Utkwiły mi szczególnie w pamięci: ochrzczenie Jelenia - "Dannym", ujawnienie pochodzenia W. Jagusia (chyba podczas półfinału IMP) -"... z Grodu Pierników", zfrancuszczenie wymowy nazwiska Chrisa Louisa (coś jak: "Lui") oraz zpolszczenie imienia Brhela na Bogumił...a dzisiaj był to wręcz: Bogusław !!!
Lingwistyczne popisy "przesympatycznego" spikera
-
primobaker
Lingwistyczne popisy "przesympatycznego" spikera
Na wstępie zaznaczam, że ów temat założyłem z czystej sympatii a nie złośliwości względem "naszego" komentatora. Postanowiłem to zrobić gdyż teksty "rzucane" przez Pana Mariusza są obok popisów polewaczkowego i traktorzysty nie lada uatrakcyjnieniem nudnych czasem zawodów rozgrywanych na Stadionie Miejkim przy Al. Zygmuntowskich.
Utkwiły mi szczególnie w pamięci: ochrzczenie Jelenia - "Dannym", ujawnienie pochodzenia W. Jagusia (chyba podczas półfinału IMP) -"... z Grodu Pierników", zfrancuszczenie wymowy nazwiska Chrisa Louisa (coś jak: "Lui") oraz zpolszczenie imienia Brhela na Bogumił...a dzisiaj był to wręcz: Bogusław !!!
)))))) Bardzo "przesympatycznie" - nieprawdaż?
...wierny po wygranej, dumny po porażce 
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
-
meridol
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
Re: Lingwistyczne popisy "przesympatycznego" Spraw
primobaker pisze:Na wstępie zaznaczam, że ów temat założyłem z czystej sympatii a nie złośliwości względem "naszego" komentatora. Postanowiłem to zrobić gdyż teksty "rzucane" przez Pana Mariusza są obok popisów polewaczkowego i traktorzysty nie lada uatrakcyjnieniem nudnych czasem zawodów rozgrywanych na Stadionie Miejkim przy Al. Zygmuntowskich.
Utkwiły mi szczególnie w pamięci: ochrzczenie Jelenia - "Dannym", ujawnienie pochodzenia W. Jagusia (chyba podczas półfinału IMP) -"... z Grodu Pierników", zfrancuszczenie wymowy nazwiska Chrisa Louisa (coś jak: "Lui") oraz zpolszczenie imienia Brhela na Bogumił...a dzisiaj był to wręcz: Bogusław !!!)))))) Bardzo "przesympatycznie" - nieprawdaż?
To akurat jest poprawna forma, jak to juz kiedys bylo przez kogos zaasygnalizowane na forum.
Re: Lingwistyczne popisy "przesympatycznego" Spraw
primobaker pisze: zfrancuszczenie wymowy nazwiska Chrisa Louisa (coÅ› jak: "Lui")
Chyba niestety nie masz racji... Poprawna wymowa nazwiska Louis to wlasnie jest 'Lui'....
nie wypowiadaj sie jak nie wiesz.
Pozdrawiam,
Nem
<? echo "As"; ?>
Nem
<? echo "As"; ?>
-
Mateusz111
- Junior
Mateusz111 pisze:-"Właściciel samochodu o nr rejestracyjnych ... proszony jest o przestawienie samochodu, ponieważ samochód przeszkadza innym samochodom"
albo prawdopodobnie wybita jest szyba i uszkodzony zamek
polewaczka proszona jest o zroszenie toru
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2006, o 21:10 przez KyLma, łącznie zmieniany 1 raz.
WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY
-
Mateusz111
- Junior
-
śliwek
Pamiętam jak w zeszłym roku w play-off jak jechaliśmy u siebie z józkami to powiedział coś takiego to było po biegu młodzieżowym
Kamil Åyko,który pojechaÅ‚ w 1 biegu z kozioÅ‚kiem na plastronie bardzo chciaÅ‚ dzisiaj wystÄ…pić w tym meczu z kozioÅ‚kiem na plastronie.No i oczywiÅ›cie nie wiem skÄ…d on dla jelenia wziaÅ‚ ksywke danny
Kamil Åyko,który pojechaÅ‚ w 1 biegu z kozioÅ‚kiem na plastronie bardzo chciaÅ‚ dzisiaj wystÄ…pić w tym meczu z kozioÅ‚kiem na plastronie.No i oczywiÅ›cie nie wiem skÄ…d on dla jelenia wziaÅ‚ ksywke danny
-
śliwek
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
śliwek pisze:No i oczywiście nie wiem skąd on dla jelenia wział ksywke danny
Tak pierwszy raz nazwała Daniela chyba córka jednego z forumowiczów (który ostatnio juz się na forum nie udziela). Przynajmniej ja pierwszy raz od niej to usłyszałem i było to o wiele wcześniej niż zaczął używac tej ksywki na stadionie pan Stypuła. A że pan Stypuła i ten forumowicz się znają to jest wielce prawdopodobne że podłapał to właśnie od jego córki