Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Portek
Senior

#1001 Postautor: Portek » 9 października 2006, o 19:11

Metalliczny pisze:Coście sobie ubzdurali z Jeleniewskim pod 8. Przecież chłop będzie miał 24 lata.

Znawcy żużla, a nie wiedzą ile lat w sezonie 2007 bedzie mial wychowanek lubelskiego klubu :wink:

zarfe
Szkółkowicz

#1002 Postautor: zarfe » 9 października 2006, o 19:17

Ja proponujÄ™:
1.Zorro
2.N. Kościuch
3.R. Sawina\Kościecha
4.Piszcz
5.Okularnik
6.Tomicek
7.Messing
8 ?

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1003 Postautor: boxing » 9 października 2006, o 19:35

Powiem szczerze, ze nie wierze, abysmy w 2007 roku przetransferowali do Lublina polowe ostrowskiego skladu AD 2006 czyli pakiet Karlsson-Ferjan-Jedrzejak-Wegrzyk. Skoro zawody z 21 pazdziernika maja byc castingiem do naszego przyszlorocznego skladu, to proponowalbym przetestowac Rosjanina Romana Iwanowa. Dobre wystepy w lidze rosyjskiej, zrobil pare punktow w Pucharze Europy na tarnowskim torze. Zamiast wypelniac liste uczestnikow Karolem Polakiem czy Mackiem Michalukiem, mozna zaprosic 22-letniego Rosjanina (potencjalny numer 8/16) - tak na wszelki wypadek, gdyby jednak sponsor nie wypalil, gdyby bylo jednak troche biedniej i gdyby przyszlo nam walczyc o cele troche nizsze niz extraliga. Jedno miejsce na zawodach dla Rosjanina mozna zarezerwowac - drogi raczej nie bedzie. Chyba, ze powaznie kroi nam sie 3-milionowy budzet i szukamy na znacznie wyzszych polkach. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1004 Postautor: jataman21 » 9 października 2006, o 19:39

Ja mimo wszystko jestem za tym, aby nasi juniorzy i Michaluk i Polak pojechali w memoriale, z prostej przyczyny, są nasi, będzie okazja, są młodzi niech się rozwijaj. Nie są w takim wieku, żeby ich przekreślać już jako zawodników i pomijać w miejscowych turniejach.
Zawsze można zwiększyć liczbę uczestników i conajwyżej zwiększyć ilość biegów :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1005 Postautor: boxing » 9 października 2006, o 19:59

Jatamanie, proponujesz stary numer z GP i kwalifikacje do turnieju glownego? Az tak bogato to chyba nigdy u nas nie bedzie :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1006 Postautor: K.A.M.I.L. » 9 października 2006, o 20:25

To i ja podzielę się swoim pomysłem na skład w sezonie 2007. Oczywiście przy założeniu, że regulamin zostanie na przyszły sezon niezmieniony.

Obcokrajowcy:

Peter Karlsson
Niels Kristian Iversen

Seniorzy:

Jacek Rempała
Grzegorz Knapp
Mariusz Staszewski
Robert Miśkowiak
Dariusz Śledź

Juniorzy:

Lubos Tomicek
Andreas Messing
Kenneth Hansen (tajemniczy Duńczyk wg mnie :wink: )
Rafał Klimek

Moim zdaniem ten skład mógłby nawiązać skuteczną walkę o ekstraligę.
Miejmy nadzieję, że obiecany sponsor przez Wojciechowskiego sypnie odpowiednią kasą, która pozwoli zbudować skład na miarę awansu do e-ligi. Według mnie priorytetem powinno być ściągnięcie Karlssona.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

zarfe
Szkółkowicz

#1007 Postautor: zarfe » 9 października 2006, o 20:31

Karlsson Iversen dobra koncepcja obco, z tym że dodał bym porządnego krajowego lidera-np. Sawine do tego solidna 2 linia i extraliga nasza

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1008 Postautor: Hans » 9 października 2006, o 20:42

K.A.M.I.L. pisze:To i ja podzielę się swoim pomysłem na skład w sezonie 2007. Oczywiście przy założeniu, że regulamin zostanie na przyszły sezon niezmieniony.

Obcokrajowcy:

Peter Karlsson
Niels Kristian Iversen

Seniorzy:

Jacek Rempała
Grzegorz Knapp
Mariusz Staszewski
Robert Miśkowiak
Dariusz Śledź

Juniorzy:

Lubos Tomicek
Andreas Messing
Kenneth Hansen (tajemniczy Duńczyk wg mnie :wink: )
Rafał Klimek

Moim zdaniem ten skład mógłby nawiązać skuteczną walkę o ekstraligę.
Miejmy nadzieję, że obiecany sponsor przez Wojciechowskiego sypnie odpowiednią kasą, która pozwoli zbudować skład na miarę awansu do e-ligi. Według mnie priorytetem powinno być ściągnięcie Karlssona.

Pozdrawiam

Zdecydowanie popieram twoje typy, dodałbym jeszcze do tego Shieldsa, Maxa i Ferjana i jest paka na ekstraligę.
A jeżeli to nie Hansen to Klaus Jakobsen(19 latek)

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1009 Postautor: jataman21 » 9 października 2006, o 21:33

boxing, jakakolwiek forma, moim zdaniem czym więcej zawodników do sprawdzenia tym lepiej :wink: :wink:
Kamil skład w miare ale do walki o e-lige moze być za mało armat, niech się jeden Karlsson rozchoruje i już mecze w plecy, a ostatnio kontuzje w naszej drużynie to epidemia.
Zarfe a do Ciebie mam prośbę, co chwile piszesz jedno zdanie które nic nie wnosi, jak zależy Ci zeby mieć więcej postów popros jakiegoś admina niech wpisze Ci z tysiaka.
Ja bym jednak na Maxa nie postawił, cały sezon słaby raczej we wszystkich ligach co nie wróży dobrze. Możemy rozpamiętywac Jensena, ale weźmy pod uwagę, że w innych ligach Jensen tak nie zawodził, w sumie to nie był w tragicznej formie, tylko olał Polską ligę, czyli nas.
Zeby awansować musimy mieć co najmniej 2 armaty+jedną w rezerwie na wypadek kontuzji i solidną 2 linię co będzie robić po 8pkt bez względu czy mecz będzie u nas czy na wyjeżdzie.
Tak mnie nurtuje jedna rzecz... jak wiadomo Norris olał nas po całości i nie wiem czy w ogóle wie gdzie Lublin leży... ale nie w tym rzecz, chodzi mi o to czy dostał chociaż od nas złamanego grosza ?? :roll:
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 9 października 2006, o 21:46 przez jataman21, łącznie zmieniany 2 razy.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1011 Postautor: papi » 9 października 2006, o 21:56

widząc plany Zielonej Góry zastanawiam się, czy i jeśli tak - to jaką pozycję w drużynie będzie pełnił Zbigniew Suchecki. Dla mnie osobiście jedno z największych objawień 1 ligi, który po przejściu w wiek seniora i startach o lige niżej stał się cichym bohaterem drużyny, która wygrała ligę. W ZKŻ ważne kontrakty mają na pewno Lidgren, Walasek i Okoń, podobno o krok od drużyny jest Protas, przypuszczam że zostaną Hamill i Staszewski, do tego dojdzie przynajmniej 1 zawodnik z GP. Wobec tego skład seniorski pełny, a pod 8 numerem zapewne Lindgren.
Nie wiem jakie klub ma plany wobec Zbyszka, ale ja myśle że warto ruszyć temat. Jest to ciągle młody, perspektywiczny zawodnik i chciałbym by zasilił on szeregi naszego TŻu :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#1012 Postautor: Koper » 9 października 2006, o 21:59

papi pisze:do tego dojdzie przynajmniej 1 zawodnik z GP.
Obstawiam ze Holta:)

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1013 Postautor: K.A.M.I.L. » 9 października 2006, o 22:07

Suchecki to też ciekawa propozycja, teraz po zastanowieniu wpisałbym go do składu. Przez przypadek zapomniałem dopisać Shieldsa, którego chętnie widziałbym jako zawodnika na tzw. uzupełnienie, nie jako lidera ani nie jako druga linia coś pośrodku :wink: . Cały czas zastanawiam się nad Miśkowiakiem jest wielką niewiadomą na przyszły sezon, jednak mam jakieś przeczucie, gdyby przyszedł do 1 ligi to odbudowałby dawną formę z sezonu 2004.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Koper
Trener
Kontakt:

#1014 Postautor: Koper » 9 października 2006, o 22:13

K.A.M.I.L. pisze:Cały czas zastanawiam się nad Miśkowiakiem jest wielką niewiadomą na przyszły sezon, jednak mam jakieś przeczucie, gdyby przyszedł do 1 ligi to odbudowałby dawną formę z sezonu 2004.

"Podpisywanie kontraktów z zawodnikami to loteria" (Jarosław Siwek)

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1015 Postautor: Dobromir » 9 października 2006, o 22:51

Suchecki bedzie mial 23 lata wiec idealnie pasuje na rezerwowego niestety... w Zielonej Górze a z 7 to pewnie Lindgren będzie jeździł.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1016 Postautor: Lublin_Fan » 9 października 2006, o 22:53

Średnia Sucheckiego z wyjazdów to 1,42. Do widzenia z takimi asami. Nigdy, ale to przenigdy nie będę ufał jednosezonowcom. Jak pojeździ na dobrym poziomie minimum dwa lata w kilku ligach to wtedy będzie wart uwagi. W tej chwili stawiam go na równi z Frankowem 2004 i Pietraszką 2005.

Miśkowiak to również niepewny gość. Dobrze pamiętam jego obłęd w oczach i totalne zagubienie podczas finał IMŚJ we Wrocku. Gdyby nie Rusko i Cieślak to by pewnie chłopina mylił motor z rowerem. Zresztą w Lesznie udowodnił, że bez niańczenia nic nie ujedzie.
Absolutnie nie jest to zawodnik, o którego możnaby być spokojnym.

Pozdr.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1017 Postautor: K.A.M.I.L. » 9 października 2006, o 22:55

a z 7 to pewnie Lindgren będzie jeździł.

Lindgren to rocznik 1985 więc z 7 raczej nie pojedzie w sezonie 2007.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1018 Postautor: ziomal » 10 października 2006, o 07:59

wszyscy są napaleni na Karlssona i Iversena , a nie wiadomo jaką kasą sypnie Wojciechowski , bo jeśli nie będzie zbyt dużego budrzetu to nie ma co się zastanawiać nad takimi zawodnikami tylko poszukac jakiś tańszych i być może się trafi że będzie mieć sezon życia a jeśli da sporą kasę to kupujmy kogo chcemy , a ja chętnie bym widział w Lublinie Zbyszka Czerwińskiego po numer 8 będzie miał 23 lata i idealny zawodnik

a tak wogóle to chyba najlepsze informacje na temat co się dzieje w klubie na Gawrzyk więc jak coś będziesz wiedzieć to daj znać

pozdr

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1019 Postautor: kdsz » 10 października 2006, o 08:28

Czerwiński to rocznik 1982
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Pawel_JS
Kontakt:

#1020 Postautor: Pawel_JS » 10 października 2006, o 09:56

A co, też sobie napisze skład, który bardzo odpowiadałby mi na przyszły sezon :wink: .

edit by Kiry: więc sobie zalóż bloga i na nim pisz bzdury a nie tutaj, jeszcze jeden post w takim stylu i polecą bany

Obcokrajowcy:

Todd Wiltshire
Niels Kristian Iversen
Adam Shields
Siergiej Darkin
Joonas Kylmaekorpi
Rory Schlein
Lubos Tomicek
Jurica Pavlic

Seniorzy/Juniorzy (Polska):

Tomasz Gapiński
Grzegorz Knapp
Daniel Jeleniewski
Jacek Rempała
Tomasz Rempała
Robert Miśkowiak
Rafał Klimek
Karol Polak
Maciej Michaluk

I Ekstraliga (chyba) nasza.
:wink: :D[/u][/i]

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1021 Postautor: Dobromir » 10 października 2006, o 10:18

Ciekawe czy Maciej Kuciapa zostanie w Rzeszowie. Chętnie bym go widział w u nas bo nasz tor mu leży a jest to typowy zawodnik 2 ligi.
Ciekawe czy kierownictwo go zaprosi na turniej.

harry
Trener

#1022 Postautor: harry » 10 października 2006, o 10:22

Zdanie 90% prezesów na przyszły sezon ( niewiadomo czy Witkowski to uwzględni):
1. Extra - 10 zespołów
2. Połączenie I i II ligi bez zagranicznych klubów, rozgrywki bez play-off
3. Zawodnicy z GP ogólnie dostępni
4. KSM - dolny 35, górny 42
5. Zagraniczni bez zmian
6. Jeden junior z zagranicy
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1023 Postautor: Lublin_Fan » 10 października 2006, o 10:31

Ad1: głupota
Ad2: głupota
Ad3: rozsÄ…dnie
Ad4: głupota
Ad5: rozsÄ…dnie

Pozdr :)

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#1024 Postautor: Kiry » 10 października 2006, o 11:16

Pierwszy punkt nie jest wcale taki głupi, głupotą można nazwać termin w jakim zapadła decyzja o liczbie tych drużyn :evil:
W e-lidze powinno jeździć nawet 12 drużyn.
I playoff , tylko górna czwórka, podobnie w I lidze
zdobyte punkty w zaadniczym się liczą tylko i wyłącznie do ustalenia kolejności drużyn w pierwszej czworce.
KSM to chyba tez nie do końca takie złe rozwiązanie, nie bardzo tylko rozumiem co ma wymusic dolny KSM i jak będzie egzekwowany?
W trakcie sezonu dołączają do drużny 2 bylancki ze szkłoki np: jak kiedyś Staszek i Dados z minimalnymi średnimi i zastępują z powodzeniem 2 asy np Rempałe i Śwista z wysokim KSM na podstawie zeszłego sezonu i KSM drużyny jest pod kreską? Co wtedy?
To oczywiście grubsza intryga ale czy tak do końca niemożliwa? Szczególnie w niższej lidze
Obrazek

harry
Trener

#1025 Postautor: harry » 10 października 2006, o 11:30

Lublin_Fan pisze:Ad1: głupota
Ad2: głupota
Ad3: rozsÄ…dnie
Ad4: głupota

Pozdr :)

Skoro wiesz lepiej od 15 prezesów klubów to przynajmniej jakoś to uzasadnij, proszę Cię.

Żadna decyzja jeszcze nie zapadła. To są propozycje prezesów klubów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski