Rafał Klimek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sledzio
Trener
Kontakt:

#501 Postautor: Sledzio » 11 sierpnia 2006, o 14:34

Kiedy ostatni raz zawodnik z Lublina gościł w jakimś finale BK ? bo chyba to było za czasów Motoru ale nie dam ręki obciąć.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#503 Postautor: kdsz » 11 sierpnia 2006, o 14:46

Daniel Jeleniewski:
2000r. - 13 miejsce
2002r. - 11 miejsce

Dawid Stachyra
2003r. - 12 miejsce
2004r. - awans do finału, w którym nie wystartował z powodu kontuzji [finał rozegrany w Lublinie]
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2006, o 14:53 przez kdsz, łącznie zmieniany 2 razy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#504 Postautor: bkapusta » 11 sierpnia 2006, o 14:47

Sledziu masz pamiec jak zlota rybka chyba ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#505 Postautor: Sledzio » 11 sierpnia 2006, o 14:50

Chyba tak, ale to przez to że niedawno wstałem, kurde to przecież niedawno. :shock:

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#506 Postautor: Portek » 11 sierpnia 2006, o 14:51

Dobrze Śledzio, ze nie dawales obciąć ręki :wink:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#507 Postautor: czaszka » 21 sierpnia 2006, o 23:18

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#508 Postautor: Gelo » 21 sierpnia 2006, o 23:30

Bardzo słabo. Jeszcze worek soli przed chłopakiem do zjedzenia. Jak patrzę na rówieśnika Rafała niejakiego Emila S. to aż mnie zazdrość zżera. Regdal - to dla Ciebie ze specjalną dedykacją.

Koper
Trener
Kontakt:

#509 Postautor: Koper » 22 sierpnia 2006, o 04:18

Gelo pisze:Jak patrzę na rówieśnika Rafała niejakiego Emila S. to aż mnie zazdrość zżera.

„Ten mÅ‚ody chÅ‚opak ma duże możliwoÅ›ci, z tego co siÄ™ orientujÄ™ to zaczyna wygrywać biegi. KibicujÄ™ każdemu mÅ‚odemu zawodnikowi. MyÅ›lÄ™, że może być z niego kawaÅ‚ dobrego zawodnika.” – powiedziaÅ‚ Tomasz Gollob, ktory sam zasmakowaÅ‚ goryczky porazki z Emilem w ostatnim meczu w Bydgoszczy.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#510 Postautor: Regdal » 23 sierpnia 2006, o 04:24

Gelo pisze:Bardzo słabo. Jeszcze worek soli przed chłopakiem do zjedzenia. Jak patrzę na rówieśnika Rafała niejakiego Emila S. to aż mnie zazdrość zżera. Regdal - to dla Ciebie ze specjalną dedykacją.

A ja tobie kolego Gelu dedykuję relacje z drugiego dnia zgrupowania w Rybniku,przeczytaj je uważnie ze zrozumieniem i pamiętaj o tym,że punkty w tym sporcie nie zawsze odzwierciedlają postawę zawodnika na torze.
Jestem daleki od optymizmu,nie ma powodu do dumy,ale też nie ma się czego wstydzić.
Wydaje mi się,że wszystko zmierza w dobrym kierunku,choć droga jeszcze długa i trudna.

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4&k1_id=52&k2_id=124&dzial_id=441&news_id=142357

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_rybnik.php?id=1089888456
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#511 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2006, o 08:57

A ja tobie kolego Gelu dedykuję relacje z drugiego dnia zgrupowania w Rybniku,przeczytaj je uważnie ze zrozumieniem i pamiętaj o tym,że punkty w tym sporcie nie zawsze odzwierciedlają postawę zawodnika na torze.

Ja mam na ten temat inne zdanie. Można jezdzić tyłem byleby być pierwszym na mecie. Ale dziekuję za dedykację. Niestety po przeczytaniu ze zrozumieniem :wink: widzę że Miesiąc i Pawlaszczyk, którzy byliby przed Rafałem odjechali po jednym wyścigu. To trochę wypacza wynik naszego juniora. No i Stachyra był znowu lepszy - a to już skandal i kompromitacja :twisted:

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#512 Postautor: vadik » 23 sierpnia 2006, o 10:30

Regdal pisze:
Gelo pisze:Bardzo słabo. Jeszcze worek soli przed chłopakiem do zjedzenia. Jak patrzę na rówieśnika Rafała niejakiego Emila S. to aż mnie zazdrość zżera. Regdal - to dla Ciebie ze specjalną dedykacją.

Jestem daleki od optymizmu,nie ma powodu do dumy,ale też nie ma się czego wstydzić.
Wydaje mi się,że wszystko zmierza w dobrym kierunku,choć droga jeszcze długa i trudna.

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4&k1_id=52&k2_id=124&dzial_id=441&news_id=142357

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_rybnik.php?id=1089888456

hmm szkoda że nic nie napisali o Rafale w pierwszym dniu zawodów... a w drugim tak patrząc to sporo zawodników sie wycofało lub miało defekty i upadki czyli kontynuacja zawodów tak jakby w 12...

A Emil S. to naprawde aż miło się patrzy jak jedzie... a ma dopiero 17 lat i już na koncie takie nazwiska jak Gollob!!

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#513 Postautor: Regdal » 23 sierpnia 2006, o 12:10

Gelo pisze:

Ja mam na ten temat inne zdanie. Można jezdzić tyłem byleby być pierwszym na mecie. Ale dziekuję za dedykację. Niestety po przeczytaniu ze zrozumieniem :wink: widzę że Miesiąc i Pawlaszczyk, którzy byliby przed Rafałem odjechali po jednym wyścigu. To trochę wypacza wynik naszego juniora. No i Stachyra był znowu lepszy - a to już skandal i kompromitacja :twisted:

Nie wiem czym ty siÄ™ kierujesz w tych swoich krytycznych ocenach.
Miesiąc i Stachyra mają po 21 lat,Pawlaszczyk 19 lat (zdobywca brązowego kasku 2005), odjechali na wielu różnych torach o wiele,wiele więcej zawodów żużlowych różnej rangi niż 16 letni Rafał.
Bez porównania dysponują lepszym sprzętem,mają w klubach mechaników,trenerów,mają pełne wsparcie finansowe,logistyczne itd. klubu który reprezentują.Nie zapominaj,że Rafał jeździ za pieniądze swojego ojca.Lubelski klub niczym go nie wsparł oprócz nazwy.Ponadto na przykład taki Żengota (18 lat) jechał wczoraj 50-te zawody w tym sezonie,był z nim non stop mechanik klubowy z Zielonej Góry,a to o czymś świadczy.

Jeśli ty wymagasz aby 16 latek jadący pierwszy raz na Rybnickim torze wygrywał z czołówką karajową,to ja z tobą nie mam zamiaru dyskutować.
Jeśli nazywasz przegraną z Dawidem Stachyrą kompromitacją,to co ma powiedzieć Hlib,który z nim przegrał drugiego dnia aż dwa razy.
Widzę,że przeczytałeś wyniki zawodów bez zrozumienia,więc radzę zrób to jeszcze raz bo się sam kompromitujesz wypaczonymi wypowiedziami.Radzę ci zmień tendencyny sposób myślenia i wypowiedzi.

Pierwszego dnia Pawlaszczyk uzyskał tyle punktów co Rafał,a jechał przecież u siebie,więc skąd u ciebie pewność że byłby sklasyfikowany przed Rafałem.
Błądzisz kolego Gelu,błądzisz.

Ja mam na ten temat inne zdanie. Można jezdzić tyłem byleby być pierwszym na mecie.

Nie wszyscy muszą przyjeżdżać na metę jako pierwsi,a Rafał tymbardziej ma na to jeszcze czas.Jego jazda i wyniki są już dobrą wizytówką.Skoro trenerzy kadry (Chomski,Chudzikowski,o wielu innych obserwatorach z branży nie będę wspominał) widzą w nim talent i niemałe już umiejętności to naprawdę nie jest aż tak źle jak tobie sie wydaje.
Ale rozumiem,że ty jestes typem człowieka ,który myśli i pisze na przekór faktom i pewnikom.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#514 Postautor: Kiry » 23 sierpnia 2006, o 12:30

Regdal, już ktoś tutaj radził Ci nie wdawać się w zbędne dyskusje, bo to tylko może powodować negatywny PR dla Rafała.
A jego samego obroniÄ… wyniki, kwestia czasu :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#515 Postautor: Drabol » 23 sierpnia 2006, o 12:35

Emil rocznik 89 Rafał 90 tak więc o rówieśniku tu nie bardzo możebyć mowa ;)

Znajdzcie mi chłopaka który w wieku 16 lat awansował do finału BK. O ile się nie myle tylko Rafał i Sławek Pyszny, ten drugi jednak z ogromnym wysiłkiem a Klimek dość spokojnie.

Chyba nie doceniacie tego co macie.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#517 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2006, o 12:47

Nie wiem czym ty się kierujesz w tych swoich krytycznych ocenach. Miesiąc i Stachyra mają po 21 lat,Pawlaszczyk 19 lat (zdobywca brązowego kasku 2005), odjechali na wielu różnych torach o wiele,wiele więcej zawodów żużlowych różnej rangi niż 16 letni Rafał.

Ale po co mi to piszesz? To chyba oczywiste.
Bez porównania dysponują lepszym sprzętem,mają w klubach mechaników,trenerów,mają pełne wsparcie finansowe,logistyczne itd.

Ale to chyba nie moja wina.
Jeśli ty wymagasz aby 16 latek jadący pierwszy raz na Rybnickim torze wygrywał z czołówką karajową,to ja z tobą nie mam zamiaru dyskutować.

A dlaczego nie? Przecież jest ponoć niebywałym talentem. Do tego niestety, jezdzi na żużlu dwa razy dłużej niż Stachyra :twisted: Sajfutdinov potrafił jechać jak równy z równym z najlepszymi zawodnikami w Polsce, a nie z jakimiś Stachyrami czy Pawlaszczykami. Rafałowi to nie grozi przez najbliższe trzy lata.
Jeśli nazywasz przegraną z Dawidem Stachyrą kompromitacją,to co ma powiedzieć Hlib,który z nim przegrał drugiego dnia aż dwa razy.

Hlib ma powiedzieć, że jest w słabej formie - bo tak jest w istocie. Popełnił wielki błąd przetrzymując się w Gorzowie
Widzę,że przeczytałeś wyniki zawodów bez zrozumienia,więc radzę zrób to jeszcze raz bo się sam kompromitujesz wypaczonymi wypowiedziami.

To Ty sie cały czas kompromitujesz kreowaniem rzeczywistości ktorej nie ma. Ale Cie lubię, bo jesteś zabawny. Ja Tobie radzę żebyś wreszcie zszedł na Ziemie, bo bujasz w obłokach. Nawet weryfikacja talentu Twojego pupila przez Kacpra nie pomogła widzę.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2006, o 13:16 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Mtx

#518 Postautor: Mtx » 23 sierpnia 2006, o 12:51

Gelu co ty wogole gadasz..... On jezdzil w kilku spotkaniach i turniejach i tak bardzo dobrze wypadl poczekaj jeszcze 2 lata to zobaczysz jak bedzie smigal . nie rozumiem Cie

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#519 Postautor: Portek » 23 sierpnia 2006, o 13:18

Czego konkretnie nie rozumiesz w poscie Gela? Jak dla mnie wszystko napisał zrozumiale.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#520 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2006, o 13:19

Mtx pisze:Gelu co ty wogole gadasz..... On jezdzil w kilku spotkaniach i turniejach i tak bardzo dobrze wypadl poczekaj jeszcze 2 lata to zobaczysz jak bedzie smigal . nie rozumiem Cie

To trudno - nie wymagam tego. Chciałbym tylko tyle, żeby właściwie oceniać rzeczywistość. Nie zachłystywać się zawodnikiem, ktory już powinien robić po 5-6 punktów na Krośnie czy Grudziądzu, a tego nie robi.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#521 Postautor: Regdal » 23 sierpnia 2006, o 13:30

Gelo pisze:
Mtx pisze:Gelu co ty wogole gadasz..... On jezdzil w kilku spotkaniach i turniejach i tak bardzo dobrze wypadl poczekaj jeszcze 2 lata to zobaczysz jak bedzie smigal . nie rozumiem Cie

To trudno - nie wymagam tego. Chciałbym tylko tyle, żeby właściwie oceniać rzeczywistość. Nie zachłystywać się zawodnikiem, ktory już powinien robić po 5-6 punktów na Krośnie czy Grudziądzu, a tego nie robi.

Od tego co powinien, a czego nie powinien są wykształceni w kierunku trenerskim ludzie,tobie do takich fachowców daleko.Swoimi wypaczonymi wypowiedziami zaśmiecasz i sprowadzasz to forum do niskiego poziomu.Ja się nawet z ciebie nie śmieję,choć mógłbym,ja tobie tylko współczuję.
Wybacz,ale mam ważniejsze czynności do wykonania niż ślepa polemika z tobą na łamach tego forum.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#522 Postautor: Gelo » 23 sierpnia 2006, o 13:38

A merytorycznie? Gdzie są ci fachowcy wokół Rafała, do których mi brakuje?

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#523 Postautor: Regdal » 23 sierpnia 2006, o 14:06

Gelo pisze:A merytorycznie? Gdzie są ci fachowcy wokół Rafała, do których mi brakuje?

ProszÄ™ bardzo masz merytorycznie.
Nie musisz o wszystkim być na bieżąco informowany,powiem więcej nawet nie będziesz bo na to nie zasługujesz.
Mam na myśli fachowców którzy wychowali wielu dobrych zawodników.
Podczas pobytu w Rybniku miałem okazję rozmawiać z takimi ludźmi jak trenerzy:
Chomski,Chudzikowski,Korbel,
Śmigielski (właściciel toru w Pawłowicach),oraz wiellu innych ludzi z branży,m.in. dotychczasowy mechanik Holty,a obecny klubowy z Częstochowy,mechanik klubowy Żengoty z Zielonej Góry,mechanicy z Leszna i Gorzowa,nie sposób nawet zapamiętać wszystkich nazwisk.
Reasumując krótko: na obecnym etapie rozwoju Rafała nie są ważne punkty w meczach ligowych lecz liczy się co innego, i wszyscy wymienieni zgodnie to potwierdzają.
Ale ty oczywiście masz inne zdanie,więc skoro się przy nim upierasz to niech tak ci pozostanie.
Sorry,ale ja naprawdę nie mam już czasu na dyskusję z tobą.

P.S.Celowo nie wymieniłem nazwiska Janusza Stachyry,aby nie prowokować twoich myśli.

www.wolinski.com.pl

Mtx

#524 Postautor: Mtx » 23 sierpnia 2006, o 14:21

portek pisze:Czego konkretnie nie rozumiesz w poscie Gela? Jak dla mnie wszystko napisał zrozumiale.

PO co nabijasz posta . Napisalem ze nie rozumiem Jego a nie jego posta

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#525 Postautor: luckas » 23 sierpnia 2006, o 14:22

Chciałem zauważyć, że Rafał ma dopiero 16 lat, a już wypisane 21 stron w swoim temacie na forum.Chyba najwięcej ze wszystkich naszych zawodników :lol: Niczym zawodnik GP 8) , hehe.
Obrazek