Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#826 Postautor: Torsen » 30 września 2006, o 16:01

mikas pisze:mimo ze doceniam jego klase jako zawodnika to bardzo zawiodłem sie na nim jako na człowieku

A co Ty, żenić się z nim chcesz, czy poręczyć mu pożyczkę? Sorry, ale to, co napisałeś, to jak dla mnie głupota. Tak samo na Śledzia się obraźmy, bo z powodu nieporozumień, których kulis w zasadzie ciągle nie znamy, wystawił klub do wiatru. I Karlssonowi pokażmy palec - to, co pojechał w barażowym meczu w Zielonej Górze to niewątpliwa oznaka sprzedanego przezeń meczu. Do Klingberga nie dzwońmy, bo nam umowy nie odesłał. I TAK DALEJ.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#827 Postautor: mikas » 30 września 2006, o 16:47

W ogole nie zrozumiełes o co mi chodzi.
Poprostu nie ufam juz temu człowiekowi. Nie wierze ze zrobi wszystko zeby przygotowac sie bardzo dobrze do nastepnego sezonu, nie wierze ze zrobi wszystko zeby unikac konfliktów w zespole itd. mimo jego zapewnien ze te wszystkie opinie o nim są nieprawdziwe i zawsze to nie jego wina.
Wystarczy mi tez to co mowili o nim i jego zachowaniu inni nasi zawodnicy. "Piątej kolumny" poprostu w zespole nam nie potrzeba, nawet jakby robił komplety.
Moze inaczej bym do tego podchodził gdybym przed sezonem nie usłyszał od niego osobiscie tych wszystkich pięknych słów jaki to on bezkonfliktowy, jak sie bedzie starał udowodnic ze te wszystkie opinie o nim to bzdury itd. a ze nie lubie byc okłamywany to mam teraz do tego człowieka taki a nie inny stosunek.
I nie obchodzą mnie jego lamenty, że był źle ustawiany w parach, niepuszczany w nominowanych itd. On jest pracownikiem i ma wykonywac swoją prace a od podejmowania decyzji (pomijam czy słusznych czy nie) był kto inny.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#828 Postautor: wojtas » 30 września 2006, o 17:54

$korzen$ pisze:Porownywanie go jednak do Pietraszki czy Franka to przegiecie, nie ten kaliber zawodnika.

Zawsze myslałem ze o "kalibrze" zawodnika swiadcza jego aktualne wyniki, a nie nazwisko, popularnosc i rezultaty sprzed kilku lat.
Obrazek

Kalhorn
Junior

#829 Postautor: Kalhorn » 30 września 2006, o 23:10

Bajerski był też zawodnikiem wiadomego kalibru kiedyś... Krzyżaniak również... a i "Mario" to też przecież również cośtam osiągnął kiedyś. Więc moim zdaniem porównywanie Śwista do tych zawodników nie jest nie na miejscu. Jak dla mnie p. Piotrowi powinno się podziękować. Może jest to jedynie moje zdanie, ale tak jak i przed rozpoczęciem tego sezonu czyłem do niego jakąś antypatie (choć myślałem, że akurat od strony sportowej nas nie zawiedzie), tak i w przyszłym sezonie jakoś nie widziałbym go w naszej drużynie.
Jak juz kiedyś mówiłem. Jak dla mnie można by zakontraktować walczaków znających nasz tor. Tor z kolei zaorać, tak aby był maksymalnie przyczepny i aby nadawał się do walki. Do tego odpowiedni marketing i już można w najbliższym sezonie wyjść na plus, przyciągając mase kibiców. A nie szarpać się na e-ligę przy marnej frekwencji i zainteresowaniu sponsorów. Speedway traci swój urok, gdy pojedynki są rozgrywane na "betonowym" torze gdzie liczy się jedynie start. Wynik to nie wszystko... bo na co komu wynik, jak zawody są nudna jak flaki z olejem?

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#830 Postautor: dboryc » 30 września 2006, o 23:29

Kalhorn pisze: Jak dla mnie p. Piotrowi powinno się podziękować.

Za co?? Dla mnie jest odpowiednim kandydatem do objecia funkcji jezdzacego trenera. Jestem zdecydowanie za odejsciem Rempaly. Åšwist mimo ze w tym sezonie nie pokazal duzo to wciaz jest zawodnikiem, ktorego stac na zdobycze 10pkt w ekstralidze nie mowiac o pierwszej. To jest moje skromne zdanie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#831 Postautor: $korzen$ » 1 października 2006, o 12:04

wojtas pisze:
Zawsze myslałem ze o "kalibrze" zawodnika swiadcza jego aktualne wyniki, a nie nazwisko, popularnosc i rezultaty sprzed kilku lat.

Zalezy jakie kto ma podejscie do sportu. Jezeli oceniasz sportowaca, w tym przypadku Swista, po ostatnim sezonie a nie bierzesz pod uwage caloksztalt kariery, to jest po prostu nieobiektywny. W czym Focus czy Mario moga dorownac Swistowi ? Swist osiagnal tyle, ze moglby sukcesami obdzielic caly nasz tegoroczny zespol. Jestem takze pewien ze sie "nie wypalil" .. ba, stac go zeby w I lidze jezdzic na nie wiele gorszym poziomie niz Karlsson, Walasek czy Wegrzyk. Smieszy mnie porownywanie go do Frankow, zlosci na bok i troche szacunku panowie.

meesha
Trener
Kontakt:

#832 Postautor: meesha » 1 października 2006, o 12:10

No w takim układzie to ściągnijmy Maugera, Briggsa, Olsena i Fundina - oni osiągnęli tyle, że mogliby sukcesami obdzielić wszystkich zawodników polskiej ligi. W czym Świst może im dorównać :?:

:twisted:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

JAG
Senior

#833 Postautor: JAG » 1 października 2006, o 12:16

brawo Meesha.Korzen z tym Karlssonem to przegiąłeś.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#834 Postautor: mikas » 1 października 2006, o 13:18

meesha pisze:No w takim układzie to ściągnijmy Maugera, Briggsa, Olsena i Fundina - oni osiągnęli tyle, że mogliby sukcesami obdzielić wszystkich zawodników polskiej ligi. W czym Świst może im dorównać :?:

:twisted:

E tam po co szukać tak daleko. Przecież Bajerski jeszcze 3 lata temu jeździł w GP jako stały uczestnik i był 15 na świecie. Świst nigdy takiego sukcesu nie osiągnął, brać Bajerskiego do nas na pewno jeszcze sie nie wypalił :D
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#835 Postautor: meesha » 1 października 2006, o 13:23

Przecież Bajerski [...] był 15 na świecie. Świst nigdy takiego sukcesu nie osiągnął,
Mikas do książek :!: :P Świst też był 15-ty na świecie. W 1994. I nawet Golloba wtedy "wyprzudził" :lol: :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#836 Postautor: mikas » 1 października 2006, o 13:32

No fakt :oops: Ale wtedy nie było jeszcze GP tylko jednodniowy finał, więc sie nie liczy :wink: Zreszta zdobycie wtedy 1 (słownie: jednego) punktu chwały mu nie przynosi :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

piotr76
Senior
Kontakt:

#837 Postautor: piotr76 » 1 października 2006, o 13:41

A ja poważnie to życzyłbym sobie takiego składu aby były cały czas mecze takie jak z ostrowem u nas ... i nie ważne są dla mnie wyniki nie musimy wszystkiego wygrywać, nie musimy mieć E-ligi jeśli będą takie emocje to to mi wystarczy...
Ps. Nie chce być źle zrozumiany oczywiście minimum to utrzymanie :)

Koper
Trener
Kontakt:

#838 Postautor: Koper » 1 października 2006, o 14:19

A ja Cie doskonale rozumiem, mysle ze swietnym przykladem takiego podejscia do meczow byl przegrany ale niezwykle emocjonujacy mecz z Gorzowem w poprzednim sezonie kiedy u nas debiutowal Kylmaekorpi, kiedy swietne pojedynki stoczyli Hlib z Jeleniewskim.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#839 Postautor: Torsen » 1 października 2006, o 19:01

Podzielam opinie Przedmówców. Sam wynik nie decyduje o zainteresowaniu drużyną, widać to dobrze we Wrocławiu.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#840 Postautor: Drabol » 1 października 2006, o 19:32

Na ostatnim meczu :P Wynik (mistrz) wybitnie nie miał znaczenia w tym że przybyło grubo ponad 15 tysięcy... więcej niż dzień wcześniej na bydgoskim GP. Gdyby majstra nie było - 5 tysięcy.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Sober
Senior

#841 Postautor: Sober » 1 października 2006, o 20:01

Raz do roku to i kogut jajko zniesie :D

Ja rowniez jestem za wielkimi emocjami, moze to byc nawet walka o utrzymanie, wazne aby bylo ciekawie.... lecz dobrze by bylo gdyby te emocje byly w ekstralidze :P

Koper
Trener
Kontakt:

#842 Postautor: Koper » 1 października 2006, o 22:33

Drabol pisze:Na ostatnim meczu :P Wynik (mistrz) wybitnie nie miał znaczenia w tym że przybyło grubo ponad 15 tysięcy... więcej niż dzień wcześniej na bydgoskim GP. Gdyby majstra nie było - 5 tysięcy.
No właśnie ostatnim meczu, a jak było na poprzednich?

Danio

#843 Postautor: Danio » 2 października 2006, o 09:30

Słyszeliście że w Józefowie ma nie być żużla!! Wymogi licencyjne nawet nie dadzą im startu w I lidze a Miasto nie chce niczego dać! Więc można zaprosić Panią Półtorak do Lublina i Jacka Ziółkowskiego dogadać się- częśc zawodników ściągnąć i jazda do Extraligi!!

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#844 Postautor: jataman21 » 2 października 2006, o 13:18

Jakie to proste w śłowach, w wykonaniu zapewne o wiele trudniejsze :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#845 Postautor: mikas » 2 października 2006, o 13:35

Danio pisze:Słyszeliście że w Józefowie ma nie być żużla!! Wymogi licencyjne nawet nie dadzą im startu w I lidze a Miasto nie chce niczego dać! Więc można zaprosić Panią Półtorak do Lublina i Jacka Ziółkowskiego dogadać się- częśc zawodników ściągnąć i jazda do Extraligi!!

Jutro juz Twoje rewelacje na 99% będą nieaktualne.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#846 Postautor: Smirnek » 2 października 2006, o 15:42

A może od razu wykupmy jóżkową licencję i jedźmy już w ekstralidze. Po co tracić rok?

Koper
Trener
Kontakt:

#847 Postautor: Koper » 2 października 2006, o 16:16

A może chcecie abysmy też barwi zmienili na biało-niebieskie :shock: :roll:

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#848 Postautor: Portek » 2 października 2006, o 17:02

Pewnie, ze chcemy! I zmienmy nazwe na Stal;>

Koper
Trener
Kontakt:

#849 Postautor: Koper » 2 października 2006, o 18:42

No jesli chcecie sprowadzic tutaj Marte Połtorak to raczej nazwa Stal nie przejdzie tylko bedzie to nazwa Marma Polskie Folie, na pcieszenie mozna sprowadzić 100% Stalowca :wink:

Danio

#850 Postautor: Danio » 3 października 2006, o 08:06

Oczywiście to był żarcik z Józefowem i etc. Chyba mało kto wierzył że w Rzeszowie żużla może nie być, a gdyby tak nawet było to Półtorak z łatwością znalazłaby oferty sponsoringu z innych drużyn extraligowych.
Wkurza mnie jedynie tylko to że w Lublinie cisza i nic się nie dzieje!!