Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#376 Postautor: Smirnek » 19 sierpnia 2006, o 10:29

No to tak:
Karlsson - bardzo dobry pomysł, tylko czy Ostrów go puści? Myślę, że Karlsson do e-ligi się nie pcha więc jest bardzo realne jego pozyskanie
Piszcz - co on gwarantuje obecnie w 1lidze? Nie wiele, może w Lublinie byłby mocny ale to też nie pewne
Śledź - najprawdopodobniej nie wyrwiemy go z Rzeszowa
Trumiński - to jest jak dla mnie bardzo dobry pomysł, w Gdańsku punktuje bardzo dobrze, poza tym sam mieszka w Lublinie i jeżdżenie na mecze i treningi do Gdańska napewno go trochę męczy
Franków - po sezonie wróci z wypożyczenia, więc jest nasz :twisted:
Knapp - jest już nasz
Mordel - :twisted:

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#377 Postautor: Portek » 19 sierpnia 2006, o 10:48

Smirnek pisze:Piszcz - co on gwarantuje obecnie w 1lidze? Nie wiele, może w Lublinie byłby mocny ale to też nie pewne

Zapewne szybko złabałby kontuzje i mialby dluga przerwe. Chociaz jak na szeroką kade wolalbym jego jak jakiegos obco ktory nie mialby zamiaru przyjechac na mecz.

Smirnek pisze:Śledź - najprawdopodobniej nie wyrwiemy go z Rzeszowa

A niby dlaczego nie? Jak Marta sypnie kasą na lepszych, zapewne Sledz bedzie szukal klubu. Pytanie czy nasz rolnik zechcialby wrócic?

Smirnek pisze:Franków - po sezonie wróci z wypożyczenia, więc jest nasz

A kontrakt bedzie mial wazny? :roll:

rob7
Senior

#378 Postautor: rob7 » 19 sierpnia 2006, o 11:11

co do Karlssona, to poczekajmy do dzisiejszego wieczoru bo jak awansuje do GP07 to bedzie mógł jeździć tylko w e-lidze....
może jednak warto pomyśleć o Maxie, młodszy od Petera i po tym sezonie
nie będzie tak bardzo "łapany" no chyba ze awansuje dzisiaj do GP07...
PS.
faworyci moim zdaniem;
R. SULLIVAN
H. ANDERSEN (ten to pewnie awansuje także z pierwszej ósemki GP06)
P. KARLSSON
R. HOLTA
M. MAX

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#379 Postautor: bkapusta » 19 sierpnia 2006, o 12:04

rob7 pisze:co do Karlssona, to poczekajmy do dzisiejszego wieczoru bo jak awansuje do GP07 to bedzie mógł jeździć tylko w e-lidze....
może jednak warto pomyśleć o Maxie, młodszy od Petera i po tym sezonie
nie będzie tak bardzo "łapany" no chyba ze awansuje dzisiaj do GP07...
PS.
faworyci moim zdaniem;
R. SULLIVAN
H. ANDERSEN (ten to pewnie awansuje także z pierwszej ósemki GP06)
P. KARLSSON
R. HOLTA
M. MAX

Ciekawe jakim cudem.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

rob7
Senior

#380 Postautor: rob7 » 19 sierpnia 2006, o 12:08

a no już jest dziewiąty i jedzie do końca w GP06 a przy jego formie to nie sądze ze na tym miejscu zakończy tegoroczny cykl więc takim cudem

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#381 Postautor: bkapusta » 19 sierpnia 2006, o 12:11

rob7 pisze:a no już jest dziewiąty i jedzie do końca w GP06 a przy jego formie to nie sądze ze na tym miejscu zakończy tegoroczny cykl więc takim cudem

Tylko kolego wielce szanowny przy ustalaniu 8 zostajacej w cyklu bierze sie pod uwage stalych uczestnikow a nie liczy sie rezerwowych, dzikich kart itp.

Tak wiec nawet jak zostanie mistrzem swiata nie lapie sie do zostania w cyklu na tej podstawie.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

rob7
Senior

#382 Postautor: rob7 » 19 sierpnia 2006, o 12:28

... może przeoczyłem taki zapis regulaminu GP o którym piszesz a gdzie to można zobaczyć?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#383 Postautor: bkapusta » 19 sierpnia 2006, o 12:34

Kod: Zaznacz cały

077.8.5 System Kwalifikacji do Indywidualnych Mistrzostw Świata Grand Prix na Żużlu

Wszystkie punkty Grand Prix, zdobyte podczas sezonu przez zawodnika biorącego udział w Serii Indywidualnych Mistrzostw Świata na Żużlu Grand Prix, będą uwzględnione w Końcowej Klasyfikacji Grand Prix danego roku. Ta klasyfikacja, ----> po usunięciu zawodników z "dziką kartą", kwalifikowanej rezerwy, rezerwy toru i rezerwowych, którzy uczestniczyli w Mistrzostwach w danym roku <----, określi kwalifikację do Mistrzostw Świata następnego roku w sposób jak niżej:
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

rob7
Senior

#384 Postautor: rob7 » 19 sierpnia 2006, o 12:38

... dzięki za informacje i wyprowadzeniu z błędu, pozdrawiam

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#386 Postautor: Speedway » 19 sierpnia 2006, o 18:00

A gdyby zawodnik z dziką kartą skończył cykl GP w pierwszej trójce to dostałby wtedy medal :idea: :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#387 Postautor: Drabol » 19 sierpnia 2006, o 18:14

Speedway pisze:A gdyby zawodnik z dziką kartą skończył cykl GP w pierwszej trójce to dostałby wtedy medal :idea: :?:

Teoretycznie nie. W praktyce nie liczyli na to, więc wyjątek mógłby być. Ale to wróżenie z fusów - ich cyrk.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#388 Postautor: Marcinex » 20 sierpnia 2006, o 06:46

Speedway pisze:A gdyby zawodnik z dziką kartą skończył cykl GP w pierwszej trójce to dostałby wtedy medal :idea: :?:

W sumie Nicki Pedersen gdy zdobywał swój tytuł, to startował przez cały sezon z dziką kartą (wie ktoś może za kogo :?: ) i złoty medal dostał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#389 Postautor: Smirnek » 20 sierpnia 2006, o 10:02

Chyba za Hamilla.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#390 Postautor: Speedway » 20 sierpnia 2006, o 10:48

Bzdura, Nicki był pełnoprawnym uczestnikiem GP. Za Hamilla jeżdził... Hans Andersen, reprezentujący wtedy barwy TŻ Lublin. Ale wtedy wszystko było jasne bo zastąpił Billy`ego jeszcze przed startem cyklu
Obrazek

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#391 Postautor: luckas » 20 sierpnia 2006, o 16:39

Jak niektórzy wypisują odnośnie składu Węgrzyków,Sucheckich czy tym bardziej Karlssonów itd.itp. to chyba nie do końca patrzą na to wszystko realnie :?

Zbigniew Suchecki: młody,perspektywiczny zawodnik,który w zg czuję się bardzo dobrze.Po co miałby przechodzić do innego klubu :?: tym bardziej do dalekiego Lublina :shock:. A zresztą wątpie zeby zkz tak łatwo go puscil - odpada.

Mariusz Węgrzyk: Jeden z krajowych liderów(jak nie lider) Intaru w tym sezonie.Możliwe, że bedzie robic calkiem ladne punkty w elidze(jak awansują co jest niemal pewne) Podobnie jak z Sucheckim, do Lublina go raczej nie ciągnie.Powiem więcej,ostrow bedzie musial sie niezle napocic zeby go zatrzymac - odpada :wink:

Peter Karlsson: do eligi raczej nie bedzie chcial pojsc,ale w 1 lidze pewnie bedzie o niego niezla wojna.Co za tym idzie :?: Zapewne stanie sie najdrozszym zawodnikiem I ligi :wink: Oj ciezko bedzie szanownym dzialaczom sciagnac Petera...

I tak jeszcze mozna by sporo napisac :wink:

Ja tak to widze...

Pozdrawiam
Obrazek

śliwek

#392 Postautor: Å›liwek » 20 sierpnia 2006, o 19:54

Pietter pisze:
Gelo pisze:Mój skład na dzisiaj: Karlsson. Wiltshire, Świst, Knapp, Dobrucki, Jeleniewski, Messing, Tomicek

Ostrów nie puści Karlssona a Leszno Dobruckiego, takie życie. Trzeba raczej myśleć o kimś pokroju Drabika czy Klechy nie wiem co tam z Puszakowskim, mozna tez pomyslec o starszym Szczepaniaku, Sucheckim. Może Piszcz? Przedłużyć kontrakty z Messingiem, Tomickiem i Shieldsem i jeszcze z 2 obcokrajowców co będą mieli chęci i czas na jazde w polskiej lidze no i oczywiście umiejętności.

Ja myślę,że lepiej nie eksperymentować z "odpadkami" z e-ligi.Widać,że oni się nie sprawdzają w wielu przypadkach:Świst,Bajerski,Robacki,Krzyżaniak.
Szczepaniaka możnaby ściągnąć,ale suchecki ma w tym roku chyba życiowy sezon i nie tylko my bedziemy go chcieli....

"Peter Karlsson: do eligi raczej nie bedzie chcial pojsc,ale w 1 lidze pewnie bedzie o niego niezla wojna.Co za tym idzie Question Zapewne stanie sie najdrozszym zawodnikiem I ligi Wink Oj ciezko bedzie szanownym dzialaczom sciagnac Petera... "

Chyba jednak będzie musiał jeździć w e-lidze albo zrezygnować ze startów w polsce,bo będzie jeździł w GP....[/url]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#393 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2006, o 21:07

Tylko Stanislaus Rex Burza i Mikael Max. Ta dwójka do Lublina!!! 8) Koniecznie

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#394 Postautor: luckas » 20 sierpnia 2006, o 21:41

śliwek,z tego co wiem Peter chyba nie bedzie jezdzic w ."dżipi" :wink: wiec jednak moze pojezdzi w I lidze :D

jesli sie myle poprawcie mnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#395 Postautor: Gelo » 20 sierpnia 2006, o 22:28

luckasN pisze:śliwek,z tego co wiem Peter chyba nie bedzie jezdzic w ."dżipi" :wink: wiec jednak moze pojezdzi w I lidze :D

jesli sie myle poprawcie mnie.

Tak samo Karlsson awansował do GP jak nie należy posiłkować sie odpadkami z ekstraligi - śliwek wie. BTW - Karlik może liczyć teraz na stałego dzikusa - ale jest to raczej mało prawdopodobne. Facet nie po to specjalnie schrzanił jeden wyścig, żeby teraz odpuścić łatwą kaskę na starość w polskiej I lidze :twisted: Moim zdaniem jest to obrzydliwa kalkulacja "Okularnika". On wie, że w GP nic nie najeździ, pozycję w Szwecji i w Anglii potwierdził zdobywając 14 oczek, a brakiem awansu do GP otworzył sobie drogę do jazdy w słabszej polskiej lidze, podbijając tylko swoją cenę.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#397 Postautor: dilucio » 21 sierpnia 2006, o 00:17

w pakiecie z Tomkiem moze przyjsc :wink:

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#398 Postautor: luckas » 21 sierpnia 2006, o 08:30

David Ruud - o nim już możemy zapomnieć :)

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=141941
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#399 Postautor: Smirnek » 21 sierpnia 2006, o 08:31

Tak! Tak! Tak!
Jacusia do Lublina :!: Byłoby na co popatrzeć :lol:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#400 Postautor: bkapusta » 21 sierpnia 2006, o 08:46

sting126 pisze:Obawiam sie,ze przy spelnieniu pewnych warunkow przyjscie do Lublina Burzy jest bardzo realne...

A poza tematem Staszka - co myslicie o sciagnieciu do nas Jacka Golloba? Wg mnie na I lige wcale nie glupi pomysl.

Litosci, przy tym co pokazuje Jacek w elidze to Swist czy Rempala to mistrzostwo swiata... Facet jest _najgorszym_ seniorem w ekstralidze. Przy nim pewnie nawet Bajerski to pewniak ;-)

Sciagnac takiego odpada i co? Powtorka z rozrywki? Jesli kogos kontraktowac to a] pewniakow b]tych, ktorzy juz u nas jezdza/jezdzili c]jakis zawodnikow rozwojowych, ambitnych
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,