Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???

żużel w Lublinie

Najlepszym kandydatem na prezydenta Lublina jest:

Czas głosowania minął 16 października 2006, o 19:39

Kowalski Marian
4
5%
Mańka Andrzej
1
1%
Pruszkowski Andrzej
4
5%
Sęk Jan
4
5%
Sienkiewicz Dariusz
0
Brak głosów
Sierakowska Izabela
12
15%
Wasilewski Adam
17
22%
Wojciechowski Zbigniew
37
47%

Liczba głosów: 79

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#26 Postautor: grzesieck » 19 września 2006, o 21:41

po co w ogole ten temat?

przeczyta go 100 osob i nawet jezeli wszystkie zaglosuja na tego samego kandydata to raczej niewiele to zmieni ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#27 Postautor: mikas » 19 września 2006, o 22:04

Gawrzyk pisze:
Ja wspomnę tylko pana Dariusza Piątka, który bardzo nam pomagał gdy prowadziliśmy akcje w sprawie usunięcia krat ze stadionu.

Jasne. Jak się jest po co podkleić to czemu nie...Zawsze można zebrać parę punktów u kibiców...

Oceniając osoby z RM Lublina zabierające głos w sprawach sportu, zasiadające w KS i wszystkie inne zaangażowane w sport i politykę, na podstawie własnej wiedzy, doświadczeń oraz doświadczeń zawodników z tym "sponsorem" to Dariusz Piątek byłby ostatnią osobą na jaką oddałbym głos w listopadzie. I szczerze mówiąc wstydzę się że przed poprzednimi wyborami dałem się zbajerować przez niego.

Ja wypowiedziałem sie tylko co do kwestii z którą miałem styczność. I tego że w tamtej sytuacji pomógł nie ma co kwestionować. Jak ma sie sytuacja co do innych spraw nie mam pojęcia.

grzesiecek pisze:po co w ogole ten temat?

przeczyta go 100 osob i nawet jezeli wszystkie zaglosuja na tego samego kandydata to raczej niewiele to zmieni ;]

To po co w ogóle iść do wyborów? Przecież masz tylko jeden głos a on na pewno i tak nie przeważy :roll: Niech lepiej zdecydują za Ciebie inni, najlepiej rolnicy głosujący na Samoobrone, im pewnie bedzie zalezec zebys miał stadion w Lublinie, czysty zalew, prace, równe drogi itd. i jestem pewien że ich kandydat w pierwszej kolejności zajmie sie własnie tymi sprawami.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Pigularz
Kontakt:

#28 Postautor: Pigularz » 19 września 2006, o 22:10

Zgadzam sie z Mikasem. Jesli cos ma sie w tym kraju zmienic to zalezy to tylko od nas mlodych, naszych decyzji i ludzi ktorym zaufamy w wyborach. W sumie mamy prawo do glosowania, wiec czemu z niego nie korzystac :?:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#29 Postautor: grzesieck » 19 września 2006, o 22:40

Ale ja przeciez nikogo nie namawiam do tego zeby nie glosowali, chodzi mi jedynie o fakt, ze nie wiem co musialoby zostac tu napisane, zeby to w jakis sposob wplynelo na kogos. Przeciez wiadomo, ze kazdy ma swoje sympatie polityczne i czego nie obiecalby Wasilewski to nie zaglosuje na PO, czego nie obiecalby Mańka to nie zaglosuje na LPR itd. :>

na forum zuzlowym lepiej dyskutowac o zuzlu niz o polityce, takie jest przynajmniej moje zdanie, a jak kazdy wie z wlasnego doswiadczenia polityka i religia to tematy najczestszych klotni i sporow, wiec obstawiam, ze niedlugo bedziemy tu mieli burdel.

pozdrawiam i prosze mi nic nie pisac o obywatelskim obowiazku glosowania itd., bo rowniez wkurwia mnie gadanie ludzi, ktorzy nawet nie poszli do wyborow, a pozniej placza: "o jezu, kaczynski prezydentem, sodoma i gomora", wiec tak jak niektorzy z was chcialbym zeby u nas bylo tak jak bodaj w Danii czy Belgii gdzie uczestnictwo w wyborach jest obowiazkowe.

jeszcze raz pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 września 2006, o 00:04 przez grzesieck, łącznie zmieniany 1 raz.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#30 Postautor: Łoptymista » 19 września 2006, o 23:23

Pigularz pisze: Jesli cos ma sie w tym kraju zmienic to zalezy to tylko od nas mlodych, naszych decyzji

Ale kuzwa ja juz taki stary jestem :| :( :( :( :( :(

Awatar użytkownika
stecu
Kontakt:

#31 Postautor: stecu » 19 września 2006, o 23:56

mikas pisze:Dariusz Wasilewski-Samoobrona (jeszcze nieoficjalny).

Dariusz Sienkiewicz, ale to juz tak czepiajac siÄ™ :wink:
Niektórzy Pana Sienkiewicza moga pamiętać z ostatnich wyborów parlamentarnych - miał duży plakat na którym robiąc groźną minę trzymał mocno krawat samoobrony z zaciśniętej w pięść rękę :lol:
---------------------------
***Piotrek STEC***

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#32 Postautor: jataman21 » 20 września 2006, o 00:00

Grzesiecku a Ty uczyć się przypadkiem nie powinieneś :?: :?: :?: :wink:
Do książek a nie na forum się udzielasz :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
stecu
Kontakt:

#33 Postautor: stecu » 20 września 2006, o 00:02

Gawrzyk pisze:
Ja wspomnę tylko pana Dariusza Piątka, który bardzo nam pomagał gdy prowadziliśmy akcje w sprawie usunięcia krat ze stadionu.

Jasne. Jak się jest po co podkleić to czemu nie...Zawsze można zebrać parę punktów u kibiców...

Oceniając osoby z RM Lublina zabierające głos w sprawach sportu, zasiadające w KS i wszystkie inne zaangażowane w sport i politykę, na podstawie własnej wiedzy, doświadczeń oraz doświadczeń zawodników z tym "sponsorem" to Dariusz Piątek byłby ostatnią osobą na jaką oddałbym głos w listopadzie. I szczerze mówiąc wstydzę się że przed poprzednimi wyborami dałem się zbajerować przez niego.

Na Piątka Gawrzyk głosowałeś :?: :!: :shock: :shock: :shock: uuuu...

Pana Piątka znam baardzo dobrze z jego działalności politycznej i powiem tak: Pan Piątek jest zawsze tam gdzie małym kosztem może zdobyć plusy u potencjalnych wyborców. Z "kartą stadionową" dużo krzyczał, bo wiedział jaki jest układ w Radzie Miasta i, że wniosek nie przejdzie. Zdobył poparcie kibiców, choć i tak nic nie zamierzał zrobić. Zawsze dobrze naobiecywać, a potem zgonić na innych, ze to przez nich się nie udało.

Żużel go obchodzi o tyle, o ile moze mu przynieść głsów. Ta osoba nie kieruje się w życiu sentymentami, ale kalkulacją indywidualnych korzyści.
Ze swoich doświadczęń doskonale wiem co mówię...

***Piotrek STEC***

Awatar użytkownika
stecu
Kontakt:

#34 Postautor: stecu » 20 września 2006, o 00:04

grzesieck pisze: wiec tak jak niektorzy z was chcialbym zeby u nas bylo tak jak bodaj w Danii czy Belgii gdzie uczestnictwo w wyborach jest obowiazkowe

Wystarczy tylko zabronić w Polsce głosować i mamy 90% frekwencję...

***Piotrek STEC***

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#35 Postautor: Kaka » 20 września 2006, o 03:20

mikas pisze: Kandydowac też póki co nie mam zamiaru ;)

Ufff...odetchnelem z ulga :wink:
grzesieck pisze: po co w ogole ten temat?

Mikasowi sie nudzi...najwyrazniej :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Pigularz
Kontakt:

#36 Postautor: Pigularz » 20 września 2006, o 09:32

Stecu pisze:Wystarczy tylko zabronić w Polsce głosować i mamy 90% frekwencję...

Taaaak, jakos tak dziwnie sie sklada, ze w Polsce zazwyczaj wszystko jest na odwrot :?
grzesieck pisze:na forum zuzlowym lepiej dyskutowac o zuzlu niz o polityce

Z tym, ze w obecnej chwili glownym tematem wszedzie sa te wybory i po prostu nam tez udzielil sie taki nastroj :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#37 Postautor: mikas » 20 września 2006, o 12:25

Kaka pisze:
mikas pisze: Kandydowac też póki co nie mam zamiaru ;)

Ufff...odetchnelem z ulga :wink:
grzesieck pisze: po co w ogole ten temat?

Mikasowi sie nudzi...najwyrazniej :P

Ty sie lepiej nie odzywaj, poszedłeś na łatwizne i wyjechałeś, nie wiadomo czy w ogole wrócisz a my sie tu męczymy z naszą władzą, więc daj nam spokojnie podyskutować :wink:

A tak swoją drogą, to może ktoś napisze kto zrobił najwiecej ostatnio dla lubelskiego żużla, bo jak czytam niektóre wypowiedzi to mam wrazenie ze ten klub to jakies perpetum mobile.
Gelo gdzies napisał że oczywiscie pan Wojciechowski robi wszystko interesowanie a w ogole to robi tylko dobre wrazenie.
Pan PiÄ…tek podobnie jak piszÄ… inni.
Jeszcze inni uważają ze nic nie robią Kasiński i Siwek i wszystko psują.
Kolejni zganiają całą winę na Gawrzyka :wink:
Następni na Leszka Kępe itd.

To może mi ktoś napisze jak ten klub w ogole funkcjonuje?? (odpowiedz :"źle" lub "bardzo źle" jak pewnie niektórzy by chcieli napisać mnie nie satysfakcjonuje ;) )
Dobra może za dużo wymagam. Ograniczmy sie tylko do polityków.
Jakby osoby które są blisko klubu albo mają jakieś pojecie co tam sie dzieje mogły napisac którzy z polityków w ostatnim czasie najbardziej pomogli lubelskiej druzynie żużlowej to byłbym wdzięczny ;) A moze można tez wymienić jakichś polityków do których zwracano sie z prośbą o pomoc a Ci odmówili :?: (chyba pan Palikot byl jednym z takich jeśli dobrze pamiętam).
Myślę ze to mogą być ciekawe informacje przed zbliżającymi się wyborami ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Fenol

#38 Postautor: Fenol » 20 września 2006, o 22:45

pamietam sytuacje z poczatku sezonu. na stadion oczywiscie bez biletu i wejsciowki wchodzi Pan Pruszkowski. wita sie z Kasinskim i Siwkiem poczym od ktoregos z nich dostaje do reki plik karnetow i znika gdzies (nie wiem gdzie, bo mialem wtedy swoje obowiazki). Wiecej tego czlowieka na stadionie nie widzialem, ani nie slyszalem o jakiejkolwiek pomocy z jego strony. tak sie chyba nie robi. dla przykladu podam ze widzialem na wlasne oczy jak Leszek Kępa sam sobie bilet kupowal, a Siwek osobiscie ode mnie kupowal program zawodow (akurat wtedy sprzedawalem z polecenia klubu). nie moglem wyjsc z podziwu.

meesha
Trener
Kontakt:

#39 Postautor: meesha » 20 września 2006, o 22:49

Fenol pisze:a Siwek osobiscie ode mnie kupowal program zawodow (akurat wtedy sprzedawalem z polecenia klubu). nie moglem wyjsc z podziwu.
Ja jak sprzedawałem na jednym meczu programy to opchnąłem mu dwa :P Lepszy ze mnie handlowiec :lol: :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#40 Postautor: vadik » 21 września 2006, o 20:48

Dziś coś w klubie sie działo... jakieś zdjęcia itd prawdopodobnie Pan Wojciechowski zakupił motocykl do szkółki 8)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#41 Postautor: mikas » 21 września 2006, o 21:56

A pan Pruszkowski był dziś widziany na korytarzach TV Lublin :wink:

A pan Wojciechowski jest juz z tego co sÅ‚yszaÅ‚em kandydatem na prezydenta Lublina tego caÅ‚ego bloku "Idziemy Razem – Lubelska Centroprawica”.

Pewnie obydwu zobaczymy na meczu w niedziele ;)
Ciekawe którzy zawodnicy tym razem załapią sie na opony itp.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#42 Postautor: Regdal » 21 września 2006, o 22:33

Kadencja prezydenta trwa 4 lata,a opona żużlowa po dwóch,trzech wyścigach nadaje się na śmietnik,taki prezent nic nie znaczy w sporcie żużlowym.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#43 Postautor: Marcinex » 21 września 2006, o 22:37

Może myśli że jak da zawodnikowi oponę i ogłoszą to na stadionie, to przekona do siebie jakiegoś głosującego :D 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#44 Postautor: Cz@rek » 21 września 2006, o 22:45

Regdal pisze:

Kadencja prezydenta trwa 4 lata,a opona żużlowa po dwóch,trzech wyścigach nadaje się na śmietnik,taki prezent nic nie znaczy w sporcie żużlowym.

No chyba że podaruje przednią 8) :D :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#45 Postautor: mikas » 21 września 2006, o 22:54

Regdal pisze:

Nie musisz mi tego Regdal tłumaczyć doskonale zdaje sobie z tego sprawe, widze że chyba nie wyczułes ironii w mojej wypowiedzi. Trudno. Może 4 lata temu gdy zawodnicy dostawali opony od kandydatów na prezydenta jeszcze na żużel nie przychodziłeś ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#46 Postautor: Koper » 22 września 2006, o 01:03

Kto poprze Wojciechowskiego?

Chcę zmienić Lublin na lepsze - ogłosił w czwartek nowy kandydat na prezydenta miasta Zbigniew Wojciechowski
O planach Wojciechowskiego pisaliśmy już w środę. Wczoraj wiceprzewodniczący Rady Miasta ogłosił swoją decyzję oficjalnie. W wyborach wystartuje z komitetu wyborczego Idziemy Razem Lubelska Centroprawica.

To kolejny kandydat prawej strony w wyścigu o prezydencki fotel. Start w wyborach zadeklarowali już urzędujący prezydent Andrzej Pruszkowski z PiS, Andrzej Mańka z LPR i Marian Kowalski z UPR.

- Chcemy stworzyć alternatywę dla całej prawicy. Nie godzimy się dominację jednej partii - powiedział Zbigniew Wojciechowski, który liczy na poparcie także zwolenników Prawa i Sprawiedliwości i Ligi Polskich Rodzin. - Idziemy Razem to formuła bardzo szeroka, dzięki której można uzyskać efekt zjednoczenia centroprawicy. Jesteśmy otwarci i gotowi na negocjacje - dodał Wojciechowski.

- My mamy już swojego kandydata. Co więcej, ma on największe szanse w tych wyborach. Dlatego trudno zrozumieć intencje pana Wojciechowskiego, który ma nadzieję, że poprze go PiS. To nierealne - usłyszeliśmy od działaczy tej partii.

Wojciechowski jako prezydent zamierza postawić na edukację. - To szansa i przyszłość Lublina - mówi. Wśród tez programu wyborczego wymienił m.in. zmniejszenie bezrobocia i bezdomności, pozyskiwanie nowych inwestorów, wspieranie budowy lotniska w Świdniku i skuteczniejsze pozyskiwanie pieniędzy z Unii Europejskiej.

Zbigniew Wojciechowski ma 44 lata, jest magistrem prawa kanonicznego KUL i członkiem Ruchu Odbudowy Polski. W latach 1998-2002 pełnił funkcję wiceprezydenta Lublina. (zrodlo: http://www.gazeta.pl)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#47 Postautor: RadeKas » 22 września 2006, o 01:50

Za pare dni moze sie okazac, ze razem z tymi wyborami, odbeda sie wybory parlamentarne :twisted:, wiec mozemy tez dyskutowac o nich.

Ja tylko powiem, ze pieknie dzisiaj Lepper nawrzucal PiSuarom w TVN24 :lol: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Koper
Trener
Kontakt:

#48 Postautor: Koper » 22 września 2006, o 03:00

Tylko ze wybory parlamentarne odbędą się razem z drugą turą wyborów samorządowych, a my w tym temacie na razie rozmawiamy na kogo głosować w pierwszej turze wyborów samorządowych, na dyskusje o drugiej turze jak i o ewentualnych wyborach parlamentarnych moim zdaniem przyjdzie odpowiedni czas:)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#49 Postautor: Gelo » 22 września 2006, o 09:05

Ja tylko powiem, ze pieknie dzisiaj Lepper nawrzucal PiSuarom w TVN24 :lol: .

Psy szczekajÄ…, a karawana jedzie dalej :D

Pebas
Szkółkowicz

#50 Postautor: Pebas » 22 września 2006, o 14:17

Prawica jest super. jeszcze niech wystawia kogos z KPNu bo tylko tego tam brakuje. Rozbija sobie elektorat i wygra Sierakowska (przynajmniej pierwsza ture).