Skład na sezon 2007
Co od wyrzucania zawodnikow ze skladu. Popatrzcie na np. Pulpeta czy Sledzia, czy nawet na Dawida Stachyre i zastanowcie sie czy chcecie znow komus podrzucic dobrego zawodnika
Kogo nie wyrzucimy to zaczyna jechac jak trzeba ;P Wiec moze jednak zadnej rewolucji tylko wzmocnienie Peterem + ktos jeszcze na srednia ok. 1,8 - 2,1.
sting126 pisze:Wlasnie to zrobiles. Piszac,ze ze Swistem i Rempala miala byc e-liga, a jej nie ma. Sugerujesz wiec,ze sciagniecie Czerwinskiego i Puszakowskiego sprawiloby, ze moglibysmy walczyc o cos wiecej.
Kompletna bzdura. Zeby walczyc o cos wiecej (o extralige) trzeba wziac pol skladu z Ostrowa ewentualnie z Zielonki. W przeciwienstwie do Ciebie, patrze realnie na kogo stac klub. Wiekszosc tu widzi Karlssona, czy Richardssona - ja do tego podchodze z dystansem. Dlatego nie wypisuje nazwisk typu Slabon, czy Gapinski, bo i tak nie beda tu jezdzic. Poprostu bajek nie lubie pisac.
sting126 pisze:I to niestety Ciebie ten sezon nic nie nauczyl skoro w miejsce odpadow (Swist, Rempala) chcesz kontraktowac jeszcze wieksze odpady... Poza tym o ile w przypadku naszych zawodnikow byly jakies symptomy pozwalajace na spodziewanie sie po nich niezlego wynkiu (wysokie srednie, medale MP)
No i niestety te medale jak widac niewiele pomogly.
sting126 pisze:o tyle w przypadku Czerwinskiego i Puszkaowskiego takich przeslanek nie ma... Obaj to bardzo slabi zawodnicy niestety, ktorym wyszedl przez cala kariere jeden sezon. Podobnie jest ze Staszkiem, Burza czy innym Sucheckim. Nam takich zawodnikow nie potrzeba. Mamy Jeleniewskiego, Knappa - trzeba sciagac liderow, a takimi na pewno nie beda w/w zawodnicy. Druga linie juz mamy.
Sciagnac liderow. OK. To kto wedlug Ciebie bylby takim liderem - mowimy oczywiscie o polakach - ? Powiedz, Ciebie tez wysluchamy.
jataman21 pisze:Pfff a to niby dlaczego?? Laguta ma wyższe średnie od Podżuksa.
Chetnie widziałbym obu w szeregach TŻ ale myślę że to nie są zawodnicy drodzy a jestem pewien że byliby bardzo przydatni.
Pewnie dlatego, ze Podzukus jest mlodszy.
Przydatni pewnie tak. Robota sie dla chlopakow zawsze znajdzie.
Ale zastanowmy sie KTO jest naprawde POTRZEBNY druzynie?
Na 6,7,8 mamy Michaluka, Klimka, Pavlica, Messinga, Tomicka. Trzeba ich zatrzymac i to wystarczy.
Na druga linie mamy Shieldsa, Jelenia, Knappa, Swista, Brhela, Rempale. Mozna ich zatrzymac i to wystarczy.
Na lidera/liderwo mamy. No wlasnie nie mamy nikogo. I tu trzeba szukac. Tu trzeba kolowac Petera i ew. wsparcie dla niego.
I tyle. Nie robmy rewolucji w skladzie bo to najglupsze co moze byc. Wyrzucic swoich sredniakow, po, ktorych juz wiemy czego mozna sie spodziewac. Od czesci mozemy wymagac lepszych duzo wynikow [Shields, Swist]. Znaja tor. Troche u nas pojezdzili. I wziasc niepewnych, niestailnych sredniakow, i to mlodych, ktorzy moga sie w ogole nie zaaklimatyzowac? Moga dac ciala na calej lini?
ZATRZYMAJMY to co mamy. Nic lepszego na te pozycje nie jest potrzebne. Sciagnijmy tylko lidera dla tej grupy sredniakow.
kilar pisze:W przeciwienstwie do Ciebie, patrze realnie na kogo stac klub. Wiekszosc tu widzi Karlssona, czy Richardssona - ja do tego podchodze z dystansem. Dlatego nie wypisuje nazwisk typu Slabon, czy Gapinski, bo i tak nie beda tu jezdzic. Poprostu bajek nie lubie pisac.
A rok temu nie wypisywałeś nazwisk typu Świst, Rampała, Louis bo nie chciałeś pisac bajek
Klawa dyskusja sie wywiązała - nareszcie. Moim zdaniem tegoroczny skład to wielki sukces klubu. Naprawdę. Nie udało się i chyba nikt nie wie do końca dlaczego. Z pewnością drużyna byla zle prowadzona, a w zasadzie nieprowadzona wcale. Być może nie mialo to większego wplywu, ale rozpuszczenie drużyny po Europie, treningi raz na dwa miesiące czy brak taktyka podczas meczów swoje zrobiły. Przychylam się do opinii, że jak mamy swoich średniaków zatępować innymi - to nie ma sensu. Karlsson do składu tego co jest i wszystko się odmieni. Raczej bym się pozbył Brhela. Nie podoba mi sie jego jazda i teraz ta kontuzja... Jeleń chyba też nie zdał egzaminu.
Ostatnio zmieniony 2 września 2006, o 16:07 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Poza tym dobrze ujal to Mikas. Przed tym sezonem tez bylo biadolenie,ze nie stac nas na zawodnikow pokroju Swista czy Rempaly co jak sie okazalo bylo kompletna bzdura...
Dokładnie. Druga korzyść z tego sezonu, to zmiana mentalności wśród kibiców. Mam nadzieję, że w zimie będzie mniej typowania Burz, Wadzałów i tym podobnych, a będzie wiecej propozycji klasowych zawodników. Jak się okazuje w Lublinie może jezdzic i Gollob z Hampelem i nie powinno to być postrzegane jako bajka z księżyca. A skad na to brać pieniądze - nie jest naszym zmartwieniem. Dzialacze są od tego żeby przeliczać siły na zamiary, a kibice od wyrażania swojego chciejstwa.
ps. stingu nie widzę miejsca dla Brhela, bo jezdził słabo - siódmy zawodnik w ubiegłym roku, tu jezdzi w kratkę, zawalajac w najważniejszych momentach. Widze, że jak trzeba pójść ostrzej na łokcie Bo odpuszcza. No i kontuzja - w jego wieku kości gorzej sie zrastają - wcale sie nie zdziwię jak wreszcie mu panienka powie żeby sobie dał spokój z żużlem.
Ja tez widze miejsce dla Bo. Wlasnie jako taka "zelazna" rezerwe. Zapewne Bo, glownie z racji wieku, nie bedzie sie bardzo forsowal. Zadowoli sie mniejsza liczba startow. Zna pierwszoligowe tory. Jest niezlym zawodnikiem.
Podstawowy sklad robil by swoje, glownie na wyjazdach. Ale w wypadku kontuzji, zbiegu terminow itp. Bo bylby bardzo przydatny. Moglby nawet pociagnac wynik ze slabszymi rywalami.
Szkoda wywalac chlopa.
Oczywiscie trzeba sobie jasno powiedziec: niskie wymagania co do liczby startow i co do $$, bo inaczej to mozna sobie Brhela odpuscic.
Podstawowy sklad robil by swoje, glownie na wyjazdach. Ale w wypadku kontuzji, zbiegu terminow itp. Bo bylby bardzo przydatny. Moglby nawet pociagnac wynik ze slabszymi rywalami.
Szkoda wywalac chlopa.
Oczywiscie trzeba sobie jasno powiedziec: niskie wymagania co do liczby startow i co do $$, bo inaczej to mozna sobie Brhela odpuscic.
mikas pisze:A rok temu nie wypisywałeś nazwisk typu Świst, Rampała, Louis bo nie chciałeś pisac bajek
Nie chce mi sie walkowac 200 stron starego tematu, ale przez pierwsze 2 strony chcialem aby zostal Joonas
sting126 pisze:A na kogo stac klub? Znasz juz budzet na przyszly rok? Moze podziel sie swoja wiedza z innymi forumowiczami.
Poza tym dobrze ujal to Mikas. Przed tym sezonem tez bylo biadolenie,ze nie stac nas na zawodnikow pokroju Swista czy Rempaly co jak sie okazalo bylo kompletna bzdura...
Nie znam, ale bez powaznego sponsora, to Staszewskiego mozesz sobie w managerze zuzlowym zakontraktowac.
sting126 pisze:Wegrzyk, Staszewski - innych mozliwosci niestety nie widze. Do tego oczywiscie Karlsson, Shields, Knapp, Swist. W przeciwienstwie do Gela ja widzialbym w skladzie miejsce dla Brhela (jako rezerwowego).
No to niczego nowego nie odkryles. Ale co bedzie jesli nie uda sie ich sciagnac ? Bo moze tak sie zdarzyc, prawda ?
Ktos tutaj bardzo madrze napisal, nie ma sensu naszych sredniakow zastepowac innymi, efekt bedzie taki sam jak nie gorszy. Mimo kompletnie zawalonego sezonu rowniez nie widzi mi sie pozbywanie Swista, chociaz wydaje mi sie ze jednak on sam nie ma za bardzo ochoty zostac w Lublinie. Inaczej natomiast podchodze do Rempaly. Ten sezon dobitnie pokazal ze to ogromny przecietniak i II ostatnie, bardzo slabe sezony w E-Lidze nie byly dzielem przypadku. Rowniez na ta decyzja zapracowal sobie u mnie debilnymi wywiadami i wywozeniem swoich w plot, nie chce tego goscia w Lublinie, moge nawet tak jak w przypadku Pietraszki doplacic zeby sie stad jak najszybciej wynosil
Reasumujac:
Karlsson
Knapp
Shields
Swist (Szombierski)
Wegrzyk
Klimek
Pavlic
Tomicek
Natomiast jezeli mamy znowu heroicznie bic sie o utrzymanie to proponuje
Shields
Knapp
Ferjan
Jeleniewski
Skornicki
Klimek
Pavlic
Tomicek
Ten sklad spokojnie utrzymal by dla nas I lige, ale to tylko taki wariant totalnie na utrzymanie.
Karlsson
Knapp
Shields
Swist (Szombierski)
Wegrzyk
Klimek
Pavlic
Tomicek
Natomiast jezeli mamy znowu heroicznie bic sie o utrzymanie to proponuje
Shields
Knapp
Ferjan
Jeleniewski
Skornicki
Klimek
Pavlic
Tomicek
Ten sklad spokojnie utrzymal by dla nas I lige, ale to tylko taki wariant totalnie na utrzymanie.
Z opinią czy Świst powinien zostać czy nie poczekam do jakiegoś turnieju. Może trudno oczekiwać oszałamiających sukcesów po kontuzji ale zobaczymy czy w ogóle się stawi jak otrzyma zaproszenie. To już da odpowiedz na najważniejsze pytania - czy planuje w ogóle jeszcze jezdzić i czy Lublin wchodzi w rachubę.
-
garsija_montex
Gelo pisze:Z opinią czy Świst powinien zostać czy nie poczekam do jakiegoś turnieju. To już da odpowiedz na najważniejsze pytania - czy planuje w ogóle jeszcze jezdzić i czy Lublin wchodzi w rachubę.
rozwazajac teoretycznie sytuacje ktora bedzie miala miejsce? widze kilka mozliwosci:
1.Åšwist dostanie zaproszenie i przyjedzie na ewent. turniej.........
a) pojedzie dobrze-bedzie duzo pytan
b) pojedzie kiepsko-bedzie bardzo duzo pytan
2. Åšwist dostanie zaproszenie, ale sie niepojawi w Lublinie....... (wtedy bedzie dopiero dyskusja)
3. Åšwist niedostanie zaproszenia i niepojawi sie w Lublinie....... (dyskusja owszem bedzie zapewne i to najbardziej ciekawa,ale niewnoszaca nic do Lubeskiego speedway'a)
4. Åšwist niedostanie zaproszenia......... ale pojawi sie na Zygmuntowskich