się nad Wisłokiem od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj dwóch zawodników oficjalnie potwierdziło swój udział. Ta dwójka to: Sławomir Drabik i Zbigniew Suchecki.(zrodlo: http://www.stal.rze.pl)
Obrazek

Jeszcze nie tak dawno rozegranie turnieju memoriałowego w Rzeszowie w tym sezonie było zagrożone ze wzgledu na brak funduszy, moim jednak zdaniem wynika to też z faktu że w poprzednim sezonie w memoriale im. Eugeniusza Nazimka była bardzo mocna obsada co trudno jest powtarzać w kazdym sezonie wlasnie ze wzgledu na koszty. Jednak w takich zawodach nie obsada jest najawazniejsza, takie zawody maja przede wszystkim służyć oddaniu pamieci zasłużonych ludzi dla żużla, a przy okazji może też to być turniej dla zawodników ktorzy są przymierzani do składu na nastepny sezon. Wcale nie musi w takich zawodach występować Tomasz Gollob jak to było rok temu w Rzeszowie czy też nie musi być na trybunach obecny Hans Nielsen jak to było rok temu w Lublinie.

Artykuł o memoriale rzeszowskim kiedy jeszcze nie było pewne czy w ogóle i w jakiej formie zostanie rozegrany w tym sezonie:
http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34966,3599922.html

Shack
Administrator

#502 Postautor: Shack » 15 października 2006, o 22:35

Pebas
Szkółkowicz

#503 Postautor: Pebas » 15 października 2006, o 22:42

ożesz w morde. jestem zaskoczony :shock:
ciekawe kto za to placi? moze ten tajemniczy sponsor :?: :idea:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#504 Postautor: Cooper » 15 października 2006, o 22:44

Brak biletów ma też inny cel. Chcemy sprawdzić, jak duże jest zapotrzebowanie na żużel na dobrym poziomie w naszym mieście

W tym wypadku duza role odegra takze pogoda....(oby byla dobra!)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#505 Postautor: RadeKas » 15 października 2006, o 22:47

Teraz trzeba to tylko odpowiednio rozglosic, a bedzie na pewno sporo ludzi. Spoleczenstwo rzadko marnuje okazje na darmowa rozrywke.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#506 Postautor: Lublin_Fan » 15 października 2006, o 23:02

Kod: Zaznacz cały

Kibiców powinna także ucieszyć informacja na temat wejÅ›ciówek. A wÅ‚aÅ›ciwie ich braku. Fani, którzy bÄ™dÄ… chcieli obejrzeć sobotnie zawody, wejdÄ… na stadion po wrzuceniu dobrowolnej skÅ‚adki do puszki. – Sezon ligowy nie byÅ‚ udany dla naszego klubu, kibice stracili sporo nerwów. Chcemy im to teraz zrekompensować. Dlatego zapraszamy do przyjÅ›cia na stadion. WystÄ…piÄ… bardzo dobrzy zawodnicy, dlatego emocji nie powinno zabraknąć. Brak biletów ma też inny cel. Chcemy sprawdzić, jak duże jest zapotrzebowanie na żużel na dobrym poziomie w naszym mieÅ›cie – twierdzi JarosÅ‚aw Siwek.

Brzmi jak pierwszego kwietnia :shock:

Ale i tak trzeba do puszki wrzucić troche grosza. Klub się postarał to wypada się odwdzięczyć.

Swoją drogą... jak na taką obsadę wjazd gratis to sponsorzy muszą być nienajgorsi.

Pozdr.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#507 Postautor: jataman21 » 15 października 2006, o 23:20

Kurde to w sobote jest memoriał ?? nie w niedziele :?: :?: :? :? :? :? :( :( :( :(
Smutno bo mam zawody w ufo :( :( :( :( :(
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#508 Postautor: grzesieck » 15 października 2006, o 23:25

wlasnie wlasnie, mialo byc 22.10 czyli w niedziele, szybko mi tu info na ten temat :>

i najwazniejsze, oby byla dobra pogoda!
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#510 Postautor: Torsen » 15 października 2006, o 23:29

Imponujące! Trzeba przyznać, że musiał się w to zaangażować ktoś z wielkim rozmachem, czytaj bogaty i z gestem. Oby to oznaczało solidne finanse w przyszłym roku. I oby nie zależały one w 70 czy ilu tam procentach od przeciętnie 6-tysięcznej frekwencji.
Bardzo się cieszę, że pojawią się w Lublinie Karlsson i Śledź. W obu przypadkach bardzo liczę na owocne negocjacje.

Ge(L)o
Trener

#511 Postautor: Ge(L)o » 15 października 2006, o 23:31

A w przypadku Jensena nie ? :wink:

Mateusz111
Junior

#512 Postautor: Mateusz111 » 15 października 2006, o 23:34

Torsen pisze:Bardzo się cieszę, że pojawią się w Lublinie Karlsson i Śledź. W obu przypadkach bardzo liczę na owocne negocjacje.

A ja że Jensen, Stachyra i 100% stalowiec :twisted:
No musze przyznać, że zapowiada się bardzo ciekawie :D

meridol

#513 Postautor: meridol » 15 października 2006, o 23:35

...a ja, jak co roku liczę na owocne negocjacje ze sponsorami a może w końcu z tym jednym, najważniejszym!!!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#514 Postautor: kilar » 15 października 2006, o 23:36

Wchodze na stronke, czytam "Karlsson i Jensen znow w Lublinie" i odrazu pomyslalem sobie, ze podpisano juz z nimi kontrakty hehe 8)
Zapowiadaja sie duze emocje i w mojej opinii warto sie wybrac na te zawody, ktore chyba zakoncza ten sezon zuzlowy w Lublinie. Obsada bardzo interesujaca, nowe, nieznane nazwiska w Reszcie Swiata, a takze obecnosc extraligowych Stachyry i Sledzia w lubelskiej druzynie. Coz mozna powiedziec, na pewno po nieudanym sezonie kazdy - a moze przynajmniej wiekszosc - ma chec na obejrzenie kawalku dobrego speedway'a, a w moim przekonaniu taki speedway moze byc wlasnie w sobote :)

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#515 Postautor: jataman21 » 15 października 2006, o 23:37

Co to za zawody?
Przenisecie sie na stadion, wieksza publika itp

Puchar Polski w Armwrestlingu.
Sam wolałbym na stadionie, może i doping jakiś by się dla mnie znalazł :wink:
Finały będą po 18 więc po memoriale zapraszam do UFO :wink:
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#516 Postautor: Torsen » 15 października 2006, o 23:39

Z tego, co tu chyba czytałem, Jensen nie jest dostępny bez wykupienia z ważnego kontraktu. Poza tym, wątpię, by istniała kwota, za którą chciałby tu wrócić. Wspomnień nie ma za dobrych - nie mówię tylko o tragicznych występach, bo te mogą się każdemu zdarzyć, ale także o agresji, jaka go (słusznie ;)) spotkała.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#518 Postautor: Torsen » 15 października 2006, o 23:41

Wydaje mi się, że ktoś z Gniezna wspominał, iż wiąże go dwuletni kontrakt.

Snys
Zawodowiec

#519 Postautor: Snys » 15 października 2006, o 23:50

Z wypowiedzi rzecznika Startu wnioskuje ze raczej nie.

http://www.espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=12566

Kod: Zaznacz cały

Czy znajdzie siÄ™ w nim Jesper B. Jansen?
Tego jeszcze nie wiemy. Menadżer Duńczyka zapewnia nas, że Jesper nie podpisał jeszcze żadnego kontraktu, choć gotowy kontrakt z Wrocławia leży na jego biurku od czerwca. Jego żądania finansowe znacznie wzrosły i możemy im nie sprostać

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#520 Postautor: Torsen » 16 października 2006, o 00:00

Słusznie, odnośnie Jensena była mowa przejściu do Wrocławia.

Koper
Trener
Kontakt:

#521 Postautor: Koper » 16 października 2006, o 00:16

Cieszę się że Dariusz Śledź wystąpi w tym memoriale, brakowało mi go w tych zawodach rok temu, w końcu Robert Dados to jego klubowy kolega, a Witold Zwierzchowski jego trener, w programie zawodów I Memoriału Ziwrzchowskiego i Dadosa znajdują się wypowiedzi "Rybki" zarówno na temat trenera: "Moj trener-Witold Zwierzchowski wierzył we mnie i ja mu ufałem, starałem się wykorzystać jego wskazówki i uwagi. Często jeździłem w parze z Markiem Kępą. Choć czasami nie byliśmy z siebie zadowoleni, bardzo miło wspominam te czasy i starty." jak i kolegę: "Robert był doskonałym przyjacielem, ciężko cokolwiek mówić więcej w takim momencie".

Tak sobie myśle, czy jest szansa aby Jerzy Mordel wystąpił w jednym biegu z pozycji rezerwowego w skladzie lublinian.

Czy wzorem pierwszego Memoriału Zwierzchowskiego i Dadosa planuje się bieg memoriałowy im. Tadeusza Tkaczyka, w biegu tym mogliby podobnie jak rok temu wystąpić tylko lubelscy wychowankowie, czyli np. Dariusz Śledz, Daniel Jeleniewski, Jerzy Mordel, Dawid Stachyra. Wiem że w przypadku tego ostatniego to bardziej on jest zawodnikiem ktory uzyskal licencje w naszych barwach niz jest naszym wychowankiem ale formalnie to wlasnie w lubelskich barwach uzyskał zuzlowy certyfiat, jak i w naszych barwach debiutował w oficjalnych zawodach wiec mysle ze moglby tez wystapic w takim biegu.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#522 Postautor: kdsz » 16 października 2006, o 08:27

O której zaczynają się te zawody?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

janek
Kadrowicz

#523 Postautor: janek » 16 października 2006, o 08:30

Proponuję wrzutkę do puszki na poziomie przynajmniej 10zł od wszystkich prawdziwych kibiców. Wszak to tylko 2 piwa w barze.
Także nie bądźmy skąpcami za tak miłą niespodziankę na zakońćzenie sezonu. Napewno za darmo zawodnicy tej klasy nie przyjadą do miasta na końcu UE.

JAG
Senior

#525 Postautor: JAG » 16 października 2006, o 09:50

super sprawa,teraz tylko trzymać kciuki za pogodę.
czy planowane sa jakies plakaty reklamujące Memoriał? przydała by sie porządna reklama
:),czasami :(